רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני רצה להחלי נורה בטיוטה אייגו שלי שנת 2018 הדגם החדש, לנורת לד לבנה האם מדובר בדגם hir2 ?? האם זה יתאים לי גם לאות גבוהים ורגילים? תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כשעשיתי רשיון לפני כ 20 שנה היו לי משקפיים. כמה שנים אחרי עשיתי ניתוח לייזר ומאז אני בלי משקפים... זכור לי שאי שם אחרי הצבא עשיתי בדיקת ראיה לצורך רשיון על אופנוע אבל משום מה זה לא התעדכן במחשבים של משרד התחבורה ועד היום רשום לי ברשיון שאני חייב משקפיים - למרות שאני נוהג בלי משקפיים כי אין לי... עד כמה זה קריטי? האם אתם ממליצים לי ללכת להתעקש על זה ולעשות בדיקת ראיה שוב ולשנות את זה?
הודעה אחרונה מאת youval11, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חוץ מבדיקת שעבוד והעברת בעלות- אגב מי משלם אותה? איך אתם מעבירים/מקבלים את הכסף? מזומן? העברה בנקאית רגילה? העברת זהב/צ'ק בנקאי? איך אתם מוודאים שלא שיקרו לכם? האם התחייבות של המוכר על שלדה גיר מנוע מהווה התחייבות שפיטה? האם קודם מעבירים את הכסף ורק אז מעבירים את הבעלות?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 971 צפיות
היי חברה, לאחרונה אני רואה ברשתות דוחות שאמורים להכיל את ההיסטוריה של תביעות הביטוח של רכבים (על מנת לקבל עוד אנדקציה אם רכב עבר תאונה או לא). אשמח לדעת מאיפה ניתן להשיג את הדו"ח הזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
ערב טוב, לאחרונה (גר במרכז, מאמין שככה זה ברובו וגם בערים גדולות אחרות בארץ) אני שם לב לתופעה מאוד מעצבנת ובעיקר מסכנת בכביש העירוני, וזה מבלי להתייחס לקורקינטים\אופניים שכבודם מונח בנושא נפרד: בגלל "הסדרי" חניה עם העירייה, ניתן להחנות באדום לבן (מה שהרבה פעמים מסתיר את מעברי החציה), על המדרכות, ובל מקום שאפשר לדחוף את הרכב, הכל תופס. מה שמוביל הרבה אנשים להתהלך בעל כורחם על הכביש, הרבה פעמים קשישים, הורים עם עגלות, ילדים קטנים, והציאה עם רכב בעיר הפכה למשהו שחושבים עליו פעמיים. עם 253.000 מסירות רכבים חדשים ב2019, ואולי קצת פחות ב2020 - מה לדעתכם יהיו הפתרונות לזה בעוד 10, 15 שנים? (נדמיין לשניה שאנחנו במדינה מתוקנת בה מישהו יחשוב על האז…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם עד היום היו עושים לנו אצבע בעין, אז עכשיו כבר לא עושים ופשוט תוקעים אותה בעין ולך תחפש. ציטוט מהכותרת: כל מי שמבקש לייבא לישראל רכב בייבוא אישי יידרש לספק את מסמכי המקור שלו - דרישה כמעט בלתי אפשרית ככל שמדובר בכלי רכב משומש. על כלי רכב שלא יעמוד בדרישה יוטל מכס של 7%, מה שיהפוך את הייבוא האישי לבלתי כדאי https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3879236,00.html
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני חדש בעניין הזה ומת ללמוד את זה, רוצה לדעת מה כל חלק עושה ולהכיר מנועים ולהתמצות ובעזרת השם המטרה הכללית היא לרכוש רכב ולשפר אותו, יש לכם הצעות וטיפים איך ללמוד? קורס/ספרים/יוטיוב וכו' הצעוץ יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת SerachSome, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, כרגע אני נמצא בתהליך מכירת הרכב שלי. אציין כי כל מה שהרכב עבר מתועד, טיפולים, תיקונים, החלפות צמיגים, ויש לי אפילו טופס בדיקה מקומפיוטסט. ואני שקוף לגמרי לגבי כל דבר ברכב. חייב לשתף אתכם "בחוויה", כנראה כי מדובר ברכב בתקציב נמוך (פיאט פנדה 2013) ואני מאוד מאוד מקווה שבתקציבים הגבוהים יותר זה לא מתנהל ככה. אני חושב שהבעיה מתחילה בזה שהשוק מוצף במכוניות משומשות ואנשים חושבים שב7 אלף אפשר לקנות רכב טוב ומטופל, כי כל הפייסבוק\יד2 מלא במכוניות מתפרקות שעברו 270K "במצב מעולה", ונוצר מצב של ביקוש<היצע, אבל אם מסתכלים על זה כביקוש אל מול היצע של מכוניות במצב טוב, המשוואה מתהפכת, לפי דעתי. הרו…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 549 צפיות
לנדרובר ערכה היום אירוע להשקת סדרת רכבי הפלאג אין הייבריד, לרגל השקת האיווק PHEV והדיסקברי ספורט PHEV, ולמעשה השלימה את השקת (כמעט) כל דגמי לנדרובר גם עם הנעה של PHEV. מיד נצלול לעומק הדגמים והאפשרויות שמציע היצרן, אבל קודם נפתח עם הדיון שהתפתח לקראת סוף האירוע. היה מי שטען שדגמי פלאג אין הייבריד (בכלל, לא ספציפית ללנדרובר) הם סוג של 'בעיה' שכן הסטטיסטיקה מציגה כי מיעוט מקרב בעלי רכבים בתצורה זו אכן טוענים את הרכב מרשת החשמל, וכל היתר רוכשים את זה רק בגלל הטבת המיסוי, שבעצם מפלה לרעה את כל היתר. לא זאת ועוד, בגלל שרכבי PHEV הם בעלי סוללה גדולה מרכב היברידי 'רגיל', אם לא טוענים אותם, אתה למעשה נוסע ברכב היברידי רק כבד הרבה יותר, ולכן מזהם הרבה יותר ומכיוון שכך…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 488 צפיות
אני צריך לעשות קורס נהיגה מונעת והוא נדחה בגלל הקורונה פעם שנייה ומתקרב למועד בו ללא קור אצטרך לתלות את הרישיון. יש דרך לקבל ארכה בלי לבזבז חצי יום בתורים במשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתם בעד או נגד? המהלך? אני חושב שמדובר בטעות איומה היות וצריך בכל חידוש מגיל 40 לעשות בדיקת ראייה כי יש המון מחלות עיניים בגילאים הללו היכולות לפגוע בכושר הראייה. מקור: https://www.inn.co.il/news/459984
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מבחן דרך: מיצובישי ASX 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מצד אחד, אי אפשר להסתיר את זה שהוא כבר זקן. מצד שני, לא לכולם מי-יודע-מה אכפת מזה.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
יש כרגע 6 מודעות על 308 gti למכירה ביד 2, כולן 2017 או 2018 למה אנשים ממהרים למכור אותן?
הודעה אחרונה מאת kenwood, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 565 צפיות
ההוי, שלחתי תלונה לעיריית חיפה בהא לישנא: נושא הפניה: שילוט חסר במעגל תנועה תיאור הפניה: שלום, במעגל התנועה בצומת הרחובות הגליל, טבנקין, נתיב חן וחניתה חסר שלט שזהו מעגל תנועה לתנועה המגיעה מרחוב הגליל. לטיפולכם המסור אודה. התקשרו ואמרו יטופל. אכן טופל, העבירו את השלט מטבנקין לרחוב הגליל. התקשרתי למוקד הבוקר והסברתי שוב. הנושא בטיפול. נגמר הכסף בגלל הקורונה??? אוהד
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, ידעתי שיש עוד משהו מוזר באוטו שקיבלתי אותו מהמוסך. הרגיש כאילו הדלק ירד יותר ממה שציפיתי. הסתכלתי במצלמה והוא נסע אליו הביתה, מתל אביב לכפר סבא, וחזור כמובן. אולי גם סידורים על הדרך. השאלה שלי, אני יכול לגשת למשטרה או משהו עם הדבר הזה? הרי אין לו ביטוח על האוטו שלי. לא היה לו שום רשום להשתמש בו בתור הסעה או מונית. אני גם לא מדבר על זה שהוא דפק אותי במחיר חבל"ז בסוף.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 5 אלף צפיות
UMI השיקה את טריילבלייזר החדש של שברולט עם השקת נהיגה, והוא לקח אותי לרכבת הרים אמוציונלית של "אווו... נאאא... meh... המ... וואו..." https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3552/מבחנים/שברולט-טריילבלייזר--נהיגה-ראשונה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 915 צפיות
אני מבוטח באחת חברות הביטח, שמתגעה בשירות מצוין, אבל במקרה שלי לפחות זה לא היה כך. לפני יומיים גיליתי שבר בשמשה של הרכב, ומייד פניתי לנותן השירות, שזו מחוייבת לתת שירות עד הבית, תוך 12 שעות, או עד יום למחרת במקרה הגרוע. מדובר ברכב סטנדרטי, ומאוד נפוץ בכבישי ישראל. לאחר בירור פרטים, מוקדנית טוענת שאין לי ביטוח (שמשות), וממליצה לפנות לחברת ביטוח, שדרכה רכשתי את השירות. אני מאוד מסודר, ותוך דקות ספורות שולח את כל הניירת הדרושה לחברה. כולל חיוב מחברת אשראי על השירות. בירורים כל חצי שעה, והם מפנים אותי מאחד לשני. חברת שמשות מעבירה אותי לביטוח, ואלו מפנים אותי למתקין, וכך זה חוזר. בסופו של דבר, המתקין מתחיל לשכנע אותי, שכדאי לי ל…
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מכונית הפנאי הקומפקטית של רנו מגיעה אלינו באיחור אופנתי של כשנה לאחר שהופיעה באירופה, שם היא זוכה לתואר מכונית הפנאי הנמכרת בקטגוריה עם מעל 1.5 מיליון מכירות מאז הצגתה לראשונה ב-2013. בארץ, ההצלחה שלה הייתה מוגבלת יותר. כנראה שילוב של מראה לא מספיק שרירי ומסוקס שכה אהוב על רוכשי ג׳יפונים פה, והעובדה שלצערנו מכונית ממותג צרפתי טובה ומוצלחת שתהיה, גם אם תזכה פה להצלחה יחסית, לעולם לא תמכר כמו לחמניות חמות, והלוואי וזה ישתנה. ובניגוד לתקופה בה הגיעה לראשונה לארץ, אז היתה כמעט חלוצה בסגמנט הג'יפונים הקומפקטיים (B-SUV), היום הקפצ׳ור מתחרה באחת הקטגוריות הצומחות והבולטות בשוק הרכב הישראלי. אורך של 423 ס״מ, רוחב של 180 ס״מ, ובסיס גלגלים של 264 ס״מ מ…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
ועדת הכספים הודיעה היום (ד') כי בתום חידוש תקופות הרישיון לנהג חדש ונהג צעיר, יוארך רישיון הנהיגה עד לגיל 70 בעלות חד פעמית של 510 שקלים. התקנה החדשה (תכנס לתוקף ב-1 לחודש, שלושה חודשים ממועד פרסומה): לא יתקיים יותר הליך חידוש כל 10 שנים. לאחר תקופת נהג צעיר יידרש הנהג לחדש רישיון שיהיה תקף עד לגיל 70, בעלות חד-פעמית של 510 שקלים. https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/S18q776iv
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 733 צפיות
שלום לכולם. יש רכשתי פיג'ו 208 שנת 2016 1200 טורבו לטענת המוסך שראה את האוטו שבאתי לתאם טעפול הוא טוען שבגלל שיש יציאת אוויר שפותחים את פתח מילוי השמן ואין שאיבה של הפקק בחזרה שמצמידים אותו אז המנוע מנפח בוודאות . יש מישהו עם אותו הרכב שיכול לעשות בדיקה ולהגיד לי אם גם אצלו יוצא אוויר. הוא הראה לי שאצלו באוטו c5 2008 אין יציאת אוויר ואף יש וואקום שאתה מצמיד את הפקק.
הודעה אחרונה מאת אמיר פרנצס, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 838 צפיות
כחלק מהטרייד אין שאני עושה אני צריך להביא היסטורית טיפולים, אני לא זוכר את כל המוסכים שהייתי בהם שטיפלו ברכב (רכב מ2011) - איך עושים כזה דבר?
הודעה אחרונה מאת Arieldude135, -
פיאט טיפו נשמע כמו רכב טוב, ואפילו אני בתור אנטי-פיאט מנסיון עבר, שקלתי אותו למשך תקופה, הרכב סביר פלוס, הליסינג די אהבו אותו יחידת הנעה של 1600 וגיר פלנטרי, אפילו המחיר היה טוב הכל היה נראה מבטיח. ועדיין ב2019 הפסיקו להביא אותה ארצה והשיווק הפסיק. כרגע נראה שהיבואן מעוניין להביא ארצה את הפיאט טיפו קרוסאובר, ואני חושב וחושב ולא מצליח להבין, למה לא הצליח להם איתה כשתכלס סימנו V על כל הדרישות
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 16 עוקבים
- 50 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אספק כאן התרשמות ראשנית שלי מתקופה קצרה אחרי הרבה נסיעות ברחבי הארץ השבוע. כבר הספקתי לגמוע 1200 ק"מ, זה ממש לא השגרה שלי 😅, פשוט הצברו לי נסיעות לפגישות רחוקות במרכז הארץ שדחיתי תקופה. בינתיים יצא לי לתדלק פעם אחת, מדובר נסיעה בינעירונית בעיקר למרכז עם הרבה מאוד פקקים, השתמשתי בבקרת השיוט האדפטיבית בפקקים, נראה לי 99%, הצריכה עמדה על 13 ק"מ לליטר בדיוק. אתחיל עם מה שאני לא אוהב: 1. יש כבישים עם מלא פגמים ושם הרכב די קופצני, לא משהו בלתי נסבל, אך מורגש ואי אפשר להתעלם ממנו. 2. תיבת ההילוכים בעיקר במצב ECO לא תמיד חלקה, בעיקר במהירויות נמוכות, לא מורגש יותר מדי וגם לא קורה תמיד, אך קיים ולפעמים אפילו מרים גבה, יש לי להכיר תיבות הילוכים פלנטר…
הודעה אחרונה מאת Olegis, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני במרתון של סקר מחירים לחידוש ביטוח הרכב שלי וביטוח ישיר והפניקס נתנו לי את ההצעות הטובות ביותר, בפוליסות דומות. (יש לציין שהפניקס זו החברה שהייתי מבוטח עד כה). במי לבחור? אשמח לדעות לכאן או לכאן..
הודעה אחרונה מאת ענבליקה, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים, אז כמו שהבטחתי , לאחר חפירות אין ספור ועצות מחברי הפורום ואחרים , רכשתי את האופל בגרסת TD 1.5 ENJOY , שזו בעצם הגרסה הפחות מאובזרת של היבואן. לאחר חודשיים של נסיעה ויותר מ-5K ק"מ הרי הרשמים שלי: אבזור הבטיחות כבר בגרסה זו הוא מרשים ביותר וכולל את כל מאפייני הבטיחות העכשוויים. והכל עובד פיקס. האמת שלי היה קצת קשה להתרגל לכל החיישנים האלה שיכולים לנהוג את הרכב לבד , כולל לבצע חניה , אבל די התרגלתי לזה. אתם יודעים, לטוב מתרגלים מהר. בנסיעה המושב נוח למדי אך נסיעות ארוכות יכולות לגרום לקצת אי נוחות בגב התחתון. שימו לב שרק בגרסה המשודרגת יש אפשרות לשלוט על רמת התמיכה בגב התחתון. הנדסת האנוש בתא הנהג מאוד נוחה והכל מופעל בקלות רבה …
הודעה אחרונה מאת r0nen, -
-
כבר שנים שאני אומר לאנשים לא לקנות רכב חדש נחרצות! הסיבה לכך היא שמין הסתם ברגע שקנית רכב חדש המחירון קורס, ומבחינת אחוזים אתה צפוי להפסיד 35% ב-3 השנים הראשונות שהרכב על הכביש יש יתרונות לרכב חדש כמו 0 בעיות אמינות ואחריות על הרכב השאלה היא האם לדעתכם זה מספיק טוב?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 999 צפיות
דלק מוטורס משיקה שתי גרסאות קצה חדשות לאקספלורר. אחת לתחתית ההיצע בדמות גרסת לימיטד עם הנעה אחורית, ואחת לראש עם ה-ST שמפיקה 400 כ"ס. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3554/חדשות/פורד-אקספלורר--גרסאות-חדשות-לקצוות איזו גרסה אתם הייתם מעדיפים? מוותרים על 100 כ"ס בשביל הנעה אחורית או לוקחים כל סוס שנותנים לכם?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 581 צפיות
האם באאוטלנדר 2021 יש שינויים בעלי משמעות לעומת הדגמים הקודמים (2017-2020) ? אם אין, האם מדובר על מתיחת פנים ושיפורים שצפויים לשנת 2022?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חניתי את רכבי בחניון ברשבסקי בכניסה לחנות "קשת טעמים" בשעה 20:00 , לא ידעתי שזה חניון של כחול לבן , היה חשוך וגם לא שמתי לב שהמדרכה צבועה , חניתי גם עם הפנים לכניסה של החנות למיטב זכרוני לא היה צבועה שם. למחרת שמתי לב שיש eנס על השמשה של הרכב. אני לא תושבת ראשון לציון , לא ידעתי שבחניון של הסופר אני צריכה לשים פנגו. האם הדבר תקין ? חוקי? קריחלי ענת
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 821 צפיות
היי, אני מבוטח כבר מעל 5 שנים בביטוח מקיף, השנה השווי של הרכב שלי כבר לא מצדיק ביטוח מקיף, לכן אני שוקל לבטח רק צד ג'. השאלה היא האם העובדה שאני מפסיק לבטח את עצמי בביטוח מקיף, תייקר לי בעתיד את הפרמיה כשארצה לבטח ביטוח מקיף רכב אחר בבעלותי?
הודעה אחרונה מאת ח חזקי,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל