רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
אהלן, מי לרוב מתעסק בכתיבת הקוד למחשב הרכב?
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאור פתיחת האיחוד האירופאי לתיירים, החלטתי להגשים חלום ולעשות טיול מוטורי של שבועיים וחצי בספטמבר באזור גרמינה, אוסטריה, איטליה, שוייץ ואולי גם צרפת (תלוי אם לא יצא לחוץ בזמנים). תמיד רציתי לשכור M2, אבל מסתבר שהרכב נעלם מהמבחר של SIXT, וכרגע האופציות הכי מעניינות שיש הן: M235, M240 Convertible, M440 כולן באזור טווח מחירים לא רחוק אחד מהשני, כשיש גם M4 שאומנם עולה $27 ליום יותר מה-M440, אבל שוקל גם אותה. התכנון הוא עם עוד חבר, אז אם זה מוסיף לשיקול, יהיו תיקים/מזוודות בבאגז' ו/או במושב האחורי. שנינו אף פעם לא נהגנו על רכבים כאלה חזקים, וגם לא ברכבים עם הנעה אחורית, אז כנראה שלא נוכל בכל מקרה להביא אותם אל הקצה, ונהיה הרבה יותר זהיר…
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
-
- אחראי פורום
- 41 עוקבים
- 210 תגובות
- 34.2 אלף צפיות
כבר שבוע אני שומע שמחירי הרכבים החדשים נשחטו עשיתי קצת בירורים בכלמוביל לא רואה שום ירידה מישהו מכיר , ראה, שמע ירידה אמיתית במחירי הרכב? אולי זאת הזדמנות טובה להחליף רכב בינתיים נשמע לי כמו נסיון לפרסום זול
-
- 13 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
פרק חדש בסיפור של אנדרדוג השטח האהוב עליי, טלקאר מתחילה בשיווק מתיחת הפנים של סאנגיונג רקסטון, שמתקרב למתחרים אבל עדיין נשאר קצת מאחוריהם. גם במחיר. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3599/סאנגיונג-רקסטון-המחודש-בישראל
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
ביקורת מתמשכת – פורד פוקוס למה? ראיתי כמה ביקורות שבעיקר משבחות את הרכב פה באתר או באתרים אחרים, לא ראיתי איזשהו שרשור מתגלגל על החזקה או אחזקה או משהו בסגנון, אז חשבתי לעשות את זה בעצמי. אשתדל לעדכן לפחות פעם בחודש, יותר אם יהיה משהו מעניין לדווח. אספר קצת על הדרך שבה הגעתי לפוקוס, מה היו הלבטים, החששות, הפשרות והרגשות שהיו מעורבים בכל התהליך. 14.4.21: עד הלום רפרטואר הרכבים שלי עד היום הוא כדלהלן: רנו מגאן דור 2 1.6, פורד פוקוס דור 2 1.6, קורולה דור 10.5 1.6 (אחרי מתיחת הפנים, בלי הגיר הרובוטי המזעזע), אוקטביה דור 3 לפני מתיחת הפנים 1.2, והאחרון טויוטה קאמרי 2008 2.4. אולי יש פה מספר מצומצם של אנשים שיזכרו שלפני יותר משנה, כשהקורונה רק התחילה, חיפשת…
הודעה אחרונה מאת Dan786, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הג'יפון הקטן של מאזדה שאף פעם הצליח להתרומם מעבר למכירות של כמה מאות בשנה בשל מנוע גדול ותמחור גבוה יחסית למתחרים מקבל מנוע קטן יות ותמחור שעשויים להפוך אותו לאחד הדגמים הנמכרים ביותר של מאזדה בישראל. הוא יגיע בשלוש רמות גימור: Zoom, Urban ו-Modern כאשר גירסת הזום הבסיסית תתומחר בסביבות 120K ותהווה אופציה מצויינת למי שרוצה ג'יפון במחיר סביר עם גיר טיפש ומנוע נטול טורבו. כל הדגמים מגיעים עם מערכות בטיחות מקוריות.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מוטב מאוחר. ארבע שנים אחרי שהתחיל להימכר, מאזדה CX3 מקבל סוף סוף מנוע 1.5 ליטר צנוע יותר ועל הדרך גם מחיר כניסה נמוך יותר (ובשורה לא משמחת למי שרוצה את המנוע הגדול). עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3600/חדשות/מאזדה-CX3-מקבל-מנוע-1.5-ליטר
הודעה אחרונה מאת פבל, -
האיוניק ה"מקורית" הושקה רק לפני שלוש שנים, ותוך 0 שניות בדיוק היא הפכה את סגמנט המשפחתיות על הראש. מאז עברו רק 3 שנים, אבל מתיחת הפנים של האיוניק נחתה לעולם אחר לגמרי.
הודעה אחרונה מאת huber, -
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בהמשך לרצון מאות מחברי קבוצת הפייסבוק שלנו למדריך מפורט לרכישת רכב משומש, הכנתי מדריך טקסט רחב המסביר מא' עד ת' איך ניגשים לקניית רכב משומש, ובנוסף מדריך וידאו שמפרט אילו בדיקות לבצע לרכב, מבלי צורך בכלים או ידע מיוחד. המדריך לא מכסה את כל הבדיקות, לכן רישמו גם בתגובות מה אתם ממליצים לבדוק בנוסף למה שכבר צויין בסרטון. זה סרטון הבדיקה וזהו המדריך המלא הכתוב: https://knufia.org/מאמר-מדריך-לרכישת-רכב-משומש/
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב אז זה סרטון מהערב. מה היה ניתן לעשות עוד כדי למנוע תאונה או במקרה של תאונה להקטין את הפגיעה? כמובן שתמיד כדאי לסוע קצת יותר לאט (לא נסעתי מהר פשוט לא רואים כלום בחושך) אבל מה עוד? אבל חוץ מזה האם היה כדאי לצפור? על פניו המחשבה באותו רגע הייתה לנסות להבריח את הסוסים בחזרה אבל שתי שניות אחר-כך חשבתי שאם הסוסים היו באמת נבהלים מהצפירה כנראה היה פה אסון כי הם היו רצים לכביש ולנתיב השני איפה שעברתי. לסוס כמו לגמל יש מרכז כובד גבוה ולכן מאוד מסוכן להכנס בהם כי הם פשוט עפים לתוך הרכב דרך השמשה. האם צריך לנסות אולי דווקא להתקע ברגלים של החיה כשרים ברירה אחרת? אשמח לדעת מה אתם חושבים כי לצערנו ייתכן ונתקל בעוד בעלי חיים …
הודעה אחרונה מאת Dan786, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מכירים את פירלי? בוודאי! מתי נתקלתם בצמיג שמתקן בעצמו חור ממסמר או בורג אפילו אם נשלפו? ליצרן יש סדרה של seal inside שלדבריו מפחיתה ב 85% סכנת התקעות מחורים כאלו. בעולם של מכוניות בלי גלגל ספייר זה נראה כשיפור מעולה. הבעיה, שלצמיגאים תיקון פאנצ'ר זו הזדמנות נהדרת להציע לך סט חדש... ואילו הצמיג הזה יפחית את ההזדמנויות באופן דראמטי. https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/car/tech-and-knowledge/seal-inside
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 605 צפיות
משרד התחבורה הודיע כי לא יאפשר ליבואני הרכב להמשיך למכור מכוניות חדשות אם חלפה שנה ממועד הייצור. ההקלות שהיו בתקופת הקורונה יסתיימו בסוף יולי https://www.calcalist.co.il/local_news/article/HJSKnnvud
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
שלום לכולם. קניתי לפני כשבוע את הרכב הנל. בכל נסיעה, קצרה וארוכה, עירונית ובינעירונית, גוררת כאבי גב תחתון איומים. ניסיתי לכוונן את המושב, ההגה, הנחתי משענת אורטופדית, כלום לא עוזר. מה ניתן לעשות? אנשים אחרים מספרים לי שהרכב כן נוח, אולי אני לא מכוון טוב?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
בתמונה זה נראה כמו מיצובישי אאוטלנדר, אשמח לשמוע חוות דעתכם..
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי! סרטון ראשון שאני מכין לסיקור רכב, רכב המשפחה, אשמח לחוות דעת ועצות!
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
למה יצרניות רכב ממשיכות לכייל המתלים בצורה כזאת שהרכב נוקשה ולא נוח? נוחות נסיעה זה הדברים הכי חשובים, מצד שני יש המון מכוניות חדשות סופר לא נוחות. נסעתי במאזדה 2006 לעומת 2019 2006 הרבה יותר רכה, הגוף לא נשבר אחרי כל פס האטה ולא מרגישים כל שיבוש קטן. מניח שזה לא עולה ליצרניות אקסטרה כסף כדי שהאוטו ישכך יותר שיבושים, אז למה הכיול והמתלים הם כאלה נוקשים?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי סתם עניין אותי לדעת , אם יוצאים רגע מעניין החוקיות של השחרה , לדעתכם השחרה של שמשה אחורית עלולה לפגוע ביכולת צילום של המצלמה האחורית? אם כן עד כמה? קראתי קצת בפורומים בחו"ל וזה נראה שחלוקים בדעותיהם (הסתכלתי ב reddit) , חלק אומרים ככה חלק אומרים אחרת, רציתי לדעת מה חושבים פה. ממה שראיתי ביום זה פחות משמעותי (עדיין אפשר לראות טוב ולקרוא מספר רישוי) , לכן השאלה שלי היא יותר מתייחסת לשעות הערב, כשחשוך הרי יש רכבים שמגיעים עם השחרה מהמפעל, מה עושים במצב כזה ? על איזו רמת השחרה הייתם ממליצים לשמשה אחורית עם מצלמה ?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 762 צפיות
היי מישהו יכול להסביר לי מה המחיר אם מפרסמים אותו ב 1344 שח ואני נכנס לאתר לבצע רכישה אני רואה אותו ב 1680 שח
-
- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מעל לשנה אחרי שנחתה כאן הקופרה אטקה וחיה מאז בסוג של לימבו, מושק היום מותג קופרה על כל דגמיו, עם אולם תצוגה וצוות ייעודיים, וליינאפ [כמעט] מלא. כל הפרטים בידיעה: https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3586/חדשות/קופרה-בישראל-אבל-באמת-הפעם
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
חלקכם אולי כבר ראה בשבוע שעבר שהדור החדש של קיה קרניבל נחת בישראל. אז אני חושב שבניגוד לתגובה הראשונית של "נו, אז...?" כדאי שנשים לב טוב טוב להשפעה שלו על עולם הרכב בשנים הקרובות, כי יכול להיות שהוא הולך להפוך אותו - שוב - על הראש. הסתקרנתם? תוכלו לקרוא עוד כאן: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3596/חדשות/יכול-להיות-שקיה-פיצחה-את-
הודעה אחרונה מאת Metronome, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם לחץ האוויר בצמיג "קר" בקיץ ובחורף אמור להיות אותו דבר...משמע שיחרור לחץ בקיץ... מבחינה תיקנית נדמה לי שהלחץ שהיצרן ממליץ הנו לפי 20 מעלות. אבל מי חי במעבדה?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפעמים אין ברירה וכדי להגיע לפיקניק חייבים לעבור איזו דרך עפר. אם כך, על מה צריך להקפיד כשנוסעים עם רכב כביש בדרכי עפר? חוץ מנסיעה איטית כמובן והקפדה לא לעלות על אבנים גדולות.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 10 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, רציתי לשאול, האם מאזדה לאנטיס היה רכב מוצלח בנקודת השקתו? כשאני אומר מוצלח אני מדבר על - אמינות, סחירות, אחזקה, נוחות, התנהגות, ביצועים. ספציפית מדבר על מנוע 1800/2000 (אלו שהגיעו עם סאנרוף). זה מעניין אותי, כי הוא מבין הרכבים הבודדים שעוד רואים על הכביש משנת 2001-2004. יש מצב שעצם העובדה הזו מעיד על כך שהרכב מוצלח בהשוואה לרכבים אחרים, אפילו משנתון גבוה יותר, שנעלמו כליל?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבוע טוב לחברי הפורום, אחד הדיירים פנה אלי (כוועד) בבקשה להתחבר לחשמל הראשי (המשותף) בבניין, למשוך משם כאבל ולהתחיל לטעון את רכבו. ואז אחת לחודש הוא מעביר לי כסף לפי המונה. כמובן שהתחלתי לבדוק את הנושא, והבנתי שזה לא כזה פשוט: 1. מה יקרה אם עוד דיירים ירצו רכב חשמלי (מה שהגיוני שיקרה), וירצו גם להתחבר... בסוף זה לא ישים להתחיל להתקזז עם כל דייר. 2. הבנתי שיש כמה חברות שעושים עמדות התקנה ומעבירים ישירות לועד. יש לציין שיש 2 קומות של חניון בבניין אשמח לחוות דעתכם, ואם יש כאן למישהו נסיון עם בניין רב דיירים וחניון תת קרקעי - מה טוב תודה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לשמוע המלצות למנשא אופניים טוב ולא יקר שמתאים לטויוטה אוריס סטיישן- 3 זוגות אופניים ראיתי הרבה מנשאים שמסתייגים מרכבי סטיישן בגלל הספוילר פלסטיק הקטן שיש מאחורה - תמונה להמחשה תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 11 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יצאה לי מגילה ארוכה מידי וניסיתי לחלק אותה לחלקים נפרדים. כל אחד בתגובה משלו, אבל המערכת מתעקשת למזג את ההודעות שלי, אז סליחה על האורך כאמור, אפתח בתיאור קצר של המצב הנוכחי: ב-7 החודשים הראשונים שכרתי רכב משדה התעופה. המחיר היה סופר זול (ממוצע של כ-180 יורו לחודש לרכב משפחתי או ג'יפון קטן בסגנון הג'וק או הרנגייד). הקאצ' לכאורה היה בכל חודש הייתי צריך להגיע לליסבון להחליף אותו (180 ק"מ ועלות של 50 יורו בדלק ובכבישי אגרה). "לכאורה" כי הפכנו את זה למסורת של סופ"ש בליסבון בכל חודש וממש נהנו מזה וזה עבד לנו מעולה. אבל אז קורונה. בחברת ההשכרה איפשרו להאריך השכרה עד 3 חודשים וכשהם נגמרו, שכרתי רכב ממכר בעל מגרש מכוניות. BMW 520D סדאן משנת 2010. שנאתי אותה והחלפנ…
הודעה אחרונה מאת f31, -
שנים רבות היה מקובל שחלק מאיבזור של רכב יוקרה, וגם כאלו שרצו להדמות לרכב יוקרה, היה לכלול מרכיבים של עור מן החי במרכיבים שונים של הרכב - כמובן מושבי עור וגם ציפוי להגה ולידית ההילוכים , דיפונים שונים ועוד. מסתבר כי זמנים משתנים ויש דרישה גוברת לרכבים "טבעוניים" - כאלו שאינם עושים שימוש בחלקי גופות של פרות וחזירים. יצרני יוקרה מסוימים ובייחוד כאלו שדאגה לקיימות ולשלום כדור הארץ מעניינת אותם - עושים את השינוי. טסלה לדוגמא כבר מתנזרים כליל משימוש בעור, כולל בדגמי הפרימיום שלהם. קראו כתבה מעניינת בנידון. https://www.themarker.com/blogs/daniel-schmil/BLOG-1.9703815 מה דעתכם? זה שינוי לטובה או לרעה? למישהו יחסר מגע העור ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי סקירה של לקסוס IS החדשה, בקיצור היא עולה בארה"ב כמו שטויוטה יאריס עולה בארץ. כן כולנו יודעים שיקר לקנות רכב בארץ השאלה היא האם זאת גזירה משמים? איך זה שהייתה מחמאת קוטג על כמה שקלים ואין מחאה על הרכישה השניה הכי גדולה של כל אדם שתוכל לחסוך עשרות עד מאות אלפים לכל אדם?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
אתמול נסעתי בדרך עפר והגעתי לנקודה שבה בעלייה, תוך סיבוב חד, הגשמים חרצו תעלה דיי עמוקה לרוחב הכביש. הייתי עם רכב פרטי. לא ניתן היה להיכנס עם שני הגלגלים ביחד לתוך התעלה, כי זה היה מושיב את הרכב על הגחון והייתי חייב לעבור את התעלה באלכסון, ובמהירות מאוד איטית. בשל מבנה הדרך הגעתי בכל מצב לכך שאחד הגלגלים המניעים היה באוויר והרכב לא התקדם משם. לא מדובר במסלול קשה אלא בכביש עפר רגיל שנוצרה בו תעלה בשל הגשמים. תעלה שעם ה-XV שהיה לי בארץ לא הייתי שם לב שהיא אמורה להטריד אותי בכלל. זה גרם לי לתהות האם יש רכבי 4*2 שיכולים לצאת מעמידה כשאחד הגלגלים המניעים באוויר. הסתכלתי על סרטונים של הגריפ קונטרול של סיטרואן ונראה שהוא היה להתמודד עם זה לא רע בכלל. אני צודק? יש עוד …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
הנבואה ניתנה לשוטים. אבל, אנחנו רואים שמגמת הירידה התלולה ברכישת רכבים 'עממיים' עם תיבת הילוכים ידנית, ממשיכה ומעט מאוד רוכשים רכב ידני חדש, מהרבה סיבות: א. אמונה שיהיה קשה למכור אחר כך ב. אבזור נחות לעומת הגרסה האוטומטית ג. נוחות באופן כללי ועוד... בשוק היד שנייה, יש ביקוש ער וגבוה מאוד לרכבים ידניים, בעיקר בגזרת הקטנות, ויעיד על כך כל מי שניסה למכור רכב ידני בשנים האחרונות. בעקבות מחירי סגירה של רכבי יד שניה שאני שומע לאחרונה, בגזרת ה20K שקל, אני רואה שהמחירים כמעט ולא ירדו בשנתיים האחרונות אצל רכבים מסוימים, בזמן שבדגמים האוטומטיים תמיד המחירים צונחים. כמובן שמשחק פה עניין היצע וביקוש פשוט, אבל השאלה הנשאלת היא גדולה מכך. במ…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ.,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 353 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yoyo770
- topop
- mottis
- יוס123
- David32
- discoTD5
- baer
- Tal7
- פריג'י
- מבין הרבה
- פיגו107שנת2010
- yoni162