Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני צריך קצת מידע והכוונה לגבי הפעלת הרכב,יש לי רנו קליאו 2017 אוטמט ואני ממש נהנה מהרכב הזה 😘

נוהג בו כבר 3 חודשים ובנתיים זה חלום ומקווה שישאר ככה. רק רוצה לקבל מידע לגבי הדברים הבאים

1.האם צריך וחובה לחמם את המנוע לפני נסיעה כשגרה יומית? אמרו לי שמומלץ ביותר-וחשוב לעשות זאת בחורף ולהשאיר את המנועה דלוק לפני נסיעה למשך 2-5 דקות ואז להתחיל בנסיעה?

2. מה הדרך הנכונה לכבות את הרכב בעת חנייה? והסיבה שאני שואל את זה היא הגיר- לפי מה שנאמר לי,הדרך הנכונה ביותר היא להגיעה למקום חנייה וכשאתה מחנה את הרכב הדבר הראשון שאתה עושה 

הרמת בלם חירום ואז 

עובר למצב parking 

ואז מכבה את המנוע ואת הרכב.

האם זאת הדרך הנכונה? וסיבה שאני שואל זאת,כי לפי מה שנאמר לי היא שאתה פחות מקשה ו''מאתגר'' את הגיר עצמו באופן כזה. 

עד כמה זה מדויק ומה בכללי הדרך הנכונה לסיים את שלב החנייה?

3.מה זה ''סט נורות קדמיות לרכב'' - חיפשתי בגוגל ולא הבנתי מה התפקיד שלהם?איך אני יכול לדעת האם יש לי אותם ברכב ומה התפקיד שלהם?

אשמח לקבל כמה שיותר מידע ותודה רבה לעונים. 

פורסם (נערך)

ההמלצה הראשונה שלי: פתח את תא הכפפות, תמצא שם ספר עב כרס , שהוא ספר ההוראות של הרכב. יצרן הרכב דאג לספק לך את המידע. אם אתה מתעצל לגשת לרכב תוכל למצוא את ספר ההוראות גם במרשתת.

לגבי החניה - אכן זה סדר הפעולות הנכון. במידת הצורך שלב בו גם את כיבוי הפנסים וקיפול המראות.

הנה ההמלצה מספר ההוראות של אחד הרכבים שלי (במקרה זה סוזוקי סויפט) - אבל ההמלצה הזו גורפת, אלא אם בספר הרכב שלך כתוב משהו אחר:
image.png.b1b6e9b1d19452970cb42979228a776b.png

לגבי "סט נורות לרכב" - האם הכוונה לסט נורות רזרביות? בעבר היה מקובל מאד להחזיק קופסה עם נורות להחלפה, כיום, עם ריבוי סוגי הפנסים ועם תאי המנוע הצפופים המקשים על החלפת נורות כנראה שהעבודה הזו עוברת לחשמלאים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, avi 23 כתב:

הרמת בלם חירום ואז 

עובר למצב parking 

עדיף להתחיל עם הילוך, ולא לשחרר בלם לפני P ו-בלם יד.

*ברכבים עם בלם חשמלי - זה נדלק אוטומטי ב-P

פורסם

לגבי תחילת נסיעה,אין צורך לחמם את הרכב,מיותר,מזהם ולוקח לרכב יותר זמן להגיע לטמ"פ עבודה.פשוט להניע,להמתין מס שניות ולצאת לדרך.להקפיד שכשהמנוע קר לא להגיע לסל"ד גבוה.

פורסם

לגבי חימום ברכבים החדשים מהעשר שנים האחרונות אין צורך זה מיותר ולגבי חניה זה חשוב אם אתה מחנה בירידה או עליה אז עדיף באמת קודם להפעיל את הבלם יד ככה הרכב יושב על הבלם ולא על הגיר אם אתה חונה במישור אז אין צורך

פורסם

לגבי הparking קיבלת תשובות

לגבי חימום הרכב, אין טעם ״לחמם״ את הרכב כדי שיגיע לטמפרטורת עבודה וגם ככה בעמידה זה לא יקח 2-5 דקות אלא יותר, כן רצוי להכנס לרכב, להתניע ואז להתחיל להתעסק עם הטלפון/ חגורה/ מולטימדיה/ וויז וכו וכו

תן לשמן לרוץ במעברים לפני שאתה מתחיל לטפס בסל״ד, בכל מקרה השמן מנוע עובד בצורה הטובה ביותר כשהמנוע בטמפרטורת עבודה והשמן כבר חם אז אל ״תקרע״ את האוטו לפני שהתחמן כראוי, קח בחשבון שמאחר וברכבים סטנדרטיים אין מד טמפרטורת שמן ולשמן לוקח זמן ארוך יותר להתחמם מאשר למים אז למעשה הוא מגיע לטמפרטורה אידיאלית כמה דקות אחרי ששעון החום התייצב על הנקודה התקינה שלו.

ברכבים עם טורבו המצב חשוב עוד יותר בגלל ששמן המנוע מסכך גם את הטורבו ובעיקר שם רצוי שיהיה בצמיגות הנכונה, במילים אחרות ככלל אל תקרע את האוטו, תרביץ ביציאה מהמקום ותרוץ פול גז במעלה הסל״ד עד שהרכב באמת יספיק להתחמם.

פורסם

לגבי תחיחת נסיעה, תתחיל מתון והמשך מתון לכל אורך הדרך. יותר בריא ובטוח לך ולמכונית.

לגבי נושא השמן, בעבר הכרתי לפחות מכונית אחת, (אגב, מתוצרת רנו) בה היתה משאבת שמן חשמלית, וההנחיה היתה לנפעיל מצב acc ולהמתין עד שנורית לחץ השמן תכבה לפני ההתנעה. אז, כאמור, ספר ההוראות של הדגם שבידך יסייע לך בשימוש הנכון. חפש את הפרק העוסק בהתנעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לגבי חימום מנוע

בעיקרון בכמה שניות עד חצי דקה הראשונה אחרי התנעה קרה, המנוע עובד ללא שימון, וזה הזמן שלוקח לשמן להגיע לכל חלקי מנוע.

במזג אוויר קר (קר זה סביב האפס או מתחת לזה) לוקח קצת יותר זמן, אבל במנוע תקין ושמן מתאים זה דקה לכל היותר. 

האם זה אומר שצריך לעמוד ולחמם את המנוע? לא. בסך הכל לא לתת גז בחצי דקה הראשונה.

זה שמראים לך בסרטים/יוטיוב שמתניעים וישר נותנים גז - אז אל תעשה את זה.

זה גורם נזק למנוע.

כמובן שאסור בתכלית האיסור לנסוע כשנורית לחץ שמן נשארת דלוקה. אם זה לא נכבה אחרי שניות בודדות, כבה את המנוע ופנה למוסך מורשה.

ולמה אין צורך לחמם את המנוע לפני נסיעה?

כי יש חלקים אחרים שצריכים גם הם לקבל שימון ולהגיע לטמפרטורת העבודה - תיבת הילוכים, דיפרנציאל, מיסבים למיניהם, עוד כל מיני דברים שאני לא מצליח לחשוב עליהם.

ואלה יקבלו שימון ויתחממו רק בנסיעה, כך שאם אתה עומד בחניה מונע, זה לא עושה שום דבר.

רוצה להיות בטוח - בדקות הראשונות פשוט תסע רגוע. זה הזמן שלוקח למנוע ותיבת הילוכים להגיע לטמפרטורת העבודה.

רוצה להיות סופר בטוח - תקרא בספר רכב, כתוב שם. RTFM. או התייעץ עם מוסך מורשה.

נקודה נוספת ללמה לא - איכות הסביבה. בהתנעה קרה, המנוע מקבל תערובת עשירה יותר (=מעט אוויר והרבה דלק)

ושורף יותר דלק (זה הסיבה שפתחו צ'וק ברכבים ישנים), וגם מזהם יותר.

כל זה עד שהוא מתחמם, ואז הצ'וק האוטומטי נסגר, ומנוע מקבל פחות דלק ויותר אוויר (תערובת עניה).

אז כדי שהזיהום אוויר לא יצטבר במקום אחד, תניע וסע. אל תעמוד בתוך ענן של אדי דלק, ואל תגרום לאחרים לנשום את זה.

גילוי נאות - הכותב אינו טכנאי או מהנדס רכב. כדי לקבל תשובה מגורם מוסמך בנוגע לרכב ספציפי שלך פנה למוסך מורשה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

כמובן שאסור בתכלית האיסור לנסוע כשנורית אדומה דלוקה. אם זה לא נכבה אחרי שניות בודדות, כבה את המנוע ופנה למוסך מורשה.

הרחבתי לך.

לא בכדי נוריות ההתראה צבעוניות. כפי שיש תמרורים עגולים, מרובעים ומשולשים (וכמה ייחודיים בצורות אחרות) גם לצבעי נורות ההתראה יש משמעות:

ירוק וכחול - נורות בקרה המציגות מצב תקין, למשל פעולת התאורה, בדגמים מסויימים טמפרטורת נוזל קרור תקינה וכו'.

צהוב - התראה לא דחופה. אפשר להמשיך לנסוע ,אבל יש לטפל בבעיה (למשל מיעוט דלק במיכל) או פנות בהקדם למוסך.

אדום - עצור בצד הדרך וגרור את הרכב למוסך, כי יש תקלה המסכנת את הבטיחות (למשל תקלה בבלמים) או את שלמות הרכב (למשל לחץ שמן או טמפרטורת נוזל קירור). גם כאן יש יוצאים מהכלל, למשל נורית התראה כי בלם העזר מופעל אדומה.

וכפי שנאמר - RTFM. מרבית הנוריות הללו סטנדרטיות ודומות בכל לי הרכב, אבל, כרגיל, כדאי להכיר א ה"שגעונות" של הרכב שבו אתה נוהג.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...