Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראיתי סקירה של לקסוס IS החדשה, בקיצור היא עולה בארה"ב כמו שטויוטה יאריס עולה בארץ. 

כן כולנו יודעים שיקר לקנות רכב בארץ

השאלה היא האם זאת גזירה משמים? 

איך זה שהייתה מחמאת קוטג על כמה שקלים ואין מחאה על הרכישה השניה הכי גדולה של כל אדם שתוכל לחסוך עשרות עד מאות אלפים לכל אדם? 

עריכה אחרונה על ידי me5000
פורסם (נערך)

כל המחאות שבעולם לא ישנו את המציאות הזו, ענף הרכב הוא סופר חשוב והכרחי לכלכלה של מדינת ישראל וכל ממשלה שתעלה לא תעז לגעת בפרה הקדושה הזו. 

גם אם איכשהו היית כופה שינוי בענף הזה ופתאום הכל היה מתומחר כמו בארה"ב אז היית חוטף את הצינור ממקום אחר, משהו היה חייב למלא את הוואקום הענקי שנוצר בתקציב והמשהו בזה לא בהכרח יהיה נעים יותר מרכב עם מיסים גבוהים ועוד כמה שקלים בתחנת הדלק. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
פורסם

אתה שואל לגבי רכבים, אני שואל לגבי דירות, הצורך הבסיסי לקיום קורת גג שלא אפשרי כאן עבור אדם שעובד במשכורת מינימום, משם לרכבים, להשכלה, למצרכים, ובעצם לכל דבר בארץ.

פורסם

אנחנו צריכים לשאול , למה אין לנו תחבורה ציבורית תקינה שפועלת 7 ימים בשבוע, ואז לא היה לנו צורך ברכב כל הזמן, ונוכל להסתפק ברכב פחות יקר.

הכול מעגל פוליטי, כולם יודעים את זה. אין פה סוד.

ואנחנו גם יודעים שהרבה אנשים קונים רכב מעבר ליכולת שלהם, פוזה, מה השכן יגיד וכו...

ולמה בכלל מותר להיות במינוס בעובר ושב?

הכול קשור פה להכול.

וכן המיסים של הרכב למדינה, צריכים היו לבוא ממקום אחר.

אנחנו צריכים להוריד רגל מהגז מהצריכה שלנו, להסתפק בפחות.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
לפני כשעה, me5000 כתב:

איך זה שהייתה מחמאת קוטג על כמה שקלים ואין מחאה על הרכישה השניה הכי גדולה של כל אדם שתוכל לחסוך עשרות עד מאות אלפים לכל אדם? 

הייתה מחאה כזאת,  "גם לי שר התחבורה חייב כסף"
https://www.facebook.com/KatzOwesMeMoney/

לפני כשעה, Doron_Z כתב:

כל המחאות שבעולם לא ישנו את המציאות הזו, ענף הרכב הוא סופר חשוב והכרחי לכלכלה של מדינת ישראל וכל ממשלה שתעלה לא תעז לגעת בפרה הקדושה הזו. 

גם אם איכשהו היית כופה שינוי בענף הזה ופתאום הכל היה מתומחר כמו בארה"ב אז היית חוטף את הצינור ממקום אחר, משהו היה חייב למלא את הוואקום הענקי שנוצר בתקציב והמשהו בזה לא בהכרח יהיה נעים יותר מרכב עם מיסים גבוהים ועוד כמה שקלים בתחנת הדלק. 

הממשלה מגיבה לציבור. אם תהיה דרישה משמעותית להוריד את מחירי המכוניות הממשלה תוריד מיסים.
יש מיסים גרועים פחות ממס קנייה על מכוניות.
אם תשאל בכירים באוצר למה בכלל המיסים כל כך גבוהים יאמרו לך שזאת דרך למנוע את גידול הגודש בכבישים ואת זה עושים טוב יותר מיסי גודש.

לפני כשעה, Mikelt89 כתב:

אתה שואל לגבי רכבים, אני שואל לגבי דירות, הצורך הבסיסי לקיום קורת גג שלא אפשרי כאן עבור אדם שעובד במשכורת מינימום, משם לרכבים, להשכלה, למצרכים, ובעצם לכל דבר בארץ.

דירות זה יותר מורכב מרכבים
בשביל להוריד את מחירי הדירות צריך בנייה מסיבית לגובה במרכז הארץ. לשם כך דרושות רפורמות בביורוקטיה ושחרור מסיבי של קרקעות לבנייה (כמעט כל הקרקעות הם בבעלות המדינה).
נדרש גם שינוי מבנה הארנונה בארץ. במצב הקיים, לרשי רשויות אין שום תמריץ לקדם בנייה למגורים בשטחן כי כל תושב נוסף עולה יותר ממה שהוא משלם בארנונה.

לפני 37 דקות, לירון .ה. כתב:

אנחנו צריכים לשאול , למה אין לנו תחבורה ציבורית תקינה שפועלת 7 ימים בשבוע, ואז לא היה לנו צורך ברכב כל הזמן, ונוכל להסתפק ברכב פחות יקר.

הכול מעגל פוליטי, כולם יודעים את זה. אין פה סוד.

ואנחנו גם יודעים שהרבה אנשים קונים רכב מעבר ליכולת שלהם, פוזה, מה השכן יגיד וכו...

ולמה בכלל מותר להיות במינוס בעובר ושב?

הכול קשור פה להכול.

וכן המיסים של הרכב למדינה, צריכים היו לבוא ממקום אחר.

אנחנו צריכים להוריד רגל מהגז מהצריכה שלנו, להסתפק בפחות.

אין פה תחבורה ציבורית בשבת כי אנשים דתיים נגד וזאת גם התחבורה הציבורית שלהם.
כדי לקבל תחבורה ציבורית בשבת צריך לשחרר את שוק התחבורה ליוזמות פרטיות, כך בכל עיר ניתן יהיה להציע פתרונות שמתאימים לאופי העיר.
אנשים קונים מה שבא להם גם אם זה לפוזה, זה חלק מחיים במדינה חופשית. 
המיסים לא חייבים לבוא ממקום אחר. אפשר לבקש מהמדינה להיות יעילה יותר ולבצע קיצוצים. אני חושב שכולם יודעים שהמגזר הציבורי בישראל הוא לא בדיוק שיא היעילות.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 9 דקות, mcshmupi כתב:

כדי לקבל תחבורה ציבורית בשבת צריך לשחרר את שוק התחבורה ליוזמות פרטיות, כך בכל עיר ניתן יהיה להציע פתרונות שמתאימים לאופי העיר.

המיסים לא חייבים לבוא ממקום אחר. אפשר לבקש מהמדינה להיות יעילה יותר ולבצע קיצוצים. אני חושב שכולם יודעים שהמגזר הציבורי בישראל הוא לא בדיוק שיא היעילות.

שתי טעויות:

1. התחבורה הציבורית מופרטת. אבל אם המדינה לא תאלץ את המפעילים להפעיל קוים לא רווחיים התחב"צ תסתכם בכמה קוים מרכזיים, ודווקא האוכלוסיה הזקוקה לה לא תזכה לה

2. עוד סיסמה די נבובה. אחת הבעיות הקשות של השירות הציבורי הוא קיצוצי יתר. צריך להוסיף לכך שניתנים לא מעט שירותים שנראים לך ולי מיותרים, אבל חלקים נכבדים באוכלוסיה  דורשים אותם.אל תשכח שחלק גדול מהשירותים שניתנים על ידי המגזר הציבורי הם שירותים שאינם יכולים להיות מאוזנים לכשעצמם, כיוון שהתרומה שלהם לכלכלה היא במקום וזמן אחרים. חשוב על תרומתה של המורה לגיל הרך - התוצר שלה יתבטא אצל המהנדס 30 שנה יותר מאוחר.

דרך אגב, כאשר אתה בודק את סך עול המיסים בישראל יש פרמטרים בהם הוא נמוך בהשוואה לעולם המערבי.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, mcshmupi כתב:

הייתה מחאה כזאת,  "גם לי שר התחבורה חייב כסף"
https://www.facebook.com/KatzOwesMeMoney/

הממשלה מגיבה לציבור. אם תהיה דרישה משמעותית להוריד את מחירי המכוניות הממשלה תוריד מיסים.
אם תשאל בכירים באוצר למה בכלל המיסים כל כך גבוהים יאמרו לך שזאת דרך למנוע את גידול הגודש בכבישים ואת זה עושים טוב יותר מיסי גודש.

דירות זה יותר מורכב מרכבים
בשביל להוריד את מחירי הדירות צריך בנייה מסיבית לגובה במרכז הארץ. לשם כך דרושות רפורמות בביורוקטיה ושחרור מסיבי של קרקעות לבנייה (כמעט כל הקרקעות הם בבעלות המדינה).
נדרש גם שינוי מבנה הארנונה בארץ. במצב הקיים, לרשי רשויות אין שום תמריץ לקדם בנייה למגורים בשטחן כי כל תושב נוסף עולה יותר ממה שהוא משלם בארנונה.

אין פה תחבורה ציבורית בשבת כי אנשים דתיים נגד וזאת גם התחבורה הציבורית שלהם.
אנשים קונים מה שבא להם גם אם זה לפוזה, זה חלק מחיים במדינה חופשית. 

אז תחבורה ציבורית אסור בשבת, אבל כל מתחמי הקניות שפתוחים זה בסדר?

אנחנו מדינה חופשית, זכות התנועה היא חופשית. אני מדבר על תחבורה ציבורית בין הערים, לחופים וכו. או שאנחנו רוצים מדינה לעשירים בלבד שיכולים להרשות לעצמם רכב?

הכול טוב שכולם יקנו לפוזה, "חלק ממדינה חופשית". חוץ מתחבורה ציבורית בשבת כנראה..

יש פה תרבות צריכה מטורפת בלי קשר למציאות.

והנה אולי תהיה ממשלה חדשה שתטפל במגזר הציבורי המנופח וחסר הפרופורציות, כולנו יודעים את התשובה 

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 19 דקות, mcshmupi כתב:

אם תשאל בכירים באוצר למה בכלל המיסים כל כך גבוהים יאמרו לך שזאת דרך למנוע את גידול הגודש בכבישים ואת זה עושים טוב יותר מיסי גודש

מאיפה אז יקחו את הכסף אם ככה? מי ימלא את הבור של המיליארדים האלה. 

ועזוב מה שאומרים, נראה לך הם באמת יודו בזה שזה מנוף כלכלי חשוב עבורם? הרי אם זו היתה התוכנית אז ממזמן היו אמורים להבין שהיא נכשלה כי עובדה שקונים יותר ויותר, היו הולכים כבר לאפיקים אחרים יעילים בשביל להלחם בגודש הבעיה היא שהם לא כלכליים באותה המידה. 

פורסם

היו הרבה דיונים בעניין. תעשה חיפוש, תלמד קצת את הנושא, ותתקדם באחד מהם.

אני עוד מעט אאסוף לך דוגמאות

• רעיון גרוע 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...