רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
סיכום כמעט 5 שנים טויוטה ספייס וורסו 2011 GLI צבע סגול חציל. בקצרה נקנתה לפני כמעט 5 שנים עם בערך 50K ק"מ, נמכרה אתמול עם K155 ק"מ נקנתה במחירון מלא משוקלל, נמכרה ב4300 מתחת למחירון (עם אגרת טסט משולמת לשנה מלאה). במשך השנים טיפולים כל 15K רק בטויוטה (אוטופיה מודיעין – עזר מאוד במכירה) ללא שום חריגה, טיפול ממוצע 1200 ש"ח (הטיפול האחרון לפני חודשיים היה גדול והיה יקר יותר 1600 ש"ח), הוחלפו פעם אחת רביעית צמיגי מקסיס (1300 ש"ח בערך), ומצבר. הרכב גילה אמינות מושלמת עד ליום האחרון לפני המסירה שבו הוא נתקע והתחיל לגמגם עם נרת הESP דולקת ונגרר למוסך, התברר שהלך מזרק אחד (שהרס את הפלגים) סה"כ עלות תיקון 1375 ש"ח, לאחר התיקון (יומיים אישפוז במוסך) …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 826 צפיות
שלום חברים אתמול הייתי בסוכנות KIA ראיתי את XCEED 2021 ומעוניין לרכוש ולהפתעתי הרבה המערכת סטיראו המקורית שמקבלים שם היא לא כמו בכל העולם יותר יפה ויותר גדולה ומרשימה פשוט מערכת סטריאו דגם אחר שממש מכוער. מה היבואנים עובדים עלינו בארץ ושמים מערכת אחרת למרות שהיא מקורית ? זה הזוי בעיניי אשמח לתשובות מה אני טועה אם אני טועה ?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 5 אלף צפיות
צ'מפיון השיקה את הסקודה אוקטביה RS החדשה ואמנם חוץ מאשר שדרוג מאסיבי לתא הנוסעים היא לא משנה הרבה מאוד - היא עכשיו זולה מבעבר וגם המשפחתית הספורטיבית הזולה ביותר בישראל. עוד פרטים כאן: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3573/חדשות/סקודה-אוקטביה-RS-החדשה-בישראל
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
שלום לכולם, רציתי מנשא לתא המטען עבור 3 זוגות אופניים לקחת את האופניים של הילדים מדי פעם על הרכב ולרכב קצת יותר רחוק מסביבת הבית או בפארק. הרכב הוא לקסוס NX מודל 2015. אז אחרי חפירות ובדיקת המוצרים של כל היצרנים המובילים הסתבר שלרוב היצרנים אין פתרון שמתאים ומאושר לשימוש עם הרכב הזה בהתקנה אחורית בגלל הספוילר האחורי. המנשא שהומלץ ע״י הצב וגם בעל אישור של היצרן הוא Saris Bones EX3 (או EX2). הבעיה היא שהמנשא הזה תוכנן לשאת 3 זוגות אבל לפי הנחיות היצרן לא מתאים לנשיאה של יותר מ-2 ולכן מאבד מההתאמה שלו. מנשא אחר שעשוי להתאים הוא של Hollywood Racks מדגם שנקרא Over-the-top. אני מבין שהוא לא ממש מוכר ונפוץ פה בארץ וקשה להשיגו. ברכב הזה אין אפ…
הודעה אחרונה מאת דוב המערות, -
מאחר ונושא סדקים והתעוותות בדשבורדים של רכבי קבוצת פיאט מוכר היטב ונדון פה לא מעט (לדעתי מדובר על פיאט 500, ג'ולייטה, לנצ'יה דלתא ואולי דגמים נוספים) מעניין לראות כיצד היצרן והיבואן מתייחסים לנושא במענה שהוגש לבית המשפט ביחס ללקוח עם ג'ולייטה בת שלוש וחצי בלבד שסבל מבעיה של התנפחות הדשבורד ופנה לבית משפט בנושא. לנוחותכם מספר 'היילייטס', שהנתבעות לא מהססות לטעון, כנראה מתוך הנחה שהדברים ישארו בין כותלי בין המשפט ולא יגיעו לעיני לקוחות ובפרט לקוחות פוטנציאליים. מאחר והדברים מדברים בעד עצמם (כפי שעורכי דין אוהבים לומר), אני חושב שפרשנות שלי מיותרת: "מדובר בעניין אסתטי בלבד שנוצר שלוש וחצי שנים לאחר מכירת הרכב, וזאת כתוצאה מבלאי שמקורו בחשיפה לשמש ישירה ו…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 866 צפיות
אני קראתי חוזים של ליסינג פרטי וברובם רשום משהו בסגנון שהלקוח צריך לדווח על כל נזק ברכב ושיש השתתפות עצמית של 2000 ש"ח (או סכום אחר). השאלות שלי הן: 1) האם מדובר בסכום המדוייק או עד הסכום הזה? למשל אם יש דפיקת פח אז עלות התיקון היא פחות מ-2000 ש"ח, אז מה התשלום בפועל ? 2) האם באמת נהוג לדווח על דפיקות כאלה ואחרות (לא תאונות עם רכב אחר), הרי במילא בסוף העסקה החברות גובות דמי "החזרה למוטב" ? אשמח לשמוע סיפורים מאנשים שבאמת היו בעסקאות האלה וקרה להם מקרה ביטוחי קל (דפיקת פח למשל, ללא מעורבות של רכב אחר).
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מי מכיר מי יודע איזה רכב זה?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי קראתי על הנושא ומצאתי תשובות שונות לשאלה לכן אני שואל, הרכב לא טסט תכף חצי שנה , במידה ואני משלם את האגרה יהיה ניתן לבצע העברת בעלות בדואר והקונה יעשה לו את הטסט?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
שלום לכולם כידוע בשנים האחרונות מסכי המולטימדיה ברכב כובשים את השוק וחלק גדול מתפעול הרכב עובר אליהם גם. אז הגיע הזמן לשאול למה על דבר שאנחנו משלמים כל כך הרבה כסף 2000 ₪ לפחות עושה כל כך הרבה בעיות ? למה עוד אין טאבלאט רגיל עם סים מובנה ולא וואיפיי שעושה בעיות קליטה? כמו כן עם מערכת הפעלה חדשנית שעובדת בצורה רציפה ולא נתקעת האם לא מגיע לנו תמורה נאותה לכסף שלנו ?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 920 צפיות
נדחה בכמעט שנה אז הגיע הזמן לנצל את הזמן בין הסגרים לעשות מפגש פורום. פעם קודמת זה היה אמור להיות ברעננה או כפר סבא אבל בוטל בעקבות הקורונה. בא לי להסתובב בין רכבים ולדבר עם אנשים. בוא נקבע שבפורים נעשה מפגש פורום, באוויר הפתוח אם המזג אוויר יאפשר זאת ולא יהיה עלינו סגר פתאומי. 26.2.21, יום שישי, שעה 10 בבוקר, מיקום נראה לי שנבחר ביחד, לא? אתם מביאים מסיכות, ריחוק חברתי, היגיינה בהתאם לאווירת התקופה וכמובן את כל הרכבים המאגניבים שלכם מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 6 אלף צפיות
למה קאדילק לא מצליחה בהשוואה למתחרות? ניקח לדוגמא את הcts-v שחדשה עולה 620k ומציעה את הנתונים הטובים ביותר לעומת המתחרות הישירות שהן m5, rs6,e63s שעולות כמעט כפול ומציעות פחות. הספקלוציות שלי הן עקב צריכת הדלק הגבוהה והאמינות לעומת המתחרות, וגם עקב שוק מת בארץ. אשמח להסבר
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 18 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
רק לפני כשבועיים החל כאן שיווק האוקטביה RS חדשה עם מנוע 2 ליטר והספק של 245 כ"ס - לא עליה אנחנו מדברים, אלא על אוקטביה RS iV שמשיגה את אותו הספק בצורה שונה. לאחרונה - מנוע 1.4TSI המפיק 150 כ"ס ועוד מנוע חשמלי המפיק 110 כ"ס מה שמביא את ההספק המשולב ל-245 כ"ס, והיא פלאג-אין ויש לה סוללה המאפשרת לה לנסוע על חשמל בלבד כ-60 ק"מ. המיאוץ מ0-100 לוקח 7.3 שניות (6.7 בגירסת ה-2 ליטר הסטנדרטית) גם נפח תא המטען הצטמצם מעט בגלל הסוללה ועומד על 450 ליטר. המחיר? גבוה ב-40000 ש"ח ממחירה של גירסת ה-2 ליטר ועומד על 249900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת airsof, -
Nissan 350Z 1 2
מאת Tal Brodkin-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת אם הרכב קיים בארץ, כי ב יד2 לא ראיתי אותו. שאלה נוספת - האם קיימות בארץ 370Z שעברו פרויקט טורבו, האם מתעסקים בזה בארץ?
הודעה אחרונה מאת airsof, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 629 צפיות
לפי דעתי הסיבה היא : שבאים ממערב למזרח ועומדים באדום בנתיב הימני ומשמאל לך עומד רכב גדול אתה לא רואה את הרמזור באדום ( לא רואים את זה שמעליך ) אבל רואים מקדימה 2 רמזורים ירוקים גם לכם זה נראה מבלבל ?
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
כפי שידוע האות העשירית במספר השילדה מייצגת שנת ייצור - ראו הטבלה המוצרפת אבל במאזדה זה שונה .!! ...לדוגמא לפי רשיון הרכב עלה על הכביש בשנת 2020 במאזדה מופע האות Z (בדקתי עוד מכונית מאזדה שעלתה על הכביש בשנת 2018 גם האות הינה Z ) ... !!! אפלקציות שונות המזהות שנת ייצור לא ידעו למסור מידע לשנת הייצור למזאדה כאשר למכוניות אחרות כן התקבל מידע מדויק כולל חודש והשנה בו הרכב יוצר ...הדבר חשוב ביותר שכן לפי כללי משרד התחברוה היבואן רשאי למכור רכב בן 18 חודשים ...וגם לא ניתן לקבל נתון זה ממנו .. מישהו יודע מה קידוד שנת הייצור למאזדה ?
הודעה אחרונה מאת maimoni2, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ידוע לי שיש את לוי יצחק ששם בדר"כ המחירים הם מדוייקים לשקלול הרכב. ומה עם השקלול של יד 2? האם המחירים שהמערכת שלהם מציגה רלוונטים בכלל? והאם יש עוד דרכים לשקלל את המחיר של הרכב?
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, הבנתי שבסקודה החדשה פתחי המזגן נמצאים נמוך מתחת למסך . האם מרגישים כתוצאה מזה פחות את המזגן ? כלומר בעיקר בחום של הקיץ האם קשה יותר לקרר את החלק הקידמי של הרכב ? בנוסף לזה ,איך הרכב באופן כללי יחסית לדגם הקודם שלו , האם יש לו רעשי כביש/צמיגים והאם הוא לא פחות טוב מהדגם הקודם ? תודה, מדובר על מנוע 1.0 גירסת אמביישן .
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 844 צפיות
שלום לכולם, ברשותי פיקנטו 2020, שלצערי מישהו נכנסה בה שבוע אחרי שיצאה מהסוכנות הארוע הזה הולך למשפט כי הפוגע מסרב להודות, המשפט יהיה כנראה עוד כמה חודשים טובים כרגע מבוטח בAIG, וצריך לחדש בימים הקרוביםפ השאלה - האים אני יכול לעבור לחברה אחרת בזמן שיש משפט שמתנהל לגבי התאונה? AIG ימשיכו לטפל בזה או שברגע שאני עובר- מבחינתם אני יכול לחפש את עצמי? (מקווה להחזר של ההשתתפות העצמית והירידת ערך) דבר נוסף - סוכן או ישיר? מצד אחד, ההתעסקות עם התאונה הייתה מאוד מעצבנת וסוכן אמור להוריד את זה ממני בפעם הבאה, מצד שני, מקווה ש"פעם הבאה" לא יהיה בזמן הקרוב איפה ממליצים לבטח, מבחינת עלות\ תועלת? הכי זול שיש או שיש חברות שקצת יותר מתייחסות ללקוחות?
הודעה אחרונה מאת I.G, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמעט שלוש שנים אחרי שהוצג כקונספט בתערוכת לוס אנג'לס, הערב בשעה 20:00 זמן ישראל תציג אאודי את גרסת הייצור של ה-E-Tron GT - רכב קופה-ארבע-דלתות חשמלי ספורטיבי שצפוי להתחרות בדגמים כמו פורשה טייקאן וטסלה מודל S. לצפיה בהשקה: https://www.e-tron-gt.audi/en
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים אני מנסה לדעת מה תאריך יצור של הרכב שלי - טויוטה יאריס ה- VIN NUMBER הוא VNKKJ3D360A174667. באתר של טויוטה המספר יוצא שגוי והאות העשירית המצביעה על שנת הייצור היא 0 דבר שלא מופיע בטבלאות. אני ממש מבולבל מצורף צילום של מדבקת הרכב אודה לכל מי שיכול להסביר לי
הודעה אחרונה מאת ofer3212, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי שלום, ניקיתי עכשיו את האוטו וראיתי מתחת למושב הנהג קונסולה עם כבלים, למישהו יש מושג מה זה? זה בסקודה פאביה 2015, אני יכול להיות רגוע? או ללכת למוסך? לא מזמן החלפתי סליל כרית אוויר במוסך, מקווה שלא שכחו להחזיר חזרה חלק למקום שלו חלילה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 32.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול חברה שלי שכחה לפטופ במונית. יש לי את המספר המזהה שלה מונית ואת מספר לוחית הרישוי. איך אני יכול ליצור קשר עם חברת המוניות לפי הפרטים האלה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אבי בירוק, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחר עשור של ייצור,המיקרה דור קודם תעבור מתיחת פנים ותמשיך להיות מיוצרת בדרום אמריקה ולמעשה יהיה 2 מיקרות: מיקרה אירופאית שמשנת 2024 תתוכנן ותיוצר ברנו ולא בניסאן והמיקרה הישנה עם מתיחת פנים שתיוצר בדרום אמריקה. https://www.google.com/imgres?imgurl=https://www.elcarrocolombiano.com/wp-content/uploads/2020/10/20201004-NISSAN-MARCH-2021-FACELIFT-PROYECCION-E-INTERIOR-01AA.jpg&imgrefurl=https://www.elcarrocolombiano.com/noticias/asi-lucira-el-renovado-nissan-march-para-america-latina-por-fuera-y-por-dentro/&tbnid=utOAU30zVTgTiM&vet=1&docid=yWyc1jKoN79RrM&w=1100&h=760&itg=1&hl=iw&source=sh/x/im
הודעה אחרונה מאת levy, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 961 צפיות
היי יש לי שאלה לגבי כושר גרירה ורישיון ב לפי מה שקראתי מותר לגרור עם רישיון ב עד 1500 ק"ג בנגרר עם בלמים אבל מצד שני ראיתי רכבים כמו לדוגמה גיפ רנגלר רוביקון או גיפ גרנד צירוקי או טויוטה לנד קרוזר (ובטוח יש עוד שאני מפספס) שיש להם כושר גרירה ברישיון של מעל 2 טון... אז מה קורה פה? האם אפשר לגרור איתם 2 טון עם רישיון ב?
הודעה אחרונה מאת ח חזקי, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 524 צפיות
החליפו לי מצבר סטארט סטופ ב ספטמבר 2020.במוסך חברה האם יש עליו אחריות?
אז לפני למעלה משבועיים התחדשתי בבראבו 1.4 טורבו רובוטית שנת 2011 רמת גימור דינמיק עם פחות מ-58 אלף ק"מ על השעון. קנייה - הרכב נרכש לאחר חיפוש ביד 2, הקריטריונים שלי היו רכב עד 25,000 שקלים עם קילומטרג' כמה שיותר נמוך - לכן החיפוש היה בעיקר על רכבים עם שוק חלש, ככה גם אחי קנה שנה שעברה בזול סיטרואן c4 שנת 2012 עם 62 אלף ק"מ בלבד. הבעלים קנה את הרכב מאוטודיל ולא נסע עליו הרבה כיוון שהוא נהג מונית, אך כן הניע אותו ונסע מדי פעם. שראיתי את הרכב, זיהיתי הפרשי צבע בין הטמבון הקדמי לשאר חלקי המרכב, הבעלים אישר שהטמבונים נצבעו עקב מכות חנייה וכי הוא מתחייב על שלדה ומנוע. כיוון שהוא לא נסע הרבה, הטיפול האחרון בוצע באפריל 2017 שלאוטו היה 50 אלף ק"מ בו הוא ביצע טיפול גדול שכל…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
מבחן דרך - אאודי A3 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
רומן יצא לפגוש את ה-A3 החדשה של אאודי ומצא מכונית שממשיכה את המתכון המוכר ולא מנסה לשנות סדרי עולם. *הערה - המבחן נכתב לפני הגעת טסלה לארץ, שדווקא כן שינתה סדרי עולם. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3572/מבחנים/אאודי-A3-במבחן---תדמית-למתחילים
הודעה אחרונה מאת nizzan943, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
למה בישראל אין לוחיות רישוי כמו הלוחיות הבריטיות, שמתחברות לרכב בהדבקה, בלי ברגים ובלי מסגרת? הרי זה נראה כמו דבר סופר זול, פשוט ונוח. אפילו לא צריך התקן ייעודי ללוחית רישוי - פשוט תדביק אותה במקום המיועד אליה. לא צריך מתקון מיוחד ש"שובר" טת הצורה של הרכב - פשוט תדביק אותה איפה שנוח, כמו מדבקת "איך אני נוהג". רכב ספורטיבי אמריקאי בלי מקום ללוחית קדמית? אין בעיה, תדביק אותה לפגוש הקדמי, העיקר שיראו אותה. או לרכב חשמלי שאין לו גריל מקדימה, אז לשים אותה שם. אפשר לעשות אותה באותם צבעים זוהרים בחושך כמו לוחית רגילה, לעשות אותה מפסטיק/ויניל כדי שלא תדהה בשמש בקלות. מספר הרישוי צמוד לרכב בכל מקרה, אז אין צורך אפילו להסיר אותה. אז א…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, לאחרונה רכשתי רכב משומש (מאזדה 3 גלגלים מידה 18), ועל פי ממצאי הבדיקה בטכנו טסט עליי להחליף את שני הצמיגים הקדמיים ברכב. שני הצמיגים האחוריים אלו צמיגים של Dunlop מסוג SP שהם במצב בסדר גמור, אבל שני הצמיגים הקדמיים כבר עשו את שלהם ודורשים החלפה. חשבתי להחליף את השניים הקדמיים ל Michelin Primacy 4 או ל Goodyear F1 Asymmetric , אבל השאלה היא האם זה מסתדר עם העובדה שבשני הגלגלים האחוריים מותקנים צמיגים של Dunlop?
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 793 צפיות
שלום חברים , עכשיו שהתחילו לפתוח קצת את המשק בימי הקורונה המעצבנים האלה . האם יש צפי מתי פותחים את סניפי סקודה ? הרי זאת פגישה פרטנית 1 על 1 ואין כאן סיכוי להדביק המונים ממה שהממשלה שלנו מפחדת
הודעה אחרונה מאת liberfarb,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71