רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 696 צפיות
סוזוקי sx4 2010 בעיה במזגן לציין לא חסר גז אין דליפה של גז קורה שבנסיעה המזגן מקרר מצויין ומדי פעם שאני עוזב את הגב ועומד עצירה מוחלטת המזגן מספיק לעבוד ומוציא אויר ולפתע חוזר לציין שקרה לי פעם אחד בעמידה היית על p נתתי גז ל-4 אלף טור ולפתע הרחתי ריח שרוף חזק ברכב ושפתחתי את המכסה מנוע הריח ריח שרוף מכיוון המדחס .אשמח לסיוע
הודעה אחרונה מאת Meir yakov 12, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 662 צפיות
רכשתי ספייס סטאר חדשה.ישנן 3 אפשרויות ביטוח: 1. אצל הסוכן הותיק שלי. יותר יקר אבל הוא יהיה בפינה שלי אם צריך. 2. ביטוח לעובדי מדינה -שירביט - הכי זול. מישהו יודע האם הם מטפלים בלקוח כראוי? ההיגיון אומר שאם הם רוצים לקחת מכרז שוב, הם צריכים רקורד טוב. 3. ביטוח אצל כלמוביל=ביטוח יבואן. הם נשבעים שבמקרה של טוטל לוס או גניבה בשנה הראשונה הם משלמים פיצוי בעלות רכב חדש מאולם התצוגה. כך אמר הסוכן אחרי ששאלתי בעל פה ובמייל מספר פעמים. השאלה אם להאמין להם, כי לוביט שיקרו לי ואמרו אותו דבר לפני 4 שנים ובסוף הגיעה פוליסה סטנדרטית של הראל. מה אומרים זקני השבט?
הודעה אחרונה מאת little sparrow, -
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אתמול השיקה כלמוביל את הדור הרביעי והחדש של יונדאי טוסון. הוא נראה ממש (אבל מ-מ-ש) מגניב, והפעם יש נוכחות הרבה יותר גדולה של מנוע ה-1.6 טורבו המצוין. אבל משהו ברשימת אבזור הבטיחות והמחירים לא ירד לי כל כך חלק בגרון. מה דעתכם? עוד פרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3595/חדשות/יונדאי-טוסון-החדש-בישראל
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים, עומדת לפני מכירת המכונית והחלפתה בחדשה. פרטים על המכונית - פורד פוקוס טרנד 2012 (4 דלתות 125 כ"ס). יד 2, נקנתה עבורי ע"י המשפחה מחברת השכרה ב-2015. 166,000 ק"מ. מבדיקה במרכז הסליקה של חברות הביטוח, התברר לי כי ב-2012 נפתחה תביעת ביטוח כניזוקה והייתה ירידת ערך. שולמו 1500 ש"ח אך לא כתוב כמה אחוזי ירידת ערך.. אני תוהה מה המחיר שהוגן יהיה לפרסם אותה למכירה - האם הולכים לפי מחירון לוי יצחק או מחירון יד 2?, ואיך מתמחרים את אותה תביעה מ-2012?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
אז זהו הסיפור בקצרה - הוצאתי רישיון על אוטומט לפני כמה שנים טובות. התחלתי על אוטומט ואז עברתי לידני ושוב לאוטומט כי ויתרתי לעצמי. באותה תקופה היה מחסור מטורף בטסטים עם המתנות של חודשים בין טסט לטסט, וכבר נכשלתי פעמיים על אוטומט ממילא ורציתי רישיון כבר. הרעיון היה להשלים לידני אחרי זה כי נהניתי לנהוג על הילוכים אבל זה לא יצא לפועל משלל סיבות שלא אכנס אליהן. תוצאה של אותן סיבות היא שלא נהגתי רוב השנים שאני מחזיק ברישיון. עכשיו אני רוצה לחזור לנהוג ולקנות רכב מיני או סופר מיני אבל לצערי שוק המשומשות בארץ נשאר מזעזע כפי שהיה. כל מה שמצאתי בסכומים שאני מוכן לשלם זה קופסאות גפרורים קוריאניות במחירים מופקעים, יפניות מכוסחות עם שנתונים ישנים ואירופאיות רובוטיות. לעומת…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 72 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
בפורום יעוץ כשמייעצים, כמעט אף פעם לא מביאים דגש לעניין הזה. ולא כול כך ברור לי למה. האם עד כדי כך לאנשים לא אכפת מזה? למשל יש מישהו שמתבלט בין יונדאי אלנטרה ו-קיה פורטה. לכאורה אותו מנוע וגיר, אבל אני אישית חושב שהאלנטרה בכמה רמות מעל הרבה בגלל האיכות החומרים הירודה והשחורה של הפורטה שמזכירה לי רכבים מלפני 15 שנה. מעולם לא החשבתי את עצמי כמלטף דשבורדים, אבל קשה לי לקנות רכב שמרגיש באיכות החומרים שלו נחות. האם זה משהו שנכנס לשיקולים שלכם בבחירת רכב?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
האם אתם חושבים שיהיו בעתיד מכוניות עם מנוע חשמלי ותיבת הילוכים ידנית ? אני אומר... אולי. חובבי הידני לא יעלמו וזה נתח שוק גדול לפי דעתי. אז למה שזה לא יהיה. זה שהמנוע חשמלי לא חייב לשנות את כל אופי הרכב, אם זה רכב ספורטיבי (ידני) הוא יכול להישאר ספורטיבי בידיוק כמו שהוא רק שהמנוע יהיה חשמלי.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
הבנתי שזה קוד שבנוי מארבע ספרות, וזה לא נמצא ברישיון רכב.
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לא זוכר אם זה מתאים לכאן או לטכני... נקנתה יד 2, 120K מאדם ששמר עליה היטב וטיפל בה רק במוסך מורשה. סיימה את חייה בטוטאל לוסט ב295K. סה"כ היתה אצלי 54 חודשים, נרכשה ב36K ואקבל עליה 18K, אז אני חושב שיהיה נכון לומר שירידת הערך שלה היתה 333 ₪ לחודש. במהלך חייה הטובים אך המפרכים אצלי – טופלה אך ורק בחלפים מקוריים, ואך ורק במוסך גבע המומלצים והמקצועיים. לעיתים אלעד (מלטבשי) עזר לי לרכוש חלפים במחירים מוזלים ותמיד הוא עזר לי במחשבה טובה ושכל טוב, ועל כך תודתי הגדולה. בגדול מעולם לא קרה שהמוסך אמר לי להחליף או לעשות משהו ולא עשיתי. הייתי מאוד ממושמע. במהלך חייה אצלי עברה פעם אחת טיפול טיימינג ומשאבת מים, (בדיוק היתה אמורה לעבור אחד נוסף, החלפים ממתינים...…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נניח שמסיבות כלשהם(קורונה, צמיגים, הזמנת חלקים מחול) הרכב ״הושבת״ ולא היה בשימוש בכלל בשנה האחרונה , ומספר הקילומטרים שרשומים ברשיון הרכב מהטסט האחרון לא השתנה, עכשיו בבואי לבצע טסט הבוחן יכול להכשיל אותי בטענה שהקילומטרים לא השתנו בין שני מועדי הטסט? אולי בטענה שהספידומטר בלוח מחוונים תקול?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי לכולם אני גר בקומה 7 והיום הבחנתי במישהי שמשום מה הניחה ארגז פירות/ירקות על הגג של הרכב שלי (ולאחר מכן גם כנראה גררה אותו ולא ישר הרימה) מה שגרם לשריטות של הצבע , ויש לי הוכחות של תצלום מלמעלה (למרות שלא רואים בבירור) ואני בוודאות יודע מי זאת, מה הייתם עושים במקרה הזה? אני יוצא מנקודת הנחה שהיא תתקוף ותגיד שזאת לא היא בתמונות , אז פשוט זה לא כנראה לא יהיה...
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- 14 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
יבואנית רכבי קיה בישראל הודיעה על תחילת השיווק של דגם האקסיד - מנוע 1.5 טורבו המשלב מערכת מיקרו היברידית 48V. ההספק עלה ל- 160 כ"ס והמומנט המרבי 25.8 קג"מ המתקבל בטווח שבין 1,500 - 3,500 סל"ד. (הדגם הקודם: מנוע: 1.4 והספק 140 כ"ס והמומנט המרבי 24.7 קג"מ). מפרט הרכב - קיה XCEED https://kia-israel.co.il/catalog/mifrat-xceed.pdf מחירון: קיה אקסיד 1.5 טורבו EX אוטו' - 141,900 ₪. קיה אקסיד 1.5 טורבו Premium אוטו' - 147,900 ₪.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, שאלה בסיסית - על מי נופלת האחריות לשלם את האגרה של העברת בעלות על הרכב? להבנתי זה על מי שמוכר את הרכב, אני טועה?
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
התייעצות במכירת רכב 1 2
מאת Didi_t- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב מזה כשלוש שנים שקיבלתי מאחותי הגדולה (נעשתה העברת בעלות), בזמנו היא רכשה את הרכב מליסינג. לצערי, אין לי היסטוריית טיפולים מסודרת לרכב כי אבא שלי היה זה שלוקח ומחזיר את הרכב אבל לא היה מספיק חכם לתעד את הטיפולים באופן מסודר. בנוסף לכך, חשוב לי לציין שאני לא יודעת מה באמת ההיסטוריה של הרכב, מכיוון שנקנה מליסינג אין שום דרך לדעת אם אי פעם עבר עליו משהו, אם חלילה עבר תאונה או שהיו תיקונים. לקחתי את הרכב לפוליש ווקס כדי להחזיר לו את הברק, אני לא יודעת עד כמה ההשקעה הזו הייתה משתלמת כי נלקח ממני מחיר מעט גבוה ביחס לתמורה אבל זה כבר עניין אחר. בכל מקרה, אני מוצאת את עצמי בסיטואציה לא פשוטה, גם ערך הרכב משמעותית יהיה נמוך ממחיר מח…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מי מנחש מה זה "עם הרגל הראשונה של ההפחתה". רמז, קשור כמובן ברכבים.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי 3 שנים רק היום גיליתי שהחלונות שלי מתרוממים לבד כשאני נועל את האוטו... נסיתי תמיד שהמראות יסגרו לבד ולא דרך הכפתור, לחצתי על השלט פעמים, לחצתי ארוך כלום לא עובד.. האם יש למראות סגירה אוטומטית שלא עליתי על זה? תודה
הודעה אחרונה מאת bati357, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, שאלה זריזה. אני יכול להבין מקרה הפוך, שבו השנתון ברישיון רכב הוא עדכני יותר מהמספר שלדה, אבל טרם נתקלתי במצב הפוך עד עכשיו. במקרה במהלך חיפוש חלפים לרכב שלי גיליתי שהVIN מציג שהשנתון של הרכב הוא 2016, בעוד שברישיון הרכב רשום 2015. WVWZZZAUZGWxxxxxx http://www.clubvw.org.au/vwvin לפי האתר האות G מייצגת שנתון 2016, אבל ברישיון רכב רשום לי 10/2015. הגיוני הדבר הזה?🤔
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מכיר כמה כבישים מהירים כאלה שאתה רוצה לפנות ימינה ויש 2 נתיבים לנסיעה ימינה אבל אתה יכול להשתלב רק דרך הנתיב השמאלי ביותר. הבעיה שהרבה מאוד אנשים פשוט לא מבינים שהם צריכים "לפנות את הדרך ולהשתלב קודם כל בנתיב השמאלי אם אפשר כדי שעוד רכבים יוכלו להשתלב. האם זה ציפייה מוגזמת מדי? איך פותרים את הבעיה הזאת בכלל? גם מנקודת מבט של מהנדסי תחבורה כי אני רואה שעדיין עושים את זה גם בצירי תחבורה מאוד מרכזיים.
הודעה אחרונה מאת arik100, -
מציאת מס' המנוע
מאת גדידי- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מבקש לדעת היכן מוצאים את מס' המנוע של סקודה .רומסטאר-2008
הודעה אחרונה מאת much, -
אשמח לשתף אתכם בחווית רכישה שלי עם אופרייט ליס וגם אשמח לעצות מה דעתכם בנושא רכשתי מאופרייט ליס גלילות ב31.3 קיה נירו 2018 עם 65 אלף ק"מ לא לקחתי את הרכב לבדיקה כיוון והם נתנו לי כתב התחייבות על מצבו התקין של הרכב , הרכב עבר טסט חודש לפני מועד הרכישה ולאחר מיקוח של כמה שעות אצלם יצאתי עם הרכב החדש שמח וטוב לב , במהלך הרכישה ביקשתי מנציג המכירות וכן ממנהל הסניף שידאגו להחליף לרכב צמיגים - כאחת מהדרישות שלי . ואז הגיע ה"איש הטכני" שלהם וקבע בזריזות שהצמיגים חדשים והרכב עבר טסט ואין לי מה לדאוג והכל טוב ,ולמרות זאת התעקשתי איתם אך ללא הועיל. לדאבוני לאחר שנסגרה העסקה והרכב הועבר לבעלותי בנסיעה הביתה גיליתי כי ההגה רועד באזור ה105 קמ"ש , מייד עם הגילוי פניתי …
הודעה אחרונה מאת baer, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 691 צפיות
חברים יקרים אשמח מאוד לעזרה מישהו עובד בכלמוביל?ויכול לסייע לי בשאלה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eliorlevi11, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאון fr 2020 - המון רעשי פלסטיקה מהגג ומהדלתות. חשוב לציין שבכבישים חלקים אין רעשים. צ'מפיון לא מסוגלים לסדר את הרעשים. הייתי אצלם פעמיים לפחות והם ניסו פתרונות סבתא כמו שטיפה של הרכב ומריחה כלשהי על הגומיות בגג. יש לי לפעמים נסיעות שהן בעיר והרעש פשוט מחרפן ולא פוסק. מרגיש לי רכב משנות ה60 שלא מפסיק להרעיש. זה די מבאס כי הרכב באמת אחלה אבל זה משהו שמסוגל להוציא אנשים מדעתם. מנסה את חכמת ההמונים- יש משהו שאפשר לעשות? לא מעוניין למכור אבל זה יכול להוביל לשם. אשמח לעצות
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום למשתמשי הפורום, כיום כאשר אני עושה פנייה שמאלה (כאשר יש נתיב אחד שמאלה ואחרי הפנייה אני אצתרך לעשות פנייה ימינה ולשם כך עובר לנתיב הימני) אז אני פונה כמו שלימדו אותי משמאל לשמאל ואז לעבור לנתיב הימני (חץ האדום), אבל אני רואה הרבה נהגים שישר נכנסים בנתיב הימני (כמו בחץ הירוק), רציתי לשאול האם זה בכלל מותר או שסתם מתעצלים? תודה סליחה על הפרסום הכפול, לא בטוח למה זה קרה
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אתם שוקלים לרכוש טסלה, רציתם לשבת ולהרגיש אז עד שיתחילו נסיעות המבחן, טסלה פתחה את חנות הפופאפ שלה. תהנו ! קרדיט לצלם : רוברט פרוידמן
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 827 צפיות
מחפש רכב משפחתי גיפון עד 70 אלף
הודעה אחרונה מאת David91, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמדומי שפעם שעברה גבו ממני כ100 ש"ח. על מה זה?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב האם ניתן לקבל ממשרד הרישוי העתק של רישיון רכב שנמכר ולא בבעלותי היום ? איך עושים את זה ? תודה למגיבים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
טעינה ביתית ?
מאת nurusz- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 842 צפיות
מישהו כבר התקין תחנת טעינה ביתית ? באפקון דורשים כ 4500 ש'ח ל WALL CONNECTOR
הודעה אחרונה מאת nurusz, -
- 1 תגובות
- 671 צפיות
שלום למשתמשי הפורום, כיום כאשר אני עושה פנייה שמאלה (כאשר יש נתיב אחד שמאלה ואחרי הפנייה אני אצתרך לעשות פנייה ימינה ולשם כך עובר לנתיב הימני) אז אני פונה כמו שלימדו אותי משמאל לשמאל ואז לעבור לנתיב הימני (חץ האדום), אבל אני רואה הרבה נהגים שישר נכנסים בנתיב הימני (כמו בחץ הירוק), רציתי לשאול האם זה בכלל מותר או שסתם מתעצלים? תודה
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פולקסווגן הוציאו מכונית חשמלית, קו ייצור, הכל מיוצר אצלם. לא איזה סטרטאפ. הם מייצרים את הסוללות, פתחו מפעל למחזור סוללות. ממש רכב מושלם. באירופה ה ID 3 שזה בעיקרון אותו רכב עובר במכירות את הגולף. כמה שאני לא אוהב מכוניות חשמליות, זכו בצדק. במבחני הרכב מצאו כמה בעיות אבל אלה רכבים תרום ייצור. הבעיה הכי גדולה בארה"ב היא שפולקסווגן בתור עונש על פרשת הדיזל בנו רשת טעינת רכבים וה ID 4 לא מותאם לעבוד עם העמדות נוסיף העיצוב הטוב ביותר: לנד רובר דיפנדר מכונית יוקרה מרצדס S מכונית ספורט 911 טורבו מכונית עירונית הונדה e https://www.worldcarawards.com/web/2021_results.asp
הודעה אחרונה מאת ldti,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)