רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, הרכב שמופיע בתמונה מעורב בתאונת פגע וברח, צריך את הסיוע שלכם לגבי סוג הרכב, מישהו מזהה את סוג הרכב?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מדובר בקטנוע. הרישיון פג תוקף היום (במיקרה גיליתי כשנכנסתי לפורטל gov.il ושם זה קפץ). אין לי בעיה ביום א' על הבוקר לגשת למוסך מטרו בת"א (מדובר בקטנוע) ולהשאירו שם שיעשו טסט וכו', אבל השאלה היא האם אני צריך להביא עימי משהו, חוץ מרישיון הרכב כמובן וביטוח בתוקף? הרי הזמנה רשמית לא קבלתי, כאמור. אני מניח שהם מחוברים בדרך כלשהי למשרד התחבורה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 979 צפיות
היי, אני מחפש סט אטמי קרבורטור וגם ידיות חצוניות לדלתות אחוריות. אשמח אם משהו יודע איפה אפשר למצא. תודה
הודעה אחרונה מאת olegtr, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם יש למישהו מושג מה הרכב הכי ישן, שעדייו יש לו רשיון ועדיין נע על כבישי ישראל?. ומה הרכב הכי ישן בישראל באופן כללי מוזיאון וכזה?.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
https://www.themarker.com/law/.premium-1.9607198 עד 2007 היו סמל"ת ולוי בעלי הזיכיון של קיה בישראל, אך זה נלקח מהם והועבר לטלקאר של אונגר בינואר 2008. מעט לאחר מכן, החלו לוי ובנו לפעול כדי להוכיח כי מאחורי העברת הזיכיון לאונגר עומדת קנונייה הכוללת תשלום שוחד עסקי לבכירים בקיה. ואף מילה על זה שמאז קיה פורחת וסמל"ת ב**ת בכל מה שנוגעים. ט.ל.ח
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
מוצע לי מהעבודה רכב חברה ( כולל דלק והכל ) , אחד מהרכבים שמוצעים הוא kia niro plug in , אהבתי את הצורה שלו , הבנתי מנציג הליסינג שחייבים להטעין את הרכב בטענה שזה שונה מהיברידי רגיל שנטען מדינמו הגלגלים וה plug in נטען עם המצבר שנטען חיצונית , זה נכון ?? , לא נשמע הגיוני , אני לא מתכוון להשתמש בכלל בטעינה כי אין לי צורך , אבל רוצה את האוטו הספציפי הזה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
הציעו לי עבודה דרך כח אדם בסטארט אפ משכורת 9000 ברוטו אבל השווי רכב יורד מהמשכורת נניח שהרכב שווה 2000 שקל אז המשכורת האמיתית תהיה 7000 ברוטו ומזה ישאר לי בערך 6,500 ? כי בדרך כלל על רכב עבודה מעולם לא קיזזו לי מהמשכורת הוסיפו לי למשכורת לדוגמא 9000+2000 = 11,000 פעם ראשונה שאומרים לי שהרכב מקוזז מהמשכורת כרכב עבודה תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת יאיר 30, -
-
- אחראי פורום
- 20 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
הגיע הזמן לחדש ביטוח רכב וההצעת מחיר שלהם היא הכי זולה, וזולה ב15% מהמחיר שאני כרגע משלם לביטוח ישיר. שאלתי את אותה השאלה לפני שנה או שנתיים, ובסוף החלטתי להתרחק מחברת הביטוח החדשה ולהשאר עם ביטוח ישיר. כרגע אני שוב עומד בפני חידוש ביטוח הרכב וביטוח ישיר הם ההצעה הכי יקרה שקיבלתי בשוק והם לא מוכנים להוריד שקל מהמחיר גם אם אני מאיים לעזוב. ההצעה הכי זולה היא מליברה, 15% זולה יותר מביטוח ישיר. ביטוח ישיר כמובן ממשיכים לספר לי סיפורים שמה שליברה מציע זה לא ביטוח טוב, זאת פוליסת "LOW COST" שלא מכסה הרבה דברים, אבל מהשוואת שתי הפוליסות הן די זהות. האם יש למישהו ניסיון עם ליברה? האם מישהו תבע אותם? איך התנהל הטיפול איתם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מלבד לציין ידני/אוטומטי אני לא רואה במקומות שמפרטים על האם הגיר פלנטרי/רובוטי/רציף וכו'. כנ"ל לגבי האם המנוע טורבו/אטמוספירי. גילוי נאות עד לפני שבועיים לא ידעתי את ההבדלים ובקושי שמעתי את המושגים.🙄 יש איזה אתר שמרכז מידע כזה עבור כל דגם/רמת גימור? דרך אחרת לדעת שאני מפספס?
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
יותר מדי פעמים אני מרגיש שאני נתקל במשטרה שסתם מכופפת את החוקים כי בא לה בלי שום סיבה. עוצרת את כל התנועה בצומת עם פניות לכל הכיוונים ועוברת באדום בלי צ'קלקה ואחרי זה נוסעת ברגוע (בטוח שזה לא מקרה חרום). חונה על המדרכה/חוסמת את אחד הנתיבים בכדי לעצור לדבר בפלאפון או לקנות מנת פלאפל. כביש ריק והמשטרה נוסעת על הנתיב השמאלי על מהירות ממש נמוכה ביחס למותר בכביש. אני יכול לתת עוד מלא דוגמאות... חבל שבמקרה של המשטרה החוק זה בגדר המלצה-הלצה.
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
שלום, מישהו יודע מתי תגיעה וממתי תהיה זמינה להזמנות בחברות ליסינג? תודה
הודעה אחרונה מאת itzikc20, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש 3 רכבים שמעניינים אותי כרגע MERCEDES C63 MERCEDES E350 ו S350 מבחינת נהיגה נהגתי על כולם, פחות מחפש תשובות על זה הרכבים אמינים? אחזקה? בעיות? מדובר ברכבים עם מנועים מאוד חזקים. זה גורר בלאי קבוע יותר נניח מ CLA250 סידרה 5? אשמח לתגובות מנסיון בלבד ולא משמועות
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 571 צפיות
לא זוכר שראיתי כותרת על המפלץ. הוא אומנם עדיין לא שוחרר, אבל הוא נראה כמו רכב מסקרן מאוד. אם מישהו חשב שטסלה הולכים להישאר לבד במגרש הזה האמר החשמלי מוכיח שהיצרניות הישנות מסוגלות לפתח מאפס רכבים חשמליים מאוד מעניינים ועמוסי טכנולוגיה. בסרטון השני גם מדברים על יכולות הנהיגה האוטונומית של MG, והסוקר מתאר אותה כ"טובה משל טסלה" על סמך ההתנסות שלו, אבל אין לי מושג אם יש לזה אחיזה במציאות. בכל מקרה עושה רושם שמחכה לנו עתיד מעניין בעשור הקרוב... האמר חשמלי (מי היה מאין):
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני יורד לאילת ביום הבחירות, ורוצה להתחדש ב4 צמיגים. איזה פנצ׳ריה מומלצת? אני יודע שיש כל הזמן מבצעים באוטו דיפו, וסביר להניח ששם יהיה יותר זול מאשר אוטו דיפו במרכז. אני בסך הכל רוצה צמיגים במידה 185/70/14 לא סיני, משהו דוגמת גודייר efficientgrip או דגם מקביל מיצרן אחר.
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
במערכת הפורומים הנוכחית יש טריק מגניב שמטמיע הסברים קצרים או פירושים למילים שכולנו מכירים, אבל לאנשים רגילים ולא שרוטים במוח, זה נראה במקרה הטוב כמו חתול שהלך על המקלדת ובמקרה הפחות טוב כמו מיני-שבץ. עכשיו, כמובן שאנחנו רוצים לעשות שימוש במערכת הזו (כי שילמנו, מה?!), אבל יש שתי בעיות. הראשונה היא שאני טיפש מדי כדי לחשוב על כל הפירושים האפשריים, והשניה היא שפשוט לא ממש בא לי לעשות את זה. אז אני מנצל את הכוח שניתן לי בידי בעלי האתר ומאציל את הסמכות אליכם תוך שיחוד קל במתנות. אין לנו דברים יקרים במיוחד לתת לכם (וגם יורידו לי את הראש אם אני אנסה), אבל אני כן יכול להבטיח לך שיש לנו כמה דברים מאוד מגניבים בקנה שאמורים לראות אור בחודשיים-שלושה הקרובים, ושל…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום "הזמנתי" רכב חדש מהעבודה - סקודה קארוק סטייל באתר של סקודה מופיע מפרט מסויים https://www.skoda.co.il/models/karoq/ אבל בקטלוג להורדה באותו קישור יש מפרט שונה לרכב (התעדכן בדצמבר) https://www.skoda.co.il/wp-content/uploads/2020/12/12383-Karoq_catalouge-02.pdf ההבדלים הבולטים הם: קוקפיט וירטואלי מערכת מולטימדיה מדור חדש יותר ובגזרת הבטיחות מערכות Rear Traffic Alert ו Maneuver assist יש סיכוי שבהזמנת רכב, מקבלים את המפרט הישן?
הודעה אחרונה מאת joelsnet, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה ההבדל בין יונדאי i20 2010 inspire לבין יונדאי i20 2010 gli בבקשה?
הודעה אחרונה מאת נתנאל1234, -
לא, עוד לא בדיוק 25 שנה. ברלינגו הוצגה בתארוכת פריס ביולי 1996. הוצגו יחד איתה 3 דגמי קונספט - הראשון רכב חופים פתוח, נשאר בגדר קונספט, השני לדעתי מצא ביטוי בסיטרואן קסארה פיקאסו כמה שנים מאחר יותר והשלישי - ברלינגו רגילה עם גג בד נפתח הגיע לייצור סדרתי ומספר יחדות אפיל ויובאו לארץ. נכון ל 1996 נמכרו בארץ מספר מסחריות קלות של יצרנים אירפאיים, שהתבססו על מכוניות סופר מיני ישנות, דור או שניים אחורה. רנו אקספרס הובילה את המכירות, ואחריה סיטרואן C15 ופיאט פיורינו. היה גם טנדר מסוסס פורד פיאסטה, טנדר מבוסס פולקסווגן פולו, טנדר מבוסס אופל קורסה - כולם עם אותו מבנה. אלו היו מכוניות נחמדות אבל מיושנות, טובות…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן חברים, לצערי הרב שפשפתי את הטמבון שלי במעקה בטיחות, ונעזוב את זה שרעדתי בכל גופי, כרגע אני מעוניין להיעזר בכם כדי להבין מה שווה בעצם כיסוי פגושים ב AIG. להבנתי כיסוי פגושים ב AIG מאפשר כיסוי לנזק לפגוש בעלות של עד 8,500 ש״ח, ללא רישום כתביעה, ואני אמור לשלם בתמורה השתתפות עצמית של 350 ש״ח. אבל, האם זה כולל גם תיקון של הגריל בטמבון? מדובר בשפשופים די קשים של הטמבון (לא רק צבע ואפשר להרגיש אותם במעבר עם היד) אמנם רק בצד השמאלי של הטמבון. בנוסף - האם מישהו ניסה ויוכל לומר לי אם זה יהיה תיקון מקצועי? ויחזור להיראות כמו קודם? האם מתקנים פגוש או מחליפים אותו לגמרי? (* כשהצטרפתי ל AIG אמרו לי שהשירות הזה מתבצע דרך שגרי…
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 497 צפיות
אהלן, רציתי לשאול האם יש אנשים שהתקינו ברכב מצלמה קדמית ואחורית שפועלת בחניה, ומצאו שהן מועילות? האם נגרם לכם נזק ע"י נהג אחר שלא באשמתכם ונקלט ע"י עדשת המצלמה בזמן שאינכם ברכב? ובכך השגתם את מבוקשכם? והאם יש מצלמת פנים לרכב שמסוגלת לצלם 360 מעלות בזמן חניה? (כדי, למשל, להבחין באדם שגרם נזק בזדון לדלת הנהג כאשר אינכם ברכב).
הודעה אחרונה מאת yorng, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
או שמותר רק כשעוצרים לגמרי בצידי הדרך?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
אני רואה את זה הרבה לאחרונה, אנשים עדיין לא רוצים להכיל את זה שהצרפתיים כבר התגברו על בעיות האמינות שלהם. למשל פיג'ו 208 שנת 2017, זריז ומהנה לנהיגה, גיר אמין מאוד, מנוע שזכה בהרבה פרסים, טוב בצריכת דלק, נוח, נראה יפה מאוד (למרות שזה עניין של טעם). למרות כל הנתונים האלה הרכב הזה נמכר במחירון נמוך מאוד יחסית לשנתון שלו, ואני שואל למה? האם באמת קיימות כל כך הרבה בעיות אמינות למרות השיפור שהם עשו או שישראלים פשוט ניזונים מסטיגמות ומה שמדליק אותם זה טויוטה? Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
https://news.walla.co.il/item/3422609 חדש מהיום, חלם זה כאן. עוד "חורים" בתהליך יישום מצלמות מהירות.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
חודשים בודדים אחרי אחיו, נוחת בישראל גם ה-5008 המחודש שקיבל עיצוב חזית חדש, חומרים יותר איכותיים ותוספות קטנות לאבזור. כל הפרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3585/חדשות/פיג'ו-5008-המחודש-בישראל
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 621 צפיות
איך לעזאזל? הצליחו להגיע למצב כזה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 553 צפיות
הי, יש מושג איך המערכת תעבוד? מה זה דורש להתקין ברכב? הבנתי עלות של 300-400 ש"ח. תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים. יש לי רכב שנרכש ב2016, חדש מהיצרן. הלוחית רישוי שלי דהתה, כלומר היא עדיין בצבא צהוב אבל צהוב בהיר ולא צהוב-כתום כמו שזה מגיע סטוק. בשנה שעברה ניגשתי לטסט והבוחן החליט להפיל אותי על הלוחית ואמר לי גש להחליף, ראיתי שלט בצד "אם טרם מלאו 5 שנים ללוחית הנך זכאי להחלפה" ואמרתי את זה לבוחן. הוא הלך שניה ולאחר מכן חזר וחתם לי על הבחינה ואמר "הכל טוב גש לעמדת תשלום, סיימת פה". עכשיו אני צריך לגשת שוב פעם לטסט ומפחד ליפול. אני מצרף פה תמונה של הלוחית. האם הלוחית באמת במצב גרוע או שסתם ניסו לעקוץ אותי?
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בדרך כלל אני לא לוחץ על לינקים למודעות המצחיקות ב YNET אבל לפעמים משתעממים... ומה גיליתי: "בשורה לנהגים: אלפי ישראלים מתנפלים על מכשיר מהפכני ששם סוף לפנצ’רים בגלגלים של הרכב, אופנוע או אופניים" טוב, זה לא ציפוי קוולר או ננו-יהלום כפי שציפיתי (בכל זאת "אלפי ישראלים מתנפלים" וגו') אלא משאבה נטענת עם בקרת לחץ. נו, טוף. והמשאבה הזו משוווקת "במחיר זעום של 235₪" (ד"א, ניתן למצוא דברים דומים בעלי בחצי מחיר, פשוטו כמשמעו) חשבתי, למה צריך משאבה נטענת? אחרי הכל אם יש צורך לנפח צמיג ברכב (וזה יהיה השימוש 99% מהזמן) אז אין בעייה לתקוע את הכבל הזנה של משאבה חשמלית לשקע המצת. אז מה אני מפספס פה? אחרי הכל זה יקר יותר עם אורך חיים צפוי קצר יותר (סוללות) ולפי מרפי יהיה …
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 722 צפיות
אהלן חברים, אשמח אם למישהו יש מקומות מארץ או להזמין מחול של חלקי חילוף למכוניות. במחירים זולים. ולא מדבר על רק פילטר נגיד טרמוסטט וראדיאטור כאלה חלקי חילוף. מאיפה המוסכים מזמינים?
הודעה אחרונה מאת Mazdaspeed 6, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחי עבר לא מזמן לרמת גן. אני קופץ אליו יחסית הרבה וכל גיחה מאזור הצהריים פלוס אחרי העבודה מסתכמת ב-30+ שח על חנייה. אין לו רשיון. מה דעתכם? אפשרי בדרך מסויימת לרשום את הרכב כמשויך לתושב העיר, וכך לקבל הוזלה משמעותית? תודה!
הודעה אחרונה מאת גור אדם,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide