רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
הביקוש הגואה לדגם החדש של היאריס גרם לכך שלסוכנים בחו"ל לא היתה סחורה למכור ליבואנים המקבילים בארץ. דבר זה גרם להפסקה בפועל של ייבוא היאריס בייבוא מקביל. עכשיו מתחילות להגיע היאריס מהדגם החדש גם בייבוא מקביל, ואוטומקס כבר העלו אחת על הכביש השבוע. המחיר והמפרט די דומים למחיר ולמפרט של יוניון, האספקה (לפחות כרגע) מהירה יותר.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי הונדה סיוויק סדאן 2007 בנסיעה בעליות לירושלים הטורים טיפסו ל 4K כשהמהירות היא 80 קמ"ש והרכב העביר הילוך רק במישור רציתי לשאול האם זה תקין והאם זה הורס את המנוע ואם כן מה יכול להיות הבעיה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת FiS, -
-
- 11 עוקבים
- 31 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
רבעון שיא עבר עלינו. לא פחות מ-104363 מכוניות נמסרו ברבעון (כנראה קצת יותר אבל זה מה שיש בינתיים) 42 מכוניות חדשות לא שרדו אפילו רבעון ונשארו עם 104321 מכוניות משנת 2021 נטו. (אני מנסה פורמט שונה להצגת הנתונים אשמח לקבל פידבק.) תהנו! יצרן שם דגם כמות סה"כ G.A.C GE3 60 60 J.A.C E-S2 …
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לברר, האם באילת יש שירות כמו אוטו תל וכ'ו כמו באיזור המרכז? ואם לא, יש איזו חברה זולה להשכרת רכב אוטומטי ליום וחצי? תודה.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, הרצתי חיפוש לשאלה הזו ומצאתי שרשור דיי ישן, גם שם התשובות לא ודאיות. אשמח לדעת האם יש מגבלה למספר העברות בעלות בתקופת זמן כלשהי לבן אדם פרטי. מתחילת השנה קניתי 2 רכבים ואופנוע, הספקתי למכור גם 2 רכבים, אין לי רווחים על המכירה, האם אני עובר על איזשהו חוק? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת pronella, -
-
הנה זה מגיע - מיסוי על רכב חשמלי כפיצוי על אבדן המיסוי דרך דלק (לא בישראל ולא סכום משמעותי) 1 2
מאת dani666- 9 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
החל מ 01.10.2021 כרגע לא מדובר על סכום גבוה (150$) אבל לכל התחלה יש כיודע המשך. OK. בסדר. זה לא כאן - זה שם ב Saskatchewan הרחוקה, אי שם בערבות קנדה. אבל כידוע לכולנו, אין מצב שרעיון טוב לא יגיע גם לארץ !
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 72.8 אלף צפיות
כן, אני יודע שזה נשמע כמו שאלה טיפשית אבל אני לא זוכר באיזה גיל עשיתי את הרישיון נהיגה ועל הרישיון נהיגה שלי זה לא רשום, רשום רק מתי הוצאתי את הרישיון האחרון והיו כבר אחד חדש מאז.
הודעה אחרונה מאת מחליף רכבים, -
יונדאי i20 החדשה בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הדור הרביעי של יונדאי i20 נחת הבוקר בישראל. המחירים יתחילו ב-100,000 שקלים אם אתם צי, או 105,000 אם אתה לקוח פרטי (אתם גם תקבלו גרסה אחרת, זה לא ניסיון של יונדאי לעקוץ אתכם). את כל הפרטים, יחד עם המפרט המלא והמבלבל משהו, תוכלו לקרוא כאן: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3590/חדשות/יונדאי-i20-החדשה-בישראל אה, ואם אתם כבר פה, תעזרו לי למצוא 2-3 מילים כדי לתאר את העיצוב שלה. יונדאי קוראים לו "חושניות ספורטיבית", אני... אמ... פחות מתחבר לבחירת המילים הספציפיות. אז עזרתכם נדרשת.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
משרד התחבורה בחר להעניק תחבורה ציבורית בחינם לתושבי פרפריה https://thecar.co.il/מהפכת-תחבורה-ציבורית-בישראל-תושבי-הפר/ מהכתבה גם אפשר להבין העלות הכוללת של הפעלת תחבורה ציבורית בישראל - 17.9 מיליארד שקל בשנה. סך פדיון מדמי נסיעה בתחבורה ציבורית בישראל - 3.7 מיליארד שקל סובסידיות מדינה למפעילים - 7 מיליארד שקל סבסוד רכש והקמת מסילות - 7.2 מיליארד שקל דרך הגב, המדינה גובה 40 מיליארד שקל מסים מנהגים של רכבים פרטיים, זה מספיק כדי לממן כל תחב"צ פעמיים ועוד נשאר עודף. ס"כ נסיעות בתחבורה ציבורית בשנה - 950 מיליון מזה יוצא שעלות ממוצעת למשק הלאומי של נסיעה בתחבורה ציבורית כ-19 שקלים עלות נסיעה ברכב פרטי (עם…
הודעה אחרונה מאת TheAvatar, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
פירקתי לבד את הארגז שהיה על הטנדר. מבין שיש הקשחה בחוקים לשינוי מבנה ברישיון (היה רק שקילה). מישהו מכיר טפסים צריך להביא למשרד הרישוי כדי לבצע שינוי מבנה למשא פתוח? (עכשיו רשום משא סגור)
הודעה אחרונה מאת Sholi, -
-
כבר ראיתי תמונות של הדגם בנמל בארץ. כבר יש רשימת המתנה של כאלפיים איש ששילמו מקדמה. השמועות אומרות שההשקה ב 19/4. די מוזר לי שהשיווק מתחיל ככה. ללא מפרט, ללא רכבי תצוגה וללא מחירים!! יש למישהו מידע אודות המפרט הישראלי. קיימות גרסאות רבות לדגם ומעניין מי מהן יעלו לארץ. מחירים? אין ספק שיש כאן כנאה להיט מכירות ישראלי חדש.
הודעה אחרונה מאת קריאטיב אגרסיב, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן אני מעוניין לקנות רכב. אחר חיפושים של רכב עלה מלא פעמים המיחים האלה שציינתי. ליסינג ליסינג פרטי ליסינג תפעולי מימון 100 אחוז מימון מה המשמעויות למושגים האלה. ואשמח לקבל הסברים על עוד מושגים מהמשפחה שציינתי למעלה כדי להכיר
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
אז עבר לו חודש וקצת ובערך 3K ק״מ מאז שרכשתי את הרכב בכותרת - אוודי A1 TFSI 1.4 ידנית שנת 2012 עם 86K ק״מ. אז איך בעצם הגענו עד הלום? תקופה ארוכה שדגדג לי להחליף את הגולף האהובה (MK4 ידנית) ששירתה אותי בנאמנות מעל 5 שנים. התקצבי היה יחסית גמיש והקריטריונים העיקריים היו: חזקה יותר מהגולף ידנית (עם עדיפות ל-6 הילוכים)ֿ חסכונית יותר בדלק ניחוח ספורטיבי וחשוב ביותר - רכב שיהווה שדרוג משמעותי מהגולף שנתנה פייט רציני לרכבים יקרים וחדשים ממנה בהרבה אף על פי שהיא לא עונה על פחות או יותר אף אחד מהקריטריונים הבחירה הטבעית מבחינתי היתה גולף דור 6 ידנית, אך חודשים ארוכים של חיפושים והבנה שהרכב הזה לא עושה לי את זה הורידו אותי ממנה. לצערי הפולו מהשנים האלה ב…
הודעה אחרונה מאת shakedi, -
שני מילים: Ford Mustang אני לא יודע למה אבל יש ברכב הזה משהו שמדליק אותי Mustang Shelby 67 מכונית החלומות שלי
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
- 11 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לטויוטה ראב 4 היו עד עכשיו בערך 34 מיליארד גרסאות שונות - רמות גימור, הנעה כפולה או קדמית, הייבריד או בנזין. אלוהים יודע איך, אבל עם ההשקה היום של הראב4 פלאג-אין, הם הצליחו להשיק אותו דווקא בגרסה האחת שלא הייתה קיימת עד עכשיו. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3591/חדשות/טויוטה-ראב-4--עכשיו-בגרסת-פלאג-אין
הודעה אחרונה מאת Lior_Django, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מי מכם מכיר/זוכר את המפלצת בתמונות?😉 עם יש למישהו עוד תמונות שלה אשמח לראות😊
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, עשיתי ביטוח חובה+צד ג' בביטוח ישיר שהתחיל מה1.4 וב-5.4 הרכב עבר תאונה שבעקבותיה לא משתלם לתקן את הנזק (מדובר על מזדה 2 שנת 2010). יש לציין שלרכב השני חיצונית לא קרה כלום חוץ מהעברה של קצת צבע ירוק. השאלה שלי היא אם אפשר לבטל את הביטוח, ובגלל שהתאונה קרתה על החודש שכבר שולם, אנחנו מכוסים למקרה שבעתיד בעל הרכב השני יחליט שהוא רוצה לתבוע?
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
היי, איפה יש מפגשי מכוניות בשישי? הבנתי שיש ביקום ב16:00 ובאיירפורט סיטי אם אני לא טועה, אבל לא יודע איזו שעה... עדיין יש מפגשים באור יהודה?
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח למקום מקצועי. תודה
הודעה אחרונה מאת natb, -
היי, לפני שנים זה היה די נפוץ להשתמש בכיסוי לרכב, מפני אבק, מפגעים ולכלוכים קשים (שאם לא מורידים בזמן פוגעים בצבע הרכב, כמו חרא יונים), ורציתי לשאול מה קרה שבשנים האחרונות אני כבר כמעט ולא רואה רכבים עם כיסויים? יש סיבה מסוימת? אני אישית שוקל לקנות כיסוי לרכב, הרכב שלי חונה לעיתים קרובות במקום קבוע שבו יש עצים עם יונים/עטלפים ואני חושב שכיסוי יהיה הפתרון הכי טוב בשבילי בשביל לשמור על הצבע. אבל שמעתי שכיסוי לרכב יכול לגרום לשריטות בגלל הרוחות, זה נכון?
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי, מישהו יודע איזה רכב זה בתמונה המצורפת ובסרטון? תודה VID-20210404-WA0081.mp4
הודעה אחרונה מאת Ronenk2014, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רכשתי רכב פרטי בבעלות פרטית שמועד עלייתו לכביש ב04.19 האם אני צריך השנה (2021) לבצע טסט לאוטו או רק שנה הבאה (2022)
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 495 צפיות
ממצב חברים? התייעצות...אני מעוניין לרכוש גי'פ 7 מקומות לא חדש, משהו כמו שנתונים 2005 - 2010 - כולם דיזל...ממה שקצת קראתי, ראיתי שיש הגבלות בירושלים ובחיפה ובעתיד הקרוב בעוד מקומות על כניסת רכבי דיזל שכמובן יותר מזהמים. אשמח לדעת האם אכן בקרוב לא תותר כניסה של רכבי דיזל כאלו למרכזי ערים ? הבנתי שיש מסנן - כמה הוא עולה? במקרה והוא מותקן ברכב דיזל הוא מתיר כניסה למרכזי ערים? אולי בכלל כדאי לי לחפש ג'יפ בנזין, למרות שאני לא מצאתי יותר מידי..כי אני בעניין של לנד קרוזר או פאג'רו או איסוזו טרופר וכאלו....ג'יפים אמיתיים...מה דעתכם? תודה רבה . אביב
הודעה אחרונה מאת berorim, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 920 צפיות
הלכתי להחליף צמיגים ברכב! אחרי שפתחו את הגלגלים הבחור שעובד בפנצ׳ריה אמר שעדיף לי להחליף חישוקי ברזל שלי כי. הרוב. עקומים. וגם זה הורס את הצמיג. וערה לי. גאנטים עבור לרכב שלי(.ואמר שהוא לא מכירות רק מתעסק תיקונים כי שאלי אותו שזה ניראה כמו שרוצה למכור לי) ואמר שזה לא מתעקם וגם יש עכשיו מבצע .בגלל שאני קונה צמיג יעלה בזול. השאלה הם נכון. זה או סתם מכר לי (החישוקי ברזל זה מקורי שנקנה הם הרכב סקודה פאביה 2012)
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
מבחן דרך - DS7 פלאג-אין 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ה-DS7 משווק בישראל כבר כשלוש שנים, אבל איכשהו מעולם לא יצא לי לבחון אותו כמו שצריך. עד שהגיעה גרסת הפלאג-אין. הנה מה שחשבתי עליו: https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3589/מבחנים/DS7-פלאג-אין-במבחן--הילד-החדש
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
נכון, כבר בחנו אותו בעבר, אבל אז לא אני בחנתי אותו, והייתי חייב לקחת אותו שוב כדי לאשש את המחשבות שלי ש"אין מצב שהוא כ-ז-ה נוח. נכון?", אפילו שזה לא יהיה מבחן אמיתי.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ישראל היא בין המדינות הראשונות בעולם מחוץ לדרום קוריאה שיקבלו את הרכב. https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3903332
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הזמנו רכב חדש keyless והביטוח לא דורש מיגון. במרתפי החניה בשכונה יש לאחרונה גל גניבות, האם לדעתכם יש תרומה בהתקנת מערכת מיגון איתוראן אקטיב כולל קודן שמגיע בחינם מהיבואן? הגישה שלי אומרת שאם ירצו לגנוב אז יגנבו וחבל לפגוע בחוויה עם הקודן אבל אולי אני סתם פסימי ואם זה יתרום קצת להגנה על הרכב אז אולי שווה את זה בכל זאת.
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 846 צפיות
שלום לכולם, יש בבעלותי אוטו מסוג ניסאן אלמרה 98 שכבר כשנה לא בשימוש בגלל תקלה בגיר (לא נכנס לרוורס), אגב האוטו חוץ מזה ממש שמור ומטופל והמנוע עם נסועה נמוכה במיוחד של 120K! החלטתי בלב כבד למכור אותו למרות שחשבתי לתקן אותו אבל פשוט אין לי מה לעשות איתו מכיוון שאשתי לא נוהגת ויש לי עוד אוטו חדש יותר. ולגופו של עניין - בגלל חוסר ידע בסוגיות הללו לא עשיתי הקפאת רישיון ובעצם הצטבר חוב בתקופה הזו, קראתי באחד השרשורים הישנים שיש אפשרות לעשות העברת בעלות ללא טסט אבל במשרד הרישוי טוענים שזה כבר בוטל וחייבים לעשות טסט ורק אז ניתן להעביר. דבר זה הביא אותי למסקנה שכנראה אין ברירה וצריך למכור אותו לחלקים/פירוק, מה שלא הבנתי זה האם עדיין אצטרך לשלם את החוב או ש…
הודעה אחרונה מאת Lior_Django, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברשותי מאזדה 3 2005 ויש לבצע טסט עוד חודש. קבלתי רשיון לחידוש ולא כתוב בו כלום על אישור בלמים למרות שעברו 16 שנים מעלייתו לכביש. אם אגש לטסט , ידרשו אישור ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide