Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה להשקיע ברכב ישן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'אנטים מקוריים זה הדבר הכי יפה (לרוב) על רכבים. אך לא כל הרכבים מגיעים עם חישוקים מקוריים, בדרך כלל הדגמים המאובזרים.  אפילו טסות לא מקורית זה לא אסתטי. גנבו לי את המקוריים בעבר, הרכבתי משהו לבינתיים, לקח לי שנה וחצי למצוא סט מושלם ומקורי, כל פעם אחד.

שלא נדבר על גלגלים חשופים לגמרי (ללא טסות) שמבחינתי זה לא עובר. (נראה כמו רכב של שנות ה -80/70)

שיפורים פנימיים אפילו קטנים עושים את ההבדל הגדול לא פעם בתוך הרכב. גופיות מבד אלקנטרה במקומות מוסמכים, כיסוי הגה איכותי (עור או בד, או שילוב) תוספות עור לידיות, ריח טוב - וכמובן ניקיון. (דברים שגם לא עולים הרבה)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפני שקניתי את הג'אנטים הנוכחיים, הלכתי למקומות המוכרים שתמיד מפרסמים ג'אנטים במחירי רצפה. מדדתי, נראה סביר, אבל מה שלא אהבתי שהם נראו סיניים. טוב הם באמת סיניים.

לבסוף קניתי ג'אנטים מקוריים של אלפא GT, אבל הם עלו פי 2 כסף כמשומשים לעומת הסינים שהיו חדשים. אה וזה לא כולל את הצמיגים שקניתי מיד אחרי זה.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

נכון, אבל קיבלת ג'אנטים מקוריים שגם נראים איכותיים ויפים יותר,  וגם ישרדו יותר טוב מג'אנט סיני. 

שלא נדבר על בטיחות וחוסר איזון בגלגלים מחישוקים סיניים.  בדברים האלה אני לא חוסך. (יש דברים שכן, לא זה)

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בג'אנט סיני (שבד"כ יהיה "רפליקה" - יענו חיקוי של משהו מאד יקר) אתה בהתחלה מתלהב, זה נראה נחמד וגם לא יקר, אחרי כמה חודשים זה מתחיל להראות לך "סיני" ואתה מתבאס, מוכר אותם בכמה מאות שקלים וחוזר למקורי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אשתף מהנסיון האישי שלי.

הייתה לי גטס 2005 שקניתי ב2015 ב9000 ש"ח

אחרי כמה חודשים צבעתי אותה ב3000 ש"ח

בכלל, טיפחתי אותה גם מכנית וגם קוסמטית. טיפולים בזמן, כיסוי הגה, כיסויי מושבים, פוליש וקס, ג'אנטים (קניתי בזול מאוד מחבר) והתקנתי עליה גם מערכת גז (ונהנתי מהחסכון כמה עשרות אלפי קמ).

אני מאמין שקוסמטית כולל הצביעה הגעתי ל4.5 אש"ח 

לבסוף מכרתי את הרכב אחרי שנתיים וחצי ב10.5 אש"ח ונהניתי כל הזמן הזה מרכב שאהבתי להיות בו, אהבתי להסתכל עליו, ומבחינתי החזיר את ההשקעה בדמות הנאה (ולא כספית)

מה שכן, לאורך כל הזמן שמעתי עקיצות בלי סוף 'מה אתה משקיע על יונדאי גטס?' אז אף אחד לא יכול לתת לך תשובה, זה עניין סובייקטיבי שלך.

20160409_132845.jpg

20170310_182207.jpg

20170419_132639.jpg

• אהבתי 4
פורסם
לפני 4 שעות, yogev20 כתב:

כיסוי הגה איכותי (עור או בד, או שילוב) 

פתחת תיבת פנדורה.

גם לגבי הגופיות, כבר ציינתי, בתלות במיקום כריות האויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

EliC25

תענוג לראות את הרכב. ככה שומרים על רכבים.

אל תתייחס לאנשים שאומרים שרכב זה עבורם משהו שמעביר אותם מנקודה לנקודה. 

כל השקעה בו מעבר לטיפולים  לא תחזיר את ההשקעה. על הנאה וכיף לשהות ברכב שמור ונקי, הם לא שמעו לדאבוני. 

יותר מפתיע שזה רשום בפורום לרכבים. 

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

לאורך כל הזמן שמעתי עקיצות בלי סוף 'מה אתה משקיע על יונדאי גטס?'

מצד שני אף אחד לא יגיד לך 'מה אתה משקיע באוכל טעים' וימליץ לך לאכול קורנפלקס עם מים כל החיים. אנשים לא מבינים את זה.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

מצד שני אף אחד לא יגיד לך 'מה אתה משקיע באוכל טעים' וימליץ לך לאכול קורנפלקס עם מים כל החיים. אנשים לא מבינים את זה.

תכל'ס. אפשר גם לשאול "למה אתה עושה כביסה, למה אתה מתרחץ, למה אתה מנקה את האסלה, גם ככה מחר תחרבן בה שוב פעם".

לא מפריע לי בכלל שאנשים ייסעו בפח זבל על גלגלים, מה שמרגיז ממש זה ההערות הקנטרניות (למה ככה ולמה ככה).

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

חזיר דיזל

פורסם

כתבת כל כך נכון ושנון. מסכים עם כל מילה. עבורי אין הבדל  בין שמירת על היגיינה בבית לרכב. (שוב, לא בצורה קיצונית כמוני) הדבר היחידי שלי זה כן מפריע לראות  רכבים כמו פח זבל על הכביש. מה אני יכול לעשות כדי לתרום במשהו ולעלות

את המודעות של טיפוח רכב וסביבה נקייה, לא הרבה מלבד לשחרר קיטור בפורומים, ולהעיר לקרובים אלי בכל דרך.

עובדה שזה מחלחל לכמה בני משפחה, חברים (ואולי גם לכמה חברים כאן) אפילו שכנים "מקנאים" בי על תחזוקת הרכבים,  למרות שהרכב שלהם שווה כמו 4/5 רכבים כמו שלי. (כמובן מפרגן להם,  אני מסתפק במה שיש לי , תמיד)

פורסם (נערך)

אם הרכב עבורך הוא לא רק אמצעי תחבורה נטו, אלא גם תחביב, ואם יש את הכסף להוציא (הקצאה של x שקלים בחודש או בתקופה) ואם זה עושה טוב לנשמה, שזה לא פחות חשוב- תשתולל ושאף אחד לא יעצור אותך. לא ההורים, לא החברים ולא סופרי האפונים כאן בפורום.

מי שצריך שיסבירו לו- לעולם לא יבין. 

כתבתי זאת לא פעם- יש הרבה תחביבים שנתפסים כ"לגיטימיים" בעיני אנשים. משום מה, רכב זה לא אחד מהם.

"להשקיע" (מלה מטופשת ולא נכונה) 5000 שקל בשנה ברכב שעולה 10 זה מפגר, אבל לשלם 5000 בשנה על תחביב אחר- לגיטימי. לך תבין אנשים... 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

או לשפוך 150Kעל רכב חדש (רושם, דאווין, מיצוב מלאכותי,  או כל דבר אחר) שהכל בהלוואות על הלוואות. העיקר להעמיד רכב חדש ליד החנייה. זה בסדר, חישוקים ומעט אביזרים לרכב שיעשו טוב לנשמה, זה לא. 

לא נעים לי להגיד כמה כסף הוצאתי בעבר על התחביב שלי ( היום זה בתרדמה) מדובר על עשרות אלפי דולרים.  היתרון שאף אחד לא רואה (זה נמצא בבית) וגם מי שרואה, לא יכול לעמוד את המחיר בשום דרך אם הוא לא מבין עניין בתחום.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תחביבים זה בעיקר לעצמך, אם אתה חייב שאנשים אחרים יתלהבו מהתחביב שלך כדי להנות ממנו זה כנראה לא תחביב שמתאים לך.

פורסם (נערך)

השאלה שנשאלה היא האם שווה להשקיע ברכב ישן... התשובה הכלכלית, היא לא (אלא אם כן מדובר ברכב אספנות).

מה ההשקעה ברכב ישן נותנת לבעליו היא אישית ואף אחד חוץ ממנו לא יוכל לענות עליה...

למעט בתקופה הסטודנטיאלית שלי (אי שם בסוף המילניום הקודם ותחית הנוכחי), החזקתי בשני רכבים ישנים: מיצובישי לנסר בת 7 ופורד מונדאו בת 5.
מטבע הדברים, בתקופה זו המשאבים הכלכליים שלי היו מצומצמים למדי...
את הלנסר קניתי עם תוספות שקיבלתי ירושה מהבעלים הקודם ש"השקיע" בה: מגן פגוש אחורי, ניקל לקישוט קשתות הגלגלים ומגיני רוח לחלונות הקדמיים, את המגן האחורי וקישוטי הניקל הורדתי מיד מהרכב ואת מגיני הרוח הסרתי לאחר שמנגנון החלון החשמלי נהרס בגללן... מבחינתי, ה"השקעה" ברכב היתה שמירה עליו במצב הכי קרוב למצב שהוא יצא מהמפעל.
את המונדאו קיבלתי ללא תוספות אך גם ללא 3 טאסות מקוריות, מכיוון שלא מצאתי טאסות תחליפיות שנראות סבירות - העדפתי להשאיר את הרכב בלי טאסות, חוץ מזה נהניתי אז מרכב "מנהלים" עם ABS, אוויר וגג נפתח... גם כאן ההשקעה שלי היתה בשמירה עליו בלבד, מודה שלקראת המכירה "השקעתי" 50 ש"ח ברכישת טאסות באוטו דיפו, האם החזרתי את אותם 50 ש"ח במכירה? אין לי מושג...

כבר לקרת סיום הלימודים ועד עכשיו יש לי רכב ליסינג מהעבודה וגם בו כמו הרכבים ששהיו לי בזמן הלימודים, ה"השקעה" מסתכמת ברחיצה פעם בחודש (וניקוי פנימי עם שואב הדייסון לאחר נסיעה לטיול או לים) ושמירה עליו נקי ומסודר (פעם אחת השקעתי 20 ש"ח בפחית ריח לימון ברכב גישור שקיבלתי ספוג בריח סיגריות). 

עריכה אחרונה על ידי mottis

• תוכן חדש...