רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 823 צפיות
מתי בדר"כ מקבלים את ערך הרכב מחברת הביטוח אחרי שהוגדר אובדן להלכה? ומתי רואים שזה כבר לא בבעלותי, אצלי ב30/05 עד עכשיו לא ראיתי ששלמו לי, אני רואה באתר שהביטוח עדיין בתוקף, והרכב עדיין על שמי באתר mygov, ואין מענה מהנציגה שמטפלת בתביעה שלי, שלחתי לה כבר כמה מיילים ניסיתי להתקשר אליה, לא עונה ולא חוזרת, יכול להיות שסתם מורחים את הזמן?!
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 21 עוקבים
- 51 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
לפני מספר ימים פורסמו ב-ynet תמונות של שתי יחידות של הפיאט 500E החשמלית שהגיעו לישראל. בניגוד לנאמר בכתבה מדובר על הדגם עם ההספק והטווח הגבוה יותר (117 כ"ס) בגירסת האצ'בק ובגירסת קבריולט, טווח הנסיעה בין הטעינות ע"פ התקן האירופי 320 ק"מ. בשתי הגירסאות הדגם כולל את כל מערכות הבטיחות כולל זיהוי בשטח נסתר ובקרת שיוט אדפטיבית. המחיר (כצפוי אצל סמל"ת) לא מותיר לדגם שום סיכוי להצליח (מעבר למי שירצה את הרכב כפריט אופנתי) האצ'בק - 159000 ש"ח קבריולט - 179000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
בטוח קרה לחלקכם, אתם נוסעים בלילה והרכב שמאחוריכם לא מפסיק לעמעם לכם, לשנות צבעים של האורות אני חייב להבין מה זה הדבר הזה? מסתבר ששאלתי חברים ואני לא היחיד, כאילו הנורה דפוקה ושמתי לב שזה קורה ברכבים חדשים בעיקר כאילו משנה את הבהירות תוך כדי וגם לפעמים הצבע הופך מכתום לכחול וכו'... תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, מהיכן אפשר להזמין חלפים מקורים\תואם מקורי איכותי בזול לרכב כגון מסנן אוויר, פילטר מזגן, נורות וכו'? מדובר על פיזו 308SW
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/ByHnb2d2d#autoplay נתקלתי בכתבה הזו מהבוקר ועולה השאלה איך ולמה? מדוע אנחנו נהגי ישראל צריכים להתמודד עם עוולות כאלה ומי אחראי להוריד "יוזמות" פרטיות של המשטרה גם בנושא מצלמות המהירות ושאנשי המשטרה שעסקו בנושא אישור המצלמות וידוע ששיקרו עדיין משרתים כרגיל - גם כאן סחיבת רגליים מה אתם חושבים? ויום נהדר לכולם
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 978 צפיות
יש לי סקודה סופרב שנת 2012 מנוע 1.8 טורבו בנזין, האוטו בולע שמן… כ-1 ליטר ב-1,000 ק״מ, הלכתי למוסך הוא אמר לי שתכף תהיה תביעה ייצוגית מול סקודה ויחליפו לכל בעלי הסקודות עם המנועים האלה מנוע ללא עלות על חשבון החברה…. איך אני אדע שתהיה התביעה הזאת?
הודעה אחרונה מאת yoni11551, -
אהלן חברים, יש לי סיטרואן משומשת עם ק"מ גבוה (197.000 ק"מ), אחרי טסט, וישרים חדשים, מטופלת שמן פילטר פלגים והכל. אני רוצה לנסוע לאילת, השאלה אם האוטו מתאים? המנוע רק 75 כוח, האם זה מספיק? מה אומרים, אני יכול לנסוע? או שאולי לא כדאי ועדיף לשכור רכב מתאים יותר? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כידוע יוטיוב מלא בסרטוני לכידת פושעים בארצות הברית, על ידי ניגוח שהשוטרים מבצעים באמצעות פגוש קדמי וכך מנטרלים את הרכב הפושע. ובעצם רכב המשטרה לא ניזוק כלל כי יש להם פגושים מיוחדים לזה. השאלה למה בארץ אין את זה כי לדעתי זה יכול מאוד לצמצם פשיעה.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עקב השיעמום הקלקתי על אחת מה"כתבות" בווינט https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/Hk5IQIond?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic אין הסברים, אין תיאור אבל יש אנימצייה.... אם אני מבין נכון אז זה בעצם דו-פעימתי (פעימת כח אחת על כל שתי פעימות עבודה) בו בוכנה אחת משמשת שני צילינדרים (כך שאפילו ניתן להגדיר אותו כחד-פעימתי), משום מה המבנה הזה נראה לי מוכר מאיפשהו (לא ממנוע אמיתי), מישהו נתקל?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
רישיון הרכב שקיבלתי בעת קנייתו הציג רמת אבזור בטיחותי 7. כעת קיבלתי חידוש רישיון ומופיעה רמה 6. האם הרמה יכולה לרדת משנה לשנה או שזו טעות? אם זו טעות, למי פונים?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
מה עושים עם רכב נטוש בחנייה. העירייה טוענת שזה שטח פרטי.... אבל כפי הידוע זו חנייה ציבורית.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לדעת על מקום נח וזול בכל מקום בארץ שמרכיב מושבים, מורשה ממשרד התחבורה. כבר בררתי בכמה מקומות המחירים בשמים. האוטו שלי הוא פולקסווגן טרנספורטר 2015 שנקנה מנכה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הוצאתי תו נכה עבור אדם שאני מסיע דרגה 2 במשפחה עכשיו אגרה מופחתת זה חייב להיות רשום על שם הנכה האוטו? או לא חייב?
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 53 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
החל מ 2022. לינק לכתבה כאן (דרך כלכליסט) ואני שואל, למה צריך בכלל גי'פון כרכב סיור? ועוד במחיר שכזה?!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 888 צפיות
שלום חברים אני מעוניין למכור את הרכב שלי ואני רוצה לדעת כמה באמת אפשר למכור אותו בדקתי במחירון לוי יצחק אבל אני לא יודע אם זה באמת נכון הרכב עומד כרגע על כמעט 103 אלף קילומטר תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
במסגרת עבודתה אשתי מביאה הביתה פה ושם עיתונים ישנים. מצאתי בעיתון מ-2015 את המודעה הזאת. הייתי שמח למחירים כאלה היום.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי שבחו"ל בוצע לדגם מתיחת פנים והוא קיבל מנוע חדש (1.5 טורבו) האם בעקבות ההתייקרות הצפויה של האיוניק (עקב הסרת הטבות המס), הוא צפוי להגיע לישראל? או שמי שירצה יונדאי בטווח המחירים הנ"ל יהיה מוגבל לקונה?
הודעה אחרונה מאת Alif2, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן חברים, יש לי סיטרואן משומשת יד3 עם ק"מ גבוה (323.000 ק"מ), אחרי טסט, וישרים ישנים, מטופלת שמן פילטר. פילטר סולר יוחלף בטיפול הבא. אני רוצה לנסוע לאילת, השאלה אם האוטו מתאים? המנוע רק 110 כוח, האם זה מספיק? מה אומרים, אני יכול לנסוע? או שאולי לא כדאי ועדיף לשכור רכב מתאים יותר? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
כמו מדי השוטרים, כמו הניידות באמריקה, רוסיה, איטליה ועוד, גם משטרת ישראל צובעת מחדש את הניידות שלה. הפעם בכחול כהה עם פס לבן. מעלה תהיות לגבי בולטות המכונית מבחינת נראות בשולי הכביש https://cars.walla.co.il/item/3439032
הודעה אחרונה מאת אלי122, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 9 אלף צפיות
עפ"י המפרט של המכוניות שלי - מזדה 6 דור שני שוקלת כ 1,365ק"ג, ו CX5 דור ראשון 1,581. הגיוני ש 6 שוקלת כל כך מעט? האוטו גדול. וה CX5 למרות ש SUV היא יותר קצרה ושוקלת 200 קילו יותר. זה משקל יבש או עם נוזלים? עם מיכל דלק מלא או ריק? איך מודדים? למה זה בעצם חשוב? כי זה מלמד על יחס כ"ס/קילו, שקובע גם תאוצה/ביצועים (נכון יש יחסי העברה), מרחק עצירה (אוטו כבד יותר קשה לעצור), וגם צריכת דלק (גם זה תלוי בכל מיני משתנים). ואני בכלל טוען שזה משפיע על הבלאי של כלל המכלולים ברכב. יותר כבד = יותר בלאי. זכור לי שבאופנוע אם הייתי מרכיב מישהו (או מישהי) היה ממש משפיע על הביצועים (נכון האופנוע עצמו שקל איזה 180 קילו אז נוסע נוסף משפיע הרבה יותר). ושמתי לב שהמכוניות ההיברידיות וי…
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
הי. האם לדעתכם אפשר לנסוע לים המלח עם רכב מיני? יש לי סיאט מיי עם 80 כ"ס שהתאמצה ב5000 סל"ד בנס הרים. אפשר לנסוע עם הרכב מלא ציוד לים המלח או עדיף לשכור רכב משפחתי?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי כולם, אחרי כמה שאלות שעלו לגבי מיקום של פורומים שונים, החלטנו לעשות שינוי קטן בתפריטים. מעכשיו, תוכלו למצוא גם את כל פורומי הקניה והמכירה תחת "קניה ומכירה". יחד עם זאת, כדי לפנות להם מקום העברנו את פורומי האודיו והמולטימדיה, הדיטיילינג, והשיפורים (שלפי הנתונים הם פחות נצפים מהפורומים האחרים שמופיעים בתפריט העליון) אל מתחת ל"פורומים נוספים". תהנו. כאילו, זה שינוי של תפריט אז אני לא יודע כמה זה מהנה, אבל תעשו ג'סטה תשתדלו להנות
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מרצדס S קלאס החדשה היא מכונית מתקשרת, מהנה, מתנהגת וממש כיפית לנהיגה. רגע... מה?! התשובות במבחן של @BobbyMiata: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3608/מבחנים/מרצדס-S-קלאס--מבחן-דרך בתמונות, תמונה אחת שלא משנה כמה ניסיתי, לא הצלחתי לדחוס לתוך גוף הטקטס, אז עכשיו אתם צריכים לסבול מזה. ככה זה, כוח משחית.
הודעה אחרונה מאת בא לי מרצדס, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לא הבנתי למה בעל רכב ישן יסכים לקבל כ-70% מערך המחירון של רכבו בתור זיכוי לקניית רכב חדש (אם היה לו כסף לחדש - היה קונה לבד, ללא תמריצים מטופשים), חוץ ממקרים חריגים של גרוטאות אמתיות שאי אפשר למכור. אם הוא רוצה להפטר מהרכב - למה פשוט לא למכור אותו ללא התניות? ואם הוא רוצה לקנות חדש - תמיד אפשר לקבל משהוא בטרייד-אין, גם ללא תוכנית גריטה ממשלתית. עוד יכולתי להבין, כאשר נתנו 3 אלף שקל לבעלי רכבים בני 20 שנה כדי להוריד אותם מהכביש, אבל התוכנית הזאת מדברת על מכוניות בנות 9 - 14 שנים. https://thecar.co.il/איגוד-יבואני-הרכב-אימץ-את-מודל-גריטת-הר/ בעצם זאת התוכנית שמדינה תממן (מכספי המסים שלנו) ליבואני הרכב את עלות הטרייד-אין, שלא יצטרכו לה…
הודעה אחרונה מאת tza, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 644 צפיות
סיטרואן ברלינגו 2017. צריך משהו מאוד בסיסי בעיקר להחזקת סולמות. אשמח להמלצות באיזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת dovih22, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 36 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
טווח לפי תקן WLTP האירופי: 350 ק"מ הספק: 136 כ"ס (כמו כל שאר החשמליות של הקונצרן) קיבולת סוללה: 50kWh 0-100: 9.7 שניות. מחיר: 166990 ש"ח במחיר הזה היא תמכר בכמות של כמה עשרות בשנה בדיוק כמו ה-2008,208 והקורסה - מובן לחלוטין בשל ההקצאות הדלות שישראל מקבלת. פרטים נוספים ותמונות תוכלו לראות באתר ערוץ הספורט
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
רומן יצא לפגוש את הקופרה לאון החדשה כדי לנסות להבין האם שינוי המיתוג הביאו גם שינוי גישה כלשהו או שמא מדובר באותו מתכון מוכר שקיבל עוד תבלינים. https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3605/מבחנים/קופרה-לאון--מבחן-דרך
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שוקל לקנות אוטו, לאחר 4 שנים מאז שנגנב לי האוטו שהיה בבעלותי. כצפוי, המכשול העיקרי הוא שללא עבר ביטוחי ב-4 שנים האחרונות, עלויות הביטוח יקרות בהגזמה (7800 על קליאו ידנית 2015, ו-12,500 על מאזדה 3 2015). מודה שבדקתי את המחירים דרך וובי, ואני יודע שאפשר תמיד להשיג מחירים יותר זולים מהם, אבל זה עדיין נתן לי פרופרציה להבדל בין ביטוח עם או בלי וותק. בעקבות זאת שוקל לקנות אוטו עם העברת בעלות על שם ההורים, כך שגם את הביטוח יהיה אפשר לרשום על שמם, כאשר אני אהיה ה"נהג נוסף", וכך אוכל לצבור מחדש וותק עבר ביטוחי. חשוב לציין שאני לא גר איתם, אז בעצם הרכב יהיה רק אצלי אבל רשום על שמם. האם יכולה להיות בעיה מבחינת הביטוח במצב כזה? ולא פחות…
הודעה אחרונה מאת serg90, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חוץ מטסלה, לא מכיר עוד רכבים שנמכרים בארץ עם האפשרות הזו. אני מוציא מהמשוואה את השברולט למיניהן כי שם האפשרות מוגבלת לטווח של המפתח (שלט? הכוונה ל-key fob) - 20, 30 מ' במקרה הטוב. אני מדבר על אפשרות להפעלה מרחוק באמצעות אפליקציה, כמו בטסלה, או האפליקציה שזמינה עבור ה- mg zs שנמכרת בשווקים מסויימים באסיה וכו'. השאלה היא למה? אני מבין את המגבלה במכוניות עם מנועי ICE, אבל לא חסרות מכוניות היברידיות, PHEV, וחשמליות לגמרי שלכאורה יכלו לכלול את האפשרות (ובשווקים מסויימים אכן כוללות) ומשום מה פשוט לא נמכרות עם האפשרות בארץ. הייתי מצפה שבמדינה חמה, ובחלקים מסויימים בחורף גם מאוד קרה כמו שלנו זה יהיה פיצ'ר די מבוקש שאנשים ישלמו בשמחה את התוספת במחיר. I know I would. אז…
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 916 אורחים (הצג רשימה מלאה)