Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

מחפש רכב שני למשפחה שישמש בעיקר לנשיאת אופניים למסלולים מדי פעם.

העניין הוא שהרכב יעמוד מדי פעם כמה שבועות בלי לנסוע.

הרכב הנוכחי שלי בתפקיד הזה (מאזדה 3 2009) מניע ונוסע כמו ענק גם אחרי 2-3 שבועות של עמידה.

יש לי גם רכב אחר חדש יותר שאם הוא עומד שבוע יש מנורות אזהרה שהמצבר מתרוקן. ברור לי ששבועיים ללא נסיעה יצריכו התנעה מכבלים.

האם ניתן לדעת (אולי מנסיון של בעלי הרכבים) איזה מהרכבים הבאים יכול לעמוד כמה שבועות בלי נסיעה בלי בעיה?

כל הרכבים בסביבות מודל 2016
Forester

IX35

Rav4

Qashqai

Outlander

רכב אחר דומה?

תודה למי שיכול לעזור מנסיונו.

פורסם

מה הבעיה פעם בשבוע פשוט להתניע את האוטו ולצאת לנסיעה של 20-25 דקות ?

זמן העמידה לא תלוי בדגם של האוטו, ובעמידה ממושכת כזו אתה תפגע בצמיגים ובמצבר ובשמן המנוע ועוד מכלולים רבים בלי קשר לאיזה רכב יש לך.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אקצין את השאלה: למה להחליף רכב שעושה את עבודתו לשביעות רצונך, כאשר ליומיום יש לך רכב אחר, יותר חדיש?

עריכה: השאלה קיימת כיון שיש לך ספק אם התחליף יעמוד בדרישות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע שגם ככה הבן-אדם מתכנן להחליף רכב (פות"ש, תקן אם אני טועה) ורק רוצה להתאים אותו למטרה.

בגדול, מאמין שזה תלוי בעיקר באיכות המצבר וכן יש השפעה של מערכות שונות שפועלות ברכב גם כשהוא לא מונע. למשל, התקנות אפטרמרקט כאלו ואחרות שצורכות חשמל (בכמות קטנה) ללא הפסקה.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

רכב שיכול לעמוד הרבה זמן בלי לנסוע זה רכב ללא מערכת איתור והתקנות מקומיות אחרות, עם מערכת חשמל תקינה ומקורית 100% ומצבר תקין. אין קשר לדגם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

פורסם
לפני 32 דקות, cars101 כתב:

יש לי גם רכב אחר חדש יותר שאם הוא עומד שבוע יש מנורות אזהרה שהמצבר מתרוקן. ברור לי ששבועיים ללא נסיעה יצריכו התנעה מכבלים.

כנראה קיימת זליגת חשמל מאיפשהו. קודן, מערכת סטריאו, נורות סלון, מקרר, Trunk monkey וכו'.

לפני 32 דקות, cars101 כתב:

האם ניתן לדעת (אולי מנסיון של בעלי הרכבים) איזה מהרכבים הבאים יכול לעמוד כמה שבועות בלי נסיעה בלי בעיה?

כל הרכבים בסביבות מודל 2016
Forester

IX35

Rav4

Qashqai

Outlander

רכב אחר דומה?

ככלל אצבע, זה שיש לו הכי פחות התקנות מקומיות. יותר ספציפית, זה שייבדק ע"י חבר/ה שלך שמבין/ה בחשמל ויכול לבדוק זליגה. אם אין זליגת חשמל, טכנית הרכב יכול להניע גם אחרי עמידה של 400 שנה. 

בסדר, אולי לא 400, אבל הבנת את הרעיון. לדגם של הרכב אין שום קשר לכמות הזמן שהוא יכול לעמוד ואז להניע ללא עזרה.

אבל אני חושב שבאופן כללי הפתרון הכי פשוט עבורך יהיה לקנות את האוטו שמתאים לך מבחינת צרכים של אוטו (כמו מרווח, ביצועים, צריכת דלק וכו') ובנוסף לקנות בוסטר התנעה שיהיה בבית לכל מקרה שלא יבוא. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 38 דקות, cars101 כתב:

הי,

מחפש רכב שני...
Forester

IX35

Rav4

Qashqai

Outlander

רכב אחר דומה?

לפני 22 דקות, sperial כתב:

אקצין את השאלה: למה להחליף רכב שעושה את עבודתו לשביעות רצונך, כאשר ליומיום יש לך רכב אחר, יותר חדיש?

אקצין את התשובה,

פות"ש כותב שיש לו כרגע מאזדה 3 לטובת נשיאת אופניים לטיולים מדי פעם.

ברשימת כלי הרכב שהוא מחפש נמצאים ג'יפונים שונים, החל מכאלה עם יכולות שטח אמיתיות כמו פורסטר ועד כאלה ללא יכולות שטח כמו קשקאי.

בנוסף, אם משכיבים את המושבים האחוריים בג'יפונים שרשם, קיימת היתכנות להכניס את האופניים לתוך הרכב, חלף נשיאה על מנשא חיצוני

לא טרחת אפילו להבין את ההתלבטות לפני שדחפת את גישתך 'למה להחליף?'

הוא רוצה להחליף, קיבל החלטה או מתלבט. שואל שאלה ספציפית. לא ביקש 'האם כדאי לי להחליף'. אמר שרוצה להחליף. 

יכול לסייע לו בהתלבטות? 

פות"ש,

אם הבנתי נכון את כוונתך, הייתי מכוון לפורסטר בזכות היכולת להביא אותך יותר עמוק למסלולים בהם אתה רוצה לרכב. 

מצבר או לא - לא קשור לרכב אלא לזליגת מתח. 

אתה תהרוג את המצבר של הרכב אם הוא יעמוד ללא טעינה לאורך זמן.

לכן, אתה יכול לעשות כמה דברים, בהינתן שהרכב תקין:

1. לחבר את הרכב קבוע למטען מצברים, וככה תמיד יהיה לך מצבר טעון וגם תשמור על החיים שלו.

2. לקנות בוסטר התנעה איכותי. ככה תוכל להתניע בקלות בכל מצב, אבל אתה תקצר את חיי המצבר שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

באופן כללי שווה יהיה לך להשקיע במצבר פריקה עמוקה ועם קיבול גבוה יותר ממה שאופטימלי לפי הספר. נכון שזה יותר יקר, אבל יותר סיכוי שהאוטו יניע בנגיעה גם אחרי המתנה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, Roycohen1979 כתב:

מה הבעיה פעם בשבוע פשוט להתניע את האוטו ולצאת לנסיעה של 20-25 דקות ?

זמן העמידה לא תלוי בדגם של האוטו, ובעמידה ממושכת כזו אתה תפגע בצמיגים ובמצבר ובשמן המנוע ועוד מכלולים רבים בלי קשר לאיזה רכב יש לך.

גם אם משתדל יש תקופות שיוצא לא להניע שבועיים שלושה.
זמן העמידה תלוי מאד בדגם של האוטו. במכוניות של היום יש הרבה אלקטרוניקה שפועלת גם כשהאוטו עומד.

לפני שעה, פריג'י כתב:

באופן כללי שווה יהיה לך להשקיע במצבר פריקה עמוקה ועם קיבול גבוה יותר ממה שאופטימלי לפי הספר. נכון שזה יותר יקר, אבל יותר סיכוי שהאוטו יניע בנגיעה גם אחרי המתנה.

תודה. זה נכון לכל הדגמים אני מנסה להבין איזה מהדגמים פחות רגיש לעמידה ארוכה.

לפני שעתיים, sperial כתב:

עריכה: השאלה קיימת כיון שיש לך ספק אם התחליף יעמוד בדרישות.

צריך יותר מקום לאופניים.

לפני שעה, discoTD5 כתב:

אקצין את התשובה,

פות"ש כותב שיש לו כרגע מאזדה 3 לטובת נשיאת אופניים לטיולים מדי פעם.

ברשימת כלי הרכב שהוא מחפש נמצאים ג'יפונים שונים, החל מכאלה עם יכולות שטח אמיתיות כמו פורסטר ועד כאלה ללא יכולות שטח כמו קשקאי.

בנוסף, אם משכיבים את המושבים האחוריים בג'יפונים שרשם, קיימת היתכנות להכניס את האופניים לתוך הרכב, חלף נשיאה על מנשא חיצוני

לא טרחת אפילו להבין את ההתלבטות לפני שדחפת את גישתך 'למה להחליף?'

הוא רוצה להחליף, קיבל החלטה או מתלבט. שואל שאלה ספציפית. לא ביקש 'האם כדאי לי להחליף'. אמר שרוצה להחליף. 

יכול לסייע לו בהתלבטות? 

פות"ש,

אם הבנתי נכון את כוונתך, הייתי מכוון לפורסטר בזכות היכולת להביא אותך יותר עמוק למסלולים בהם אתה רוצה לרכב. 

מצבר או לא - לא קשור לרכב אלא לזליגת מתח. 

אתה תהרוג את המצבר של הרכב אם הוא יעמוד ללא טעינה לאורך זמן.

לכן, אתה יכול לעשות כמה דברים, בהינתן שהרכב תקין:

1. לחבר את הרכב קבוע למטען מצברים, וככה תמיד יהיה לך מצבר טעון וגם תשמור על החיים שלו.

2. לקנות בוסטר התנעה איכותי. ככה תוכל להתניע בקלות בכל מצב, אבל אתה תקצר את חיי המצבר שלך.

תודה על התשובה
אכן המטרה לשים את האופניים בתוך הרכב.

יש לי כבר בוסטר התנעה אבל רעיון טוב. 

פורסם
לפני 15 דקות, cars101 כתב:

תודה. זה נכון לכל הדגמים אני מנסה להבין איזה מהדגמים פחות רגיש לעמידה ארוכה.

ההבדלים בין הדגמים זניחים עד לא קיימים באספקט הזה. תמצא את הרכב מתאים לך מהבחינות האחרות ואז תחפש אחד שהוא ללא מערכות איתור, ללא התקנות מקומיות וללא נגיעה בחשמל, כמו שבוקי כתב.
הסוזוקי שלי לפעמים עומד כמה שבועות ומניע כל פעם ללא שום בעיה - ואין לו שום התקנה, מקורי לחלוטין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה שעשינו ב48. 
לך לחשמל רכב, ותתקין לך ביציאה מהמצבר איזה מתג או בשפה המקצועית breaker, שיעמוד בזרמי התנעה. ורק תזכור לכבות אותו לפני כל המתנה ארוכה. ניתן להתקין אותו בכל מקום ברכב.

פורסם (נערך)

רק שאנחנו לא ב-48 וגם עברנו את 56.

היום רכב שעומד ללא מתח, מתחילות בעיות בלוגים של מחשב המנוע, מחשב תיבת ההילוכים, אפילו הרדיו יכול להינעל, ושלא לדבר על קודנית ואז אי אפשר להניע...

אז:

1. לא כדאי ברכב מודרני לבצע התקנה כזו.

2. כן, דווקא מהבחינה הזו - יש הבדלים בין דגמים שונים ויצרנים שונים.

ברכב מיושן יותר זה בהחלט פתרון לא רע, אבל העולם התקדם...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 15 שעות, ZiggyMan כתב:

מה שעשינו ב48. 
לך לחשמל רכב, ותתקין לך ביציאה מהמצבר איזה מתג או בשפה המקצועית breaker, שיעמוד בזרמי התנעה. ורק תזכור לכבות אותו לפני כל המתנה ארוכה. ניתן להתקין אותו בכל מקום ברכב.

נראה לי שיש צורך בחשמל לרכב גם כשהוא עומד. לשמור על התחנות של הרדיו וכאלה

פורסם

לגבי הרדיו - המנגנון נגד גניבות נועל אותו לאחר מספר דקות ללא אספקת מתח וכדי להפעילו יש צורך להקיש סיסמה.

גם בהחלפת מצבר זריזה החשמלאי יחבר את הרכב למקור מתח למשך זמן העבודה, כדי למנוע נזקי ניתוק.

בקיצור - גם אם מדובר ברכב שלא צפוי לנסוע הרבה יהיה כדאי לנסוע בו חצי שעה לפחות פעם בשבוע, וזאת בהנחה שהמצבר תקין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקום לבזבז כל שבוע חצי שעה על נסיעות סרק, תקנה מטען מצברים ושלום על ישראל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...