רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
שלא תבינו אותי לא נכון, אי אפשר שלא להתלהב מהרעיון של מסך עצום לכל רוחב הדשבורד. כאילו... זה מסך ענק לכל רוחב הדשבורד. מה יש פה לא לאהוב? אבל כשנכנסים קצת יותר לעומק ומתחילים לשאול שאלות, הרעיון הזה מתגלה יותר ויותר כלא יותר מאשר טיאטוא של יצירתיות וחדשנות אמיתיים, וכל האתגרים שנובעים מהם, מתחת לשטיח. כל הפרטים כאן מרצדס העלתה את החשיפה המלאה לערוץ היוטיוב שלה. אתם יכולים לצפות בה כאן:
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז אני, בעלים של קקטוס דיזל שנת 2017 נקראתי גם כן למוסך הנל בשל ריקול לרצועת תזמון וכן כן, גם אני קיבלתי טלפון מאחד יועצי השירות בקשר להחלפת משאבת מים, ידעתי וציפיתי לטלפון הזה והייתי מוכן כבר להפרד מכמה מאות (למה כמה מאות? משאבה מקורית 400 שח בערך נוזל קירור 100) ועבודה? אין באמת הכל כבר פתוח ומוכן בגלל החלפת הרצועה ואז אותו נציג שירות חביב טוען כי החלפת המשאבה תעלה לי 1250 שח ״וחבל כי נוזל״ הגעתי לאחר כרבע שעה למוסך פיזית כדי לראות על מה מדובר ואת הנזילה הפלא ופלא העובד מוסך כבר סגר ואין מה לראות אמרתי לאותו יועץ שירות כי המחיר מוגזם לכל הדעות הוא פשוט משך בכתפיים ואמר חבל היית מחליף בקיצור תבואו מוכנים לסיפור הזה ואל תתנו יד לשו…
הודעה אחרונה מאת tap, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 770 צפיות
שלום חברים , השאלה שלי היא האם קיימת בדיקה של בידוד רעשים בסלון לפי מותגי רכב ?
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
תו חניה תל אביב יפו 1 2
מאת noshmim-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי שאלה לגבי תו חניה של תל אביב יפו (למבינים) אני כרגע גר עם אשתי בעיר סמוכה לת"א. גדלתי בת"א ומשפחתי מתגוררת שם עד היום. היה לי רכב שנרכש כאשר הייתי רווק וקיבלתי תו חניה בלי בעיה וזאת משום שהייתי מתגורר בת"א. כרגע בהחלפת הרכב, בהיותי נשוי, מבקשת העירייה הצהרה מעו"ד שבה אני מתגורר עם אשתי בת"א. כאמור, אנחנו מתגוררים בעיר סמוכה בשכירות בשנה האחרונה ולא בת"א. אך עם זאת, העבודה שלנו והמשפחות שלנו בת"א וזקוקים מאוד לתו (לא שזה מעניין את העירייה כמובן) השאלה אם הוריי יחתמו על הצהרה שכזאת, שאנו מתגוררים שם, האם זה בכלל יבטיח לי את התו? האם בין העיריות יש את היכולת לבדוק אם יש ברשותנו שכירות בעיר אחרת? האם מישהו נתקל בבעיה כזאת או בעיה דומה?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 44 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
יש ברשותי יונדאי I20 שנת 2010 רציתי לדעת האם שווה לי להשקיע בה לדוגמה להוסיף ג'נטים חדשים צבע ועוד ואם כן איזה שיפורים הייתים ממליצים לי
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בכניסה לאתר תראו בצד שמאל של הסרגל העליון, כפתור של "+תוכן חדש". לחצו עליו, ובתפריט שייפתח, לחצו על "נושא". במחשב זה ייראה ככה: ובטלפון זה ייראה ככה: בחלון שייפתח, לחצו על "בחר" ואז על הפורום הרלוונטי. "רכב כללי" לשאלות כלליות. "טכני, אחזקה וטיפולים" לשאלות על תקלות, טיפולים וכו'. "ייעוץ ברכישת רכב" לכל שאלה שעולה לכם לפני שקניתם את הרכב וכן הלאה. שימו לב להקפיד לפתוח את הנושא בפורום המתאים ביותר כדי לקבל את המענה הכי טוב שאפשר: לאחר שהפורום המבוקש נבחר, לוחצים על "המשך": נותנים לנושא כותרת, מזינים את התוכן, ולוחצים על "פרסם נושא": …
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הספייס סטאר של מיצובישי מאבדת לא מאט סוסים עקב תקנות זיהום חדשות. במקום 80 כ״ס יהיו מעתה 71 כ״ס, אמנם מדובר בסך הכול 9 כ״ס, אבל בהספקים כאלו יש הבדל. חבל, כי המכירות סך הכול לא רעות וזה בהחלט יכול לפגע במכירות. כך שמי שחשב לרכוש שיזדרז. ספייס סטאר מאבדת כוח
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 783 צפיות
שלום, יש לי רכב שהטסט שלו פג תוקף בנובמבר שנה שעברה. השאלה שלי היא אם אני יכולה לסוע למכון הטסטים בלי טסט בשביל לעשות טסט?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אז מסתבר שהמירוץ להגדלת נפח השוק של חברות הטכנולוגיה לא עוצר במחשבים וטלפונים. חברת אפל תחל במכירת כלי רכב חשמליים בשנים הקרובות. לפי מקורות מסויימים, לכל המאוחר בשנת 2024 תמכור רכבים חשמליים אוטונומיים. מקורות אחרים טוענים שיצאו לשוק כבר בספטמבר 2021. שאלה חשובה שצריכה להישאל - האם המנוע כלול בחבילה? https://insideevs.com/news/461571/apple-car-sale-september-2021/?fbclid=IwAR3sYz02B1TJkxuCTAAUCjLL_FfEIG4ra0TSQZvpKNcNzYpCkphO4AEYNkQ
הודעה אחרונה מאת EvGriga, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 439 צפיות
הי יש קבוצת רייזרים באזור חיפה (ישובי חוף הכרמל)? אם כן אשמח לקבל פרטים. תודה
הודעה אחרונה מאת NG181, -
כבר כתבתי כאן בזמנו, כמה אנשים לא יודעים לנהוג. הן מבחינה תרבותית, הן מבחינה מוטורית, בטיחות - you name it. אנשים כאן הגיבו והתלוננו על שלל התופעות כגון חוסר איתות, אי עצירה בעצור, נסיעה ב- 70 קמ"ש במסלול השמאלי וכו'. אני מבקש לצרף לרשימת התלונה/בכי/תסכול. הבוקר נאלצתי לנסוע לכפר סבא. ערפל כמובן, בחלק מהכביש אפילו די כבד. אנשים לא מכירים את האוטו שלהם, לא יודעים היכן מתג פנסי הערפל וכניראה חלקם אפילו לא יודעים מה זה ושזה קיים בכלל. ווינקרים כפולים. זה מה שהם יודעים. כל האיילון, כל 531, הכל - או אנשים מבועתים שנוסעים 40 קמ"ש עם אורות רגילים (כן, גם במסלול השמאלי כמובן) או אנשים שנוסעים עם האיתות הכפול המגוחך והמסוכן. המיעוט נס…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רקע החיפוש הארוך שלי אחר הרכב הבא שלי יחד עם החיבה שלי לקידוד, נתונים, השוואות ואינפוגרפיקה גרמו לרצות לראות תמונה כללית של שוק הרכב בשנה החולפת בהשוואה לשנה שלפניה. המטרה היא להציג בצורה מזמינה מידע כללי על הרכבים שנמסרו בשנת 2020 ולהשוות כנגד שנת 2019. נתונים כל הנתונים נלקחו ממאגרי המידע הממשלתיים: מספרי רישוי של כלי רכב פרטיים ומסחריים מאגר המידע הראשי ממנו נלקחו הנתונים הבסיסיים וכמויות הרכב. תוצרים ודגמים של כלי רכב פרטי ומסחרי מאגר מידע השני ממנו נלקחו נתונים מתקדמים יותר. רכבים שירדו מהכביש ובסטטוס ביטול סופי מאחר ומאגר המידע הראשי מציין רכבים פעילים בלבד, רציתי לוודא את כמות הרכבים שירדו מהכביש. סה"כ הרכבים משנת ייצ…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יחידה ראשונה של הדגם החדש (שהוצג לפני שנתיים...) של סאנגיונג מוסו עלתה על כבישי ישראל בשבוע שעבר. המוסו מבוסס על הסאנגיונג רקסטון, אך בניגוד אליו הוא מגיע ללא מערכות בטיחות מקוריות. המחיר גבוה יחסית ועומד על 236900 ש"ח ( רק 8000 ש"ח פחות מהרקסטון ) לכן או שתהיינה הנחות גדולות, או שימכרו מעט מאד.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
היי חברים רוצה קצת ללמוד על הפעלת מערכת idrive כולל ניהול לוח השעונים. מי מכיר איזה מדריך ?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 612 צפיות
שלום לכולם, יש פה מישהו שהחזיק/מכיר את דגמי האלפא 159/ג'ולייטה שנמכרו בארץ? תוכלו בבקשה לציין אם הרכבים האלה נמכרו עם צמיג רזרבי? אם כן, האם מדובר בצמיג בגודל מלא או צמיג "בייגלה" קטן? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
אי שם בסוף 2017 הייתה לנו יונדאי גטס 2003 קטנה וחמודה, ונהג שנסע מאחוריי החליט שזמנה הגיע, נכנס בנו והוריד אותה מהכביש. ואז הגיע השלב לחפש את היורשת, החלטנו שהפעם נשקיע יותר ברכב ונקנה באזור ה50-60 אלף. הלכנו לראות כמה רכבים שפחוץ אהבנו ואז החלטנו ללכת לאלדן ולראות את ה0 קמ שלהם. שהגענו עמדו בפנינו 3 אופציות ניסאן מיקרה קיה פיקנטו שברולט ספארק. אחרי התלבטות ובחינה שלהם הגענו למסקנה שהספארק מובילה עליהם בהרבה מהדברים שחשובים לנו. לקחנו אותה במחיר נחמד מאוד של 62 אלף שקל חדשה מהניילונים (ליסינג 0 קמ ובאנו בסוף השנה) אחרי זה מכרנו אותה 3 שנים אחרי ב44 אלף שקל שזה הפסד נחמד מאוד לרכב חדש. ועכשיו, הביקורת. …
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים. אני לפני קניה של ג'אנטים 18 אינצ'. (שהשגתי במחיר מציאה) לפי המסמך המצורף, המידה המותרת בטבלה הראשית היא 245/40/18. אבל יש איזו הפניה לסעיף 11 בנספחים ששם מדובר על מידות צמיג שונות לשני הסרנים. אחת כמו בטבלה הראשית 245/40/18 לסרן הקדמי ואחת עבור צמיג עבה יותר עם חתך נמוך יותר לסרן האחורי, ובשניהם מדובר בצמיג מסוג XL. אני לא מצליח להבין האם ה(11) הוא אופציה או בעצם חובה למידות שונות ב2 הסרנים?! ואם כן אז למה בטבלה הראשית לא כתוב XL? מדובר בדגם E200 CDI 2010. לסירוגין אם מישהו יכול לבדוק לי בautodata זה יהיה נהדר 😇 תודה לעונים 10-1396.pdf …
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבת שלום , הסביר את הכותרת , איזה רכב היום מגיע (באופן יחסי רק לפיצר הזה) עם בקרת השיוט האקטיבית הכי טובה , שכוללת פקקים , עצירה מלא וכדומה , וכמובן בשילוב עם מערכת למרכוז הרכב בנתיב , אחת שעובדת חלק ולא מזגזגת אותך מצד לצד , בקיצור הכי קרוב לדבר האמיתי , אשמח לשמוע את דעתכם . ***כמובן שאפשר לקטרג את זה לפי מחירים , ולא רק טסלה ומיליון שקל מרצדס.
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
10% מס, אין בלו על טעינה ועדיין, למעט שני הסיניים כל הרכבים החשמליים כיום בישראל זה צעצוע, כלומר בא לי כזה ולא ממש משנה המחיר. ברור לי שיש כאן ניצול ציני של יצרני הרכב ויבואני הרכב את הטבת המס, זה כמובן תקף לא רק לישראל אלא גם באירופה, אבל עדיין, מה הטעם במוצר הלא בשל הזה? גם אם נתייחס לגרסה חשמלית כאל גרסה בכירה, תנצלו את יחידת ההנעה הזו לביצועים וקבלתם טווח נסיעה עלוב וצורך בהמתנה של שעה לטעינה מלאה ובכלל, ההתייחסות על יחידת ההנעה הזו רק לחיסכון היא כמובן טפשית כי אם ימכרו כאן 20,000 רכבים חשמליים בשנה, יעלה המס, יעלה הבלו וקיבלנו חבילה גרועה עוד יותר. אם הייתי שר האוצר, הייתי מפסיק את כל ההטבות להנעה זו (כולל היברידי והיברידי פלאג-אין) וממתין עד אשר הטכנולוגיה הזו תשתפ…
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
-
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כמו שאתם כבר יודעים (ואם לא, אז עכשיו אתם יודעים), אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך עיצוב והפקת סדרת עיצובים למרצ'נדייס שתעזור לנו גם להכניס עוד קצת כסף, ותאפשר לכם לקנות דברים (בשלב הראשון חולצות, מאוחר יותר, אם יהיה ביקוש, גם דברים נוספים) עם עיצובים מגניבים שקשורים למכוניות. כחלק מהתהליך הזה, ובגלל שאתם משאירים חותם על האתר מדי יום ביומו, אנחנו רוצים לאפשר לכם להשאיר חותם גם על המרץ' שלנו שמיליוני אנשים ברחבי העולם ועל פלנטות שכנות יילבשו כבר בחודשים הקרובים. אז אנחנו פותחים בפניכם את תחרות עיצובי המרצ'נדייס הגדולה של קארספורום לשנת 2021 (עדיין עובדים על השם). איך זה הולך לעבוד? בשבוע הקרוב (עד יום שבת, ה-9.1) אנחנו מזמינים אתכם להעלות לכאן עיצובים…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
מה הולך, אחד הדברים שאני הכי שונא(במיוחד בימים אלה) זה האינטראקציה בתחנת דלק כדי לשלם, ובגלל זה חשבתי להתקין דלקן. ראיתי שיש כזה דבר שנקרא דלקן אוניברסלי, והשאלה שלי זה האם זה נמצא ברוב תחנות הדלק? (ראיתי שיש חוק אבל לא יודע מה המצב בשטח) תודה.
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
שלום, אני צריך עזרה דחוף, כנראה נפלתי על סוחר מתחזה. קניתי רכב שהוצג כפרטי, בהמשך הוצאתי תדפיס בעלויות וגיליתי שהיד הראשונה הייתה חברה. ברור שמדובר ברכב במצב בינוני מאוד, מי לא יודע איזה יחס מקבלים רכבי חברה בימינו? אחרי שבוצעה העברת בעלות, באילו ערוצום אני יכול לפעול? תודה.
הודעה אחרונה מאת much, -
יש לי הונדה ג'אז, ואני ממש לא אוהב את הגיר/מנוע שלו. האם זה הכוונה לגיר רובוטי? אני שואל, כי אנחנו מחפשים רכב לקנות והתעניינו ביונדאי אי20, עד ששמעתי שהגיר רובוטי.
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 834 צפיות
יש לי אוקטביה דור 3 שנת 2020 שהגיעה עם בקרת שיוט אדפטיבית, ברקה ותיקון סטייה מנתיב ומערכת ניטור מרחק ובלימת חירום אוטונומית. היום בבוקר ביציאה מהרחוב בשיירה אחרי משאית האשפה, שמתי לב שכאשר הרכב שלפניי מתחיל לנסוע - המנוע מותנע מחדש. ביונדאי I10 דור 3 ובסונטה החדשה, יש התראה בלוח השעונים כאשר הרכב מקדימה התחיל לנסוע, האם גם באוקטביה שילבו בין מערכת שמירת המרחק וה- Stop-Start?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 750 צפיות
שברולט קמארו ל1971 מחפש פח רכב מקצועי
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
IWD – הטכנולוגיה שתהפוך את ה 4X4 למוצג מוזיאוני. המשך שיתוף הפעולה עם אתר car-pad. כלי רכב חשמליים הם עובדה מוגמרת. אפילו כחובב רכב אני מודה שהתחושה ברכב חשמלי ממכרת, עם מומנט שלא נגמר, ודממה כמעט מוחלטת בנסיעה, יש בזה סוג אחר של כיף. כניסת כלי הרכב החשמליים היא עובדה. היא לא העתיד. היא מציאות. כרגע, כלי הרכב החשמליים נמצאים בעיקר בעולמות הפרטיים, בין אם בסגמנט היוקרה, ובין אם בטפטוף של דגמים חשמליים בכל הסגמנטים. החל ברנו זואי המיושנת והבסיסית, דרך הפיג'ו 208 והאופל קורסה התאומות החדשות, הניסאן ליף הותיקה, פיג'ו 2008 ו 3008 ו DS7, יונדאי איוניק, ג'יפונים דוגמת GAC GE3 ו MG ZS EV ועוד. הרשימה הזו נועדה לשכנע אתכם שכלי רכב חשמליים יחליפו את כלי הרכב…
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רציתי לשאול מניסיונכם מה היתרונות והחסרונות של העברת רכב בתוך המשפחה, עם רישום ומבלי רישום
הודעה אחרונה מאת sperial, -
גיר רובוטי
מאת SerachSome-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 511 צפיות
למה אנשים כל כך שונאים ונמנעים מגיר רובוטי?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 681 צפיות
מתלבט לקנות איווקס במקום מובילאי או מובאון.
הודעה אחרונה מאת ביבי, -
Skyline וR 1 2
מאת SerachSome- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, אני תופס מחברי הפורום כאנשים שיודעים דבר או שנים לגבי מכוניות. יש שאלה שמעסיקה אותי ולא מצאתי תשובה חד משמעית עוד, מה זה Skyline ברכבי GTR מה זה מייצג והאם כל רכב GTR הוא Skyline?
הודעה אחרונה מאת פבל,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6