רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 448 צפיות
אם אני קונה ספרי של צבע זה יתקן את השפשוף? או צריך צבע מיוחד לפי קוד?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
תודה לעונים Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 944 צפיות
צהריים טובים לכולם. חבר קרוב מצא בבית שלו פנס לרכב, אבל לשנינו אין מושג לאיזה אוטו זה שייך. חשבנו אולי יונדאי איי20 או איי10, אבל נכנסו למודעות ביד 2 וזה לא נראה דומה. אשמח לעזרה בזיהוי. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, לאחר שחקרתי לא מעט בנושא, החלטתי לקנות גלאי רדאר מסוג יונידן R3/R7. המחיר בארץ בערך 5K ש"ח, וכמובן שניתן לרכוש מחו"ל בפחות מחצי מחיר (לערכתי בגלל חזירות של היבואן). שאלתי פשוטה, האם יש מישהו שרכש גלאי כזה מחו"ל והצליח להכניס את מסד הנתונים הישראלי? אם יש כאן בעלי R3/7 שעוד לא ניסו, כדאי מאוד לנסות דרך אתר יונידן ישראל. אודה מאוד לעונים.
הודעה אחרונה מאת yossi23, -
מחר בבוקר פבל יעלה על מטוס ויעוף בשבילכם עד לברצלונה כדי לפגוש את הסקוד... אה, זאת אומרת, סיאט טראקו (Ta-Ra-Co ולא Te-Ra-Co). בינתיים, מגופי מדיה שכבר פגשו אותו, עולים רשמים די דומים לסקודה קודיאק - כלומר תא נוסעים איכותי למדי, מושבים שמספיק גדולים כדי לאכלס אנשים בגודל ממוצע, ויחידות הנעה זריזות. את הרשמים המלאים נעביר לכם בזמן אמת, ובינתיים אתם יכולים להעלות שאלות שאתם רוצים שנשאל את אנשי סיאט או צ'מפיון. וכדי לעורר פה קצת את הדיון, יש לנו שתי שאלות אליכם: הראשונה רצינית יותר - כידוע, לסיאט כבר היו כמה וכמה ניסיונות להיכנס לפלחי שוק של מכוניות גדולות יחסית - אלטאה שירדה מההיצע אחרי דור אחד (11 שנים), האלהמברה שאמנם עדיין מיוצרת אבל מאז 2010 לא עברה שינויים מ…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 491 צפיות
אהלן לכולם הבנתי שיש כמה סוגים של אופנועים (xr, wr אולי יש עוד...) מה ההבדל ביניהם? בנוסף מה המשמעות של כמות הפעימות?
הודעה אחרונה מאת nathanshlomo, -
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, חמישי שמח לכולם ברצוני לשתף קצת ולסכם שנה עגולה עם איביזה קופרה 1.8TSI 192 קטנה וצנועה, אולי מישהו ימצא שימוש בחוות הדעת שלי לכו תדעו. אז בלי לחפור יותר מידי, קניתי בנובמבר 2019 איביזה קופרה בצבע Dynamic Grey (אפור מטל בהיר ברישיון) שנתון 16 עם 38K ק''מ על השעון. חסכתי תקופה ארוכה וזו התמורה הטובה ביותר (שחשבתי אז) שאני אוכל לקבל עבור הכסף שאני משקיע, (עלתה 81 אלף). בתהליך הקניה הבעלים הקודמים של הרכב ציין באופן מאוד גלוי ונחמד דברים שיש לשים אליהם לב, רוב הדברים שהוא ציין היו מינוריים ולא קריטיים כגון פלסטיקה טיפה רוטטת בנסיעה ושפשוף נורא קטן על הג'אנט אבל אחד הדברים שהוא ציין מראש שיכול להוות בעיה זו המשאבת מים, עכשיו למי שלא יודע, מנועי TSI ובמיוחד ה1.8…
הודעה אחרונה מאת SmallbutClean, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 554 צפיות
שלום לכולם השבוע פורסמה כתבה ב"כאן" כתבה על טסלה בישראל, שצירפתי קישור אליה בסוף הפוסט. עוד מילדותי הייתי חובב רכב והתעסקתי במכוניות RC חשמליות. ההתעסקות הזו תמיד גרמה לי לתהות - מדוע לא רואים רכבים חשמליים "אמיתיים"? ובכן, כיום ברור לי שיש מספר סיבות. בתור אחד שעוקב אחרי החדשות בעולם הטכנולוגיה ובין היתר retail trader מרוצה שיש לו כמה ניירות של טסלה בתיק ההשקעות מעל שנה, הייתי רוצה להעלות את הנושא פה מאחר שלדעתי זה המקום הכי רלוונטי לדבר עליו - פורום רכב. בואו נודה בזה, שוק הרכב הוא אחד השווקים הרווחיים ביותר בעולם. היינו מצפים שהרווחיות תשקף התקדמות טכנולוגית מזהירה, האמנם? בפועל, כבר מספר עשורים התחום נחשב למיושן. לא ראינו שום פריצת דרך מזהירה. …
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עוד רבעון עבר, ואיגוד היבואנים משחרר את רשימת המסירות המפורטת. *אני מנסה פה משהו חדש, הטמעה ישירה של קובץ Google Sheets, אז מעבר לתגובות של "וואו! אני לא מאמין שמאזדה עוד פעם מכרה ממש הרבה/מעט [מחק את המיותר] מכוניות!", אני אשמח אם תוכלו גם להגיב על קלות ונוחות השימוש של ההטמעה הזו. למי שמעוניין לנתח את המספרים, אני מצרף את הקובצים המלאים למטה. תהנו. וכאן טבלת המותגים OFFICIAL REGISTRATION BY MODEL4.xls mesi-2020.xlsx
הודעה אחרונה מאת BeBest, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם כל רכב תומך בפונקציה הזו? ואם לא אז מאיזה שנה כן רכבים תומכים ואצל מי ניתן להגדיר זאת ?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 662 צפיות
שלום לחברי הפורום, אני צריך קצת מידע והכוונה לגבי הפעלת הרכב,יש לי רנו קליאו 2017 אוטמט ואני ממש נהנה מהרכב הזה 😘 נוהג בו כבר 3 חודשים ובנתיים זה חלום ומקווה שישאר ככה. רק רוצה לקבל מידע לגבי הדברים הבאים 1.האם צריך וחובה לחמם את המנוע לפני נסיעה כשגרה יומית? אמרו לי שמומלץ ביותר-וחשוב לעשות זאת בחורף ולהשאיר את המנועה דלוק לפני נסיעה למשך 2-5 דקות ואז להתחיל בנסיעה? 2. מה הדרך הנכונה לכבות את הרכב בעת חנייה? והסיבה שאני שואל את זה היא הגיר- לפי מה שנאמר לי,הדרך הנכונה ביותר היא להגיעה למקום חנייה וכשאתה מחנה את הרכב הדבר הראשון שאתה עושה הרמת בלם חירום ואז עובר למצב parking ואז מכבה את המנוע ואת הרכב. האם זאת הדרך הנכונה? וסיבה …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 793 צפיות
זה נראה קצת מוזר, אבל המותג שהיה מילה נרדפת ל"חישמול" משיק היום את הדגם החשמלי המלא הראשון שלו. קבלו את לקסוס UX300e, שאנחנו השוק הרביעי בעולם לקבל אותה. כבוד.
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 555 צפיות
עזרתכם חברים דחוף מה דגם המנוע פיגו 3008 בנזין 165 כח שנת 2017, 2018
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 493 צפיות
בוקר טוב . אני די חדש כאן בפורום ומבקש עזרה מכל מי שמבין בנושא יבוא חלפים מחו"ל הזמנתי 2 מוטות מייצב לסקודה אלה הקצרים עם התפוחים בקצה אמזון התעכבו והחליטו על דעת עצמם לשלוח ב DHL על מנת לפצות אותי בזמן המשלוח במעקב אני רואה שהמוצר במכס לא ברור בדיוק אם שוחרר האם מוצרים אלו דורשים אישור מיוחד ואם כן איזה, או שהם שייכים לשחרור המהיר? האמת שזו פעם ראשונה שאני מזמין מאמזון חלף לרכב שלי ואשמח לעזרה בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת shay2023, -
-
- אחראי פורום
- 21 עוקבים
- 213 תגובות
- 70.3 אלף צפיות
סיטרואן C4 Space Tourer נחתה בארץ מוקדם מהצפוי - מדובר במתיחת פנים ל-C4 Grand Picasso שנפרד מהשם הזה אחרי קצת יותר מעשור. ארבעה דגמים צפויים להגיע בשלב זה - חלק כבר נמצאים כאן ועלו על הכביש. הדגם המעניין מבין הארבעה הוא C4 Space Tourer שמצויד במנוע 1.2 עם הספק של 130 המוכר מה-C4 הרגילה וה-308 משודרך לגיר 6 הילוכים של אייסין ויגיע ברמת גימור Comfort ללא חישוקים קלים אלא עם טאסות, וללא מערכות בטיחות מקוריות. המחיר הקטלוגי: 149900 ש"ח (יעשה צרות לאאוטלנדר לפחות בגזרת שווי השימוש) לא אתפלא אם הדגם יגיע במהרה ל-0 ק"מ במחירים דרומה מ-130K' ימים יגידו. שלושת הדגמים הנוספים: 1.6 טורבו בנזין Comfort עם חשוקים קלים ללא מערכות בטיחות מקוריות 168900 ש"ח. 1…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
אהלן חברים שכל אחד ירשום כאן סטיגמות רכב שהוא מכיר, לדוגמא - במוו רכב מאפיונרים
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
בנטלי השיקה בישראל את הפליינג ספור החדשה. מתוך הידיעה: ובהמשך לזה, בואו ננסה משהו - מה הדבר הכי מופרע ומשוגע שהייתם יכולים לחשוב לבקש מבנטלי שישימו לכם על הדורבן המעופף שלכם? מצורפות תמונות של הרכב כדי לחמם את היצירתיות:
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לאחר שהשיקה לאחרונה את הiX3 הלא היא הגרסה החשמלית לX3 ועם תוכנית להציג לא פחות מתשעה רכבים חשמליים חדשים עד 2025, חושפת היום היצרנית הבווארית את הקרוסאובר החשמלי הייעודי הראשון שלה (והמכונית החשמלית הייעודית השניה שלה בנוסף ל-i3), למעשה גרסת הייצור (או טרום ייצור) של מכונית הקונספט iNEXT שהוצגה לפני כשנתיים. לרכב אמנם לא פחות מ500 כ״ס, אבל תשכחו מ״מכונת הנהיגה המושלמת״ ותחשבו יותר בכיוון של מכונת הטכנולוגיה המושלמת. מערכת המחשוב ב-iX מסוגלת לבצע פי 20 יותר חישובים בכל רגע נתון מכל מכונית ב-מ-וו אחרת. הכל חלק מהארכיטקטורה החשמלית החדשה, שתדע להציע נסיעה אוטונומית מלאה בעתיד כשהדבר יתאפשר. המעצב הראשי של החברה מספר שלפני הכל, ועוד לפני …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש לאישתי אינפיניטי Q30 שנת 2017, היא מרוצה עד הגג מהרכב. רציתי לרכוש לה אינפיניטי חדשה אך מסתבר שבאולם התצוגה יש רק דגמי Q30/QX30 וגם שם המלאי מצומצם ואין מי יודע מה מבחר. לאחרונה שמעתי שמועות שעקב סיום השיווק על אינפיניטי באירופה, יכול להיות שהשיווק בארץ גם יופסק. מישהו שמע על כך משהו? קצת חבל לי, אני עם אינפיניטי משנת 2012 ומאד מרוצה מהרכבים
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לרכוש סיאט איביזה FR שנת 2017. חשבתי לקנות מסוכנות רכבים/מגרש...פעם ראשונה שאני קונה רכב בדרך כזאת אז אין לי ניסיון בזה. מה ההתרונות והחסרונות בזה? תודה מראש
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בעיר אני משתדל לנהוג כמו שאני נוהג מחוץ לעיר. זאת אומרת, לרוב בימין, לא ממהר, ואם אני רואה רמוזרים אדומים, אז מוריד מהירות( כמובן בצורה הגיונית, ולא מתחיל לזחול על 10 קמ"ש) הבעיה היא שרוב המוחלט של הנהגים שלידי, לא מבינים קונספט אחר מלבד לנהוג במהירות די גבוהה ולא להוריד מהירות עד שמגיעים מטר מהרמזור האדום. וכשמישהו כמוני לפניהם, אז מתחילה ההצגה- נצמדים, מדליקים אורות, וחלקם גם צופרים. עד לא מזמן, הייתי שם פס על אלו, אבל לאחרונה, בבון כמנהגו נוהג, והם מתחילים לעקוף בפראות, גם אם זה 10 מטר מרמזור תוך כדי שהם מסכנים אותי ונהגים אחרים. אז יש לי ברירה, להמשיך כמו שאני עושה, או שלשנות דפוסי נהיגה לגרועים יותר(לטעמי), רק בשביל ש…
הודעה אחרונה מאת ninickname, -
-
מבחן דרך - יונדאי סונטה 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יונדאי סונטה הקודמת הייתה מאוד נוחה, מאוד שקטה, מאוד מאובזרת, צנועה וסולידית, ונמכרה במחיר אטרקטיבי. יונדאי סונטה החדשה מנסה להיות הרבה מאוד דברים אחרים. כמה טוב היא מצליחה לעשות את זה והאם היא שווה את המחיר הגבוה יותר?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 820 צפיות
המקום שאני הולך לקנות ממנו את הרכב (קיה נירו) עושה את הבדיקה שלו בקומפיוטסט. האם יש מכון אחר מומלץ? מבדיקה בגוגל ראיתי שקיים עוד מכון גדול באיזור בשם טכנוטסט ועוד איזה כמה בשם צ'קפוינט, Test Car, המומחים (זה השם, לא המצאתי). אני לא יודע אם במכונים כולם די אותו דבר ועדיף ללכת על הזול וזהו או שיש הבדל במה שהם בודקים. אולי כדאי בכלל לשאול את היבואן אם הם עושים בדיקות רכב לפני קניה? ועוד שאלה על הבדיקה - הבנתי שעושים רק בדיקה מכנית. איך אני בודק גם את המערכות הממוחשבות והמערכת ההיברידית?
הודעה אחרונה מאת מחפשרכב2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום. יש לי רכב טויוטה פריוס הברידי. הבנתי מחברים שנגרם נזק למערכת ההיברידית במידה ומשלבים לניוטרל. בהרבה מכונות שטיפה אוטומטיות המכונה מסיעה את הרכב כשהוא על ניוטרל וכך הוא נשטף, כאמור, שילוב לניוטרל מזיק למערכת ההיברידית. האם יש פתרון לכך?. או שאאלץ לשטוף את הרכב אך ורק בצורה ידנית?. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 701 צפיות
שלום לכולם.. יש לי רנו קליאו ידנית 2015 טורבו ונפלה לי הדלת של הדלק (בצבע כחול) איך ניתן להשיג כזו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
תודה רבה מראש לכל מי שעוזר! אני מעוניין לקנות מכשיר gps לרכב, עקב סיבות דתיות אינני מעוניין להחזיק סמארטפון ולכן אינני יכול להסתייע בתוכנות הניווט הפופולאריות. האם מישהו יכול להמליץ לי איזה מכשיר ניווט לקנות? אני מחפש משהו מעודכן, ושאפשר לעדכן אותו מדי פעם. גודל מסך, עוצמת שמע וכו'... לא מעניין אותי מוכן להתפשר. אבל צריך תוכנה אמינה ולא משהו ישן ומקרטע. תודה רבה לכל העוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 765 צפיות
אהלן, מחפש אתר שמוכר חלקי חילוף מקוריים לFCA(בפרט אלפא רומיאו) ולVAG(בפרט סקודה) כמובן שצריך להיות לאתרים אלה משלוח לארץ, כי יש מגוון רחב של אתרים שמוכרים את החלקים. אשמח להמלצות, אריאל
הודעה אחרונה מאת alfaist, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 735 צפיות
היי אני מוכר רכב שהיה בהשכרה וברשיון רשום "השכרה" אך הרבה שואלים אותי האם זה "השכרה" או "השכרה החכר" . מישהו שיודע יכול להסביר מה ההבדל . . .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שאלה היפותטית שרצה לי בראש כבר לא מעט חודשים אבל היא כנראה מאוד ריאלית וחשובה לעתיד לבוא. מה יהיה יותר בטיחותי? אני לא יודע אם בדקו את זה לפני, ובגלל זה אני בא לפורום, בו רבים האנשים שיודעים טוב ממני בתחומים שונים. אז מה יהיה יותר בטיחותי עבור היושבים מאחור בהתחשב בתאונות שונות: א. רכב א' - רכב סדאן גדול מודרני יחסית (בן 10-15) אך רק עם 2 כריות אוויר - לנהג ונוסע לידו. ב. רכב ב' - רכב סופר מיני חדיש, עם 6-7 כריות אוויר. מצד אחד, הכריות אוויר עוזרות למנוע פציעות קשות מעוצמת המכה, אך מצד שני הבדלי המסה והפח מביאים גם כן לשיקול. בוא נציב שני רכבים לשם ההשוואה: הונדה אקורד VS הונדה ג'אז. אפשר להרחיב את השאלה שלי גם בהתאם לכל…
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 700 צפיות
היי, מחפש ייעוץ עדכני. יש לנו זוג תאומים בני שלוש שיושבים היום בצ'יקו נקסטפיט וילדה בת שנה וחצי' יושבת בסלקל צי'קו קייפיט. היא אמנם פצפונת אבל הסלקל כבר צפוף וצריך להחליף. שני צ'יקו נקסטפיט לא יאפשרו למישהו לשבת באמצע מאחור בטוסון. אני מניח שצריך לרכוש שני כסאות חדשים קצת יותר צרים. יש המלצה למשהו שנשאר ברמת בטיחות טובה? Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת KipodYam,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,599 אורחים (הצג רשימה מלאה)