רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
שבוע שעבר נתקלתי בסיטואציה שהיה לי פאנצר קטן, אז עמדו בפני שני אופציות או להחליף לצמיג הרזרבי או למלא אוויר מהמשאבה החשמלית שלי ולהמשיך לנסוע, אז מילאתי אוויר ובדקתי 10 דקות אחר כך שכבר הגעתי לפנצריה וירד אולי 2-3psi. ואז זה הכה בי, מה הפואנטה לצמיג רזרבי? הוא תופס מקום, מעלה את משקל מה שאומר צריכת דלק גבוה, והאם אני סומך על צמיג בן 10 שיעשה את העבודה? אם יהיה לי פאנצר קטן יש לי משאבה חשמלית ואני יוכל להמשיך לנסוע ולבדוק כל כמה דקות עד ליעד, קל יותר מלהחליף צמיג. אם יש לי פאנצר בינוני אני יכול להשתמש בתרסיסי אנטי פאנצר האלו שאפילו חלק מהרכבים החדשים באים איתם. אם יש לי פאנצר עצום שממש קרע לי את הצמיג? אני אסע על הצמיג המפונצר כי מה אכפת לי…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים , קניתי רכב חדש בסוכנות סקודה והמוכר המליץ על איתורן . האם כדאי להתקין ? יש סוגים שונים של איתורן ? אשמח למידע בנושא. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
ניפוח הצמיגים בחנקן נתפס כמשהו עם תועלות זניחות ולא כך הדבר, אז בואו נדבר על זה, החנקן הינו גז הנמצא באוויר מסביבנו ומהווה כ – 78% מנפח האוויר. (78.082% מנפח האוויר שבאטמוספירה). החנקן הינו גז אינרטי (שאינו דליק) ואינו מכיל שמן או לחות כלל. החנקן משמש כיום בעיקר לניפוח צמיגי מטוסים, משאיות כרייה, ומכוניות מרוץ מאחר והוא מאפשר שמירה על לחצי ניפוח תקינים וקבועים. לא אכנס להסבר מדוע חשוב לשמור על לחצי אוויר על פי הוראות היצרן, רק אדגיש כי שמירה על לחץ ניפוח בצמיגים בהתאם להוראות יצרן הרכב מבטיח לנהג (במידה והרכב תקין מבחינה תחזוקתית) את כל היתרונות שהצמיג מתוכנן לספק, ומאידך חסרונו אפילו באחוזים קטנים יפגע בתפקוד הצמיג במישורים של…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
קבוצת במוו
מאת Misty947- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, קניתי במוו e90 מחפש קבוצת וואטסאפ של אנשים שמדברים על פתרונות לתקלות, הצעות לשיפורים וכמובן מפגשים
הודעה אחרונה מאת SixSatori, -
לפני הקורונה, לפני הבידוד והסגר והיכולת לצאת רק לקנות פסטה ונייר טואלט, נפגשנו כ-15 מובילי דעה כמה ימים אחרי הבחירות במתחם של כלמוביל כדי לפגוש לראשונה ולנהוג ביונדאי i10 החדשה. נפגשנו לשיחה קצרה, להרצאה שערכה (שוב, מפתיע...) יותר זמן מהמתוכנן (אנחנו חופרים, חבר'ה של יונדאי, הגיע הזמן שתפנימו את זה) בה סיפרו לנו גם על ה-i10 החדשה וגם קצת פריטי טריוויה מעניינים על יונדאי עצמה בישראל, שסגרה לאחרונה 25 שנות פעילות בארץ הקודש. רוצים לנחש מי המכונית הכי נמכרת בכל 25 השנים האלה? ומי המכונית שממנה נמכרו הכי הרבה יחידות בשנה אחת? אחרי המצגת, שכללה הסבר מאוד נרחב על גולת הכותרת של הדברים החדשים ב-i10, תיבת ההילוכים שלה, הסבר עליו אני בטוח שירחי…
הודעה אחרונה מאת Baz698, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 835 צפיות
אני מעוניין לקנות גלגל שלם שהוא ישמש אותי למקרה הצורך אם יש פנצ'ר, כמה עולה גלגל שלם שהוא לא רזרבי? כולל צמיג
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 16 עוקבים
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי חברים, התחדשתי בסיאט ארונה וזה הרכב הראשון שלי שמגיע עם מערכת Start Stop. אני חייב לציין שהימים הראשונים שלנו איתה לא פשוטים, עד כדי כך שההנהלה בבית שלוקחת את הרכב לעבודה כל יום (נסיעה קצרה של רבע שעה), מכבה את המערכת בגלל שהיא מעצבנת אותה. האם התרגלתם לשלכם? הבנתי שהחסכון בדלק מזערי. האם אפשר לכבות אותה באופן תמידי? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי קיה ספורטאג' 2019 ואני צריך בימים הקרובים להכנס לטיפול שני, הרכב עם 24 אלף קילומטר אבל עברה שנה מהטיפול הראשון. אני מעוניין לטפל במוסך של חבר ולא במוסך מורשה קיה מכמה סיבות אבל בעיקר בגלל מחיר מוגזם ואיכות שמן ירודה. (שמן פז) אצל החבר יעלה לי חצי מחיר מהמורשה ואני יודע בדיוק איזה שמן וחלפים הוא שם ברכב. החשש העיקרי שלי זה לאבד אחריות עקב טיפול שלא במוסך מורשה, מה גם שהרכב שלי ידוע שסובל מבעיות בגיר הרובוטי ומומלץ להחליף קלאצ'ים לפני תום תקופת האחריות.
הודעה אחרונה מאת ח חזקי, -
-
טוב אני רועד מהתרגשות כי זה חלום חיי. כבר שנים שאני רוצה לעשות את זה ואף פעם לא היה לי את האומץ. תמיד היה איזה תירוץ אבל השנה החלטתי שזהו הגיע הזמן. שמתי פיקדון (אלף דולר) על פורשה 911 2013 Carrera S. הרכב מפוצץ בתוספות ובעקבות זאת מחיר הרכב בשנת 2013 היה 143,000 דולר. הבעלים הם אישה וילדים של מישהו שנפטר והיה אספן רכבים, היה בבעלותו כ-15 רכבים. הרכב נמצא בקליפורניה ויובל לפלורידה באמצעות משאית סגורה לאחר בדיקה מקיפה.
הודעה אחרונה מאת khc, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 806 צפיות
ברשותי רכב טיוטה 2013 שניקנה ומתלבט בנוגע ביטוח. האם שווה לעשות לרכב ביטוח מקיף, או שעגיף צד ג וחובה מדובר על נהג חדש, אשמח גם אם תפרטו למה כדאי
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, לאחרונה יצא לי לנסוע בכביש שש בשעות הלילה ושמתי לב למשהו מוזר על עמודי התאורה. מדובר בעמודים שבין שני כיווני הנסיעה, והם בצורת T, כך שלכל כיוון נסיעה יש תאורה. עד כאן רגיל. אבל באמצע הדרך בין המנורות ישנו אור אדום חזק. זה לא נמצא על כל העמודים, אבל בהחלט נמצא על חלקם. לא בדקתי, ייתכן שזה משהו שגם קיים על עמודי תאורה בכבישים אחרים. מישהו יודע מה זה ומה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת נוהג-ושב, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אתמול עלתה על כבישי ישראל פרארי F8 Spider ראשונה מדובר במכונית עם מנוע V8 אחורי בנפח 3902 סמ"ק לא פחות מ-720 כ"ס ו-78.5 קג"מ. המיאוץ מ-0-100 לוקח 2.9 שניות קצרצרות מ-0-200 ב-8.2 שניות מהירות מקסימלית 340 קמ"ש. חלוקת המשקל היא 41.5% לפנים 58.5% מאחור. לגג לוקח 14 שניות בדיוק להפתח ואפשר לפתוח את הגג תוך כדי נסיעה עד מהירות 45 קמ"ש. עקב חוסר במערכות בטיחות במכונית מותקנת מערכת מובילאיי. המחיר שווה לכל נפש 2265000 ש"ח "בלבד" (או ברוח ימים אלה - קצת יותר מ-10 טסלה מודל 3 Long range 😂)
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
לאור השרשור של חברנו שקנה BMW X5 V8, אולי כדאי להתחיל דף חדש. בואו נדבר רק על קניות משוגעות, חסרות הגיון כלכלי או מוטורי שרק חובב מהתחום שלנו יכול להבין. האם אתם יכולים לספר על קניות שגרמו להרמת גבה מהסביבה אבל הסבו לכם לאושר רב שלא נמדד בכסף? זה יכול להיות קניה של רכב לא שגרתי, שיפוץ של רכב מעבר לערכו בשוק או התקנה של תוספות יקרות. במידה וכבר עבר זמן רב מרגע ההוצאה ובמבט מפוכח לאחור, האם עדיין יש לכם רגשות חיוביים להוצאה הלא שגרתית? אם היה ניתן להחזיר את הזמן לאחור, הייתם עושים את אותו המהלך שוב? אני אתחיל: כבר כמעט 10 שנים שאת רכב החברה הצמוד שלי, שאין לו כל הגבלת ק"מ או דלק אני משאיר לאשתי למרות שאני נוסע כמעט פי …
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 489 צפיות
היי חברים, יש לי סימולטור בן 6-7 שנים ע"ב 3 מסכי benq, הגה ודוושות thrustmaster, היה בעבר מחובר לשלושה מכשירי PS3 שעבדו סימולטנית ולאחרונה על בסיס מחשב גיימינג חזק. חווית המשחק ב-PS הרבה יותר טובה לדעתי (גם אם פחות מציאותית) ולכן מחפש לחזור לשם עם PS5. א. האם PS5 יידע לדבר מספיק טוב עם הציוד הקיים ולא אצטרך להחליף את כל המערכת ? (אני משתמש בסימולטור כמה שעות בודדות בשבוע, כלומר ברור שהחלפה של הכל תשיג מערכת טובה יותר אבל השיקול הוא ואליו פור מאני) ב. המלצות לבלם יד הידראולי מתאים ? (אם זה לא הפורום הנכון נא להעביר)
הודעה אחרונה מאת deportista, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 773 צפיות
לא ראיתי באתר היבואן של Volvo את הדגם. האם הפסיקו למכור/לייצר?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב ללא טסט נמצא בחנייה ליד הבית וישנו פנצ’ר בצמיג אחד, יש לי אפשרות לניפוח הצמיג עם קומפרסור נייד ונסיעה לצמיגייה אבל אז אני מסתכן בדוח/ משפט או שעדיף לפרק את הגלגל ולהשאיר את הרכב על ג’ק ולנסוע עם הגלגל ברכב אחר לצמיגייה, מה הייתם עושים במקרה כזה?
הודעה אחרונה מאת much, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש איוניק 2021 פרימיום כאשר אחד היכולות העיקריות שאני מעוניין בהם ברכב הוא בקרת השיוט האדפטיבית עם מנגנון הזחילה בפקקים (הולך לנסוע הרבה על איילון. לאחר נסיעה במשך שנה עם המנגנון בקארוק זה מאד הקל בפקקים). לצערי עקב הסגר נאמר לי על ידי יונדאי שלא ניתן לבצע נסיעת מבחן כרגע ולכן אם מישהו התשמש במנגנון זה באיוניק אשמח למספר תשובות: 1. האם ניתן להפעיל את בקרת השיוט האדפטיבית גם כאשר הרכב עומד? 2. האם הרכב עוצר עצירה מלאה ואין צורך להחזיק את הברקס בעת עמידה ולאחר שהרכב מלפנים מתחיל לנסוע מערכת השיוט חוזרת לפעולה? 3. האם רמת הדיוק של המערכת מספקת?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 480 צפיות
יש בעיה בהתנעת הרכב מידי בוקר שהרכב קר קורולה 2007 .מה הפתרון לדעתכם
הודעה אחרונה מאת Guyeggef, -
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
3 יחידות ראשונות של SERES 3 עלו על הכביש בימים האחרונים. מדובר על ג'יפון בגודל טיפה יותר גדול מה-MG ZS EV. המחיר יהיה דומה. המנוע החשמלי מפיק 160 כ"ס / 30 קג"מ המיאוץ מ0-100 לוקחים 8.9 שניות. יש גודל הסוללה 53.6 KWh מה שמבטיח טווח נסיעה ריאלי של קצת יותר מ300 ק"מ. טעינה מלאה בעמדה ביתית תקח כ-8 שעות, יש אפשרות לטעינה מהירה ל-80% תוך חצי שעה, בעמדה התומכת בכך. אין לרכב תקינה אירופית - מה שמגביל את הכמות שאפשר למכור ל-400 יחידות לשנה.
הודעה אחרונה מאת bobi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, שמתי לב שלרוב הסמיטריילרים באירופה וברוסיה יש סרן בודד מאחורה ובישראל לכול המשאיות שראיתי יש סרן כפול. הבנתי שבאירופה וברוסיה האורך הכולל של הגורר והנגרר מוגבלים ובגלל זה כמעט ואין שם משאיות אמריקאיות כי הן יותר ארוכות וזה מגביל את האורך של הנגרר. לעומת זאות בישראל אני רואה מדי פעם משאיות אמריקאיות, במיוחד גוררים צבאים, שכולם אמריקאים. מה הסיבה לכך? בישראל מותר להעמיס יותר מאשר באירופה? או שאולי המשקל שמותר להעמיס על כול סרן מוגבלים בישראל, ובאירופה לא? אורך הנגרר+גורר בישראל לא מוגבלים? Sent from my SM-G985F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עלייה של 94% למותג BMW ועלייה של 112% לסובארו לעומת ינואר 2020. סקודה וסוזוקי בירידה קלה. למקור: https://m.icar.co.il/חדשות_רכב/ינואר_2021:_48,242_מכוניות_חדשות/
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 875 צפיות
בדיוק עכשיו נזכרתי שפעם אבי היה מבקש ממני לקטוף לימון, לחצות אותו ולעבור עם הלימון על החלון על מנת להוריד את השומן שהצטבר כל הקיץ. עדיין עושים את זה היום?. אני זוכר בעיקר לימון. מישהו עשה אחרת?. חלון יבש, עוברים עם לימון ואז שוטפים את החלון עם מים.
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
צמיגים ספורטיביים
מאת zaf-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הגיע הזמן לרענן את הנעליים לקופרה, אחרי פעמיים בחודש האחרון שהופעלה התרעת לחץ אוויר, ולאור 4 השנים מיום היוולדו של הצמיג. נבחרו המועמדים: המידה 235/35/19 והמועמדים הם הפירלי P0 , המישלן PS4S ואחד שהומלץ על חבר קבוצה גודייר 235/35R19 91Y (03/20) EAG F1 SUPERSPORT FP XL TL הזול יותר ב 25% מהשניים האחרים. מי מכיר ומי יודע לגבי האחרון, יתרונות לצמיג הזה בהשוואה לאחרים היקרים ממנו .
הודעה אחרונה מאת f31, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מת על הבובה שלי... איתה כבר מ 60 אלף.. שעוד היתה ילדה ... (חוקית). אם היה ניתן, לא הייתי מוכר אותה לעולם. אחלה של מכונית ונהנה ממנה מאוד. אך לקראת ה 200 אלף, התחילו לעלות מחשבות על מתי כדאי כבר להתחיל את שלב ההיפרדות ממנה ? כי לכל דבר יש סוף. גם לחיים עצמם. מה דעתכם ? עד כמה תשרוד סיריון, מטופלת הייטב בכל פיפס שרק דרשה ממני , בכל שנותינו ייחדיו.. ? תודה.
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 475 צפיות
https://www.icar.co.il/חדשות_רכב/פברואר_2021:_התייקרויות_בסקודה/ עם תחילת השנה האזרחית הופצו מחירונים חדשים של מרבית יבואני הרכב, כאשר רובם הציגו עליות מחירים עקב שינוי נוסחת המס הירוק. לאחר שבמהלך 2020 נרשמו עדכוני מחירים בסקודה, עם התייקרויות של 4,000-6,000 שקלים בסופרב ושל 2,500 שקלים בדגמי ה-2.0 ליטר בנזין של הקודיאק, מציגה היבואנית כעת שורת התייקרויות במספר דגמים נוספים.
הודעה אחרונה מאת פובליוס קורנליוס, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 489 צפיות
היי חברים, אני כבר זמן מה מחפש חלקים לקאמרי 2008 מחפש המלצה לפירוקיה גדולה שיש לה את כל הרכבים במחירים טובים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בת של חבר טוב התחילה ללמוד נהיגה ורציתי לתת לה טיפים טובים לנהיגה, ומכיוון שלרבים כאן יש ניסיון אשמח אם תשתפו ואז יהיה שרשור מרוכז. גם הסיפור על איך הגעתם לתובנה יהיה נחמד (קורונה, לא, יש זמן ...). אתחיל עם שני טיפים/כללים/סיפורים: 1. שני שליש ממקרי הממות והפציעות הקשות מתרחשות ברדיוס של 3 מטרים מתמרור עצור או תן זכות קדימה / אור אדום - את הכלל הזה לימדו אותי ב-Drivers Ed לפני אי אלו שנים בארה"ב. המורה אמר שאם לא נזכור כלום אחר מכל הסמסטר שנזכור את זה וכבר נפחית משמעותית את הסיכוי שמשהו ממש רע יקרה לנו. 2. אין סיבוב מסוכן, יש סיבוב שלקחת מהר מדי - כשחזרתי ארצה הורי היקרים החליטו שהמרת רישיון לא מספיקה ושלחו אותי ללמוד גם בישראל נהיגה. המורה שלי הי…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 514 צפיות
שלום, עקב הקורונה הרכב שלי כמעט ולא זז ממקומו כבר כשנה. הגיע הזמן לחדש את הביטוח ונראה שהכיוון שהולכים אליו הוא בכל מקרה עבודה רבה מהבית, אז חבל לי לחדש לביטוח שנתי פעם נוספת. (חובה+צד ג'). האם קיים דבר כזה ביטוח יומי? למשל בלחיצת כפתור (אפליקציה), להפעיל ביטוח לאותו היום. לא לעשות ביטוח בכלל? זה אומר שאני לא אסע ברכב בכלל בכלל וחבל (זה רכב לנשמה) לעשות ביטוח שנתי ולסוע בו יום 1 בשבוע מספר קילומטרים בודדים? חבל על הכסף... הייתי מוכר את הרכב (נשאר עם רכב 1 בבית), אבל מדובר ברכב שלקח לי למצוא כמה שנים וחבל לי למכור אותו עכשיו.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מה כדאי לעשות עם אוטו שעלות התיקונים די משתווה למחיר שלו? (פיאט בראבו 2009, 120 כס, תיבה רובוטית)
מאת Dim_ka- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי פיאט בראבו 2009, 146K קמ (הדגם ה"מפואר") והלך לה הקלאצ' ... עלות תיקון שנאמר לי סביב ה 6K, ולך תדע איפה זה ייגמר. כרגע האוטו מושבת ללא טסט האם מישהו מכיר מוסך שמתמחה בתיקון קלאץ בגיר רובוטי או בגיר בכלל של פיאט... במחיר סביר? האם יש דרך למכור אוטו לחלפים בצורה מסודרת (לא ביד 2) ולא ב 800 שקל? האם מישהו מעוניין?
הודעה אחרונה מאת stum, -
שלום לכולם, הייתי לאחרונה בפנצ'רייה והוא כמובן הסביר שחייבים להחליף צמיג בגלל שיצא מהצמיג כזה בלון (הצמיג התנפח באזור מסויים, אולי יש לזה שם מקצועי, לא יודע), ותוך כדי הוא מסביר לי שהוא שם לחץ אויר בגלגלים 35 בעוד שהוראות יצרן הם 30/31, יש הסבר למה שהוא אומר? הוא אומר לי 'על אחריותי 35' והלך להוסיף לי עוד אוויר בכל שאר הצמיגים. מדובר בצמיג: 175/65/14.
הודעה אחרונה מאת RedLabel,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6