Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, EvGriga כתב:

זה לא מדויק, בסכומי המכירות של היבואנים נספרים גם המסים על הרכבים, כאשר ברוב המקרים היבואנים לא מעבירים למדינה את מס הקניה לפני שמקבלים את הכסף מהלקוחות.

הם מתפקדים בתור גובי המסים של המדינה וסופרים את המסים האלה בתור ההכנסות שלהם, מה שלא נכון.

אם לנקות את המסים מהמכירות, הרווחיות של יבואני רכב הרבה יותר גבוה, באיזור 30%, חריגה מאוד לענפי המסחר.

רווחיות כזאת במסחר אפשר להסיג רק בגלל שיש רק יבואן אחד ובלעדי לכל מותג רכב (או שניים, או שלושה) בחסות המדינה.

רווחיות שופרסל, לדומגה, היא כ-2-3%

שופרסל מציגה גידול רבעוני של כ-8% בהכנסות לסך של כ-3.7 מיליארד שקל, כשהרווח הנקי זינק ב-67% לסך של 80 מיליון שקל.

אתה צוחק עלי?!

אתה משווה יבואן רכב לתעשיית קמעונאות המזון, שהיא עם שולי הרווח הכי נמוכים שיש?!

למה שלא תשווה לתעשיית התוכנה, למשל...?

אתה צוחק עלי (2)

המספרים לא כוללים את המיסים ולא סופרים את זה כהכנסה.

נ.ב. אני פעם מצאתי בדוחות איך רושמים את זה, אבל זה דרש צלילה לדוחות, ואין לי סבלנות להזכר שוב. אבל גם אם היו רושמים כהכנסה גולמית, אחרי זה היו צריכים לרשום את זה כהוצאה גולמית גם. מן הסתם.

אם זה מעניין מאוד, יש לי גישה למישהו שמייצר את הדוחות הללו עבור יבואן רכב, ואני יכול לבדוק איך מנהלים את הרישום של המיסים. בכל מקרה, אי אפשר לרשום כסף שלא נכנס אליך לכיס כהכנסה, חשבונאית.

כל הסיפור הזה של המיסוי למדינה יצר את מנגנון ה-'בונדד', שמאפשר ליבואן להחזיק את הרכב 'בלימבו' במשך שנה, בלי שהוא צריך לשלם עליו את המיסים מכיסו, במקרה ואין לו קונה. באם היבואן מעביר את הרכב לרשותו (0 ק"מ), אז הוא קודם כל משלם את המיסים, ואז מוכר ומקבל את התמורה. מן הסתם, הכל בגולמי.

נ.ב.נ. יש דרכים אחרות לתקוף את המספר הזה. למשל, הוא לא כולל רק הכנסות בגין מכירת רכב... אבל בדקתי, וזה לא משתנה הרבה גם בחלוקה לפי סיגמנטים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הילד צודק, כנראה.

מהעיתונות לגבי מדו"חות קרסו לשנת 2019:

הכנסות החברה בשנת 2019 הסתכמו בכ-3.9 מיליארד שקל

מכירות כלי רכב חדשים הסתכמו בשנת 2019 ב-24,697

ההכנסות ממגזר מכירת כלי רכב הסתכמו בתקופה בכ-2.54 מיליארד, רווחי המגזר בתקופה עלו לכ-373.5 מיליון שקל   -  (רווחים של כ 15% מהכנסות) לכן רווחיות של כ-15%

או הכנסות של כ-103 אלף שקל לרכב, כנראה ללא מסים, נמוך מדי למחיר רכב ממוצע.

ענף יבוא רכב שייך לענפי מסחר, לא להייטק, לכן אי אשפר להשוות את רווחיות שלו לחברת תוכנה.

בעצם, למה לא?

רווחיות היבואנים בארץ היא כמו של חברות הייטק מצליחות, אבל ללא סיכונים, הוצאות שכר גבוהות או התחכום שלהם.

בוננזה אמיתית.

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

מסחר, אולי כן.

זה עדיין לא קמעונאות.

תשווה את זה ליבואני מוצרי חשמל, מחשבים וכו'.

רווחיות של חברת היי טק?!

ממש לא קרוב.

אני עדיין נכשל להבין, איפה הבוננזה פה?

בניגוד לחברת היי טק, שיכולה לשחרר את העלות המרכזית שלה, העובדים, כמעט מיידית, יבואן רכב מושקע בתשתיות יקרות, אין לו שום השפעה על איכות המוצר שהוא מייבא, הוא תלוי בשערי מטבע, ויש לו תמיד מתחרים, עם מוצר מאוד דומה

אני מסכים שיבואן רכב זו פרת מזומנים טובה, שנהנית משוק עם ביקוש קשיח, אני מסכים שחסרה תחרות בשוק השירות לרכבים (שם אתה באמת שבוי של היבואן), אני אפילו מסכים שהרווחיות הכללית הלא-משהו, נובעת בעיקר מחוסר יעילות תפעולית, ושהם יכולים להתייעל ולהוריד מחירים, אבל אין להם סיבה.

אבל הבעיה העיקרית של שוק הרכב היא מבנית. בשביל להוזיל אתה רוצה, כביכול, לנתק את הקשר הבלעדי בין יבואן ליצרן, ולאפשר לכל אחד לפתוח סוכנות. אבל אליה וקוץ בה, אם תנתק את הקשר, מחירי הרכב לא יירדו, כי כיום כל יבואן רכב מקבל מחיר מיוחד לישראל לרכב שהוא מייבא, שהוא זול יותר ממה שמשלם דילר באירופה, כדי לקזז את יוקר המס (לפחות ברכבי הלחם והחמאה). אם לא יהיה ליצרן יבואן אחד להסכים איתו, שיתחייב על נפח הזמנות גדול מספיק, לא תקבל את המחיר הזה.

ואז תוסיף על זה את הרגולציה על היבואן, שלא מאפשרת לשום שחקן קטן להיכנס לנעלים האלו, ו... זה מה יש.

פורסם (נערך)

לא צריך לנתק קשר עם היצרן, זאת טעות, להפך - צריך לאפשר ליותר דילרים קשר עם היצרן.

אבל היצרנים לא רוצים את זה, טוב להם עם המצב כמו שהוא היום, בגלל ששוק שלנו הוא קטן וסגור עם מיסוי דרקוני.

במקום שהיום יבואנים מקבילים יכולים לקנות רק מדילרים אחרים בעולם, שגוזרים קופון בדרך, שיהיה כמה דילרים לאותו מותג בארץ שקונים ישירות מהיצרן (שזאת המודל ברוב המדינות)

רק אז תהיה תחרות אמיתית, המחירים יירדו והשירות ישתפר.

אבל זה לא יקרה כל עוד יש פה מיסוי מטורף כי היצרנים לא יירצו להתעסק עם זה.

רק יצרן אחד, לא נורמלי :) , מוכן להיות גם יבואן פה.

לפני כשעה, falou כתב:

המספרים לא כוללים את המיסים ולא סופרים את זה כהכנסה.

שוב, מחיר ממוצע לרכב של כ-103 אלף שקל (30 אלף דולר!) כמו שמופיע בהכנסות של קרסו, נראה לי שלא כולל מע"מ, אבל כן כולל מס קניה.

אחרת הוא גם גבוה מדי בשביל מחיר רכב ללא כל המסים (רכב ממוצע של קרסו זה לא רכב יוקרה ב 30 אלף דולר לפני כל מסים).

אז הרווחיות של היבואן בפועל היא כפולה, כמו שכתבתי קודם.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

פורסם
לפני 31 דקות, EvGriga כתב:

לא צריך לנתק קשר עם היצרן, זאת טעות, להפך - צריך לאפשר ליותר דילרים קשר עם היצרן.

אבל היצרנים לא רוצים את זה, טוב להם עם המצב כמו שהוא היום, בגלל ששוק שלנו הוא קטן וסגור עם מיסוי דרקוני.

במקום שהיום יבואנים מקבילים יכולים לקנות רק מדילרים אחרים בעולם, שגוזרים קופון בדרך, שיהיה כמה דילרים לאותו מותג בארץ שקונים ישירות מהיצרן (שזאת המודל ברוב המדינות)

רק אז תהיה תחרות אמיתית, המחירים יירדו והשירות ישתפר.

אבל זה לא יקרה כל עוד יש פה מיסוי מטורף כי היצרנים לא יירצו להתעסק עם זה.

רק יצרן אחד, לא נורמלי :) , מוכן להיות גם יבואן פה.

שוב, מחיר ממוצע לרכב של כ-103 אלף שקל (30 אלף דולר!) כמו שמופיע בהכנסות של קרסו, נראה לי שלא כולל מע"מ, אבל כן כולל מס קניה.

אחרת הוא גם גבוה מדי בשביל מחיר רכב ללא כל המסים (רכב ממוצע של קרסו זה לא רכב יוקרה ב 30 אלף דולר לפני כל מסים).

אז הרווחיות של היבואן בפועל היא כפולה, כמו שכתבתי קודם.

ברור שיש קשר עם היצרן, הכוונה היתה לקשר בלעדי.

על היצרנים אין לך שום מנוף.

למה כמה דילרים לא טוב לארץ, הסברתי. המחיר לא יירד, כי לאף דילר לא יהיה את כוח הקנייה הנחוץ להוריד את המחיר. מבחינת תמחור, שוק הרכב בארץ יעיל (ראה את הרווחיות לרכב). מה שלא יעיל זה המיסוי.

משום מה אתה חוזר לטעות בעניין המיסוי. גם אם מה שאתה כותב היה נכון, וההכנסות כוללת מס יוקר, הרי היה צריך לקזז את תשלום המס מגביית המס, לא?!

פורסם (נערך)

אני חושב שהם סופרים מסי קניה בתוך ההכנסות שלהם(מה שטכנית נכון  -אלה הכנסות שלהם ממכירת רכבים)

אין מצב שרכב ממוצע שלהם ללא מיסוי עולה 103 אלף שקל.

יותר סביר שזה נראה ככה:

קונים רכב מהיצרן ב 50 אלף שקל

מס קניה 37.5 אלף שקל (זה סכום מס קניה ממוצע שמדינה גובה על רכב ממוצע)

רווח גולמי על כל רכב ממוצע 15.5 אלף שקל

מוכרים רכב ממוצע ב 103 אלף שקל לפני מע"מ (לפי דו"חות, מחלקים ס"כ הכנסות ממכירת רכבים במספר רכבים שמכרו)

רווחיות בדו"חות לפי ההכנסות 15%

רווחיות בפועל 30% (בניקוי מסים, שהם לא משלמים מהכיס שלהם, אלה פשוט גובים מהקונים ומעבירים למדינה)

זאת "הבוננזה" האמיתית, ברווחיות מוסתרת. איפה אני טועה?

פורסם

אתה טועה בזה שאם הם רושמים את גביית מס הקנייה בהכנסות, הם גם צריכים לרשום את התשלום שלו למדינה בהוצאות... דא.

הם מקבלים את הכסף הזה (לשיטתך)... אז איפה בדוח רווח והפסד הוא נרשם כעלות, כשהם משלמים אותו למדינה?

המס' 103 אלף, זו העלות הגולמית של הרכב (אם החישוב שלך נכון, לא בדקתי), לא העלות קניה של הרכב. עלות גולמית זה סה"כ ההוצאות הישירות שניתן לשייך לקניית הרכב או כלל העלויות (תובלה, אחסון... הכל).

אתה לא יכול למצוא מזה מחיר קנייה ממוצע של רכב.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

103 אלף זה לא עלות, זה הכנסה ממכירת רכב ממוצע, התקבל מחלוקת ס"כ הכנסות ממכירת רכבים חדשים במספר רכבים חדשים מנמכרו.

אני לא בדקתי את כל ההוצאות שלהם בדו"ח הכספי. אני לא רועה חשבון.

אבל מה שאני כתבתי לגבי רווחיות הנסתרת של יבואני הרכב זאת לא המצאה שלי.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001222060

פורסם

מאותה סיבה שלא כולם קונים רכב משומש למרות שהוא הרבה יותר זול. ו אפס קמ זול יותר כי הוא שוה פחות וימכר בפחות .

פורסם (נערך)

לדוגמה:

1) אם אני מוכר ב 55 שקל, ויש לי רווח של 15 שקל והוצאות של 40 שקל.

רווחיות שלי 27% ( רווח\הכנסות)

2) אבל אם אני מוסיף 45 שקל מס גם להכנסות וגם להוצאות

אני מוכר ב 100, יש לי אותו רווח של 15 והוצאות של 85

הרווחיות שאני מציג בדו"ח היא 15% (רווח \ הכנסות)

בפועל שילמתי על הוצאות שלי אותם 40 שקל כמו במקרה הראשון.

45 זה מס שהקונה משלם לי ,אני רושם אותו גם כהכנסה וגם כהוצאה ומעביר לרשויות.

כתוצאה של תרגיל חשבונאי הזה בזכות המס, אני מציג בדו"ח שיעור רווחיות נמוך יותר ממה שיש לי בפועל.

מה לא ברור?

לפני כשעה, falou כתב:

אם הם רושמים את גביית מס הקנייה בהכנסות, הם גם צריכים לרשום את התשלום שלו למדינה בהוצאות... דא.

בבקשה, רואה למעלה

פורסם
בתאריך 24.3.2021 בשעה 14:07, me5000 כתב:

כן אני מודע לעובדה שמדובר בעוד יד ברישיון אבל זה די בטל בשישים לעומת החיסכון שיכול להגיע לעשרות אלפים. 

אני תוהה למה שאדם יבזבז את כספו ויקנה מהיבואן? 

כי בחיים "אין ארוחות חינם" וכרגיל מה שנשמע טוב מדי,מצריך בדיקה מעמיקה !!!
ברור שיש אנשים ספציפיים,עם X דרישות ו-Y גמישות שבהחלט יכול להתאים להם,אבל זה מצריך בדיקת כדאיות פרטנית,כי לרוב חייבים הנחה בין 11-17% שזה בכלל יהיה כדאי בתרחישים מסוימים,אם לא חושבים להחזיק רכב עד שמתפרק!
יש פה איזה מלכודת דבש שנוצר בין יבואני רכב לבין חברות ליסינג בזכות קמיה של "עם" ישראל לרכב מניילון אפילו עם המיסוי ההזוי של הארץ,וכמובן השם הגרוע של עולם המוסכים,והדרך להגדיל מכירות (דו ספרתי בשנים האחרונות דרך "0" קילומטר ) לא לפגוע בערך המלאי של חברות ליסינג ובו זמנית בשוק המשומשים !!
בפועל כאשר אתה קונה רכב כזה אתה מקבל מראש הנחה על הורדת ערך.
מצד שני ככל שהדגם מבוקש ההנחה קטנה יותר וגימור עלוב,לא בטוח משתלם.
בקיצור לרוב האנשים זה לא מתאים,וכאשר תבוא למכור הכל מתאזן או בכלל תצא בהפסד בכלל (במיוחד במקרה טוטלוס או גניבה,כמובן עם ביטוח)

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

103 אלף זה לא עלות, זה הכנסה ממכירת רכב ממוצע, התקבל מחלוקת ס"כ הכנסות ממכירת רכבים חדשים במספר רכבים חדשים מנמכרו.

אני לא בדקתי את כל ההוצאות שלהם בדו"ח הכספי. אני לא רועה חשבון.

אבל מה שאני כתבתי לגבי רווחיות הנסתרת של יבואני הרכב זאת לא המצאה שלי.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001222060

מה זה משנה אם אתה מרוויח 15% מ-100 או 30% מ-50?

(כמו שאבא שלי לימד אותי, עם אחוזים לא קונים במכולת...)

הצרכן קונה ב-100. זה המחיר של השוק. זה המחיר הכלכלי של הרכב. מתוך זה קרסו רואה 15%. אם תחתוך את הרווח שלה בחצי, כמה מזה יעבור לצרכן? 7 אלף ש"ח. זו הירידה המאסיבית המובטחת בעלות הרכב? שבעה אחוז?

וכמובן, על הרווח הגולמי מעמיסים את עלויות התפעול, המימון, שערי מטבע ועוד ועוד.

גם הטענה שיבואן יכול להוריד מחיר ולשבור את השוק - פשוט לא נכונה.

כאמור, היצרן נותן ליבואן הישראלי מחיר מיוחד ואולטרא נמוך, אבל זה בהשוואה לרכבים המתחרים. זה היצרן שקובע, במו"מ עם היבואן, את שיעור ההנחה, בהתאם לרכבים המתחרים בשוק. מאיפה אני יודע?! אני יודע... הייתי בקבוצת מיקוד לגבי ייבוא/תמחור רכב מסויים. אם היבואן יירצה "לשבור את השוק" היצרן פשוט יגיד לו: שמור את המחיר הקודם, מחיר השוק, ותשלם לי יותר...

וביחסים האלו, שיהיה ברור, היצרן הוא החזק. היבואן תלוי בו, לחלוטין. בטח יבואן ישראלי, שהוא פסיק של כלום עבור היצרן.

ונקנח במשפט הזה מהכתבה: רווח נקי בשיעור של 9.3%, וזה הרבה לשורה התחתונה, במיוחד בתחום שנחשב תחרותי

רווח נקי של 9.3% זה... "הרבה".

בו נגיד שזה לא רע, אבל זה לא בנק, עם 15%+, זה קצת יותר טוב משטראוס.

ולסיום, כמו שאפשר לראות, יבואן רכב תלוי ביצרן.  אם הוא מייצר לך ביצי זהב (Kia) אתה שובר את השוק, ואם אין לו מה למכור בשבילך, אתה בבעיה. תראה את דלק מוטורס, עם מאזדה ופורד, ואיך נתח השוק נפגע, בלי שום קשר למה שהם עושים.

אני ממש ממליץ לקרוא את דו"ח זליכה לגבי שוק הרכב (זמין בגוגל)

פורסם

רכבי ה 0 ק"מ תפס תאוצה ולא סתם.

דגמים בגימור עלוב וכל מיני שטויות שאנשים רושמים פה- זה פשוט לא נכון עובדתית וכדאי לבדוק לפני שכותבים.

אני אישית קניתי מספר פעמים רכבי 0 ק"מ. ברוב הפעמים לא את הגימור ה'עלובים' אלא את המאובזרים יותר. יש מפרט טכני באתרי היבואנים ואפשר להשוות.

כיום, אין אפילו זכר ברישיון הרכב לכך שהרכב הוא כביכול רישום ליסינג. כלומר, מי שקונה ממני את הרכב, גם מקבל מחיר טוב יחסית וגם אין לו כתם ברישיון. אני כמובן מדבר על שקיפות מלאה ולא בהסתרת נתונים.

האחריות ביבואן היא אותה אחריות בדיוק.

בתור אחד שעשה סיבובים בין היבואנים טרם הרכישה, מצאתי מספר יתרונות ברכישת מ 0 ק"מ, שוב, יתרונות שהיו נכונות לעצמי באותו זמן נתון.

המימון שניתן דרך 0 ק"מ בחברות מסויימות היה זול בחצי מהיבואן.

זמינות הרכב היא בד"כ מיידית ללא המתנה של חודשים. ולפני שמישהו יצעק, ההבדל בין רישום הרכב לבין רישום הבעלות הוא בערך שבועיים וחצי.

השירות בד"כ הוא טוב יותר מהיבואן.

לא מנסים לדחוף לך עוד מוצרים/עלויות ברכישה.

במקרה שלי עוד טיפלו לי בביטוח מבלי להזדקק לאיתוראן שזה לבד חסך 3,500 ש"ח במעמד הרכישה.

אז כן, ההנחה ברכישה לא מגלמת בהכרח את ההורדה במכירה עתידית. אבל בקנייה לטווח ארוך (5 שנים ומעלה) זה משתלם וכדאי.

האמור לעיל נכתב על פי ניסיון אישי ב 7 שנים האחרונות.

פורסם
לפני שעתיים, u_mimi כתב:

דגמים בגימור עלוב וכל מיני שטויות שאנשים רושמים פה- זה פשוט לא נכון עובדתית וכדאי לבדוק לפני שכותבים.

אני אישית קניתי מספר פעמים רכבי 0 ק"מ. ברוב הפעמים לא את הגימור ה'עלובים' אלא את המאובזרים יותר. יש מפרט טכני באתרי היבואנים ואפשר להשוות.

גימור עלוב לא, אבל רמת גימור נמוכה - כן נכון בהרבה מקרים (מדגיש שלא בכולם).

הנה דוגמה:

https://www.carcost.co.il/deals/list

להלן הדגמים שאני מכיר, ברמת הגימור הנמוכה יותר:

פיקנטו - LX.

ספארק - LT+.

i20 ומאזדה 2 - זמינות ברמת הגימור הנמוכה יותר וברמת גימור גבוהה יותר.

פיאט 500C - כמה שזכור לי Popstar היא רמת גימור נמוכה.

סיאט ארונה - סטייל.

קיה סטוניק - LX.

סקודה קאמיק - אמבישן. (זמינה גם ברמת הגימור סטייל עם מנוע 1.0TSI)

קיה XCeed - LX.

אוקטביה - אמבישן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...