רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נסעתי בנת"צ בשד' שז"ר בירושלים מכיון ירמיהו אל הצד השני, בשעה 3:00 לפנות בוקר. מישהו יודע אם יש שם מצלמות נת"צ?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
כן אני מודע לעובדה שמדובר בעוד יד ברישיון אבל זה די בטל בשישים לעומת החיסכון שיכול להגיע לעשרות אלפים. אני תוהה למה שאדם יבזבז את כספו ויקנה מהיבואן?
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סקרן לדעת מדוע כל הדגמים ההיברידים משולבים במנוע בנזין. לא שמעתי על מנוע דיזל ברכב היברידי. מדוע? נשמע לי שילוב מנצח בחיסכון לא?
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכנן מעבר לאירופה ואני רוצה לקנות קמפר ואן גדול שישרת אותי. כל סוגי ההשכרה לא מתאימים. אני אזרח אירופי (בולגריה), אך אינני תושב של אף מדינה באיחוד . האם מישהו יודע במה כרוך רישום הרכב על שמי והביטוח? האם צריך מספר משלם מס? כתובת על שמי בגרמניה? האם כתובת בישראל או במדינה אחרת באירופה זה מספיק? במידה והדברים הללו דרושים, האם ישנה דרך להשיג אותם בקלות ? ( שהות של כמה שבועות גג) חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי מידע ברור:/ תודה מראש וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת יוספוס פלביוס, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 31 תגובות
- 10 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם, כפי שכבר ראיתם באתרים אחרים, לקראת סוף השבוע הגיע לארץ המשלוח הראשון של ה MG HS PHEV. האח הגדול של ה ZS המצוין, עם רמת איבזור יחידה וגבוהה מאוד, 258 כ"ס משולב, כמעט 50 קג"מ, 6.9 שניות ל 100 קמ"ש וטווח מעל 50 ק"מ של נסיעה רק באמצעות חשמל. מערכות בטיחות מקוריות מהיצרן עם ציון בטיחות גבוה - 7, ודרגת זיהום אוויר נמוכה במיוחד - 2. כל זה ארוז בחבילת הטבות אטרקטיבית מאוד ובמחיר שישאיר לכם עודף מ 159,000 ש"ח. גם אנחנו היינו שם באילת, להביא לכם את התמונות המצורפות, להנאתכם. ממליצים לבחון את התמונות בעיון, יש שם פרטים מעניינים.
הודעה אחרונה מאת smoosh, -
-
במגזין אוטו האחרון ניתקלתי במונח הזה. שאלה לי אל מביני המכניקה. מה זה מקדם גרר??? קיבלתי יותר מדי תשובות מיותר מידי אנשים אז מי שלא יודע שלא יבלבל...
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בתקשורת אמרו שאת הרכבים של טסלה קונים באינטרנט בכרטיס אשראי. מי אלה האנשים שיש להם מסגרת אשראי של 200,000 שקל?? הייתי מבין אם הקונים היו מהאלפיון העליון, אז בטח יש להם כרטיס פלטינום או משהו בסגנון, עם מסגרת אשראי של מילון או כמה מיליונים. אבל לפי האנשים שראיתי שהזמינו את הרכב, לא נראה לי שהם שייכים לאלפיון. אז משהו פה לא מסתדר לי.
הודעה אחרונה מאת aka77, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב וסוף שבוע נעים לכולם. מול הבית שלי חונה רכב כבר כ - 3 שבועות, הוא לא זז, זה לא רכב ישן ואפילו נחשב "יוקרה", לרכב אין טסט כבר חודש וחצי (לפי המדבקה ולפי אפליקציה שבודקת פרטי רכב לפי מספר) מעבר לכך שהוא תופס חניה מצוינת - אני מאוד מתעניין ברכב לרכישה, השארתי כמובן פתק שנמצא על השמשה שלו כבר מספר ימים עם מספר הטלפון שלי, אך לא הועיל לצערי. קבלתי הצעות כמו להתקשר למשטרה/עירייה להגיד שהוא חוסם אותי, אבל אם תגיע ניידת ותראה שהוא לא חוסם? בכל מקרה מעדיף דרך יותר כשרה להשיג את בעל הרכב, האם קיימת אפשרות כזו? תודה
הודעה אחרונה מאת Golf_91, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חייב לציין שזה ממש דפוס שחוזר על עצמו כמעט כל רכב יוקרה שאני נתקל בו חונה ותופס 2 חניות, או חונה באמצע הנתיב כאילו הוא לבד בעולם ושאר ירקות. גם אם אני רואה את האדם עומד לחנות אני תמיד יודע שהם יחנו בצורה משובשת כלשהי לפי סוג הרכב ואני אף פעם לא טועה. דבר שני הצורה שבה הם נוהגים כאילו יש היררכיה פיננסית נסתרת כלשהי שאני חייב להם משהו או שהם יותר טובים ממני איכשהו רק כי האוטו שלי עולה 20 אלף ושלהם 300 אלף, אז ברור אני איפשהו צריך תמיד לוותר להם או שהם יאיצו ושניה לפני שאני נכנס למעגל תנועה ינסו לעקוף אותי ויסכנו את שנינו וכו וכו. גם אתם נתקלים בתופעה הזאת?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אלהן חברה רציתי לדעת קצת על הרכב מבחינת צריכת דלק? אמינות : אמינות חלקים ? איבזור ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי סיוויק 17 קומפורט (1.0), הרכב מגיע עם מערכת בהתקנה מקומית (קצת מעפנה, לא ניתן לשלוט עליה מההגה כאשר הבלוטוס מחובר וכו׳) האם יש איזה שהוא תוסף שאפשר לחבר על מנת שאוכל להשתמש באפל קאר פליי? שמעתי שבמאזדה זה אפשרי במידה ולא, האם אפשר להחליף מערכת למערכת המקורית של הרכב (כמו שיש לדגם 1.5)? לדעתי במערכת הזו כן יש קאר פליי תודה וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , קיבלתי לפני שבוע אופל אסטרה טורבו 1400 שנת 14 והיא ממש בולעת דלקקק ככה האוטו או שזה בעיה אצלי? (100שקל כל יום ולא נוסע המון )?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
פורמולה 1
מאת Ron.cohen13-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 669 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לראות שידורים של פורמולה 1 לא מצאתי תת פורום מתאים אז כתבתי פה איפה אפשר למצוא ? אין לי ספורט 5 + או איפה שלא משדרים את זה .. אשמח לעזרה מכם !
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
קרה לי פעם אחת, למזלי לא הייתי קרוב לכלום ולא הייתה סכנה, מין הסתם בחיים לא חשבתי על הגז והברקס אבל מאז שזה קרה לי נהייתח יותר מודע לזה. קרה למישהו כאן אי פעם?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אהלן, אתמול חברה שלי הלכה לראות רכב סופר מיני 2019 מסוכנות בצפון (מעדיף כרגע לא לנקוב בפרטים), רכב עם נתונים טובים. הרכב היה נראה במצב ממש טוב, ולאחר דין ודברים החליטו להתקדם לבדיקה במכון. טרם הבדיקה המוכר התחייב בכתב שאם ישנה בעיה במנוע, גיר ו/או שלדה, הוא מחזיר את עלות הבדיקה. בבדיקה התגלתה בעיה בשלדה, הרכב עבר תאונה, ולכן ירדנו מהרכב הזה. כעת המוכר בסוכנות טוען ש״אין על מה להחזיר כסף״. וזהו. תוצאות הבדיקה אומרות כך: ״סימני פגיעה ותיקון במרכב, תיקון תאונה לפנים, הוחלפו/פורקו חלקי מרכב, תיקוני פח וצבע, סימני פגיעה קורת רוחב, פלסטיקים פגומים, מעיכות, נזק לפגושים״. מה עושים מכאן?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אני יכול לשכור RZR להשכרה של 12 שעות, אבל ללא מדריך או משהו, אלא כמו בהשכרת רכב שאני מגיע לוקח את הרכב ומחזיר אותו. פשוט אני רוצה לצאת לטיול שטח עם חברים, לא להשתולל אלא לנסוע כמו בנ"א ולהנות מהנוף מהאויר... תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 43 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
התחדשתי, הזדמנות שמצאה אותי והחלטה של יום אחד. סקודה אוקטביה 2016, רמת גימור Special Edition (מעל Elegance). מנוע 1800 טורבו TSI, תיבת הילוכים DSG7 ולא מעט תוספות מהמפעל. בגדול הרכב משומש, לא אפרט כרגע בנתונים משתנים כגון ידיים וק"מ. הרכב היוצא: סקודה אוקטביה 2007, מנוע 1900 טורבו TDI (דיזל), תיבת הילוכים DSG6. לא אכזבה אותי משנת 2012 עם כ-165K ק"מ ועד היום (2021) עם כ-300K ק"מ וקצת על השעון. טופלה בחזקתי כל השנים אצל רון אוחנה (מוסך רון ת"א) ולאחרונה גם אצל גרישה (מוסך אנרג'י קריות). נמסרה באהבה למוסך רון (סיפור מארץ ההזיות בפני עצמו, אשאיר אותו לעצמי ולרון :). מבחינתי היא "נמסרה", היא נמכרה במחיר שהוא רחוק ממה שהיא הייתה …
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 923 צפיות
היי אני מעוניין לרכוש רכב יד 2 באזור חולון ומקריאה קטנה באינטרנט נתקלתי בתגובות לא טובות על מכוני בדיקה שיש שם (שעובדים כנראה עם סוחרים) אז אמרתי אני אשאל כאן אם אתם מכירים איזה מכון בדיקה אמין בחולון
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים יקרים מחפש מוסך מומלץ לעשות טיפול 90 אלף לאופל קורסה 2017 באיזור חיפה כמו כן אשמח לדעת מה צריך להחליף בטיפול (לצערי לא מצאתי מידע באינטרנט) בברכה אלכס
הודעה אחרונה מאת alexriv, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קראתי שקמור מוטורס נמכרה לדלק מוטורס בגלל "צ'רי הסינית" מי זו צ'רי ומה קרה בסוף מאז 2012 ?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 723 צפיות
רציתי להבין את מקור ההבדלים במחירים, האם יש משמעות מבחינת ביטוח, מדוע יש פערים גדולים. והאם זה מתומחר אחרת ביד 2 יצחק לי כרכב ישן. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בעקבות דיון שהיה לי עם חברים ובו הועלו כמה טענות: 1. גם בנהיגה מנהלתית רגועה, במיוחד בתוואי עם הרבה עליות וירידות, ה ЕSP יופעל מפעם לפעם ויבלום קלות את הגלגלים האחוריים, מה שיגרום לשחיקה מואצת של הברקסים האחוריים. 2. פעולת ESP לא תמיד מלווה בחיווי על ידי הנורה שלו בלוח שעונים, תלוי ברכב ובתנאים. 3. פעולת ESP תמיד מלווה בחיווי על ידי הנורה שלו בלוח שעונים. 4. בנהיגה מנהלתית לא משנה באיזה תוואי, ה ESP לא מופעל. 5. שחיקה מואצת של הברקסים האחוריים היא עקב פעולת מערכת חלוקת עוצמת בלימה EBD ולא קשורה ל ESP. כרגיל לא הגענו להסכמה, כל אחד טען משהו אחר. ממה שרשמתי…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
מישהו אמר לי היום שבמקום לקנות את נוזל שמשות המיועד לרכב(הכחול שבא בקבוקים של 4 ליטר אפשר לדלל אג'קס לניקוי חלונות עם מים וזה אותו הדבר, זה נכון או שזה יגרום נזק לאוטו? יש תחליפים לנוזל הייעודי באופן כללי?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמתם לב שנעלמו דגמים חשובים לשוק הישראלי כמו הפורטה והג'טה? כנ''ל הריו ושאר המשפחתיות הקטנות, עצוב מה שהגי'פונים גרמו..
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
אילו רכבים חזקים וידניים יש בארץ, בני למשל כעשור, שיחסית סבירים בתחזוקה ואפשר לומר שהם Sleeper status? 1 2
מאת ProRules- 11 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, אני לא מחליף את הרכב ממש עכשיו ולכן לא פותח שרשור חסר תועלת של ייעוץ לפני קניה, כי מה הפואנטה לבזבז לכם את הזמן סתם. עם זאת, באמת מעניין אותי אילו אופציות יש כיום בשוק הישראלי (הרי חסרים בארץ הרבה דגמים מעניינים) שאפשר לקנות בטווח של עד 50 אלף ולא לבלוט כאוטו יותר מדי אגרסיבי (כמו למשל סובארו טורבו/STI שיותר מדי בולט וצועק מהיר ועצבני וכל אחד ירצה לעשות תחרות). עד כה, מצאתי למשל פורד 1.8 אקובוסט ידני, 180 כוחות סוס. אוטו משפחתי רגיל רק עם ביצועים מרשימים ביותר (אך לטעמי קצת מכוער מאחורה). יש כמו כן, סובארו פורסטר XT שנתון 2010 +- עם 230 כוחות סוס אבל אוטומט, אוטו קרוסאובר סקסי אבל לא בולט יותר מדי, בהחטלט באלאנס טוב של ביצועים, נראות ומחיר. אילו עוד א…
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בשעה טובה התחדשנו ברכב ראשון. רנו מגאן סטיישן דיזל 2014. אנחנו יד שלישית, 116 אלף ק"מ. למי שהיה פה את הרכב או שמכיר מקרוב - אשמח לטיפים עצות ועוד
הודעה אחרונה מאת Asfanut, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 723 צפיות
ערב טוב. מחפש מכון או מוסך מומלצים לבדיקת רכב לפני קניה באזור ראש העין והסביבה. אם זה משנה, מדובר על רכב עם מנוע דיזל.
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן צהריים טובים , אני בחששות קצת לגבי הרכב שלי , מדובר בסיאט לאון fr 2019 1.5 קניתי מהחברה באוגוסט 2019 עשה 9,800 ק״מ אני ממש מבסוט עליו אבל מכל הדברים המלחיצים שאנשים אומרים על הגיר זה גורם לי לחשוב אם כדאי לי להפטר ממנו כמה שיותר מהר .. נכון שיש אחריות עד 2023 והכל טוב אבל מה יהיה אחרכך ? עם כל מה שאומרים על הרכב הזה הגיר עלול לההרס כל רגע ולא מתאים לי להוציא הרבה כסף על תיקונים .. אם מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בראש זה יהיה מצויין.
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 749 צפיות
שלום לכולם. נתקלתי בבעיה, יש לנו 2 רכבים בעלי תו נכה. אני נכנס למאגר הרכב לא מופיע, מנסה דרך האפליקציה תו נכה אותו הדבר(אני יודע ש אפליקציה מושכת את הנתונים מהמאגר). בדקתי כמה רכבים ברחוב שיש להם חניה של נכה ואותו הדבר לא מופיעים. משרד הרישוי לא עונים עקב עומס ונותנים להשאיר טלפון לחזרה ולא חוזרים. האם ידוע על תקלה? טל.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
היכן כל הנשים חובבות הרכב? אני לא רואה אותם פה בפורום, כמעט אם לא כולם כאן גברים. האם העולם המוטורי הוא נחלת הגברים? האם נשים אינן מתעניינות בעולם הזה? נשות הפורום השמיעו קול
הודעה אחרונה מאת shellcase,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide