רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר רכישת רכב עשיתי בדיקה באתר הסליקה על עברו הביטוחי של הרכב, וראיתי שישנה תביעה על הרכב שהסכום שלה מעט מחשיד (במיוחד לאחר שבמכון בדיקה אמרו לי שהרכב לא עבר תאונה) בסוג התביעה רשום - ״תביעת ניזוק כצד ג׳״ - האם שרשום כך הכוונה היא שהפגיעה היא ברכב אותו אני בודק או שהרכב הזה גרם לפגיעה ברכב אחר והעלות היא על טיפול הרכב שנפגע? מצרף תמונה על מנת שיהיה ברור יותר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
מארב משטרה 1 2
מאת zaf-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הבוקר, כהרגלי האצתי בהשתלבות לכביש 5 מערב. כשהבחנתי בהאטה לא אופיינית מימיני. מסתבר שניידת תנועה אספה אליה עברייני מהירות (כנראה) או כאלו שעסקו במשהו נוסף פרט לנהיגה. הסקתי זאת ממראה העמוד שהוצב על הניידת שבראשו מצלמת כיפה ניידת .
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 536 צפיות
מקווה שלא עובר על החוקים לא מצאתי בכללים שאסור לבקש המלצות אודה להמלצות על בית ספר נהיגה באזור תל אביב לרישיון אופנוע, מחיר תלוי בזמן שיקח להוציא רישיון תודה 🙏
הודעה אחרונה מאת Torizard, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 642 צפיות
ב 2018 פגעתי ברכב ושפשפתי אותו והודעתי זאת לחברת הביטוח ורק ב 2020 בעל הרכב החליט לתבוע אותי, השאלה אם זה נחשב שלוש שנים אין לי תביעות או שזה נספר מרגע שבעל הרכב תבע אותי?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
יש לנו רכב (אופל אסטרה 1.4 טורבו עם בעיה ככה"נ באטם ראש מנוע\ראש המנוע) 2012 עם 157K ק"מ. פרסמתי את הרכב ביד 2 במחיר של קצת פחות ממחירון משוקלל, קיבלתי הצעה מסוחר רכב שמוכן להגיע מהקריות למודיעין לקנות את הרכב (אפילו תמונות הוא לא ראה כי לא שמתי במודעה מאחר ורק מחר יהיו לי). על פניו בעיקרון הוא הציע לנו יותר ממה שקיבלנו בטרייד, אמר שמוכן לשלם בהעברה בנקאית במקום (ככה שחוסך התעסקות של מזומן) וכשציינתי שאני מתנה את זה בהעברת בעלות על המקום לפני הגרירה של הרכב (הרכב מניע ונוסע אבל מתחמם לכן רק גרירה אפשרית) הוא אמר "ברור שעושים העברת בעלות ואין לך מה לדאוג" זו פעם ראשונה במשפחה שאנחנו מתעסקים עם סוחר שהוא לא מגרש של אחת מחברות הליסינג הגדולות- יש עוד מש…
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 728 צפיות
היאריס רכב נחמד מאד ושיפור גדול מהדגם הקודם,אני רק לא בטוח שהוא מתאים להיות רכב השנה,לדעתי היו מתחרות ראויות יותר כמו הדיפנדר,הC4 החדשה. מה חושבים?.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום חברים, האם מי מכם יודע באילו רכבים מהעשור האחרון יש חיבור להתקן איזופיקס (גם) במושב הנוסע הקדמי? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 761 צפיות
אחרי ה-S קלאס, מגיעה לישראל מתיחת הפנים של לקסוס LS. הפעם רק עם יחידת הנעה היברידית, וללא גרסאות F-ספורט. כל הפרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3584/חדשות/לקסוס-LS-המחודשת-בישראל
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
היי חברה. קיבלתי זכות ציבורית למונית (מספר מונית) עקב ירושה. יש לי כמה שאלות: 1. במידה ואני משכיר את הזכות, כמה לבקש? האם יש אתר או מקום אחר שבו אני יכול לראות ממוצע עלות השכרה לחודש? 2. במידה ואני ואני רוצה להשכיר את הזכות, מה חשוב לדעת מבחינת תנאי חוזה, תשלומים, בטחונות. האם יש צורך בעו"ד? 3. האם יש צורך לדווח למס הכנסה? האם יש צורך ברואה חשבון או שזה יחסית פשוט ואני יכול לעשות זאת לבד? מה הפרוצדורה? תודה.
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 963 צפיות
שלום רב. ֿלפניי שבועיים בערך מישהו דפק לי בחניה את מראת צד ימין. ֿאותו אדם ביצע פגע וברח ולכן ואין תיעוד לכך, ולכן הנזק עליי לצערי הרב. העניין הוא כזה, עד סוף חודש מרץ אני צריך לעשות טסט ולא אעבור עם מראה שבורה. ֿניסיתי להשיג כל פירוקייה שיש לה את המראה הזו, ולאף אחד אין לפחות לא בצבע של הרכב. ומי שיש לו רוצה מחיר דיי יקר של 300-400 שח למראה. מבחינתי שהפלסטיק החיצוני ישאר שבור, עד שאמצא משהו שלם קומפלט, האם אפשר לסדר רק את המראה עצמה? זה כביל לטסט? אם כן איך אפשר לעשות זאת? למישהו יש ניסיון ויכול לעזור בבקשה? מחיר, איך זה יראה, ואיפה אפשר לעשות את זה? תודה מראש, עידן.
הודעה אחרונה מאת shimta, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחים ואחיות יקרים!! מה יותר מתאים ש-2 דברים קורים יחד? גם עוד שבוע בלבד להגרלה הגדולה! וגם פורים הגיע וכל הפושט יד נותנים לו! מי יכול לעמוד מנגד ולא לעזור לעמותה שכל כך עוזרת לכלל הציבור בעיתות קושי ומשבר! עזר מציון פונה אליכם בקריאה נרגשת לבוא ולהרתם לעזרתה ולהכנס להגרלה הסינית השנתית על עשרות פרסים יקרי ערך עם מתנות מידיות ללא הגרלה!! אנא כנסו ותירמו ותזכו ב''ה לכל הישועות!! כל סכום עוזר, פרוטה לפרוטה מתאספת לסכום גדול! לחצו כאן בקישור 👇 https://www.ami.org.il/raffle?vt=7000099?affId=134343 ניתן לתרום מכספי מעשרות תזכו למצוות ולכל הישועות ב''ה יתברך! פורים שמח לכל בית ישראל!! 11687…
הודעה אחרונה מאת נתנאל1, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 631 צפיות
בשנים האחרונות לא החזקתי רכב וכן לא היה לי ביטוח על שמי אני מעוניין לרכוש רכב ואז תיהיה לי בעיה בביטוח מאחר ואין לי דוח העדר תביעות האם יש לזה פתרון? האם אפשר שהרכב יהיה רשום על שמי והביטוח על שם שלי ושל אחי?
הודעה אחרונה מאת motyk, -
יוצא לי לא מעט לנסוע בכביש 6. שמתי לב לתופעה מעניינת - 120 זה המלצה בלבד. אני נוסע על 120, חלק ניכר מהמכוניות עוקף אותי ללא בעיה. אני מניח שבין היתר עקב הסטייה המותרת בחוק של 10%. אז נהגים מנצלים זאת. אבל לדעתי זה יותר מזה. 120 פשוט מרגיש שם לאט. אני יכול להגיד שגם אני, לפעמים חוטא ונוהג מעל 120, הכביש כזה ישר וחלק, והרבה שעות ביום יחסית פנוי, שאתה פשוט לעיתים לא מרגיש בכלל שעברת . כן, ראיתי כמה פעמים ניידות עוצרות מכוניות בצד. אבל לא נראה שזה מרתיע את הנהגים גם להגיע ל140+ בסקאלה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הוא אמנם הושק והוצג כ"רכב החשמלי הראשון" של המותג, אבל בתכלס הוא מתנהג פשוט כמו עוד גרסה של ה-UX שאנחנו מכירים. בואו לקרוא מה חשבתי עליו כאן: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3583/מבחנים/לקסוס-UX300e--עוד-גרסה
הודעה אחרונה מאת ldti, -
מכוני הרישוי מנסים להיאבק בהחלטה של שרת התחבורה, להוריד את כמות הטסטים לרכב בגיל עד 10 שנים. בתגובה להחלטה שלה, מכוני הרישוי הזמינו דו"ח ע"י ד"ר משה בקר שבו נטען כי אי ביצוע בחינה שנתית לרכב יכולה לגרום לנזק. להלן ציטוט מתוך הכתבה: "בפועל, מביקורות פתע הנעשות לעתים על ידי משרד התחבורה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, נלמד שכמות כלי הרכב הנעה בכבישים עם ליקויים מהותיים היא גדולה. בחלק משמעותי של הביקורות מורדים כלי רכב מהכביש ומותרים לתנועה רק כשמוצגת הוכחה לתיקון הליקויים. שיעור המעורבות של הרכב הפרטי בתאונות דרכים חמורות עולה עם גיל הרכב. הממצאים מחייבים הידוק הבקרה על תקינות הרכב עם העלייה בגילו, ובוודאי לא להפחית מהבקרה הקיימת". בקר אומר כי השינוי נשע…
הודעה אחרונה מאת vogel, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, ידוע לכם במקרה אם בניסן ג'וק (החדשה) שמשווקת בארץ המערכת מולטימדיה מקורית מהיצרן או איזה זבל שהיבואן פה בארץ התקין בה להוזיל עלויות?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מיצובישי חושפת את הדגם החדש של ה-SUV הפופולארי שלה ובוחרת לעשות זאת כפי שאף יצרן לא עשה עד כה, בלייב סטרימינג של אמזון. הדור הרביעי מוצג בגרסתו האמריקאית כ-9 שנים לאחר הצגת הדור היוצא, ולא רגע מוקדם מדי. העיצוב לא יבוא כהפתעה גדולה למי שעקב קצת אחר תמונות הריגול בשבועות האחרונים (או השרשור שנפתח בפורום בנושא). מבוסס על הניסן אקסטרייל 2021 החדש (רוג בארה״ב), האאוטלנדר לובש את שפת העיצוב החדשה של מיצובישי (Dynamic Shield) עם חזית אגרסיבית שקצת קשה להתעלם ממנה (תאהבו או תשנאו...), כאשר שאר העיצוב קצת יותר קלאסי, קל יותר לעיכול, ובהחלט מהווה שיפור לעומת העיצוב האנמי שהתרגלנו אליו בדור היוצא. הדגם החדש גדל מעט במי…
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חבירים רציתי לברר מאיפו מביאים מתאם להחלפת ראדיו דיסק לרכב סיאט מראדיו ישן המקורי לראדיו של רכב סיאט החדש מקורי נא עזרתכם
הודעה אחרונה מאת סיאטלאן, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לידיעת גולשי קארספורום!!! קיה סיד החלה להימכר בגרסת סטיישן ודיזל ידנית. יש גם מנועי מיקרו-הייבריד חדשים ומנוע 1.5 ליטר טורבו עם 160 כ"ס, אבל זה הרבה פחות מעניין אתכם, אני יודע. כל הפרטים והמפרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3582/חדשות/מיקרו-הייבריד-לקיה-סיד
הודעה אחרונה מאת zivk, -
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, רכשתי לפני 9 חודשים רכב יונדאי i20 2014, כרגע עם 49000 קילומטראז'. רציתי לשאול האם כדאי למכור אותו כי הוא ישן? תודה
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 442 צפיות
אהלן, לאחר תשלום חידוש רישיון נהיגה באינטנרט עבור מבוגר מעל 80, קיבלתי במייל את הרישיון שניתן הלדפיס עד שיגיע הקבוע. העניין הוא שהתוקף שרשום על מה שהגיע במייל הוא לחצי שנה. האם זה רק התוקף של הרישיון הזמני הזה ותוקפו של קבוע יהיה לשנתיים? כי לא רשום כלום לגביי זה. תודה.
הודעה אחרונה מאת wzo4, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני לא כל כך יודע את העניין עם החוקים בישראל, שמעתי שיש חוק שהרכב צריך להיות מעל 30 שנים ועוד כמה הגבלות שאני לא כל כך הבנתי או יודע. אשמח לשמוע דעות מכמה אנשים לגבי נושא זה, עצות או אפשריות, תודה. Honda S2000 ap2
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום איך ניתן לבדוק באיזה תאריך עברתי את המבחן המעשי וקיבלתי רישיון? על הכרטיס מצויין רק תאריך הנפקתו וזהו כרטיס מעודכן שקיבלתי כמה שנים לאחר מכן. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
היתר למלגזה 1 2
מאת Buki-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום, מישהו הוציא היתר למלגזה בזמן האחרון? מה התהליך? ממה שקראתי צריך טופס ירוק עם בקשה לרישיון סוג 18 (איך מקבלים בימים אלו את הטופס?), אותו מגושים לבית ספר שמעביר את הקורס, ללא צורך בחתימת רופא משפחה. בית הספר אחרי מעבר קורס של יומיים ומבחן עיוני ומעשי, דואג להיתר. יש לי רישיון נהיגה B ו C1, האם זה אומר שאחרי הקורס אני אוטומטית מקבל היתר למלגזה ללא הגבלת משקל? והכי חשוב, המלצות למקום שמעביר את הקורס, אוזור מרכז הארץ. תודה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
מכירים cars&bids
מאת Eric- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 867 צפיות
מעניין לדעת מה חושבים על זה עוקב אחרי דאג קרוב לשנה
הודעה אחרונה מאת Eric, -
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שבוע הבא הולך להזמין סקודה אוקטביה החדשה עכשיו הצבע השחור בלבל לי את החיים ומאוד בא לי להזמין אותו, מצד שני חלק אומרים לי שחור זה באסה שריטות וכו, מה אתם אומרים שווה ללכת על צבע שחור בכללי?
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 942 צפיות
אהלן יש הבדל בצריכת דלק בזמן שיוט ארוך (נניח בשעות הלילה נסיעה ארוכה של 100 ק״מ) אם נועלים בקרת שיוט על 90 קמ״ש או 100 או 110 קמ״ש - יהיה הבדל? ואם כן באיזו מהירות תהיה צריכת דלק הכי טובה?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
כבר בדגם הקודם יונדאי קונה הייתה חוליגנית לא קטנה. עכשיו היא קיבלה עוד כוח. עוד פרטים בידיעה המלאה
הודעה אחרונה מאת TsachiE, -
-
- אחראי פורום
- 22 עוקבים
- 86 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
המהפכה החשמלית צוברת תאוצה בקצב אסטרונומי, בכל יום שומעים על עוד דגמים חשמליים שהוכרזו ועל עוד חברות רכב שמשקיעות הון עתק בחשמל והולכות על זה בכל הכוח, בנוסף לרגולציות זיהום מקצינות שיש להן חלק לא קטן בזה שאותן חברות משקיעות בזה, ברור לכולם שזה עניין של זמן, לטוב ולרע (וכן ברור לי שכמעט כולם מברכים על זה כולל בפורום הנ״ל אבל יש גם לא מעט חובבי רכב שמתבאסים), עד שהכל יהיה מחושמל. מה שמעניין אותי לדעת או לדון עליו זה טווח זמן משוער, כמה זמן יקח לדעתכם שנגיע למצב ש: 1) 100 אחוז מהרכבים החדשים שעולים על הכביש יהיו חשמליים ולא תהיה שום אפשרות לרכוש עוד בנזין לכביש ציבורי (כולל רכבי ספורט) 2) שהמהפכה תושלם במלואה ולא יהיה שום כלי רכב מונע בנז…
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מעולם לא התנסתי בבקרת שיוט אדפטיבית. כמה היא טובה יותר? האם מלבד רכבי VAG יש עוד רכבים שבה היא פעילה במהירויות נמוכות?
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6