רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה להזמין פנסיים אחוריים מאלי יעשו לי בעיות במכס? האם עובר טסט? אישור מיוחד ממשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
באיזור חיפה לרכב פולקסווגן נדלקה ברכב נורת מנוע וכנראה שמדובר על בעיה בחיישן נקישות
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
עלתה לי שאלה, למה ברכב היברידי, ובמיוחד בפלאג-אין למיניהם, לא שמים מנוע חשמלי חזק ויעיל יותר, ובמנוע הבערה פנימית משתמשים לטעינת הסוללה. אז חיפשתי רגע בגוגל, ומצאתי - Nissan e-Power. בגדול הרעיון הוא פשוט, לרכב יש מנוע חשמלי שמניע את הגלגלים תמיד, סוללה קטנה, ומנוע כדי להטעין את הסוללה במקרה הצורך במקום להיות מחובר ישירות לגלגלים. מעניינת אותי דעתכם בנושא, לדעתי זה נשמע מוצלח לשלב הביניים שאנחנו נמצאים בו בין רכבי הבערה הפנימית לחשמליים. מצד אחד מקבלים מנוע חשמלי שאפשר שיהיה עוצמתי (אין חרדת טווח), אז אפשר ליהנות מביצועים טובים ומומנט תמיד זמין, אין צורך בגיר כי המנוע הוא חשמלי, ואפשר לשים מנוע בערה פנימית שפועל תמיד בשיא היעילות שלו, כי הו…
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי! אחרי שהצחקתי אתכם קצת עם הכותרת, רציתי לשאול ברצינות, כמתעניין בקניית רכב חדש אל מול יד2. קיבלתי הצעה לרנגלר קצר ספורט, 2021, עם גג קשיח וכל התוספות (מדרגות, GPS, רמקולים הגה עור וכו') ב290 אלף ש"ח, ולא הייתי צריך להתחנן להנחות, זה פשוט היה "מחיר המבצע" שלהם. אני כנראה אלך על העסקה הזו אבל ריתק אותי דבר אחר: אני מסתכל על מודעות בשוק יד2, אנשים רוצים על אותו רנגלר קצר, משומש, 2019-2020, ללא כל תוספות צד שלישי או שיפורים חוץ ממה שבא עם החבילת תוספות של החברה, 320 אלף ש"ח. מיותר לציין שאף אחד מהם לא מכר שום ג'יפ כבר מספר חודשים וחלקם מעל שנה.... שהרי אף אדם שפוי לא ישלם יותר על רכב משומש מאשר חדש ללא הצדקה של תוספות/מנוע/גיר/מתלה וכו'…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בהמשך לשרשור קודם שפתחתי בייעוץ רכישה. כפי שמובן מהכותרת אני מעוניין בלהתחיל לעסוק באופן רציני בסחר רכבים משומשים, אני מאוד מתחבר לתחום ורואה את עצמי עוסק בזה באהבה אני רוצה לדעת כל מה שצריך לפני שאני רץ לרואה חשבון לפתוח תיק במס הכנסה ושופך כסף על ביטוח סחר ורישיון סחר. אם יש מישהו שעסק/עוסק בתחום אשמח לטיפים ומידע על הוצאות ראשוניות לפני שאני בכלל קונה רכב ראשון. עד כה מה שידוע לי שצריך לפני שאפשר לעסוק בזה זה רישיון סחר בעלות של כ3,500 ש''ח, פתיחות תיק במס הכנסה 1,000 - 1,500 ש''ח, ביטוח סחר שאת עלותו אני לא בדיוק יודע. אז אשמח לכמה שיותר מידע וייעוץ מכווין לפני שאני לוקח את הצעד. בתודה, שמואל.
הודעה אחרונה מאת שליקו99, -
-
לא, זה לא עוד שרשור התבכיינות. טוב, אולי קצת אבל באמת יש פה שאלה ולא רק פורקן. מה עושים עם הנהגים האלה בכביש שאין להם טיפת מודעות עצמית? אני לא מדבר על אלה שחותכים, עוקפים, מתפרצים וכו'... אלה עושים מה שעושים בכוונה תחילה, לכולם ידוע במה עוסקת אמם והשאר לא מעניין כרגע. אני מדבר על אלה ש: -נתקעים על השמאלי, מעצבנים את כל העולם ואחותו, ואחרי שעוקפים אותם מימין מבינים שזה עתה עקפנו נהג שאין לו מושג בקשר למתרחש סביבו, הוא לא מאנייק, הוא פשוט סתום, טמבל. -אלה שנוסעים עם מראות מקופלות. מכירים אותם? זה משגע אותי!! גם לי יצא כמה פעמים לצאת מהחנייה ולא לשים לב שהמראה מקופלת. קורה. לוקח לי בלחץ 50 מטר להבין את זה. איך בנאדם נוסע קילומטרים על גבי קילומטרים …
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים מתי לדעתכם העיצוב של הלאון 2022 יחשף? .. מתיי בדרך כלל זה קורה בערך
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אשמח לעצתכם, מחר אני אמור לקבל את הרכב החדש שלי ועדיין הרכב הישן ברשותי (טרם נמכר) מה אני יכול לעשות עם הביטוחים ? האם יש דבר כזה ביטוח זמני לחודש (מקיף + חובה) תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אמנם הפורום הזה מיועד למכוניות,אבל מאחר ולא מצאתי מקום לקבל תשובה מרוכזת לשאלות שלי - אני מקווה שאוכל להסתייע בפורום זה. לענייננו....הוצאתי רשיון סמיטריילר בקנדה ויצא לי לנהוג שם על משאיות סמי-טריילר בעלות גיר אוטומטי(שהן המיעוט) ועל כאלו בעלות 13 או 18 הילוכים בעלות דאבל קלאץ' (שהן הרוב). אני מקוה שיש פה נהגים ותיקים...השאלה שלי היא:האם בין 2000-2021 היו בארץ סמיטריילרים בעלי תיבה אוטומטית וידנית והאם בידנית היה דאבל-קלאץ' או העברת הילוכים בעזרת קלאץ'(כמו ברכב קטן). תודה למשיבים! חג שמח, אריה
הודעה אחרונה מאת eran40, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 823 צפיות
שלום לכולם, עוד מעט פסח, וכולנו כבר מתכננים טיולים ומפגשים משפחתיים. חשוב לנו שהרכב שלכם יהיה תקין בתחומים בהם אנחנו יכולים לסייע. חשבנו על שני דברים בהם נוכל לתרום את תרומתנו הקטנה לגולשי קארספורום: 1. בדיקת פרונט ומילוי הצמיגים בחנקן - חינם. קחו בחשבון שזה לוקח מעט זמן, אז תוכלו להתפנק עם כוס קפה, בזמן שאנחנו בודקים לכם את הרכב, מרוקנים אוויר, וממלאים חנקן. חינם. 2. כפל מבצעים - על כל המבצעים שלנו, אתם גולשי קארספורום מקבלים עוד 5% הנחה. זה אומר שאם יש לנו מבצע בו רוכשים שלושה צמיגים מקבלים את הרביעי מתנה - אתם מקבלים עוד 5% הנחה. אם יש מבצע של רכישת שני צמיגים - והצמיג השני ב 50% הנחה, אז אתם מקבלים עוד 5% הנחה על החשבון.…
הודעה אחרונה מאת CheckUp, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בוקר טוב יש לי קיה ספורטאז 2018 איך ניתן לבטל את החסימה של צפייה בסרטים או יוטיוב בזמן נהיגה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
שאלה על ביקורות רכבים 1 2
מאת icc-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום! אני רוצה לפתוח ערוץ יוטיוב על ביקורות רכב אני אוהב את הסרטונים של ביקורות (לא הישראלים כמובן) ותמיד תהיתי מאיפה הם מביאים רכבים לסקר בהתחלה? הם צריכים להשכיר רכבים? איך זה עובד עם ביטוח ועניינים אם זה לא דרך השכרה? אשמח להבהרה
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לכל צופי טופ גיר הגברת בוודאי מוכרת , האישה היחידה אשר ניצחה בנרברגרינג , תותחית על . https://www.bbc.com/sport/motorsport/56420308
הודעה אחרונה מאת borsood, -
כמו שיש תחרות הכלב המכוער ביותר : https://people.com/pets/the-ugliest-dogs-in-the-world/ אני אשמח לשמוע את דעתם של חובבי הרכב פה, מהו לדעתכם הרכב הכי מכוער שנוצר אי פעם / שנתקלתם בו בכביש? אני מדבר רק על החזות החיצונית שלו. 99% פה כנראה לא יסכימו איתי, אבל אי אפשר להתווכח עם טעם אישי, ולכן אצלי זה טיוטה קורולה דור עשירי: אני זוכר במסיבת הפתעה שדוד שלי עשה לאשתו בשנת 2007 ליום הולדתה, הוא קרא לכל המשפחה והילדים בהתרגשות לחניה של הבית לבוא ולראות את המתנה שקנה לה. ולראות איך היא קורעת ממנו את הניילונים, אני זוכר כמה היה לי קשה להיות שותף להתלהבות שלו שנחשפתי לראשונה למראה שלו. פשוט הכל מ…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי, לפני שבוע וחצי קניתי את הרכב הראשון שלי והתחדשתי ביונדאי i10 החדשה. אתמול במהלך נסיעה לקראת החזרה הביתה נשמע כמו צפצוף בתדר מאוד מאוד נמוך ולא אחיד. מופיע ונעלם ואחרי חצי דקה חוזר. (נוסע שישב לצידי לא שמע עד שביקשתי ממנו להקשיב ולהיות בשקט) אין לי כיוון מאיפה זה מגיע.. כאשר הרכב עמד בחניה דלוק הצפצוף המשיך במתכונת שלו. לאחר הדממה של לילה, בבוקר לא נשמע בתחילת הנסיעה כלום ושוב הופיע לאחר זמן קצר של נסיעה במהירות נמוכה לקראת כניסה לחניה (עדיין על D), תחושה שמאתמול שעברתי את ה200 קילומטראז׳ הראשונים זה הופיע האם קשור? אלך למוסך שיבדקו, אבל האם למישהו יש מושג לכיוון? אולי זה בגלל תקופת ההרצה שלו? שלא יעבדו עלי, תודה!
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי רכב מחברת ליסינג גדולה ומוכרת (כרגע נותנים שירות מעולה לכן מעדיף לא לחשוף את שמם ולגרום נזק לפני שהעניין יסגר) הרכב הוכרז כתקין לחלוטין וגם הוצגה בדיקה ממכון בדיקה. קיניתי את הרכב מסוג יונדאי I25 שנת 2017 1.4 גיר וריאטור (רציף), כבר באותו היום כשלקחתי את הרכב הבחנתי החלקה של הגיר באיזור ה60 קמש בין הילוך רביעי לחמישי (למרות שהגיר רציף כנראה יש חלוקה קבועה להילוכים). החברה נתנה לי רכב חלופי והפנתה אותי למוסך הסדר כדי לאבחן את הבעיה, האבחנה היא שאי אפשר להימנע מהחלפת גיר. מן הסתם אני לא מעוניין ברכב שעבר החלפת גיר וקניתי את הרכב עם גילוי נאות שהגיר תקין, האם ישנו תרכיש שאני מצליח לבטל עסקה למרות שהרכב עבר לבעלותי?
הודעה אחרונה מאת vogel, -
-
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אולי זה ישמע כמו משהו שיגידו עליו "מאיזה כוכב הגעת אלינו?", אבל בשנה האחרונה לא יצא לי הרבה לנסוע בתוך העיר(קורונה, משלוחים וזה),בטח שלא בשעות העומס, ככה שאולי הספקתי לשכוח איך זה. אבל בשבועיים האחרונים, יוצא לי לנסוע די הרבה, ועוד בשעות עמוסות יחסית, ואני פשוט נדהם. בערך בכול 2 מתוך 3 רמזורים שעומדים בהם, מישהו "נרדם" כשהרמזור מתחלף לירוק( ועיכוב מורגש, לא מאלה שצופרים כשרמזור כבר בצהוב). אנשים איבדו את זה לגמרי, אי אפשר לעמוד ברמזור של 30-60 שניות מבלי להתחיל להוציא את הפלאפון? זה פשוט הזוי בעיניי. ואם זה ככה ברמזורים אני לא רוצה לתאר כמה משחקים בפלאפון בזמן נהיגה. אני יודע שהבעיה הזאת קיימת בערך מאז כניסת הסמאר…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ברשותי סובארו B4 2010 וקיבתי מכתב מהיבואן שעקב פשרה בתביעה ייצוגית הנני מוזמן לבדיקה/תשלום עבור החלפת גיר רו משהו כזה. מישהו אולי יודע מה הסימפטומים של בעיה בגיר הזה? אצלי יש רעידה לאחר עצירה זה קשור?
הודעה אחרונה מאת blacklabel, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן ברשותי סיאט לאון fr שנת 2019 מהחברה .. קיבלתי הודעה באפליקציה של סיאט שזיכו אותי ב 213 שקלים בנושא הסדר dsg ככל הנראה התביעה היצוגית .. עכשיו מה שמוזר זה למה זיכו אותי ? גם באתר של צ’מפיון יש שם אפשרות לראות מי זכאי ומי לא לפי מספר רכב , הזנתי את מספר הרכב ורשום שהרכב שלי לא כלול בסדרת הרכבים המדוברת ... מדובר בטעות שזיכו אותי ? או שיש משהו מאחורי זה .. חוזר ומדגיש הרכב שלי נקנה מהחברה שנת 2019 ( סוף 2019 אם זה משנה משהו)
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
היי, רציתי לשאול למה חברות ביטוח דורשות תשלום שהוא רק דרך אשראי בשביל ביטוח רכב? יש לי חבר שהוא נהג חדש, והוא לא מחזיק באשראי. הוא מעוניין לעשות ביטוח לרכב אבל כיוון שאין ברשותו אשראי הוא ביקש ממני טובה, לעשות את הביטוח דרך האשראי שלי (לא חייב שהאשראי יהיה של בעל הפוליסה), והוא יעביר לי את הכסף בהעברה בנקאית. הכל עובר בתשלום אחד או שניים, אבל הבעיה היא שביטוח חובה תופס מסגרת, ביטוח מקיף לא. האם אמורה להיות בעיה מבחינתי? עדיף להימנע מלעשות את הטובה הזו?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
צ'מפיון מתחילה בשיווק הדור השמיני של פולקסווגן גולף ונראה שהיא למדה את לקחי העבר שלה. הגולף הנוכחית נכנסת לשוק כשהיא הרבה יותר מאובזרת והרבה פחות יקרה בהשוואה למה שהציע הדור הקודם. ה-GTI, מצד שני, נראית בעיקר כמו שדרוג טכנולוגי של תא הנוסעים, ופחות התמקדות בביצועים וניהוג - השקעה שקיבלה בעיקר הקלאבספורט שלא תגיע אלינו, לפחות כרגע. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3588/חדשות/פולקסווגן-גולף-(גם-GTI)-החדשה-בישראל
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קיה סורנטו החדש מגיע לישראל ויעלה לכם החל מ-235,000 ש"ח. הפעם הוא יוצע גם בגרסאות היברידיות (אחת "רגילה" ואחת נטענת) שיתחילו ב-260,000 שקלים. כל הפרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3587/חדשות/קיה-סורנטו-החדש-בישראל
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
במסגרת רענון רכבים בחברה, הוחלט כי הרכב שלי צריך לעבור לצעיר התורן וכך נפל בחלקי (עוד) אאוטלנדר. יש באמת חדש? האמת שעושה רושם שמיצובישי מעבירים את הרכב מסלול שקט של שיפורים קטנים אבל מבורכים. 1. המתלים הוקשחו אבל הפעם טיפלו גם בשיכוך ובהחזרה, מה שמאוד עוזר ליציבות. 2. צמיגי 18 בחתך 55 וברוחב 225 עושים גם את שלהם. ההיגוי חד יותר ובתוספת ההקשחה של המתלים הרכב הרבה םחות מתנדנד על המתלים ושומר על רדיוס הפניה הרבה יותר טוב. 3. הבידוד שופר עוד. צליל מנוע ותמסורת כבר לא נשמעיםב בחלל הרכב, גם לא רעש המתלים. 4. הכנסת בקרת שיוט אקטיבית בתוספת בלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנתיב כבר מרמת גימור אינסטייל פלוס החלפת תאורה אוטומטית והוצאה של המובילאיי, מבורך. 5. מולטי…
הודעה אחרונה מאת טוביה2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 838 צפיות
אשמח להמלצה על מראות צד פנורמיות להתקנה מעל/מתחת למראות הצד מעלי אקספרס ואתרים דומים. תודה.
הודעה אחרונה מאת elilevi1425, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 683 צפיות
איזה גודל סמל קדמי של הונדה אינסייט כמה על כמה?
הודעה אחרונה מאת רוניb, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 603 צפיות
קניתי שלט מאליאקספרס תואם למקורי. 1- איך אני משכפל את השלט? 2- איך השבב של השלט החדש מסתנכרן עם האימובילייזר?
הודעה אחרונה מאת חיים 21, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי סוזוקי קרוסאובר שנת 21 ואני רוצה לקנות כיסוי להגה מישהו יודע איזה גודל מתאים להגה?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מתוך סקרנות רשמתי בגוגל רנו 19 קבריולט ונתקלתי ב3 שרשורי מכירה שהיו כאן בפורום. האם הרכב עדיין קיים? שואל מתוך סקרנות. זה הרכב המדובר [למכירה] רנו 19 1.8 קבריולט - מכירה למכירה רנו 19 16S קבריולט - מכירה
הודעה אחרונה מאת BRAVO30, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הווידיאו אומנם ברוסית, אבל אפשר לדלג ישר לדקה החמישית ולהמשיך לצפות משם. https://www.youtube.com/watch?v=Mh_2zv99vJo וגם זה: https://www.youtube.com/watch?v=G9C8YY8Am_0 בסרטו הראשון יש הבדל של 1.2 שניות, בשני הרבה יותר. נתוני יצרן איטיים, של 11,7 שניות, כאשר בפועל התוצאה טובה בהרבה. האם מדובר בנתוני יצרן שגויים,? {שהם לא נראים כל כך טוב בקטלוגים, וברשת}. במקרה הזה מדובר ב-ASX, אבל לא חסרות דוגמאות של יצרנים אחרים.
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לדעתי בלי ספק הדגם הכי מכוער של ב.מ.וו ,אם זה מה שמצפה לנו בעידן החשמלי נפלנו חזק. י
הודעה אחרונה מאת utsur, -
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6