רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
שלום, מי יודע במקרה איזה מכוניות משפחתיות נמכרו בארץ בשנים האחרונות עם בלם עזר ("בלם יד") שמופעל באמצעות הרגל. תודה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 455 צפיות
בפוקוס דור 2 (אאל"ט גם ברמת האבזור TREND) יש בקצה ידית האיתות כפתור שכתוב עליו למעלה SET ולמטה RESET שזה מה שכתוב בדרך כלל על כפתור בקרת שיוט ברוב הרכבים אבל לא נראה שלחיצה עליו מפעילה בקרת שיוט. יש או אין בקרת שיוט בפוקוס דור 2 רמת אבזור TREND?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני יודע שהכותרת סתומה, אז לעניין: מתוך כתבה ברוטר (מתוך ערוץ 20) על כך שגבי אשכנזי סידר לעצמו אאודי בשווי 3M ש״ח במקום הסקודה הרגילה. מה שתפס לי את העין היה המשפט הבא: אז מה דעתכם: הסמכה על אאודי זה כסת״ח של שירות המדינה או כי מדובר ברכב כבד יותר (אני מניח שמשוריין) שבאמת מצדיק הסמכה נפרדת?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא עקבתי לעומק אבל בסגרים הקודמים הוארך תוקף רשיונות הרכב (ביצוע טסט לרכב). הפעם אני לא רואה שום הודעה בעניין באתר משרד התחבורה. מישהו מכיר/יודע?
הודעה אחרונה מאת shais01, -
-
שמן ravenol
מאת 98civic- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש למישהו מושג האם יש יבואן של שמן ravenol ? מחפש שמן PAO בצמיגות 5w40 ולא מצאתי אף חנות שניתן לקנות בה. תודה.אפשר גם חברה אחרת Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 30 עוקבים
- 149 תגובות
- 22.3 אלף צפיות
אהלן רציתי לשאול מה הסיבה שבדרכ לא ממליצים לבחור צעיר להחזיק רכב גדול כמו איזה ג׳יפון או רכב מנהלים ודווקא אומרים לו לקחת רכב מיני או מקסימום רכב משפחתי? מה רע בזה שאותו בחור צעיר אוהב גיפונים ורוצה לקנות לעצמו נניח אאוטלנדר/ספורטאז משומשת ב60,000 ש״ח ואז אנשים ממליצים לו לקנות איזה איביזה קטנה או במקסימום מאזדה 3? הרי יש לו תקציב שחסך לרכב גדול אז איפה הבעיה? אני מבין שזה נראה קצת תמוה לראות בחור בן 24 מחזיק גיפון אבל בואו תסבירו לי למה זה טעות?
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 78 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
נתקלתי בימים האחרונים במבחנים להוט-האץ החדשה של טויוטה, היארס GR. כבר הרבה זמן לא זכורה לי התהלבות כזו בכל מבחן ומבחן. כל הכתבים ציינו שמדובר על רכב מיוחד שמגיע פעם בדור. כל זה הוביל אותי לשאלה של האם מתוכנן ייבוא שלה לישראל? מתישהו כנראה אאלץ להיפרד מהמיאטה ויכול להיות שזה התחליף הראוי. מצרף גם ריוויו אחד בשביל הספורט https://www.youtube.com/watch?v=3TxW4AU6IaM
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- 16 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אלהן! יש לי במוו אי 36 שעומדת תחת קורת גג כבר כ- 10 שנים. אני לא מבין גדול בתחום, עד כמה זה יהיה קשה להחזיר אותה לכביש? מבחינת העלות? מבחינת השגת חלקי חילוף שנפגמו במהלך התקופה הזו. מבחינת המאמץ? ובכללי מה דרך להתחיל להחזיר אותה לכביש? האם יש אפשרות לעשות דברים התחלתיים עצמאית? או שחייב דבר ראשון גרר למוסך?
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אשמח לקבל עזרה לקבלת המק"ט תושבת מנוע תחתונה לרכב של הונדה סיוויק 2011-5 דלתות. שוקלת להזמין מחו"ל ואינני בטוחה ב-S/N. ובמידה אם מישהו רכש בארץ/בחו"ל, מה העלות בבקשה. תודה ויום מקסים :+}
הודעה אחרונה מאת HondaCivic2020, -
חברת הביטוח WESURE 1 2 3 4
מאת mrmiki1234-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 50 תגובות
- 23.6 אלף צפיות
היי, מישהו שמע/ מכיר/ יצא לו להתנסות? יצאו בקמפיין עכשיו ונראה שמחירים די אטרקטיביים...
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני זוכר שכמעט תמיד רכבים משתמשים בחום שמגיע מהמנוע כדי לספק חימום לנוסעים. לכאורה המנוע מנסה להיפטר מהחום הזה גם ככה ולכן אין עלות אנרגטית להשתמש בחימום ברכבים נוסעים. חשבתי על לפתוח את כל חלונות האוטו בחורף וליסוע עם חימום, כדי שמצד אחד יהיה לי חם, ומצד שני יהיה לי אוורור. האם זה רעיון טוב? האם יש לו עלות אנרגטית? האם הוא שוחק משהו ברכב? תודה
הודעה אחרונה מאת icohen436, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 619 צפיות
האם במקרה של תאונה בין 2 כלי רכב המבנה הגבוה של רכבי מיני קומפקט SUV (לשם דוגמא בלבד - פיזו 2008 וכו' ) מפחית את הסיכון לנוסעים בו לעומת סופר מיני- משפחתית (לשם דוגמא בלבד - קליאו , בלנו וכו' )? יש נתונים על קשר בין מבנה לחומרת תאונות ?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 611 צפיות
1. מניח שכולם כבר יודעים שהפנסי דרך נהיים קהים עם השנים לאור קרינת UV שמחמצנת את המעטפת פלסטיק של הפנס 2. בטסטים בודקים את אור הדרך רציתי לשאול, מה בודקים בטסט בדיוק לגבי אור הדרך? האם בודקים עוצמת הארה מינימלית? האם יכולים לפסול רכב כי הפנסים שלו קהו מדי?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב המשמש את אשתי אשר רשום בבעלותי ובבעלות אשתי. בזמנו, רשמתי את הרכב על שם שנינו מבלי לחשוב על זה יותר מידי. אשתי היא זו שמטפלת ברכב, כולל טיפולים, מבחני רישוי וכדומה. אני כמעט שלא נוהג ברכב. אני מטפל בצד הפיננסי, ביטוחים תשלום אגרת טסט וכדומה. אני מניח שרישום הרכב בבעלות שנינו הֵקֵלָה בירוקרטית על שנינו לדאוג לרכב (אבל יכול להיות שאני שוגה) אני בתהליך של רכישת רכב ורציתי הפעם להשתמש בשירות העברת בעלות לכלי רכב באינטרנט. מפורט בסיבות שבגללן לא ניתן לבצע העברת בעלות באזור האישי הממשלתי אם "יש יותר מבעלים אחד על כלי הרכב". אני מניח שזה אומר שלא אוכל להשתמש בשירות כדי לרשום את הרכב על בעלותי ועל בעלות אשתי. שא…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 733 צפיות
מישהו יודע האם בניסן מיקרה שנת 2012 ישנה רצועת טיימינג או שרשרת?
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
שלום לכולם, היום חלפו להם כמעט 7 שנים מרכישת הרכב ויצא לי קצת להרהר במהלך הטיפול השנתי במוסך על מה ואיך היה לנו עד כה מבחינת עלויות וחוויה בשירות המוסכים של היבואן ורציתי לשתף אתכם. הרכב נרכש על ידי ב12/2013 (טעות אני יודע אך אני חי עם זה בשלום), גמע עד כה 77,500 ק"מ, מטופל רק במוסך היבואן, שבמפתיע לא כזה יקר לעומת יתר המוסכים (אני בדרך כלל בודק מדי שנה הצעות מחיר במוסכים מורשים מומלצים ומוצא שההפרשים נעים מ150 ועד 400 ש"ח לטיפול בהתאם לסוגו כמובן). אז איך הגששים היו אומרים- אז מה היה לנו ? בגדול- לא הרבה ובקטן- אפרט במדויוק את התקלות שצצו לאורך 7 השנים האחרונות: 1. 09/2014 סידור פחיות בגלגלים הקדמיים עקב רעשים במהירות…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 753 צפיות
האם מישהו מכיר את עמותת דעת אני רוצה להתחיל ללמוד חשמלאי רכב ויש לי או את זה או את מכללת מלטש מה עדיף לי ולמה https://en.calameo.com/read/005952446896d41e88315 מכללת מלטש http://www.maltash.co.il/page.asp?cat=7&cat-sub=117
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 795 צפיות
אני רוצה להזמין duck tail לרכב ורציתי לשאול איך עובד כל עיניין המכס בנושא, מה הסיכויים שיתקע? איך עובד שיחרור החבילה? האם יעשו לי בעיות ביגלל שזה תוספת לרכב?
הודעה אחרונה מאת arnolion, -
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 49 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
פרולוג: הכל התחיל לפני כשנה, כשעלה הצורך במכונית שנייה בבית (עד היום הסתדרנו עם מכונית אחת) עקב התרחבות המשפחה (3 ילדות) וזיגזוג בין מוסדות החינוך הקרובים, שאמנם קרובים לבית אבסולוטית, אך לא ממוקמים באותו מקום. אה, וכן, כי ממש בא לי עוד אוטו. הדרישות היו: * אוטומטי (בגלל האישה) * מושבים מאחורה (בגלל הילדות) *תקציב סביר, שלא הוגדר מראש, אבל בזמנו כיוותי לאיזור 50K ₪ (אחח, התמימות...) *צריכת דלק לא ממש היוותה פקטור, כי רוב הנסיעות שלי קצרות ובכלל, גם עם מכונית אחת לא הייתי נוסע הרבה מידי, אז לא ממש קריטי. התכנון היה שהאוטו הנוכחי (מאזדה 6 שנת 2013 ברמת גימור פרימיום פלוס, רכב מעולה כשלעצמו) יישאר המרכזי לנסיעות בהרכב מלא, …
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
מרצדס S קלאס החדשה נחתה אתמול בישראל וכלמוביל כבר מכרה פחות או יותר את כל ההקצאה שלה ל-2021. אז במקום להיות יעיל, מצאתי לכם 5 עובדות מעניינות עליה. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3561/חדשות/5-עובדות-על-מרצדס-S-קלאס-החדשה-שהגיעה-לישראל. אילו עובדות מגניבות אתם יודעים על ה-S קלאס הזו, או הקודמות שלה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
פורד חשפה היום בלילה בתערוכת הרכב בלוס אנג'לס את ה Mustang mach E רכב חשמלי שמבוסס על הפורד מוסטנג. לפי הנתונים נראה שהיא נועדה להתחרות בעיקר בטסלה מודל Y. נתונים: 2 מנועים עם הספק משולב של 459 כ"ס, 0 ל 60 מייל בפחות מ 4 שניות, טווח של 480 ק"מ לגרסה ארוכת הטווח ומחיר אטרקטיבי של החל מ 43k דולר. אצלכם בבית החל מסוף 2020. מדהים, אני מחכה לשים יש על אחת. וידאו של טופ גיר שהצליחו לקבל אחת: [video=youtube_share;QA-qgSB076c] מקור: https://electrek.co/2019/11/17/unveiled-ford-mustang-mach-e-is-first-meat-and-potatoes-ev-for-american-heartland/
קרוואן נגרר
מאת דביר deri- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 578 צפיות
האם בירושלים אני יכול להחנות רכב עם נגרר קרוואן שמחובר אליו בחניה רגילה בלי לקבל דוח?
הודעה אחרונה מאת דביר deri, -
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קניתי רכב דייהטסו סיריון 2011 ק"מ נמוך, המחירון שלו בערך 20,000 ש"ח. הציעו לי בסוכנות ביטוח לעשות צד ג מורחב, שזה כולל הגנה בגניבה, שריפה ונזקי טבע, בתופסת של 600 ש"ח לשנה השאלה האם זה שווה? האם דייהטסו סיריון הוא רכב שמבוקש אצל גנבים ויש לו סיכון מוגבר? שאולי שווה לי להשקיע עוד 50 ש"ח בחודש כדי להיות מוגן. אשמח לקבל מידע (זה רכב ראשון שלי) תודה
הודעה אחרונה מאת icohen436, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. במידה ויש למישהו מחירון לוי יצחק של חודש שעבר (11/20) אשמח אם יכול לבדוק לי מה מחיר המחירון בסיס של ״ניסן אקו מיקרה ויזיה (1198) אוטו׳ ״ שנת 2015 קוד דגם 624005 תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, קונה כמה מוצרים מאמזון בעיקר לסלולר ברכב. https://www.amazon.com/gp/huc/view.html?ie=UTF8&newItems=Cf2a55c8c-b1f8-4c48-8455-f5d7f54e2710%2C1 https://www.amazon.com/gp/product/B08KYB9YDP/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3IYCU0NE1R6DY&psc=1 1. האם המשלוחים מגיעים עם שליח עד הבית, או בנקודות איסוף או דואר רשום? מקור השאלה הוא שכתובת שילוח דואר רשום שונה מכתובת הבית בקנייה מרוכזת קיבלתי הנחה של כמה דולרים ויצא לי משלוח 12 דולר. 2.האם המוצרים יגיעו במרוכז באותה חבילה? האם יש דרך להוזיל עוד יותר את המשלוח? אלף תודות!! הערה: ככל הנראה הנושא מתאים יותר לאופ טופיק. איני יכול…
הודעה אחרונה מאת Bicycle, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי, מחפש רכב שני למשפחה שישמש בעיקר לנשיאת אופניים למסלולים מדי פעם. העניין הוא שהרכב יעמוד מדי פעם כמה שבועות בלי לנסוע. הרכב הנוכחי שלי בתפקיד הזה (מאזדה 3 2009) מניע ונוסע כמו ענק גם אחרי 2-3 שבועות של עמידה. יש לי גם רכב אחר חדש יותר שאם הוא עומד שבוע יש מנורות אזהרה שהמצבר מתרוקן. ברור לי ששבועיים ללא נסיעה יצריכו התנעה מכבלים. האם ניתן לדעת (אולי מנסיון של בעלי הרכבים) איזה מהרכבים הבאים יכול לעמוד כמה שבועות בלי נסיעה בלי בעיה? כל הרכבים בסביבות מודל 2016 Forester IX35 Rav4 Qashqai Outlander רכב אחר דומה? תודה למי שיכול לעזור מנסיונו.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי חברים חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי שרשור מעודכן לשנתיים האחרונות. מאחר והגיע הזמן לעשות טסט, רציתי לפנות לחברי הפורום החיפאים ולשאול האם יש לכם מקומות מומלצים לעשות טסט? אוסיף ואומר שאני מבקש לא להמליץ לי על ״טסטקאר״ מאחר ולי ולחברים רבים יש סלידה מה״תקלות״ (ע״ע סיפורים על שליחה לכיוון פרונט במוסך שנמצא 10 מטר ליד המכון) שהם רושמים באופן מאוד עקבי.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טויוטה קורונה שנת 2007 יש לי בעיה עם מצלמות רכב הראשונה נרכשה לפני מספר שנים אחת המומלצות באתר ( לא זוכר את הדגם) אולם עלתה סביב 250 שקלים, איך שאני מחבר אותה למצת עם מתאם USB ומדליק היא מפסיקה לפעול אחרי כמה שניות קניתי מצלמה אחרת "מצלמת מראה" יקרה יחסית ( עלתה סביב 350 שקל מאי ביי) וגם שם אותה תופעה. אחרי כמה שניות היא מפסיקה לפעול... אני משער שהסיבה מתח לא מיוצב ביציאה מהמצת. כל שאר המכשירים כגון טלפון וכד המחוברים למצת עובדים כשורה אשמח לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
איזה רכבים צפוים להגיע ב-2021 ? (מעניין במיוחד דגמי חשמליים) אולי יש הערכת מחיר ? תודה
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 871 צפיות
חברת האשראי מקס התחילה להציע לאחרונה ביטוחים, כסוג של סוכנות ביטוח. בפועל, ביטוח הרכב דרך AIG כרגע. אם מישהו ניסה, ספרו רשמים, מחירים...
הודעה אחרונה מאת roie83, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6