רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
מהו הרכב הנ"ל?
מאת Guest Mikelt89- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מסוקרן
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
פורד קוגה החדשה
מאת TZR84- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, האם מישהו יודע מתי צפויה להגיע הפורד קוגה החדשה? בחו"ל משווקת מעל שנה כבר. לא מקבל תשובה רצינית משיחות עם נציגי דלק מוטורס מגמגמים שמבטיחים לבדוק ולחזור עם תשובות אבל נעלמים.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נורא התלבטתי לאיזה איזור בפורום זה שייך, מקווה שבחרתי נכון. לענייננו , מנסה לעזור לחבר עם VIOFO A129DUO חדשה, שבהתקנה חטפה כאפה קטנה (נשבר השקע USB), ונשרף לה רכיב אותו זיהיתי בתור מבקר מתח. נסיון להשיג את הרכיב הזה הופך את העסק ללא כדאי להשקעה/חפירה (וגם לא כלכלי). מכיוון שרכיב זה נפוץ במצלמות הללו , ומכיוון שאני יודע שלדגמים הקודמים היתה בעייה עם עיוות עדשה שמשבית את המצלמה, חשבתי לבדוק אולי יש למישהו מצלמה דומה (גם דגמים ישנים יותר כנראה יתאימו) שאבד עליה הכלח, משם אפשר לקחת את הרכיב ולראות אם נפטרו בעיותינו או שהקצר גרם לעוד צרות ולוויתור מראש (לא מצאתי סכימת חשמל למצלמה הזו). האם מכאן תבוא הישועה? האם יהיה פרוייקט מעניין? ארז
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 56 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי, יש לי 90%מוגבלות בניידות (רכב מייצג עד 1800 סמ"ק). על מנת לנצל את מלוא ההלוואה העומדת הכלל המנחה הוא לרכוש רכב עם מנוע כמה שיותר גדול עד 1800 סמ"ק, נכון? בעידן בו רוב היצרנים שואפים להקטין מנועים, די הלכתי לאיבוד בחיפושיי. הקפצ'ור החדש של רנו שהגיע לארץ לאחרונה די מעניין אבל המנוע 1.33 סמ"ק בלבד. מכאן, השאלה שבכותרת. אשמח לעזרתכם בנושא. סוף שבוע נעים
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברה, מרגע המעבר לדירה החדשה בשנה שעברה וההתעסקות נטו בדירה, דיי הזנחתי את המיאטה (שנתון 95) והיא עומדת שנה ללא טסט (לא, אני לא מתכוון למכור למי שמעלה בדעתו לשלוח לי ה"פ). הרכב בסטטוס "רכב מיושן" ודיי ברור לי ששנתיים ללא טסט יחייב אותי להעביר את האוטו בבדיקה מקיפה יותר. הוא גם זקוק לטיפול מקיף (טיימינג, נוזלים, אולי גם טיפול במכלולי מתלים והיגוי). עד שהמצב הכללי ישתפר ועד שאסיים עם ההתעסקות בדירה החדשה, לא יהיה לי את הפנאי בתקופה הקרובה להתעסק עם המיאטה ובנוסף אנחנו נאלצים לרכוש רכב נוסף למשפחה לנסיעות עירוניות. אני מעדיף לזרוק את הכסף היכן שצריך ולא על המיאטה שתעמוד זמן רב בחניה. כרגע הרישיון של המיאטה הופקד במשרד הרישוי וזא…
הודעה אחרונה מאת shais01, -
מכירים את זה שאתם נכנסים לWAZE ואתם מקבלים מספר מסלולים שונים לגמרי : 1. הכי קצר בזמן אבל פי 2 במספר הקילומטרים 2. חצי קילומטרים ממספר 1 , אבל טיפה יותר זמן 3. טיפה פחות מחצי ממספר 1 אבל הפרש בזמן הרבה יותר משמעותי. אז מסקרן אותי לדעת כשאתם מנווטים איזה מסלול אתם תבחרו? האם זה תלוי בשעה ביום? או שבכלל אתם לא מדליקים WAZE?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 780 צפיות
שלום לכולם, אני איני אספן רכב או נהג מושבע, ובכל זאת חשבתי לנסות ולהתייעץ פה אתכם. אני מוזיקאי ומוציא בקרוב אלבום בכורה (בהפקת יהלי סובול!) ולעטיפת האלבום אני מחפש רכב עם שמשה אחורית גדולה ואנכית, כך שניתן לראות בקלות את הנהג אם מסתכלים מאחור. אניח פה שתי תמונות להדגמה. ראיתי כבר שני רכבי אספנות יפהפיים נוסעים על הכביש המהיר, ולא הצלחתי לזהותם או לדבר עם הנהגים. אשמח לכל עזרה, בין אם הפניה לאתר, לאדם, או לפורום ספציפי. תודה, וסליחה אם זה אינו המקום המתאים לפרסום הבקשה שלי:) טהיר
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 580 צפיות
היי חברים, אני חדש פה. קניתי אאוטלנדר 2018 ואני צריך עזרה עם המערכת החסומה. איך ניתן להתקין/לפרוץ על-מנת שיהיה גוגל פליי להורדת אפליקציות. תודה
הודעה אחרונה מאת Kingpin, -
מקרה של כמעט תאונה 1 2
מאת ariel000-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
רציתי לשתף אותכם במקרה של, כמעט, תאונה שקרה לחבר. ניתן לראות בסרטון את הנסיעה, לפי דבריו הוא היה במהירות של כ-120 קמ"ש. דבר שמסקרן אותי, במידה והיה ברכב מערכת בלימה אוטונומית, האם הרכב היה בולם במקומו?. כאשר אני נוסע עם רכב בעלת בקרת שיוט אדפטיבית, לעיתים לוקח לו זמן (עניין של שניות בודדות) עד אשר הוא מבחין ברכב שנכנס לנתיב ומאט את נסיעת הרכב האם המחשב היה מזהה זאת בזמן ומספיק לבלום את הרכב לשם מניעת תאונה או שמא תאונה במהירות איטית יותר או שבכלל לא היה מזהה?. אני כן יודע על סיפור ברחוב קטן ילד פרץ לכביש ונהג עם פיג'ו 3008, המחשב זיהה את הילד ובלם את הרכב וכך הילד לא נפגע, כמובן שהמהירות לא היתה 120 אלא פחות, נסיעה בתוך בעיר.
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, לא מזמן ראיתי תוכנית בטלויזיה על נהיגה מבצעית שאותה מלמדים את הנהגים שעובדים בקרמלין. בתוכנית ראיינו כמה נהגים שעבדו שם בעבר ועכשו כבר בפנסיה. הם סיפרו שההכשרה לוקחת בערך שנתיים מעבר להכשרה שהנהגים עוברים בקג"ב, ועכשיו בארגון שהחליף אותו פס"ב. הם חיבים קודם כול לעבור את כול ההכשרות של סוכני פס"ב ורק אחרי זה להתחיל את ההכשרה של הנהיגה מבצעית. בהתחלה כול נהג חייב לשלוט ביותר מ150 טכניקות בלימה ו 250 שיטות לסיבוב הגה. ורק אחרי זה מתחילים ללמוד שיטות התחמקות ממפגעים ומתנקשים וטכניקות נהיגה מתקדמות שרובן חסויות... מישהו יודע איזה טכניקות בלימה קימות חוץ מללחוץ כמה שיותר חזק על הבלם במקרה חרום והabs וesp יעשו את השאר? מעניין גם למה צריך ללמוד כול כך הרבה טכניקות סיבוב הגה…
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
שלום חברים שאלה אמיתית וכנה, למה אנחנו כאלו אלימים על הכביש? למה לא מכבדים את המרחב של השני, בריונות...חוסר ציות לחוק...צפירות גרתי 5 שנים בנורווגיה. נהגתי שם המון וכל הזמן, זה פשוט לא קיים שם! ואני יודע... חם...מצב מדיני/כלכלי... מזרח תיכון... אבל לא מקבל את זה, מה אנחנו וכל אחד יכול לעדות מהיום שיהיה לנו יותר נעים ובטוח על הכביש!
הודעה אחרונה מאת Eric, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי נתקלתי לאחרונה בתופעה של טרקטורונים חשמליים והם נוסעים מאוד מהר רציתי לדעת אם צריך להוציא סוג של רשיון בשביל זה או אם כל מי שרוצה לנהוג יכול
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אין מסחריות של ב.מ.וו. אני יודע. אין משאיות. אני יודע. החברה פונה מראש לשוק המכוניות הפרטיות. אבל למה אין מוניות ? מרצדס C דיזל נפוצה מאוד בקרב נהגי המוניות. למה אף אחד לא בחר במקבילה שלה, ב.מ.וו סדרה 3 דיזל ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
השילוט אף פעם לא מספיק ברור ואני נמנע מלנסוע למקומות כי אני לא רוצה לנסוע על כביש 6 מה עושים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש פנס ימני צד נוסע ליד הנהג לטויוטה יאריס ורסו (טנדר בדומה לברלינגו) שנת 2001 או 2002. מודה לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכב של ההורים, 3008. חיברתי בכבל usb את הטלפון שלי. כתוב לי שצריך לעשות הגדרה כלשהי, במסך הרכב, בשביל לעשות mirror. איך אני עושה אנדרואיד אוטו?. יש לי בטלפון את האנדרואיד אוטו
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 836 צפיות
בקיצור השאלה האם מבחינת דוחות מהעירייה זה משנה לפקחים אם הרכב בלי טסט בכלל או שיש לו טסט בתוקף אבל הרישיון מוקפא במשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי שוקלים לקנות רכב סוזוקי בלנו כרכב משני במשפחה (שנת 2017 אם זה משנה). ראיתי שיש 2 דגמים אוטומטיים: GLX GLX + ADAD מישהו יודע מה ההבדל ביניהם? מחיפוש באינטרנט לא מצאתי את התשובה. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הפוסט בנושא הרזרבי והאם הוא לא מיותר, הזכיר לי את המאמר שרשמתי ב car-pad לפני כמה חודשים. יום הכיפורים תשפ"א נכנס לפני שעתיים. מכוניות כבר מזמן לא נוסעות, וניכר שהמגיפה גם הכניסה לבתים לא מעט מהתושבים שנמנעים מלהצטופף ברחובות. למרות האמור, ביקשו ממני להתנדב לסייע לפיקוח העירוני בשמירה על הסדר, עטיית מסיכות, מניעת התקהלויות ועוד, וכמובן שהסכמתי. מה יותר כיף לעשות בערב יום הכיפורים מאשר לנסוע בטויוטה קורולה? בין סיבוב איטי בשכונות, לבדיקת אזעקת אש באחד ממבני הציבור, שותפי לסיור ואני מזהים מרחוק רכב עומד עם אורות מהבהבים על כביש 5 לכיוון מערב. מגיעים לרכב ופוגשים אחות. לא אחות sister אלא אחות nurse בדרכה למשמרת בביה"ח וולפסון, כשהיא עם רכב היברידי חד…
הודעה אחרונה מאת khc, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה בכותרת
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 606 צפיות
תודה לעונים... שאלה מסובכת כי אני אוהב לעשות דברים לבד חח אז יבואו עוד בהמשך... אגב תודה לאנשים שהקימו את המקום הנפלא הזה נעזרתי פה המון!!!! [מדובר במאזדה 3 2009 צורה ישנה] קניתי תוספת מנורות איתות כמו פסים של לד השאלה היא איך אני מפרק את הפלסטיק של המנורה כדי להכניס את הלד? וגם מבחינת החוטים איזה אני מחבר לאיזה יש לי אדום שחור וצהוב ונראה לי למורת איתות יש רק 2 חיבורים... ואותה שאלה בדיוק גם למנורות מקדימה...
הודעה אחרונה מאת LIELUHS, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הגענו לישורת האחרונה של ההגרלה המרגשת והחשובה של השנה. מכירת הכרטיסים להגרלת ״פרס מציל חיים״ תינעל ביום חמישי בחצות, וכבר בתחילת שבוע הבא תימסר הודעה לזוכים המאושרים. התרומות שנאספות מדי שנה בזכות ההגרלה, מגדילות את מאגר מח העצם בעשרות אלפי דגימות חדשות שמצילות מדי שנה כ-400 בני אדם שללא ההשתלה לא היו שורדים. חשוב לנו שתדעו ששום חלק בפעילות שלנו לא היה מתקיים ללא השותפות שלכם. בלעדיכם, הנוכחות שלנו במחלקות האונקולוגיות והתמיכה המלאה בחולים לא היתה מתאפשרת. …
הודעה אחרונה מאת נתנאל1, -
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
הייתי היום בבי"ח הדסה עין כרם והחניה שם ממש יקרה (24 ש"ח לשעה ראשונה). לפני הכניסה למתחם בית החולים קצת לפני ביתן השמירה, ראיתי הרבה שחונים על שולי הכביש (יש שם שולים רחבות) השאלה האם מותר לחנות שם? או שאקבל קנס? או אולי יש שם מקום אחר לחנות במרחק רגלי סביר מבית החולים? תודה
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
הי! מישהו חישב כמה בשקלים עולה טנק מלא (נניח עבור 400 ק"מ) בטסלה לפי הנתונים שלהם? קצת תהסתבכתי עם זה - הקיבולת שמאפשרת 448 ק"מ היא 54 קוט"ש, שלפי האתר של חברת החשמל עולה חצי שקל. אז אפשר לנסוע 400 ק"מ ב25 שקלים? או שטעיתי בחישוב או שזה חלום. מה אני מפספס? תודה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 921 צפיות
ג'יפון קופה מבוסס על ה XC40. 100% חשמלי טווח של כ420 ק"מ מערכת מולטימדיה מבוססת על מערכת ההפעלה של google אני מאמין שבמידה ותגיע לארץ, מאיר יתמחרו את ה C40 במחיר מאוד אטרקטיבי. הערכה גסה של מחיר התחלתי שלא עולה על 250K.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מוכר את הרכב שלי מסוג קשקאי דיזל 2018 בעל ק"מ נמוך , פחות מ29000 . מישהו שרצה לקנות את הרכב לקח אותו לבדיקה וכתבו בסעיף של המנוע: "רטיבות שמן מנוע , לחץ עוקה - דליפות לחץ , לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה מאחר ואינה ניתנת לבדיקה ואינה מכוסה בכתב האחריות, לתקן מנוע" למחרת נסעתי למוסך מורשה וביקשתי שייבדקו את המנוע, זה מה שכתבו: פ/ה מגן מנוע תחתון - אין נזילות שמן. בדיקת מחשב - נמצא תקין. השאלה אם זה מספיק ? האם עוד מישהו נתקל במצב דומה?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן אז עברתי עם ההונדה שלי את ה 400K והציעו לי פה לשתף. אז קצת פרטים מקדימים : - הרכב בבעלותי מאז 2013 ת אני יד 3 . - ניקנה מאבא של חבר (בעלות פרטית) ולפני זה היה ליסינג לדעתי. ====================================================================================================== חששתי בקנייה (ליסינג וכו') , אבל אחרי מחקר אמרו לי שמכוניות יפניות אמינות ובפרט הונדה. אז לאחר כ 7 שנים אני יכול להגיד בשמחה שאני מאוד מרוצה מהרכב ולא האמנתי שאני אגיע לקילומטרז כזה ("המירוץ למיליון ?" חחח) נסעתי וחרשתי את כל הארץ עם הרכב מצפון עד דרום וגם מחוצה לה (נסיעה למיצרים/סיני/דהב). כמובן שבכל השנים האלו היו כמה וכמה תקלו…
הודעה אחרונה מאת vovahodosh, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 747 צפיות
מינהל הבטיחות בדרכים האמריקני הודיע השבוע על כך שפתח בחקירת האפשרות לפריצת שריפות בדגמי טויוטה ראב 4 שיוצרו בין 2013 ל-2018 וכמותם נמכרו כמעט 1.9 מיליון בארצות הברית, ומיליוני נוספים בעולם כולו. בהודעת מינהל הבטיחות (NHTSA) נמסר שהחקירה נפתחה בעקבות 11 דיווחים על שריפות בכלי רכב כאלה. (גיל מלמד).
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמו בכל רכישת רכב רצוי להיזהר בשבע עיניים. גם אם חשקה נפשכם במרצדס נוצצת, שהייתה מונית בעבר, במחיר קורץ - בידקו ממש היטב במה מדובר. קראו מה שפורסם על חבורת נוכלים שבין מעלליה מכרה גם לפרטיים מונית מזויפת / משוכפלת שהייתה כבר טוטאל לוס.
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
הודעה אחרונה מאת Buki,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6