רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
"נציג בית לקוח"
מאת RonyZ- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ניי, אני לא יודע אם זה מתאים לפה אבל אני אנסה. יש לי ריאיון השבוע עם חברת השכרת רכב/ ליסינג גדולה למשרה של "נציג בית לקוח". לפי מה שאני מבין זה בעצם להיות נהג ולקחת רכבים של עובדי חברה מסויימת שיש להם ליסינג לטיפולים /טסטים. על פניו זו נראית לי עבודה סבבה כי אתה מסתובב עם הרכב בשקט שלך, יכול לשמוע מוזיקה והיום עובר. מישהו עבד בזה פעם ויכול להגיד לי איך זה באמת? כי אין כמו ניסיון אמיתי כמובן. והאם אתם חושבים שהרכבים האוטונומים בעצם יהפכו את העבודה הזו ללא רלוונטית עוד כמה שנים? כי אני מחפש עבודה עד הפנסיה (כרגע אני בן 29). תודה, רוני
הודעה אחרונה מאת RonyZ, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני לא יודע אם כאן זה המקום המתאים, אבל, מישהו יודע מה קורה בכביש ואדי ערה (65 מחלף עירון - צומת אום אל פאחם), אם היה שם אירועים חריגים/התפרעויות בשבוע האחרון (חוץ מחמישי בלילה שהיה שם לויה וחסמו את הכביש) ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
הנה השוואה בין סובארו שנת 93 לפולו R LINE 2022. 30 שנה הבדל,ואני לא רואה הבדל גדול,במיוחד פתחי האוורור המרובעים עד כדי בחילה.
הודעה אחרונה מאת קריאטיב אגרסיב, -
#ארוך כי חייב להוציא תסכולים של חצי שנה חיפושים וגם חובבי רכב יכולים לקבל מידע, מי שאצה לו הדרך מוזמן לגלול למטה. ובכן, לאחר מעבר לצפון הארץ והבנה שאין לי רצון לעשות 40K ק"מ בשנה על כביש 6 עם ג'ולייטה תלתן-היא נמכרה ובמקומה נקנתה קקטוס עם צהבת שמבצעת את כביש 6 באמינות, יעילות, נוחות וחיסכון. - נפתרה בעיה אחת. אבל... נוצרה בעיה חדשה, עכשיו אני קרוב לכבישי נהיגה משובחים, אופנועים יש בשביל ברך ברצפה אבל מה עם איזו מרובעת גומיות שתעשה נעים גם עם מזגן?? התחלתי לחפש... מועמדות רבות עברו במוחי, ג'וליה תלתן: איי יי יי איזה רכב! אפילו הגשתי הצעה על אחת(שלא התקבלה לשמחתי), התעשתי בזמן ונסוגתי, בעיקר בגלל שאני לא אוליגרך שיכול להשכיב 400K…
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הגיעה אלי מודעה מאד מפתה על רכב יד שנייה אבל הבעלים טוען שהרכב נמצא ביוון. כמובן שייתכן שמדובר בעוקץ אבל בכל מקרה כדי לאמת את דברי הבעלים - האם יש אפשרות לברר אם רכב נמצא בארץ או לא?
הודעה אחרונה מאת ארי62, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני בן 24, ויצא שלא נהגתי על רכב פחות או יותר מאז תקופת המלווה (שגם אותה עשיתי במאוד חפיף) לפני 5 שנים. כרגע אין לי אף אחד שמבין ברכבים מסביבי, ולאף אחד במשפחה אין רכב. אני תקוע מול שתי בעיות כרגע: א. אני מאוד מפחד לעלות על רכב ולנהוג, ואני לא יודע איך לפתור את זה. חשבתי על ללכת למורה נהיגה אבל אני חושש שהוא רק יפחיד אותי יותר כדי לסחוט ממני כסף על שיעורים, מעבר לזה שזאת עוד הוצאה של כסף שחבל לי לעשות. ב. אני רוצה לקנות רכב משומש, אבל בגלל בעיה א' אני לא יכול לקחת אותו לנסיעת מבחן, או אפילו להביא אותו אליי הביתה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת windows, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
טיוטה יאריס היא אחת מהסופר מיני הנמכרות בארץ. זה לא בגלל המראה המושך שלה, לא בגלל המנוע העוצמתי שלה וגם לא בגלל הנוחות. היאריס נמכרת בגלל 3 סיבות: אמינות, שמירת ערך וסחירות. האם טיוטה יאריס החדשה הולכת באותה הדרך או שהפעם יש לנו משהו מעניין יותר? מממ… מי את? נכנסתי לסוכנות הרכב של טיוטה והיא עמדה שם, בצע אדום עם גג שחור ברמת האבזור הבכירה, פרימייר. והיא נראית פשוט מצוין, מעט ספורטיבית, הפנסים האחוריים נראים מצוין, בתי הגלגלים הנפוחים. מרשים מאוד. ומוזר לכתוב את זה על יאריס. ברמות האבזור הנמוכות היא כבר פחות מרשימה אך עדיין נעימה לעין, רק לא בצבע הלבן של רכב המבחן. כניסה לתא הנוסעים מראה שגם בנושא הזה היאריס החדש…
הודעה אחרונה מאת Israel Noor, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אנשים. (כמעט) כל פוליסת ביטוח מוגבלת - לפי גיל , וותק נהיגה, עבר ביטוחי נקי, ושאר ירקות... אם אני נותן למישהו לנהוג ברכב והוא לא תואם את ההגבלות, (או שהביטוח הוא על בעל הרכב בלבד) הביטוח חובה, תקף בכל מקרה ? אאל"ט יש איזה משהו שהמדינה מבטחת כשאין ביטוח. קרנית. זה לא עוזר, כי הם תובעים את הנזק מהנהג/בעל הרכב.
הודעה אחרונה מאת M H, -
- 18 עוקבים
- 31 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אשתי חופרת לי כל הזמן להחליף את השחור ללבן, בטענה שהלבן יותר יפה. קשה לי להסכים עם הטענה הזאת, אבל אשמח לשמוע את דעתכם למען שלום הבית. בפרט הייתי רוצה לשמוע את אלה שהחליפו משחור ללבן (כי אצלי המקרה הוא הפוך).
הודעה אחרונה מאת קריאטיב אגרסיב, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב,יש לי כפתור בתוך האוטו שנוכל חשמלית את המראות, השלט לא נועל.. המוסכניק שלי אמר לי שאפשר לחבר את הכפתור לאזעקה או משהו כזה. מישהו יודע איפה אני עושה את זה וכמה זה צריך לעלות? תודה
הודעה אחרונה מאת bati357, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני רוצה להירשם לאתר ברוסית, אבל אני לא יודע רוסית אני מבקש מכל הרוסים באתר שיתרגמו לי את המספרים האלה... (זה אמור להיות 4 ספרות) תודה! אגב- אם מישהו יכול להירשם מהאפליקציה תודה!
הודעה אחרונה מאת יוסי כהן, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, ראיתי שמי שמתדלק באפליקציית ״דלק״ יכול לצבור 10 אגורות לכל ליטר תדלוק. זה באמת שווה לתדלק באופן קבוע בתחנות של דלק כדי לצבור? עבור שני תדלוקים של 460 ש״ח (230~ ש״ח כל תדלוק), הספקתי לצבור 7.70 שקל.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים הרכב שלי הוא קיה ריו 2011 (עלה לכביש ב12) ועבר 110k. אני נאלץ לנסוע כ3 פעמים בשבוע לעבודה במרחק של 55 קמ ממקום מגוריי (כלומר 110 קמ סהכ). רציתי לדעת האם סביר להמשיך לנסוע ברכב הזה ובתנאים האלה לפחות עוד שנה-שנה וחצי? חשוב לציין שאני מטפל ברכב בזמן ובכללי דואג לו מאוד. באופן כללי, מאמין שבשנה אגיע ל20-25 אלף קמ סהכ. תודה לעונים :)
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 עוקבים
- 100 תגובות
- 23.3 אלף צפיות
אז רכשתי אבארט 500 בגירסת הקבריו, ירדתי מסיאט לאון fr ידנית שנמכרה לחבר פורום אני נוהג עליה סה"כ כשבועיים לכן התייחס בעיקר לתחושות, ויש לא מעט כאלה נתחיל בזה שהרכב בצביעה הנ"ל פשוט סקסי, ממש ממתק על גלגלים ! אין מקום שהייתי בו בשבועיים האחרונים שהרכב לא ייצר שיח, מבחורות שלא מבינות מה זו הפיאט 500 המוזרה הזאת, ועד גברים בגיל של סבא שלי שנזכרים באוטוביאנקי. הרכב יוצר המון המון דרמה, במיוחד עם הזוג מפלטי מונזה שיוצרים תחושה כאילו אתה נוסע מינימום בפרארי, שלל פיצוצים וסימפוניות שלא מביישות רכבים אקזוטיים, החיוך לא יורד מהפנים הרכב לא פרקטי, בגאז קטנטן שמספיק לתיק גדול של צבא בלבד, פלסטיקה די זולה, קירקושים מעצבנים ש…
הודעה אחרונה מאת moranbh, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, יש בפורום שירשור מעקב שלי על הרכב הנ"ל עם מאות הודעות, ברור שאף אחד חוץ מכמה משתתפים קבועים לא יעבור על כל ההודעות האלו ולכן אסכם פה בקצרה. ברלינגו דיזל 1.6HDI מודל 2016, 75 כ"ס 24 קג"מ, גיר ידני 5 הילוכים, גימור קומפורט הכי בסיסי שקיים. קילומטרז' עדכני 194.000 ק"מ. בתקופת האחריות בוצעו 6 טיפולים במורשה יבואן. טיפול 15.000 - שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר מזגן. מחיר כ 750 ש"ח (כל המחירים "בערך" ומזיכרון) טיפול 30.000 - בנוסף לנ"ל פילטר אוויר למנוע ופילטר סולר. מחיר כ 1350 ש"ח. ב 30.000 בוצע ריקול עדכון תוכנה. ב 45.000 הוחלף מצבר באחריות, רפידות קידמיות וחריטה לצלחות קידמיות. …
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
רכשתי רכב המצוייד במצלמה קידמית ואחורית של PROOF. השאלה שלי האם אני חייב לקנות סים של חברה מסויימת(ראיתי שאולי חייב סלקום)?? האם יש ערך מוסף בהוספת סים למצלמה?
הודעה אחרונה מאת amirba, -
נניח אתה מקבל את האפשרות לקבל ניידת/אופנוע משטרתי + פנקס דו"חות ליום אחד. מותר לך לאכוף באופן בררני ככל שתרצה ואף מותר לך לקבוע את העונש. אממה- יש הגבלה- מותר לך לבחור מראש רק עבירה אחת אותה תאכוף כל היום. מה היית עושה?
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 610 צפיות
האם הרכב יניע גם אם המצבר 12 וולט ריק?
הודעה אחרונה מאת natb, -
- 16 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ובכן , לפני כמה ימים הרכב של בני וכלתי מסוג טויוטה אוריס היברידית מודל 2012 שעשתה כ 125000ק"מ לא הניע בני הניע עם כבלים והגיע לחשמלאי רכב . הנ"ל בדק את המצבר וראה את תאריך הייצור - 2012 שאפו לטויוטה . אני עוד לא פגשתי כזה אורך חיים של מצבר מקורי מה שראיתי אצלי במשפחה : ניסאן מיקרה ונוט : + - 5 שנים יונדאי I10 - שנתיים וחצי - מאכזב
הודעה אחרונה מאת Boaz Av, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חברים לספארק 2016 שלי אין בולמים חליפיים. אין קלאץ' חליפי. אין שום דבר חליפי ברכב הזה. הכל מקורי. מצאתי ב-spareto בולמים לרכב שלי (של אופל קארל, זהה לחלוטין) והזמנתי. לאחר מעשה, התחלתי לבדוק - מסתבר שאשלם ככל הנראה מע"מ, אבל מה לגבי אישורים וכו'? משרד התחבורה מאוד מבלבל, כמה מסמכים שאומרים דברים שונים. פעם אומריםש צריך מעבדה לרכב שתאשר את הבולמים, פעם אומרים שתריך רק הטבעה של תקן. הבולמים של Bilstein. למה לצפות? עלו לי כמובן שליש ממה שעולה בארץ. זוג ב500.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל החברים, אשמח אם תקדישו דקה למלא סקר בקישור מטה. זה קשור לפרויקט שלי. תודה מראש לכל החברים.
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים אני רוצה להחליף את הנורות הצהובות שיש לי בהונדה סיווק 2004 לכחול/קרוב לכחול. אני מודע לזה שזה לא חוקי לא אכפת לי... איזה נורות יעשו את העבודה? אשמח שזה יהיה מAliexpress תודה 😘
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 585 צפיות
לפני רכישת רכב, ראיתי שברישיון רכב אין שעבוד ובאתר המדינה יש שתי אפשרויות , מה ההבדל בינהן, לדעתי שלמתי פעמיים וקבלתי אישור דומה. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אודה לעזרתכם. בכוונה אני לא אתן פרטים מדויקים של הרכב ושל חברת הביטוח כי להערכתי זה פחות רלוונטי, מה גם שאין ברצוני לפגוע בשם של חברת הביטוח או חברת ההסדר ולא רוצה להיות נתון לתביעת לשון הרע. ברשותי רכב שנת 2002 שמבוטח בביטוח חובה + ג ובנוסף בביטוח שמשות ומראות. הרכב הוא רכב "מיוחד" מכיוון שהיבואן ייבא בעצמו לארץ כ15 רכבים מדגם זה ובדגם הבא כבר הביא אותו בכמות גדולה. ידעתי מה עברו של הרכב, הוא התגלגל בין הבכירים של אותו היבואן לבין קרוב משפחתי שיש לו קשר עסקי עם היבואן ומזה 6 שנים שהוא אצלי. לפני כחודש התנפצה השמשה האחורית, מדובר על ג'יפ שיש אפשרות לפתוח רק את החלון של הבגאז' או את הדלת כולה. פניתי לחברת הביטוח שלי, שהפנת…
הודעה אחרונה מאת yoni_yoni, -
-
ה-1.6 בנזין ירד, ולקח איתו את ה-1.6 טורבו. אבל במקומם מגיע 1.6 דיזל מעניין. כל הפרטים בידיעה. רשמים מנהיגה ראשונה יעלו בקרוב ונעדכן אתכם כאן.
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
אני איש זקן ומיושן שהתרגל לידידו הנטען, האיזי פארק, לאורך השנים. מה רבה הייתה פליאתי לגלות, שהחל מ-1 בינואר השנה - חסל סדר טעינת איזי-פארק. המערכת נמצאת ב-phase-out כך נראה. וכך אני נאלץ לבחור כעת בין החלופות. אני מודע לשלוש כאלה: פאנגו - יישומון תאי סלופארק - יישומון תאי כרטיסי חניה פיזיים (עוד יש כאלה?) ולי שתי שאלות: האם אלה צורות התשלום היחידות על חניה? וכן - על איזו מאלה הייתם ממליצים? מידע שאולי יהיה רלבנטי: אני חונה בתשלום בהיקף מצומצם: בבית יש לי חניה, וכך גם בעבודה וכו'. אני לא חסיד גדול של יישומים שמדווחים על המיקום שלי, אבל אם אין ברירה אז אין ברירה. אני מתגורר בחיפה ולא יוצא הרבה מן ה…
ג'נסיס G70 בישראל 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אחרי שהשיקה את המותג בפברואר, כלמוביל מודיעה על תחילת שיווק האחות הקטנה לבית ג'נסיס - G70. אז אם מישהו כאן רוצה שלדה של קיה סטינגר, מנוע 2.0 ליטר טורבו, הנעה אחורית, ואיכות חומרים ורשימת אבזור פרימיומית לגמרי - תכינו 298 אלף שקלים. עוד פרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3602/חדשות/ג'נסיס-G70-בישראל
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא ראיתי שמישהו פתח נושא על זה, מחר (03/06) מתחיל סופ״ש מוטורי באילת. כמות הכרטיסים שעולים למכירה גורמת לי לחשוב שאולי שווה לנצל את ההזדמנות ולסוע. לינה באילת יש. מישהו מתכנן לסוע? מחשבות על האירוע/נסיון מאירועים קודמים?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
במצו"ש חניתי בחניון בתל-אביב וקבילתי הודעה שהרכב שלי נכנס לחניון המהיר של פנגו (בחרתי לשלם עם אשראי ביציאה מהחניון ולא דרך האפליקציה), כשיצאתי קיבלתי הודעת תזכורת לתשלום דרך פנגו וכאמור התעלמתי ממנה. חניתי לשעה וחצי בערך. היום בצהריים, פתאום קיבלתי את אותה ההודעה! ולאחר כשעה וחצי (כמה דק' פחות מהפרשי ההודעות של מוצ"ש) קיבלתי הודעת תזכורת לתשלום דרך פנגו כי הרכב יצא. האם זה סתם באג תמים שההודעות נשלחו שוב מסיבה מסויימת? או שעלול להיות כאן משהו מסוכן כמו שמישהו שכפל לי את הלוחית רישוי?. ניסתי לתפוס את השירות לקוחות שלהם אבל הם לא עונים. משיטוטים ברשת ראיתי שהרבה אנשים מקבלים הודעות כאלו, אבל המקרה שלי שונה כי קיבלתי את ההודעה הזו 3 ימים א…
הודעה אחרונה מאת TurboMan, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 637 צפיות
סוף סוף שם את ה"ספורט" ב"ספורטבק"? אאודי Q3 קופה מקבל מנועים שאחד מהם יביא אותו ל-100 קמ"ש תוך פחות מ-6 שניות. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3603/חדשות/עוד-גרסאות-לאאודי-Q3-ספורטבק
הודעה אחרונה מאת פבל,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 544 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- laviil
- natco
- desertdriver
- flytomars
- SlowRide
- stx
- BassDriver
- yoav911gt2
- thebaron
- ESTK
- osheri
- sperial