Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

אתמול חברה שלי הלכה לראות רכב סופר מיני 2019 מסוכנות בצפון (מעדיף כרגע לא לנקוב בפרטים), רכב עם נתונים טובים. 

הרכב היה נראה במצב ממש טוב, ולאחר דין ודברים החליטו להתקדם לבדיקה במכון. 

טרם הבדיקה המוכר התחייב בכתב שאם ישנה בעיה במנוע, גיר ו/או שלדה, הוא מחזיר את עלות הבדיקה. 

בבדיקה התגלתה בעיה בשלדה, הרכב עבר תאונה, ולכן ירדנו מהרכב הזה. 

כעת המוכר בסוכנות טוען ש״אין על מה להחזיר כסף״. וזהו.

תוצאות הבדיקה אומרות כך:

״סימני פגיעה ותיקון במרכב, תיקון תאונה לפנים, הוחלפו/פורקו חלקי מרכב, תיקוני פח וצבע, סימני פגיעה קורת רוחב, פלסטיקים פגומים, מעיכות, נזק לפגושים״. 

מה עושים מכאן?

פורסם

האם יש התחייבות בכתב?

אם לא, אין הרבה מה לעשות.

אם כן- אתה יכול לפעול משפטית

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מפנימים ומבינים שאין דבר כזה "מתחייב בבדיקה" ואם משהו מבטיח לך שהוא "מתחייב בבדיקה" תלך למקום אחר...

• אהבתי 3
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברור שיש. זה פשוט דורש ממך ללכת לתביעות קטנות. סבירות גבוהה שהוא יחזיר את הכסף עוד לפני או לא יופיע ותזכה במשפט. 

פורסם

אני לא שותף לבטחון המופרז שלך משום שהבעיה בתוצאות הבדיקות הללו שהן פתוחות לפרשנות. אני לא מכיר אף אחד שתבע על דבר כזה וקבל משהו. (רוב האנשים לוקחים את זה כשכר לימוד, ולא יבזבזו את זמנם בתביעה על 500 ש"ח)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, zvit כתב:

מפנימים ומבינים שאין דבר כזה "מתחייב בבדיקה" ואם משהו מבטיח לך שהוא "מתחייב בבדיקה" תלך למקום אחר...

כמו שאומרים - 

חשבת - אל תדבר, דיברת - אל תבטיח, הבטחת - אל תרשום, רשמת - אל תחתום, חתמת - אל תתפלא.

נראה לי אלה שרושמים "מתחייב בבדיקה" לא באמת מבינים את משמעות המילה "מתחייב".

• אהבתי 2
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתם מתווכחים לחינם וגם לא קראתם את כל מה שכתב פות"ש.

יש טופס התחייבות בכתב.

יעלה פות"ש את הטופס ללא פרטים אישיים ונראה כיצד אפשר להתקדם.

לתבוע אפשר על הכל. לזכות לא תמיד וגם כשכן לא תמיד זה שווה את הטרחה.

בכל אופן זה שרשור לפורום המשפטי ולא לכאן :)

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לדעתי לפי הבדיקה אין ממש פגיעה בשילדה, קורת רוחב זה משהו שמחובר בברגים ויש לה השפעה על ירידת ערך מאשר על בטיחות כמו קורת אורך.

כן הייתה מכה, אך לפי הבדיקה אין פגיעה בשילדה.

השאלה אם התחייב על שילדה תקינה או שבכלל הרכב לא עבר תאונה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תרומתי הצנועה

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם מימצא הבדיקה המצוטט מצוי תחת הכותרת "משמעות נמוכה", מרבית הסיכויים שאין המדובר ב"פגיעה בשילדה" כפי שסיכם הפותח עם המוכר, ובכל מקרה באין עדות מומחה שתאמר ההיפך, מרבית הסיכויים שכך יפרש זאת בית המשפט. מומחה לא תביא, קצת יקר הענין ולכן נדמה לי שזה המקום לנשוך שפתיים וללכת הלאה.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

כמו שאומרים - 

חשבת - אל תדבר, דיברת - אל תבטיח, הבטחת - אל תרשום, רשמת - אל תחתום, חתמת - אל תתפלא.

נראה לי אלה שרושמים "מתחייב בבדיקה" לא באמת מבינים את משמעות המילה "מתחייב".

לקחת לי את החתימה ממש 😂

• רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

בגלל זה דבר ראשון מוציאים היסטוריית תביעות מאתר הסליקה של חברות הביטוח, בעלות של עשרה שקלים.

פורסם

קורת רוחב זה משהו שיכול להתעקם גם מנשיקה קטנה בין רכבים בחניה.

היה לי רכב עם קורת רוחב מוחלפת וכשמכרתי אותו בבדיקה הבוחן עצמו אמר לקונה שלא מדובר בפגיעת שלדה מכיוון שהחלק ניתן להחלפה עם ברגים.

תכלס יש פה עניין מסחרי יותר, כמו כתם על הרכב אבל אין השפעה בטיחותית.

אגב מה שמעצבן הוא שלא אמרו לקונה שיש החלפת קורת רוחב.

כשאני קניתי את הרכב שציינתי קודם מטרייד מוביל נאמר לי בפירוש קורת רוחב מוחלפת והורידו לי על זה כמה אלפים מתוך הבנה שבעתיד אני עלול להתקשות עם המכירה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...