Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יצא לי פעם לנהוג יחף ברכב אוטומטי. זה לא כזה נורא, אבל ברכב ידני עם קלאץ' קשה זה כנראה לא הדבר הכי נעים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קרה לי אבל זה היה ברכב נכה עם דוושות הפוכות (גז בשמאל - ברקס בימין). לא ביטלתי את המנגנון, כי רק רציתי להכניס את הרכב לליפט בנסיעה איטית לאחור.

כשהגעתי למיקום בליפט במקום ברקס לחצתי גז והרכב טס לקיר.

במזל לא היה אף אחד מאחור.

מאז אין קיצורי דרך בנושא של בטיחות.

פורסם (נערך)

בלבול בין הדוושות מעולם לא קרה לי ויש ותק של כ 30 שנות נהיגה בערך.

קראתי פה כמה מקרים מעניינים ואוסיפה קיסם למדורה:

יום בהיר שהילדים היו קטנים התגלגל כדור תמים וקטן והסתתר לו בחשאי

מתחת לדוושת הברקס,  בדיוק בירידות ערד - ים המלח.

אני מנסה לבלום ולא מצליח, הדוושה בקושי נלחצת ועוד קטנים מאחור.

מזל שהכדור היה קצת גמיש ובכח רב הצלחתי ללחוץ ולעצור את הרכב, עד לעצירה

המוחלטת הייתי בטוח שזו תקלה. מאז עברו הרבה מים והרבה מכוניות אני מאד מקפיד,

כדורים, ובקבוק מים קטן (קרה לאבא שלי)  שיהיו מחוץ לטווח הדוושות.

עריכה אחרונה על ידי yossy
תאות קטיב
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם

אין לי שום בעיה לנהוג יחף, בנסיעות ארוכות מאוד זה גם הרבה יותר נוח, גם ברכב ידני.
לפעמים אחרי 6-7 שעות נהיגה אני ממש מרגיש צורך להוריד נעליים וזה גם מאוד תלוי בנעליים.

טל"ח

• אהבתי 1

haters will hate

פורסם
לפני 3 שעות, בנצי כתב:

אין לי שום בעיה לנהוג יחף, בנסיעות ארוכות מאוד זה גם הרבה יותר נוח, גם ברכב ידני.
לפעמים אחרי 6-7 שעות נהיגה אני ממש מרגיש צורך להוריד נעליים וזה גם מאוד תלוי בנעליים.

טל"ח

לפני 17 שעות, ארי62 כתב:

לפני כ 3 שנים בחניון של שערי צדק בירושלים אני עובר עם אישתי ועגלה מול מחסום של החניה , לפני המחסום עוצרת ב.מ.וו והנהג מוציא את הראש (+חצי גוף)מהחלון כדי לכרטס, באותו שניה שעברנו אותו נתפס לו איכשהו הרגל על הגז, העיף את המחסום, ונכנס ברכב חונה.. הרכב השני עלה על סלע שהיה לפניו מרוב העוצמה.

יש ניסים בעולם!

בטסלה זה לא היה קורה. ברגע שהנהג מתרומם ממושבו או שאחת הדלתות נפתחת הרכב עובר אוטומטית למצב P.

פורסם
בתור אחד שנוהג על 2 רגליים באוט' [רגל ימין על הגז ו שמאל על הברקס], זה לא קרה לי..
פשוט אסון.

דווקא אצלי הבעיה אחרת,
בכל הרכבים הידניים שיצא לי לנהוג עליהם, כולל על שלי, דוושת הברקס קשיחה וצריך ממש לשבת על הברקס בשביל לבלום,
ברגע שכיום אני עובר לרכב חדיש אוטומטי דוושתה ברקס סופר רגישה בעבורי ברמה שאני צריך נסיעה או שתיים להבין את הטאצ' המתאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

יצא לי פעם לנהוג יחף ברכב אוטומטי. זה לא כזה נורא, אבל ברכב ידני עם קלאץ' קשה זה כנראה לא הדבר הכי נעים

בקיץ, בדרך לים ובחזרה נוהג יחף באופן די קבוע.  יצא לי לנהוג גם בידני וגם באוטומט כך ללא כל בעיות.

פורסם

בטסלה זה לא היה קורה. ברגע שהנהג מתרומם ממושבו או שאחת הדלתות נפתחת הרכב עובר אוטומטית למצב P.
מזל שאני גר במדינה שבה אני גם יכול לפרק את הדלתות מהאוטו :)

היום במקרה נכנסתי לgoogle timeline והתחלתי לבדוק כמה אני נוסע, זה חולני פשוט, כשאני אומר נהיגה ארוכה, אני באמת מתכוון לזה.

אפשר לראות שאני עוצר לכמה דקות וממשיך...
אז כן, במקרים כאלו, הנעליים יורדות. 4ff5f307b6737e60feed1089e3e28d49.jpg00e1157cbce4518eb8e3139be3ed2066.jpg0179bc65b3a8441ee1e970775ed78db8.jpg

טל"ח

haters will hate

פורסם (נערך)

בטח שקרה . בחניה בעיקר בשעות מאוחרות בחניה אני מיד מתעשת ושם ברקס. .

פעם עם הרכב של אבא שלי הייתה לו אז ברלינגו עם וו גרירה במקום לשים D שמתי R בטעות ונתתי גז . הוו עשה חור בקיר ולמזלי הרכב לא נפגע..

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, SlowRide כתב:

יצא לי פעם לנהוג יחף ברכב אוטומטי. זה לא כזה נורא

סתם ככה בנהיגה רגילה זה לא בעיה גדולה.

אבל כשצריך להפעיל הרבה כוח על דוושת הבלם מהר, זה כואב ברגל (דוושת הבלם היא לא בדיוק כרית נוצות) ולכן קצב הבלימה במצב כזה יהיה איטי יותר מאשר עם סוליה כלשהי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קשה לי להבין איך מתבלבלים בין דוושות..

זה בהיר בשבילי כמו יד ימין ויד שמאל, דוושה ימין ושמאל, להתבלבל בין גז לברקס...לא מקובל עלי בכלל שדבר כזה קורה, לדעתי מי שמתבלבל בין דוושות צריך לרדת מההגה במהרה.

• רעיון טוב! 1

Opel Adam S 2017

פורסם

יש הרבה דברים שקשה לקבל ולהבין הנהיגה. חלק גדול מהנהגים/נהגות עד היום לא יודעים לחנות לאחור בצד ימין שלא נדבר על צד שמאל, בלי לתת איזה חיבוק (בלי רשות) לרכב מאחור, או לחנות חצי רכב בחוץ. 

ללא ספק שלחיצה על הגז במקום על ברקס לא הגיונית, עובדה שהיא מתרחשת לא פעם אפילו בעוצמה לתוך חנויות. האשמה לאו דווקא בחוסר תשומת לב או בלבול, אלא חלק גדול מהנהגים/נהגות שהם כמו פצצה מתקתקת על הכביש חוסר ידע בתפעול הרכב, אי חניית נכונה (לאחור) חוסר ראייה מרחבית (לראות סכנות בראש) נהיגה לחוצה שמובילה לבלבול ומוכן.

לדעתי האישית, ולמרות שהיא לא פופולרית, צריך לעשות סינון יותר קפדני/מחמיר לפני קבלת רישיון נהיגה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...