רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מכון רישוי בטסט שרושם קילומטראז' מופיע לו הקיחומטראז' בטסט הקודם? אם כן, מה קורה ראש מגיע רכב עם ק' נמוך מהקודם?
הודעה אחרונה מאת asix, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הפרמטרים החשובים: אמינות, צריכת דלק (כ-80 ק"מ ביום לעבודה), עלות תחזוקה ונוחות לשלושה ילדים מאחור (17,13,8). ביצועים ואיבזור פחות חשוב. הסוזוקי יקרה ב-15,000 לערך מהקיה. תודה.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
חמי בן 89 , נרטה לי שבשל כך לא מצליח לקבל הצעת מחיר לביטוח. האם בגיל זה ניתן לנהוג מבחינת כיסוי ביטוחי ? תודה.
הודעה אחרונה מאת ronen7, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני יודע שאולי זה לא הפורום המתאים, אבל לא מצאתי פורום אחר שאפשר לשאול. אנחנו המשפחה צריכים לנסוע למנחמיה חודש הבא, אני משכנע את אשתי לבוא איתי כי יש לה פחד מנסיעות ארוכות ומכבישים שבצד הכביש יש תהום...אני מניח שאתם מבינים למה אני מתכוון, זה בדרך כלל קורה בירידות ואז בצד הימין יש תהום...אשתי מפחדת מנסיעות כאלה... השאלה שלי היא האם הדרך מהמרכז למנחמיה יש כבישים עם תהום בצד הדרך, אפילו אם זה תהום ומישור או תהום וירידה. האם יש תהום בצד הדרך בדרך למנחמיה? תודה
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
תאונה קטלנית בארצות הברית לטסלה בזמן שאיש לא ישב על מושב הנהג, אלא שני אנשים ישבו אחד ליד הנהג,שני מאחור והרכב התנגש בחוזקה בעץ (לא ברור אם הופעלה מערכת "אוטו-פיילוט") הסוללה התלקחה ולקחת 4 שעות לכבות את האש. סיפור מדאיג ומפחיד. https://www.ynet.co.il/news/article/SkzgvKcI00#autoplay https://www.kiro7.com/news/trending/2-dead-after-tesla-crashes-bursts-into-flames-houston/ML22GHY3UZCOZCNJYPRGS26R7I/
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
ספינת הדגל החדשה של סיטרואן נחשפה היום. מכונית מאוד מסקרנת ויפייפיה.
הודעה אחרונה מאת Mor Ben s, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 847 צפיות
יש לי סיאט לאון 2012 מנוע 1.8 טורבו הרכב מוציא לי עשן שחור מהאגזוז החלפתי סטימר(הוא היה תקול) ובכל זאת יוצא לי עשן שחור מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת Mor Ben s, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי מולטימדיה שקניתי מחו"ל הכל טוב ויפה, מותקן עובד טוב, התקנתי עליו launcher וסידרתי יפה את כל מסך הבית. הבעייה שאני לא מצליח לשים ווידג'ט על מסך הבית יש לי כרגע ווידג'טים של שעון ושל נגן המוזיקה על מסך הבית אבל כל דבר אחר אני לא מצליח לשים וזה לא בעיה של חוסר מקום על המסך כי ניסיתי לשים על דף ריק. ברגע שאני עושה נגיעה ארוכה על המסך הוא נותן לי לבחור תמונת רקע בלבד תמונה למסך הבית במקום לתת לי לבחור ווידג'טים או יישומים. השאלה שלי אם הדבר הזה נובע בגלל ששמתי לאונצ'ר חדש או שאין קשר ויש אפשרות בהגדרות לאפשר את העניין הזה למרות שממה שחיפשתי לא מצאתי שום הגדרה לעניין הזה. אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת סטס84, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי! אשמח לדעת מה נהוג להוציא מהרכב לפני שגוררים אותו למגרש? רקע- הרכב הוגדר כאובדן כללי בביטוח ובאים כעת לגרור למגרש. חוץ מהחפצים האישים, מה נהוג להוציא עוד? האפוד הזוהר? כל טפסי הרכב ( שהיו לפניי ברכב)? הפח פלסטיק הקטן? השטיחים לרגליים? אולי זה נשמע מצחיק, אבל אני שואלת ברצינות. האם יורידו לי מהערך של הרכב אם חסרים בו אלמנטים פנימיים כמו שכתבתי ? עוד לא קיבלתי דוח שמאי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת מנילה, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו הוסיף מצלמת רברס למסך המקורי ב-3008 שנת 2017 דגם אקטיב?
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני חונה במדרכה ממול לבית של הבן אדם (צריך לחצות את הכביש מהבית שלו כדי להגיע לשם, הוא חונה במדרכה בצד שלו אז זה לא רלוונטי אליו) ניגש אליי בעצבים אומר לי לחנות "כמו שצריך" ולהשאיר מקומות לרכבים אחרים או שהוא מתקשר למשטרה בחיים לא ראיתי אותו לפני זה ולא הבנתי מה לעזאזל הוא רוצה בקיצור חניתי והשארתי מקומות לרכבים אחרים אבל לא רצתי לחנות ליד הפח של העירייה ביום שמפנים אותו (זכותי) אני תמיד מתחשב בנהגים אחרים בגלל זה זה הזוי שהוא נפל דווקא עליי בקיצור אמרתי לו תעשה מה שאתה רוצה הוא אומר לי "אני יודע איפה אתה גר" כאילו מאיים, אמרתי לו שוב רוצה תזמין משטרה אני חונה באפור והלכתי. בקיצור מרגיז אותי שהוא בכלל מרשה לעצמו להגיד לי את הדברים הא…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
רכב גדול ויפה(היום ראיתי אחד במציאות) במחיר יחסית סביר הייתי מצפה לראות יותר ממנו על הכביש(ובפורום הזה) אבל זה לא קורה.
הודעה אחרונה מאת ldti, -
האם כל התחנות בארץ מוכרים ליטר דלק (95) באותו מחיר? או כל חברה עם מחיר משלה? אם לכל תחנה מחיר משלה, האם יש אתר כמו זאפ לדלק שאני יכול לדעת מה התחנה הכי זולה או יקרה?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סין, שהיתה הנפגעת הראשונה ממגיפת הקורונה אשר שיתקה את העולם, עשתה עוד צעד משמעותי לכיוון החזרה לשיגרה מלאה כאשר קיימה את תערוכת הרכבים השנתית המפורסמת שלה בשנחאי. בדומה לשנים קודמות, גם השנה ניתן לראות את התקדמותו של עולם הרכב העולמי לכיוון עתיד חשמלי מלא, עם הצגת שלל דגמים חשמליים למהדרין. טויוטה bZ4X קונספט – העתיד החשמלי של טויוטה בתערוכת שנחאי בחרה טויוטה לחשוף את ה-bZ4X קונספט אשר נועד להציג את החזון של טויוטה לעתיד הרכבים החשמליים. ה-bZ4X הינו קרוסאובר חשמלי למהדרין בגודל בינוני הקרוב בגודלו לראב 4 המוכר, המבוסס על פלטפורמת ה-TNGA של טויוטה אשר פותחה בשיתוף עם סובארו (שהייתה אמונה על מערכת ההנעה הכפולה). ה-4X מציג לראשונה אבולוציה של עיצוב סבי…
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אחי התגייס לפני מספר חודשים ומאז כמעט שלא נוסע ברכב שלו. כך גם יהיה לפחות בשנה הקרובה. הוא עדיין מעוניין להחזיק ברכב לסופשים ולנסיעות מזדמנות. בקרוב הביטוח עומד להסתיים ורצינו לשאול, בעבר ראינו מספר פרסומות של חברות ביטוח המציעות כיסוי ביטוחי רק עבור מספר הקילומטרים שהרכב יסע. בינתיים מצאתי את הפניקס שמציע שירות כזה ואנחנו ממתינים לקבל מהם הצעת מחיר מחר בבוקר. אתם מכירים אולי חברות ביטוח המציעות דבר דומה? ביטוח לפי קילומטרים? כיום הרכב מבוטח בליברה המחיר יחסית הוגן אבל לא קיים שירות ביטוח כזה לפי ק"מ בליברה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת galbaruch, -
אם כן - תפרטו , אני הייתי ממש שמח לטסלה/ אוהב את הרעיון של החשמל, מאוד טכנולוגי וכדומה, ואין סוף אפשרויות שתמיד מתעדכנות. רק מבאס הקילומטרים, למרות שזה שווה ערך למיכל מלא ברכב. בך או כך עניין רק פחות נוח, אבל חסכוני בטרוף ומאוד שקט, שעבורי זה ממש חשוב. לסיכום הייתי קונה באהבה טסלה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
השוואה קצת מוזרה אבל בטווח מחירים שניהם יושבים על אותו מחיר. בגדול לנסיעות ירושלים - תל אביב פעם בשבועיים וקצת טיולים בסופש, אולי טיפה שבילים וזהו. מעניין אותי נוחות נסיעה, טיפולים וביטוח לא יותר מידי יקרים.
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה להשיג מפרט של היצרן לדגם משנון קודם, לצורך העניין קיה נירו 2019 מאיפה אני משיג מפרט שלה בדומה למה שקיים כרגע באתר יצרן עבור הדגמים החדשים?
הודעה אחרונה מאת eliordadon, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
בהתלבטותיי בבחירת רכב חדש ל2 מבוגרים ו2 ילדים עם כסאות בטיחות, אני בודקבין היתר את המפרט בטויטה קורולה סדאן וה'צבק, מבחינת תא המטען: בסדאן 471 ליטר בהאצ'בק 361 ליטר הבדל משמעותי מאד לטובת הסדאן. מצד שני, עכשיו שאני קורא "נפח תא המטען במכניות האצ'בק נמדד עד גובה המדף בלבד", אולי זה מסביר את העניין? ועדיין נשמע מעט תמוהה, לי בכל אופן. האצ'בק היא ללא ספק הדרך המועדפת עלי להעמיס עגלת תינוק כשצריך ביחס לסדאן, מצד שני הנפח מבלבל. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכשתי רכב ראשון בבעלותי. אני מנסה לאתר מק"טים של חלקים ברכב שאני רוצה להזמין. יש דרך/אתר שאני יכול לאתר את זה? הרכב המדובר הוא מאזדה 5 שנת 2011. שאלה נוספת, איך אני יכול להשיג ספר נהג (פיזי, או לפחות דיגיטלי)? תודה רבה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 71 תגובות
- 18 אלף צפיות
יחידה ראשונה של פולקסווגן ארטאון עלתה על כבישי ישראל. למי שלא מכיר מדובר על מחליפת הפאסאט CC ששיווקה החל ב=2017, ועברה לאחרונה מתיחת פנים. הדגם שעלה על הכביש הוא ברמת גימור Elegance Plus עם מנוע 2 ליטר משודרך ל-DSG7 עם מצמדים רטובים. מערכות הבטיחות מקוריות, ורק זיהוי בשטח מת נעדר מהמפרט. מחיר 289900 ש"ח שורה תחתונה - במחיר זה, די מיותרת.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
שלום חברים, בחודש דצמבר 2020 סיימתי את הרומן המקולקל שלי עם קיה ספורטאג טורבו 2018. רבות התלבטתי מה לרכוש- הזמנתי את ה MG PHEV ואז, ביטלתי. אח"כ הזמנתי את הטויוטה CHR ואז, ביטלתי. אפילו שקלתי לרכוש קורולה היברידית, אבל התבאסתי. לא היה לי קליק עם אף רכב, התקשיתי מאוד להתחבר לסוגי רכבים שונים- ההוא קטן מדי, זה גדול מדי, זה יקר מדי. לבסוף, נותרתי בלי רכב עד ליום המפתיע ב 2.2.2021 בו טסלה השיקה את האתר שלה. לא חשבתי הרבה, נכנסתי לאתר, שקלתי במשך כמה שעות ואז אמרתי לעצמי "מה יכול להיות? נזמין !" הזמנתי ושילמתי 500 ש"ח מקדמה. מס' שבועות לאחר מכן נתבשרתי שאני בין ברי המזל שיקבלו את הרכב במרץ הקרוב, זאת לאחר שלחבר אחר דחו את ההזמנה ליוני. …
הודעה אחרונה מאת eladts, -
קארטינג בארץ
מאת amisha- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים !! אני מחפש קצת אדרנלין בתצורה של קארטינג לטובת יום הולדת עם כמה חברים . לפני שנים היה בפתח תקווה ובקריית אונו ואני לא מצליח למצוא אותו ולא יודע אם הם קיימים למישהו יש המלצה לאיזה מקום טוב ? תודה ! ( נ.ב למנהלים - לא יודע אם זה קשור לפה או לאופטופיק , החלטתי שזה קשור לרכב אז שמתי כאן .
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
סאלון? קרוסאובר? סטיישן? מדובר כאן בסוג של הכלאה מעניינת של שלושתם. המעצב הראשי של סיטרואן, Pierre Leclerc טוען אפילו שכשהם חשפו את המכונית בקבוצות מיקוד, אנשים לא הבינו מה זה בדיוק, ושזו היתה המחמאה הכי גדולה מבחינתו כי הוא לא חיפש להגדיר במדויק על איזו משבצת היא יושבת (לא מובן מאליו בכלל אצל מעצבי רכבים). מה שכן האלמנטים השונים מוכרים מה-C4 החדשה שנחשפה בשנה שעברה בשילוב עם רכב הקונספט CXperience concept. סיטרואן מדגישים כי חשוב היה להם לייצר רכב שאנשים ישמחו לשבת בו כנוסעים לא פחות מאשר כנהגים, ושמרווח ופרקטיות היו בראש סדר העדיפויות שלהם בתכנון הרכב. ועם אורך של 4.8 מטר, רוחב של 1.86 ובסיס גלגלים של 2,785 מ״מ, ספינת הדגל החדשה…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
שלום, יש לי ספר הכנה לבחינה עיונית בנהיגה (מבחן תאוריה) שנת 1979. כפי שניתן לראות, הספר מתייחס בהרחבה למבנה מערכות מכאנית, מנוע בנזין ודיזל, מערכת דלק, דרריבשאפטים, סרנים, מערכות בלמים ברכב פרטי ובמשאית. מוקדשים לזה לא מעט עמודים בספר. היום בלימודי תאוריה כל החלק המכאני בקושי מקבל התייחסות אם בכלל. השאלה שלי, מדוע זה ירד והאם לדעתכם באמת אין בזה צורך יותר. מדוע ב 1979 כן היינו צריכים ללמוד את הדברים האלו במסגרת הוצאת רישיון נהיגה והיום לא?
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן מהי רמת סינון החום לחלונות כהים שבאים מוכנים מהמפעל וגם אחוזי מניעת קרינת uv תודה
הודעה אחרונה מאת khc, -
VW מנוע 999 3 בוכנות עם גיר רובוטי כפול מצמדים (הספק 116 כ"ס) - האם מישהו יודע על אמינות
מאת Yehuda and ruty-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי חברים יקרים חבר טוב הזהיר אותי מלרכוש את השילוב בין המנוע 999 3 בוכנות טורבו עם גיר רובוטית כפולת מצמדים שנמצא בשלל רכבים של VW האם יש מן האמת?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לקונספט של ה-EQS נחשפנו כבר ב-2019 ועכשיו במרצדס חושפים את גרסת הייצור הסדרתי של מכונית הפאר החשמלית שלה, ולמעשה גם הראשונה בעולם. ה-EQS היא אמנם המקבילה החשמלית ל-S קלאס, אך פותחה ותוכננה כדגם חשמלי מהיסוד, ויושבת על פלטפורמה ייעודית עבורה. ה-EQS היא מכונית חשמלית נוספת כחלק מאסטרטגיית היצרן "Ambition 2039" המבטיחה מעבר מלא למכוניות חשמליות תוך פחות מ-20 שנה, לצד הבטחה שעד 2030 מחצית מהיצע דגמי היצרן יהיו חשמליים או היברידים פלאג אין, ולא פחות מ-8 דגמים חשמליים עד סוף 2022 כשחלקם מבוססים על דגמים קיימים (כמו ה-EQA שמבוססת על ה-GLA) וחלקם חשמליים יעודיים. המימדים גדולים מאוד, ועם 5.2 מטר באורך, 1.93 ברוחב, ובסיס גלגלים נדיב ביות…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
זיהוי מכונית
מאת motior- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 843 צפיות
מי יכול לזהות לי את המכונית הזאת שראיתי היום? אני מניח שקיט כלשהו. מזכירה לי את הלוטוס 7... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת motior, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע מה טווח המחירים שתעלה הטוסון החדשה אני מתעניין לרכוש את הדגם המפואר ....
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)