רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 954 צפיות
שלום רב מעוניין לקנות רכב בתקציב של 60-80 אלף. לדעתי אהנה הרבה יותר מחוויית נהיגה של יגואר/bmw/לקסוס/ביואיק בשנתון 2010-2012 מאשר יפנית/קוריאנית בשנתון קצת יותר גבוה. לוקח בחשבון שרכבים כאלו עולה יותר להחזיק אבל השאלה כמה... אשמח אם יש בקהל החברים מישהו באמת עם נסיון ודעה שיכול לספר/לכוון אותי האם זה כדאי או שאכנס לבור בלי תחתית ואצטער על הרגע הזה... תודה וחג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז את הרכב קיבלנו מתנה לחתונה. שימש אותנו לאורך השנים, נרכש מהחברה מדובר על רמת גימור אלגנס ,מנוע 1400 122 כ"ס. אשתי מאוד אהבה את הרכב ועכשיו לך תמצא תחליף שיימלא את המקום במחיר שפוי?. הסקודה בילתה איתנו 92,000 ק"מ באמינות מופתית!. מלבד טיפולים קבועים, רפידות פעמיים מצבר פעמיים, וצמיגים לא הוחלף כלום. צריכת הדלק הייתה בממוצע לאורך השנים בסביבות 14 ק"מ לליטר. חשוב לציין זה רכב שננהג על ידי בחורה ועבר חיים מאוד קלים. נסע לפחות 70 אחוז מהנסיעות בבין עירוני במהירות של לא יותר מ110 קמ"ש, פעמים בודדות לחצו עליו. מבחינץ נוחות, פה קבור הכלב! קטסטרופה, הגאנטים הגדולים, יחד עם הבולמים הקשיחים נותנים הרגשה שבכל באמפר מישהו משחרר לך בוקס לגב, אני אישית לא אהבתי לנסוע עליה רק בגלל ז…
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי צהריים טובים,מישהו מכיר מקום לשטיפת רכב בשירות עצמי באיזור רמת גן/פתח תקווה/ת״א
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 862 צפיות
היי לכולם, מישהו יודע מתי מגיע הפורד ברונקו החדש ומה יהיה המחיר שלו? תודה ל
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
היי חברים ערב טוב, קצת מלחיץ אותי הסיטוציאה הזו, אבל אחרי שפרסמתי מודעה למכירת הרכב שלי, התחילו אנשים מוזרים להתקשר אלי ולהציע סכומים מוזרים. אחת התקשרה והציעה 17 אלף שהמודעה הייתה על 30 ואמרה גם שהיא משלמת במזומן. אחד אחר הציע 23 ורצה בתוקף לעשות סיבוב על הרכב, שיתן לי מקדמה ונעשה הסכם ואת השאר יביא לי כמה שלא אמרתי לו לא היום, לא היה מוכן לרדת ממני בהתחלה טען שגר רחוק, ואז אמר טוב אגיע אלייך וכשאמרתי לו שלא מתאים, אמר לי אני בא אלייך השיחה מוקלטת עשיתה איתי הסכם יש לי חברה עורכת דין. קרה לכם שאנשים כאלו התחילו לאיים עליכם או להטריד אותכם? מה עושים נגדם ואיזה עוקץ הם מנסים לעשות? קראתי קצת שאם אני עושה הסכם איתם אני מ…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מועדים לשמחה. ימי חול המועד מאפשרים לכתוב סיכום על הרכב שבכותרת שחזר לחברת הליסינג (פרטי) לאחר סיום עסקה בת 32 חודש. הרכב מנוע 1461 סמ''ק 110 כ''ס שירת אותי במהלך התקופה סך הכול 50K לערך. בסיכום בצד החיובי ראשית, נוחות רבה שלא הכרתי בעבר שהפכה אותי למכור. שנית, חסכון בדלק. הגעתי לממוצע של כ 20.5 קמ' ליטר ממשאבה למשאבה בנסיעות יומיות שהן 70% מחוץ לעיר ו 30% בפקקים עירוניים. (מחשב הרכב סגר על 4.4 ליטר למאה בממוצע). בצד השלילי יש לציין איכות הרכבה לא מהמשובחות, הפעלת מנופים וכפתורים ברכב מצריכה "עדינות" יחסית. כמוכן, הגיר. לקח לי כנהג ותיק 5K להתרגל לגיר של הצרפתייה ושהוא יתרגל אלי. למדתי לדעת היכן נקודות התורפה שלו וכן שאסור פשוט אסור להחזיק אותו במצב של זחילה משולב לה…
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז בחורף ובקיץ בהחלט מומלץ להדליק אורות גם ביום.. השאלה שלי האם זה חשוב שהאורות דרך יהיו דולקים או שמספיק אורות הלד של הרכב שמספיק בולטים שואל כדי לא לחטוף דוח מיותר
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
החברה נרשמה
הודעה אחרונה מאת evc, -
- 23 עוקבים
- 78 תגובות
- 23.8 אלף צפיות
מדובר ביצרן צעיר יחסית שהחל לפעול ב-2017, גם החברה היבואנית חדשה, אך מנוהלת ע"י אנשים ותיקים בתחום. הדגמים שעלו על הכביש הם ברמת Premium הגבוהה עם מפרט עשיר הכולל אתכל מערכות הבטיחות שחשבתם עליהן - ואפילו כאלה שלא 😀 הספק המנוע הוא 204 כ"ס והתאוצה מ-0-100 היא 7.8 שניות. קיבולת הסוללה היא 63KWh מכובדים מאד, וטווח הנסיעה לפני הסטנדרטים האירופיים עומד על כ-400 ק"מ (גם מכובדים) יש אפשרות לטעינה מהירה בתחנות ציבורית וטעינת הסוללה מ-20 ל-80 אחוז תיקח 35 דקות. המחיר צפוי להיות בסביבות 200000 ש"ח כשאדע פרטים נוספים אעדכן. מצ"ב קובץ עם מפרט (המפרט הוא מאתר בינלאומי ואינו המפרט שהיבואן פרסם, אך מהנתונים ש…
הודעה אחרונה מאת shimta, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי לכולם קיבלתי שלילה לחודש וקצת קבעתי תור מראש למשרד הרישוי , ליום שהיא מסתיימת (טלפוני) ובאותו היום הם החליטו לבטל לי אותו. התקשרתי ואמרו לי שמעבירים תלונה וכדאי לי לקבוע תור חדש (להגיע פיסית למשרד הרישוי) הבעיה היא שזה רק עוד שבועיים דיברתי עם העורך דין שלי ועם עוד כמה והם אמרו שאני יכול לנהוג, ואם עוצר אותי שוטר, אז במסוף מופיע שכן יש לי רישיון נהיגה. מישהו נתקל בזה? מה לעשות ולמי להאמין?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
היום בבוקר החלה כלמוביל בשיווק מותג ג'נסיס. בשלב הראשון יוצעו כאן ה-G80 וה-GV80 שמבוסס עליו. המחירים יתחילו ב-385,000 ש"ח -G80 ו-499,000 ש"ח ל-GV80. כל הפרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3581/חדשות/ג'נסיס-נוחתת-בישראל
הודעה אחרונה מאת alexriv, -
הדור השלישי של פיג'ו 308 - ההאצ'בק המשפחתית של היצרן הצרפתי נחשף השבוע. ה-308 היא הראשונה לשאת את לוגו האריה המחודש של פיג'ו במסגרת המיזוג בין קבוצת PSA (פיג'ו-סיטרואן) וקבוצת FCA (פיאט-קרייזלר) לכדי תאגיד רב לאומי ענק בשם סטלנטיס. ה-308 יושבת על גרסא עדכנית של פלטפורמת EMP2 הותיקה. הדור הקודם שלה היה הראשון שהוצג ע"ג הפלטפורמה הזו עוד ב-2013. הבשורה בדור השלישי של המשפחתית היא הצגתן של שתי גרסאות פלאג-אין הייבריד, לראשונה ב-308. פלאג-אין הייבריד 180 כ"ס משלבת מנוע בנזין פיורטק 150 כ"ס, מנוע חשמלי 110 כ"ס וסוללה המפיקה 12.4 קווט"ש. למרות סוללה חלשה מזו הנמצאת ב-3008, טווח הנסיעה ללא זיהום זהה לאחות הגדולה ועומד על 60 ק"מ. פלאג-אין הייבריד 225 כ…
הודעה אחרונה מאת אלי55, -
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אוקיי זה נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זה לא, למושב של הרכב אין כמעט ריפוד והוא די קשה ואחרי כל נסיעה מרגיש כאב באיזור התחתון של הגוף אם להיות עדין בתיאור. יש המלצה לכרית מומלצת. לרכב? (לחלק תחתון לא לגב) אני די גדול 150 ק"ג אז צריך אחת די רצינית.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום כשטיילנו בחו"ל שכרתי מהארץ רכב בלי שום השתתפות עצמית. דבר שהיה שווה כל שקל לביטוח הזה. גם בארץ אני מעדיפה לשלם יותר (הפרש לא משמעותי) ולעשות ביטוח רכב בלי השתתפות עצמית כלל מהשקל הראשון. מצאתי שבפניקס יש ביטול השתתפות עצמית רק החל מפגיעה של 2,000ש"ח. ובמנורה מבטחים רק מעל 2,300ש"ח יש ביטול השתתפות עצמית. אני מקבלת החזר לביטוח מעבודתי. כך שאם הפוליסה מעט יקרה יותר לצורך ביטול השתתפות עצמית מהשקל הראשון - אקבל את מלוא הביטוח. אבל אם עלי לשלם השתתפות עצמית עד 2,000 או 2,300ש"ח בגלל וונדליזם ברכב החונה שלי - מעדיפה פוליסה מעט יקרה יותר מהשקל הראשון ולא מעל 2,300ש"ח. לפני שנה פגעו לי ברכב החונה שלי בוונדליזם. דבר שקורה הרבה לצע…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו בכותרת. ועדיפות לאזור המרכז / ירושלים
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
קופרה פורמנטור 1 2
מאת AudiA32018-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי אני לפני רכישת רכב חדש ועלתה בי השאלה אם לדעתכם צמפיון יביאו לארץ את הקופרה פורמנטור הגרסה ההיברידית? אני שוקל להחליף את הרכב ואני עם תקציב של 200K ודי חבל לי להשקיע את הכסף ברכב עם מנוע 1.5TSI שלטעמי חלש מידי. אז מעניין אותי לדעת אם יביאו לכאן עוד דגמים בעתיד הקרוב ממי שמקרוב כאן ליבואן
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- 12 עוקבים
- 36 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני גר במרכז תל אביב, בקרבת כיכר דיזינגוף ואני מתלבט מאוד לאחרונה קניית רכב או אופנוע לסופ"שים - ברור לי שאין חניה זמינה וחינמית באזור - אפילו לא שואל. אבל רציתי לשאול האם יש מגרשי חניה גדולים בפאתי בעיר, שאפשר לשים שם את הרכב? משהו בסגנון רידינג מזרח שהיה בעבר. למען הסר ספק - פתרונות של חניית לילה לא טובים לי - הרכב הולך לעמוד 5 ימים בשבוע ולזוז כמה שעות בשישי שבת אני מכיר שיש כמה באזור רכבת ההגנה - מעדיף אזורים יותר סימפטים תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
- 5 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
סתם מחשבה שעלתה לי. אני חובב היסטוריה ואני מסתכל על הכלים הממונעים במלחמת העולם השנייה. גרמניה - מוצא הדיזל, השתמשו בדיזל הן לרכבים\משאיות שלהם וגם לטייגר (ברח לי השם של הטנק השני) היו מנועי דיזל. האמריקאים עם השרמנים שלהם, היו מנועי בנזין. גם הג'יפ היה עם מנוע בנזין. אצל הרוסים ה-T34 היה עם דיזל. אחת הבעיות של השרמן היתה שהוא היה ניצת מהר מאוד, כמובן שגם עקב עובדת היותו בנזין והוא נקרא גם "זיפו" על שם המצת. מישהו יודע?.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, ברשותי רכב שהטסט שלו מסתיים עוד כשלושה שבועות, איך עובד תהליך המכירה אם כבר לא יהיה טסט?עדיין אפשר להעביר בעלות רגילה בדואר? אציין שיש ביטוח על הרכב. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי ברשותי פולו 2006 שעומדת ללא תנועה בחניה כבר למעלה משנה. בנוסף לכל גם ננעלה ואין לי איך לפתוח אותה (כנראה תקלה במנגנון). טסט לא בוצע כבר למעלה משנה. טרם הורדה מהכביש במשרד הרישוי. האם יש סיכוי לעשות משהו איתה פרט למכירה לפירוק? המחירון באזור 9-11K, באופן מפתיע שמר על ערך ואף עלה בשנה החולפת. האם אצטרך לשלם רטרואקטיבית בכל מקרה את רישיון הרכב?? לא טיפלתי ברכב והוא עמד כי אין לי כרגע שום אפשרות להשקיע בו, איזו מכה זו לשלם עכשיו את הרישיון... אם האופציה היחידה היא לפירוק - המלצה על מישהו אמין? מבחינת המצב - לפני שעמדה, רק סבלה מעט מתקלות חשמליות קטנות (כמו נורות פנס שנשרפו בתדירות גבוהה), ובעיה במנגנוני הנעילה של 3 דל…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
מי הנהג ב-F1 המהיר ביותר מאז 1983? מיהו הנהג המהיר ביותר בפורמולה 1 בכל הזמנים? : שירות האינטרנט של אמזון ופורמולה 1 מנסים לענות על השאלה הקשה הזו ... איירטון סנה, מיכאל שומאכר, אלן פרוסט, המילטון, אלונסו, ווטל, ורסאפנפן ... ועוד שמות ...... שוב השאלה החוזרת על עצמה בכל עונת מרוצים : . מיהו הנהג המהיר ביותר בפורמולה 1? . שאלה זו תמיד הייתה נושא לוויכוח. שירות האינטרנט של אמזון ופורמולה 1 ענו על שאלה קשה זו, לא בקלות אלא בקושי מסויים ... שאלה שאוהדי F1 ומומחים שואלים את עצמם ושעד אז לא הייתה תשובה אוניברסאלית רשמית : מיהו הנהג המהיר ביותר בפורמולה 1 בכל הזמנים? אבל בזכות אלגוריתם מתוחכם…
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם וברוכים הנמצאים, שמחים להיות עימכם. למי שפספס וטרם הכיר אותנו, חברת טלרון היא יבואנית של מוצרי פרימיום בתחום הרכב, בדגש על מצברים ושמנים. טלרון היא חברת בת של קבוצת לובינסקי. בתחום המצברים אנחנו מייצגים את חברת Jonson Control או בשמה החדש Clarios שהינה יצרנית המצברים הגדולה בעולם מחזיקה בנתח שוק עולמי של 34 אחוז מייצור מצברי הרכב בעולם. טלרון משווקת בארץ את מצברי VARTA, OPTIMA, סטארט-אפ ועוד מספר מותגים פרטיים לחברות ויבואניות רכב בישראל. בתחום השמנים (lubricant) אנחנו מייבאים את שמני MOBIL מבית ExxonMobil העולמית ושמני CHAMPION חברה בלגית מאוד מפורסמת באירופה. כחברה מובילה קיבלנו החלטה לשווק רק מותגי פרמיום באיכותם, ואנחנ…
הודעה אחרונה מאת שרות לקוחות טלרון, -
לקחתי היום את הצמיג לצמיגייה והתברר שניקבו שלוש חורים בדופן והצמיג פסול לשימוש ולא ניתן לתיקון, מידת הצמיג בעייתית 235/55/16 ואינה נמצאת בצמיגיות בארץ , אני בדיוק לקראת טסט וכנראה שהרכב יהיה מושבת מספר חודשים, הרכב כרגע על הספייר, מה אני עושה במקרה כזה? איך ניתן להשיג צמיגים כאלה כמה שיותר מהר? למי לפנות?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אז החלטתי לפתוח את זה כשרשור נפרד בפני עצמו ולהמשיך כאן כבר את בלוג התחזוקה לשנת 2021 - במקום שרשור הסיקורכב2 -> כאן. אם היו שואלים אותי - האם אתה יכול לסכם את החוויה במילה אחת? - לא ממש קצת קשה. אבל בשתי מילים - כן, אפשרי - חשבתי על כך רבות, אם לכתוב את זה או לא אבל בסופו של דבר אם אני מנסה לתמצת את חוויית הבעלות שלי על הDS5 הזו בשתי מילים הן יהיו: זיון טוב! במובן האיכותי ולא הפרוע של המושג. אבל למה? מה גורם לי להגיע למסקנה כזו לגבי רכב שהביצועים שלו סה"כ פושרים למדי (התנהגות מצויינת! אבל מנוע עממי סתמי בלי שום דבר שיוצא מגדר הרגיל) שהשווי שלה ברצפה עוד מהיום שנרכשה וגם אחרי שעשתה לי גם למען האמת - לא מעט צרות בי…
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
שלום, האם אתם משתמשים בחימום מראות באוטו? האם חושבים שזה נחוץ/נחמד/מיותר? תצביעו בסקר.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
והאם אפשר להקפיא את הביטוח לתקופה של שבועיים? אני יודע שאת הרישיון לרכב צריך להפקיד במשרד הרישוי למינימום חודש ולכן השאלה מתמקדת בביטוח חובה+ג
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הכוונה לא לבית קרקע פרטי מגודר עם חצר פרטית אלא לבניין מגורים משותף שאני מוריד צינור מהבית שלי דרך החלון ושוטף את הרכב בחנייה מתחת לבניין, מותר?אסור? אפשר לקבל דוח על זה מהעירייה אם אחד השכנים ידווח/התלונן? זה שאסור לחבר צינור לברז המשותף בגינה של הבניין אני יודע.
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אלהן חברה רציתי לדעת כמה שאלות על הסדרה שלהן : 1. מה ההבדל בין מאזדה 2 למאזדה 3 ולמזדה 6 2. מבחינת דגם שחסכוני מדובר רק על סדרת מאזדה 2 ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לא בטוח אם זה המקום הנכון לתהות - אבל בהנחה ואילת היא עדיין נקודת הפריקה העיקרית של כלי רכב לישראל, האם הייבוא אמור להיות מושפע כתוצאה מהעיכובים הרציניים בתנועה בתעלה?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 880 צפיות
שלום חברים וחג שמח ! חפשתי מידע על סוגי איתוראנים ומה כל אחד מהם כולל ולא מצאתי את המידע . מישהו יכול לעזור ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Itzik-b,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide