Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש הבדל בצריכת דלק בזמן שיוט ארוך (נניח בשעות הלילה נסיעה ארוכה של 100 ק״מ) אם נועלים בקרת שיוט על 90 קמ״ש או 100 או 110 קמ״ש - יהיה הבדל? ואם כן באיזו מהירות תהיה צריכת דלק הכי טובה?

פורסם

במהירות כזו עם בקרת שיוט, על כביש מישורי, לא יהיו הבדלים בעלי משמעות. (ממש מינורי)

ברמת העיקרון מהירות על 90 קמ"ש נחשבת (או נחשבה) הכי חסכונית, בעידן של היום עם הרכבים המתקדמים

זה לא משמעותי. (הצריכה תהיה משמעותית במהירות יותר גבוהות, כמו 130/150 קמ"ש)

פורסם

יש הבדלים בצריכה במהיריות שונות והצריכה היא גם איננה עולה בקצב לניארי כאילו שלא תחשוב שכל 5 קמש נגיד זה עוד 5% צריכה.. זה יכול להיות 5 קמש ראשונים מ 90 יצרוך 5% יותר ו 5 קמש מ 95(יעני 100 קמש) יצרוך לך 7% יותר

אני סתם זרקתי את המספרים נטו להמחשה שזה לא לניאירי, עכשיו מהירות אופטימלית לרכב שלך תלויה ברכב בגדול ממה שאני מכיר זה הסלד הכי נמוך במהירות הכי גבוהה אבל

כמובן בגלל התנגדות הרוח שהיא אחת הדברים שהכי הופכים את העסק הזה ללא ליניארי היא תגרום לך להאט(ברכב מודרני) אם ברצונך באמת לחסוך בדלק

הא וכמובן תאוצות חלשות.

בקצרה אני לא יודע כמה תחסוך ומקווה שתמצא את זה אכן שווה רק הכי חשוב זה שתצמד לימין

פורסם (נערך)

המהירות האופטימלית מבחינת נצילות הדלק היא 90 קמ"ש. אבל יותר חשוב מכך הוא לשמור על מהירות קבועה שלא משתנה.

ככל שעולים במהירות צריכת הדלק עולה באופן ניכר ולא לינארי, כמו שאמרו לפני.

במהירויות גבוהות ממש מתגלה השקר של מנועי הטורבו הקטנים שהתקנות מעודדות עכשיו.

הם מציגים צריכת דלק משופרת בתנאי מבחן מעבדה שמייצגים נסיעה דמיונית ב90 קמ"ש ועל פיהם נקבעים המיסים.

במבחן שנערך באוטובילד לפני כמה שנים הוצג, שבנסיעה במהירויות גבוהות מנוע אטמוספרי גדול ייתן צריכת דלק יותר טובה ממנוע מודגש קטן.

ואם הצגת נסיעת לילה בכביש ארוך וריק, נניח שאתה עייף. אם תנעל מהירות על 90 זה בערך המתכון הטוב ביותר להגיע להירדמות על ההגה.

סע 140, תשלם קצת יותר על דלק ותגיע בבטחה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מבאס 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

be358f44b989746a70ff5a96f5ea6ff4a242ea8b  זאת הנוסחא של גרר.

הu היא מהירות, אבל שים לב שהיא בריבוע משמע העלייה בגרר היא לא ליניארית (קבועה וישרה).

חוץ מגרר יש עוד דברים לחשוב עליהם ובינהם גם סלד המנוע, אז אידיאלית סע בהילוך הכי גבוה שלך בסלד הכי נמוך.

אבל כל אלו יפים רק על הנייר ולי לא יהיה סבלנות לנסוע ב80-90 כביש פתוח אז פשוט תשתדל לא לעבור את ה120 אם בא לך לחסוך ו100-110 נראה לי סביר.

פורסם

תשעים קילומטרים לשעה זה לא איזה מספר קסם: הכל תלוי ברכב. אבל זה כן נותן לך מושג כללי של מהירות שיוט חסכונית.

הכי פשוט: שים לב למהירות המנוע בזמן השיוט: בחר מהירות שבה ניתן לשמר מהירות מנוע נמוכה יחסית, אם חסכון בדלק זה מה שאתה מחפש.

• רעיון טוב! 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...