Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה להשקיע ברכב ישן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^^ זה בדיוק המצב אצלי. 
מכאנית- שום דבר לא חורק, נוזל או רופף, אין שום חופשים בהגה או מתלים ואפילו את הידית של הגיר שיש לה חופש אבל מתפקדת- הזמנתי חדשה.

אבל חיצונית היא די צבעונית עם כתמי שמש בתוספת סימנים שהשאירו לי אנשים טובים באמצע הדרך וגם בקצה החניה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 32 דקות, yogev20 כתב:

בהחלט, רכב מטופח/מושקע זאת הנאה צרופה.

אצלי "מושקע" זה שונה.

אני הרבה יותר נהנה לראות רכב שמור ומטופל מכאנית, אפילו עם שיפורים, גם אם הוא נראה כאילו מצאו אותו בזבל.

הרבה יותר צורם לי לראות רכב מלוקק מבחוץ, אבל עם רעשים מוזרים מהמנוע ועשן כחול מאגזוז.

אני רואה דברים בתור פירמידה - קודם שיהיה תקין מכנית, אחר כך אפשר להתפנות לכל השאר. כמו שאני לא מוכן לקבל רכב לא אמין, לא משנה איזה ערך מוסף יש לו להציע.

זה מה שאני מנסה להגיד - אם אתה שואל אם "שווה להשקיע ברכב", קודם תראה מה לא תקין בו, אחר שמוודאים שהוא שמור ומטופל מכנית, אפשר להתפנות לשאר, לא לשים "פילטר אוויר פתוח" ו"אגזוז לחץ" על מנוע חצח גמור, ובטח שלא לשים צמיגים סיניים על ג׳נט מגנזיום או לכסות חורי חלודה עם מדבקות sparco.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש דרך נוספת, שהיא הדרך הכי נכונה וטובה, בכל דבר ותחום בחיים.

דרך האמצע. גם מטופח/שמור חיצונית, וגם מטופל מכנית בזמן. (טיפ ממש פשוט וקטן לחיים טובים יותר)

אפילו הרמב''ם אומר את זה , אז מי אני.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 6.1.2021 בשעה 11:43, yogev20 כתב:

מה קשור הנאה משיפורים,  להשקעה כלכלית. רכב זה לא רק כלי להעביר אנשים ממקום למקום (כמו העברת בעלי חיים)

יש כאלה שזאת גם הנאה לראות רכב מטופח. (לא מבין את את תרבות ההזנחה שעוד מתגאים בה כאן ,  שאין לה מקום לא בבית, וגם לא ברכב)

רכב 2010 זה לא ממש ישן, אם הרכב נשאר אצלך להרבה זמן, ואתה אוהב אותו - כדאי ורצוי לטפח אותו לפי רעות עיניך.

חישוקים עושים לך טוב, תשקיע, מערכת כנ"ל, טיפול דיטיילינג אותו דבר.

לפעמים יש לי תחושה שאנחנו לא בפורום של חובבי רכבים. 

מסכים לחלוטין. לא מתחבר בכלל לאתוס ה"פחנואיזם" הנפוץ בארצנו, ואני ממש לא ממשוגעי הדיטיילינג בסטנדרט שלך.

@Tomer Kahanoi בנושא כזה אין לך בכלל מה לבקש חוות דעת מאנשים אחרים. זה עניין אינדיבידואלי לחלוטין. זה כמו שתבקש חוות דעת אם ללכת לחוג ג'ודו. רק אתה יודע אם זה מתאים לך או לא.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

תלוי בתקציב ובצרכים שלך. 

כמה שעות ביום אתה נמצא ברכב? איזה תחומי עניין יש לך באותו זמן (שומע מוזיקה? שומע פודקאסטים? חשוב לך להרשים מישהו עם מראה הרכב?)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רואה הרבה מאד אנשים עם רכבים ישנים, דהוים, עם מכות ושברים אבל עם ג'נטים, ניקלים ומדבקות. לדעתי שזה נראה רע יותר מאשר רכב ישן ודהוי בלי התוספות הללו. לכן המלצה שלי, בדיוק כמו שבשיפור מכאני, צריך לעשות יישור קו לפני אבל גם בשיפור חיצוני. אם הצבע דהוי ויש מכות ושריטות תקן אותם קודם, הבא את הרכב למצבו המקורי ומשם תוסיף תוספות לפי טעמך האישי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני בכלל הייתי קונס רכבים שנראים כמו פח זבל על 4 גלגלים. כוונתי לרכבים חבוטים בכל הפינות

מטונפים ברמה לא אנושית, כל הצבע מקולף ממכות, מראות/שמשות אפורות מלאות שומנים. (גם מהווה מפגע בטיחותי)

כן, קונס ומוריד מהכביש עקב - "זיהום סבבתי" של גרוטאות. 

ללא ספק רכב צריך ראשית כל להיות מטופל חיצונית, כולל צביעה אם צריך, לפני כל קישוט בסביב.

ואני לא מתכוון לריסים, זה משהו שצריך גם להוציא מהחוק. וגם לא ניקיון ברמה שלי אלא באופן שהיה סביר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אף אחד לא יכול להגיד אם זה שווה לך או לא. אם אתה נהנה מזה ויכול להרשות לעצמך, תשקיע. על כל בן אדם שיגיד לך ששווה להשקיע ברכב יהיה מישהו אחר שיגיד לך שזה בזבוז כסף ועדיף לחסוך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה תלוי בהמון משתנים. 

לפי דעתי האישית , אם אתה בעל משפחה עם רכב ישן עדיף שתשקיע אותו במשפחה , בית ,אוכל ועוד מאשר לשפצר את הרכב בצבע וגאנטים.

אני קניתי שברולט 2015 ואחרי כמה זמן השמש אכלה את  הלקה (איכות צביעה ולקה על הפנים). זה הרגיז אותי כי זה לא רכב ישן..רציתי לתקן ואז נזכרתי איפה אני גר אנשים שאין להם מושג בכלל מנהיגה - קיבלתי בשכונה שפשופים בטמבון האחורי והקידמי,

מכות בפח מדלתות של רכבים , שריטות ועוד. אמרתי לעצמי שחרר את הלקה ..מה שכן קניתי טסות פעמיים.

פורסם
לפני 13 שעות, Tomer Kahanoi כתב:

הבנתי סבבה ואיזה תוספות הייתם ממליצים לי להוסיף ? 

התוספת הכי טובה לרכב, זה מניסיון ארוך עם רכבים לא חדשים, זה דבר ממש פשוט, לכאורה -אסתטיקה.

טפל ברכב בפנים לאווירה והרגשה טובה, טפל חיצונית בצבע, תוסיף גופיות בפנים, תפור הגה מעור (לבד, יש מדריכם) עור בידית הילוכים

כל אלה יהפכו את הרכב לסביבה יותר נעימה לשהות בה. אלא דברים פעוטים שעושים דברים והבדלים גדולים.

חישוקים תמיד אפשר למצוא בפירוקיות, אבל זה לא יוסיף כלום עם הרכב נראה מוזנח. 

פורסם

אל תוסיף גופיות או כיסויי מושבים לפני שאתה בודק את נושא כריות האויר. בהרבה כלי רכב כרית האויר הצדדית יוצאת ממשענת המושב הקדמי וכיסוי של פתח היציאה מפריע לכרית ומסכן אותך. חיוני לוודא שאינך מפריע לפתיחת הכריות.

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתה לי בידיוק יונדאי אי 20 שנת 2011 הוספתי לה גנטים והיה לי הרבה יותר כיף לראות את האוטו ביום יום, מה שכן אחרי כמה חודשים הבנתי שכנראה לא משנה מה אני אעשה באוטו הזה זה לא באמת יספק אותי אז מכרתי את האוטו.

עצה לי אם אתה אוהב את האוטו באמת כמו שהוא ומתכנן להשאיר אותו לזמן מה, אז תוסיף ואתה תהנה מזה ולא תחשוב על הכסף.

אם אתה מבואס על האוטו ומנסה לפצות על זה בשיפורים שלו אז עדיף לך כבר לחסוך לאוטו אחר כי לא משנה מה תעשה זה לא באמת יעזור.

פורסם (נערך)

ספציפית לגבי גאנטים הייתי מציע שלא, בטח אם יש לך מקוריים שהגיעו עם הרכב- למה לא? כי אלא אם תשקיע סכום שלא רחוק מחצי מחיר הרכב, ב99% הגאנטים שתקנה יהיו ירידה חדה באיכות ובמיוחד בבטיחות, מאחר וכל הגאנטים שתמצא במחירים של 2000-3000 יהיו סינים.

גאנטים מיצרנים אמיתיים יתחילו בגבול תחתון בסדר גודל של 5-6K.

אז מה כן אפשר לשפר?

א. אם ממש בא לך שיפור מראה מבחינת הגאנטים ויש לך מקוריים אתה יכול לצבוע אותם- לא הכי זול אבל ישנה לגמרי את התחושה שלך מהם.

ב. תיקוני פח ושריטות- רכב ללא שריטות ופגיעות פח נראה משמעותית הרבה יותר יפה(זה אמנם ממש ברור אבל עדין חשוב לציין)

ג. אם סעיף ב כבר מסודר ברכבך, אז טיפול דיטיילינג חיצוני במקום איכותי -ניקוי כמו שצריך, פוליש, וציפוי קרמי(ננו) יתנו לרכב את הטאצ החיצוני שישאיר לך חיוך על הפנים כשאתה מסתכל עליו.

ד. לגבי כל מני "שיפורים" חיצוניים שהם חסרי משמעות אמיתית: להוסיף עוד כאילו אגזוז או 5 כאלו, להוסיף כונסי אויר במקומות שונים ברכב, כאילו גג פנורמי,לדים במקומות ביזריים,  והבנת את הרעיון.

לדעתי- הייתי הייתי אישית מוותר, זה פשוט נראה מגוחך לטעמי, אבל כאמור זה עניין של טעם(לא שופט, אולי רק קצת😉).

ה.אם חשוב לך פנים הרכב אז בהחלט דיטיילינג פנימי יכול לעזור- תלוי מה מצב הרכב בפנים

ו. ואם כבר עסקנו בפנים הרכב, אם אתה אוהב אז אפשר להוסיף מערכת שמע(עסק לא מאוד זול) ו\או מערכת מולימדיה משופרת.

ובכל מקרה לדעתי הכי מרשים זה לראות רכב שנראה סטוק ושמור בצורה טובה.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...