רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם באמת ישנם הבדלים ? שמסתכלים בצורה שטחית על ה SPEC רואים אותו מנוע,אותה תיבת הילוכים,איכות החומרים דומה בשני הרכבים,כנראה גם השלדה דומה או אותה שלדה בדיוק. אותו מחיר כמובן ובכל זאת,לאחר כמעט כשנה עם ה 208 ונסיעות עם ה C3 בשבוע האחרון,הרגשתי הבדלים שלא היייתי מגדיר אותם כמינוריים,לדוגמה : בידוד הרעשים ב C3 יותר טוב המזגן ב C3 מרגיש יותר אפקטיבי,מקרר הרבה יותר מהר את הקבינה המנוע ב C3 קצת יותר חסכוני,שזה דבר הזוי לחלוטין כי זה אותו קוד מנוע בדיוק,ועל 47 ליטר בסיטרואן אני נוסע קצת יותר מ 50 ליטר ב 208,,,ועשיתי השוואה מדוייקת אבל,,,ה C3 רועדת יותר,בהתחלה חשבתי שאני מדמיין,ואז נתקלתי בשרשור דומה וגם ביקורות באתרים אחרים. מישהו בכלל מב…
הודעה אחרונה מאת yoni2sh, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הגשתי בקשה לתו נכה עבור בן משפחה שאני מסיע ורציתי לדעת כמה זמן לוקח עד שמקבלים תשובה אם הבקשה אושרה?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, לאחר יותר משנה של חיפושים , נפל הפור ונבחרה מאזדה CX30 ברמת גימור אקזקיוטיב בצבע כחול מטאלי . שילמתי מקדמה , עד סוף החודש אשלים את ההזמנה . הרכב מגיע ללא מצלמת רוורס אחורית -במאזדה רוצים 1500 ש"ח על התקנת מצלמת רוורס 😲 בנוסף, אני מעוניין במצלמת חניה קדמית שתציג את הפגוש על המסך המקורי לאחר לחיצת כפתור . כמו כן , יש לי מצלמת רכב שאותה צריך להתקין (מעדיף שבעל מקצוע מיומן יעשה את העבודה היות ומדובר ברכב חדש ). האם התקנות אלה ישללו ממני את אחריות היצרן ? תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברה, קניתי מיצובישי ספייס סטאר חדשה 2021 ואני לא מבין את המדבקה בדלת של הנהג זאת שמראה את הלחץ צמיגים. מישהו יכול לומר לי כמה לשים? צירפתי צילום.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
היי , לאחר שקראתי את ספר הרכב ,אני עדיין לא בטוח כיצד מפעילים את השיוט האדפטיבי ואיך משתמשים בו. אם אני מבין נכון - 3 הכפתורים מצד ימין על ההגה אחראים על בקרת השיוט כאשר ישנם 2 סוגים של בקרת שיוט- 1.רגילה 2.אדפטיבית- מהירות הנסיעה משתנה בהתאם למהירות הרכב מלפנים . ברגע שמשתמשים באדפטיבית , ניתן לקבוע מרחק בין המכונית שלנו והמכונית מלפנים וכך בעצם לקבוע מתי בקרת השיוט האדפטיבית תתחיל לפעול - את החלק התיאורטי נראה לי שהבנתי , אני מתקשה עם יישומו בפועל את בקרת השיוט הרגילה הפעלתי והגדרתי ללא קושי , עם האדפטיבית די הלכתי לאיבוד . כדי להפעיל את הרגילה - 1.לוחצים LIM (השלישי מימין ). 2. ברגע שלחצנו על LIM , הרכב מציג מהירו…
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, ביום ראשון שבוע שעבר רכשתי איוניק מחברה גדולה (יוצאת ליסינג, 2019) כעבור מספר ימים נדלקה נורת תקלה של מנוע סרקתי וראיתי שמדובר בחיישן egr/egt (תקלה P2748) ידעתי את הבחור שמכר לי את הרכב ומיד קבעתי במורשה בגלל שהרכב באחריות. ביום חמישי שבוע שעבר על הבוקר הרכב נכנס אליהם, סרקו תקלות ואמרו שצריך לבצע ניקוי מערכת egr אבל אני צריך לבוא לקחת את הרכב, לתת אותו שוב ביום ראשון (לפני יומיים) ולאסוף בשני. מעבר לטרטור ההזוי (טפלו בו בחמישי שישי, הוא כבר אצלכם) - ביום שני אומרים לי שיהיה מוכן ב12 בצהריים, לאחר מכן אומרים שיהיה מוכן ב3 וחצי/4 או בשלישי (היום) בבוקר כמובן שזה היה היום בבוקר בסופו של דבר. אספתי את הרכב וכעבור 15 …
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
האוטו לא שווה הרבה, החלקים ממילא זולים. מה הקטע??
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני קופץ מחר למשרד הרישוי לביצוע הורדת רכב מהכביש, הרכב כשלעצמו אינו במצב נסיעה ובשנתיים האחרונות הושאר בחנייה ולא שולמה אגרת הרישוי. האם חייבים לשלם את אגרת רישוי רטרואקטיבית על השנתיים האחרונות? ממה ששמעתי ניתן להגיש בקשה בטענה שהרכב לא היה בשימוש אך לא ראיתי זאת רישמית באתר משרד הרישוי והפקיד שדיברתי איתו טלפונית אמר שהוא לא בטוח...
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מקרה שהיה, כך היה. אני: שלום, מעוניין ברכב יש לך זמן לדבר? סוחר (לא): כן, אני רק רוצה להבהיר שאני לא סוחר, רק מוכר בשביל X שהוא כמו סבא בשבילי... אני: אין בעיה, שלח לי צילום רשיון והסטורית טיפולים בבקשה, אני גם הולך להוציא דו"ח סליקה באישורך. סוחר (לא): חוזר הביתה ושולח לך. שעה קלה אחרי, שולח צילום של רשיון משנה שעברה. בדו"ח הסליקה כמובן יש תאונה ב2019, עלות תיקון של 17 אש"ח וירידת ערך של 4%. אני: הרשיון לא מעודכן, וכן אני מצרף דו"ח סליקה, הרכב עבר תאונה ב2019. סוחר (לא): תשמע זה רק 4%, עכשיו דיברתי אתם וכנראה שהחליפו דלת. אני: תשמע, זה 17 אש"ח תיקון, לפני שנמשיך אשמח לדו"ח שמאי או הסטורית טיפולים. סוחר (לא): תמשיך בדרכך ח…
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני מעוניין להוציא תו נכה לבן משפחה שאני מסיע באוטו (תו נכה משולש) מהי הפרצודרה?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאבא שלי ביואיק לה סייבר 1999 לא שילם טסט מ2019 עד 2021 הרכב לא היה כשיר לנסיעה. שילמתי במרץ האחרון אגרת רישוי בסך 3452 ₪ לפני כחודש אמר לי שקיבל טלפון ממשרד הרישוי שהרכב שלו הורד מהכביש. וכדי להחזירו לכביש צריך אישור מעבדה המאושרת ע"י משרד התחבורה ורק אחר כך יוכל להיביר טסט. בבירור במשרד הרישוי (הגעתי לשם פיזית) נאמר לי שרכב שלא חודש רישיונו משך שנה ומעלה מורד אוטומטית מהכביש) שאלותיי: 1. מעולם לא שמעתי על הורדה מהכביש של רכב בשל אי העברת טסט? יש עוד סיבה לבצע מהלך כזה? אולי גילו של הרכב (22)? 2. האם יש סיכוי להחזיר רכב בן 22 שנה לכביש? 3. איזה מעבדות מורשות להחזיר רכב לכביש? (במשרד הרישוי אמרו לי שאין להם רשימה. זה מ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, הדילמה שלי היא כזאת- בקרוב אני וחברה שלי יורדים לאילת מקצרין, נסיעה של 5 שעות עם עצירת קפה שאני עושה בים המלח. בבעלותי קיה ריו מהצורה החדשה, 2018 סדאן 1.6. רכב פשוט וקולע עם איכות נסיעה בסדר גמור. יש לי הזדמנות לקחת יונדאי I10 2021 רובוטית עם דלקן ובתמורה לתת את הקיה שלי לבעל היונדאי לנסיעות של סה"כ 60-70 ק''מ שהוא יבצע. אני מתלבט לגבי היתרון של החלפה כזאת, היום עשיתי סיבוב לראשונה על הI10, די מוזר בהתחלה וצריך להתרגל. מבחינת סחיבה בעיר היא פיצוץ אבל בין עירוני הררי אני לא יודע איך זה. מה גם שהיונדאי הרבה פחות מרווחת. ברור שיש כאן יתרון כלכלי אבל האם הוא שווה את זה?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
אני יודע שהכותרת קצת מבלבלת, ניסיתי. אתחיל בסיפור קצר. לא מזמן אבא שלי רצה למכור טנדר של העסק ולקנות אחד חדש. בלי להזכיר שמות, הוא הלך ליבואן ושאל על מחיר הטנדר בו הוא מעוניין. ישר ומבלי שהוציא מילה על כך מהפה, קיבל מהיבואן הטבות ואף הנחה בקניית הרכב – מעל 15,000 שקל. בפעם הבאה הוא שאל על טרייד אין לטנדר הישן. ההצעה שקיבל היא קצת פחות ממחירון על הטנדר הישן, אבל יצטרך לשלם מחיר מלא על הטנדר החדש. מה זה אומר? שטרייד אין הוא כביכול הפסד של מעל 15,000 שקל מול מכירת הטנדר הישן כיד שנייה ורכישה של החדש. סיפור נוסף מאוד דומה קרה לחבר קרוב, בדק את שתי האופציות והגיע למסקנה שיפסיד אלפי שקלים מהטרייד אין. וזו לא פעם ראשונה או שנייה שאני שומע…
הודעה אחרונה מאת קריאטיב אגרסיב, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 668 צפיות
שלום רב, לאחרונה התעניינתי במסחר ברכבים כעבודה צדדית. לאחר שדיברתי עם בחור שמשווק את עצמו בפייסבוק כמנפיק תו סחר בשלושה ימים החלטתי שאני רוצה לנסות. הוא טוען שאפשר להנפיק תו סחר גם אם אני עוסק פטור ולמכור עד 100 אש"ח בשנה. הוא ממליץ לפתוח מורשה. אשמח להתייחסותם בנוגע לכמה שאלות וחששות שעלו: 1. האם יש כל מיני ניואנסים בתהליך פתיחת התיק שכדאי לקחת בחשבון או עניין לא חוקי? 2.כיום אני שכיר בתחום הנדסת חשמל ובנוסף יש לי עסק עצמאי לעבודות חשמל קטנות(עוסק פטור), הבחור טוען שאפשר להוציא קבלות על מכירת הרכבים כי כבר יש לי עוסק פטור בתחום החשמל, האם זה חוקי? או שחייב להפריד בין התחומים ולפתוח פטור/מורשה בנפרד? 3.הבחור טוען שאין צורך …
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וברכה. מעוניין לרכוש את הגלאי הנ"ל עבור דבורה ולייזר(?). לא מצאתי אחד כזה לרכישה בארץ גם לא באתר שלהם, אני מניח שמהארץ זה יהיה רק יד 2 ואם לא אמצא גם מיד 2 (לא מצאתי) 1. במידה ואזמין מאמזון/איביי, צריך איזשהו עדכון והאם הוא ייתקע במכס וזקוק לאישור משרד התקשורת וכו'? 2. ההתקנה שלו קבועה או יכולה להיות רק עם החיבור למצת, ואם אין ברכב מצת מה עושים במקרה כזה (אין לי כזה - volvo v40)? תודה.
הודעה אחרונה מאת yossi23, -
- 13 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
לפני ימים מספר עלתה על כבישי ישראל יחידה ראשונה של הגרסה הפתוחה של הפולקסווגן T-Roc. היא מגיעה עם המנוע המוכר 1498 סמ"ק 150 כ"ס. היא מיובאת ע"י היבואן המקביל גז פרו, ומחירה הרשמי הוא 256000 ש"ח (כמקובל בייבוא המקביל הוא נתון למו"מ) בניגוד לגירסאות הרגילות של ה-T-Roc המיוצרות בפורטוגל, הגירסה הפתוחה מיוצרת בגרמניה.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אבד לי מפתח של הרנו גרנד סניק 13', וכידוע הוא מפתח כמו כרטיס חכם ואין לי רזרבי, מה עושים במצב כזה? איך אפשר לשחזר אותו או בכלל? ולמי אפשר לפנות? אשמח לעזרה! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 544 צפיות
צריך עזרה במציאת מקטים לתשובת גיר תחתון, תושבת גיר עליון ימין. וקולר שמן מנוע.חיפשתי בכמה אתרים ולא מצאתי, בכלמוביל מוריד לי pdf עם מילים בג'בריש. אודה לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, מדי פעם קורה שאני רוצה לנסוע לאחור ממש מעט, משהו כמו מטר, אולי אפילו פחות. רציתי לשאול, בגלל שזה בשיפוע, האם אפשר פשוט להוריד אמברקס + לשלב לניוטרל ולתת לרכב להדרדר מעט אחורה, במקום להניע את הרכב? אני חושב ששמעתי פה פעם שלהניע רכב בשביל חצי דקה, כשהמנוע לא מספיק להתחמם, זה לא בריא ויכול לדפוק את המנוע לטווח הרחוק. לכן אני חושב שיותר עדיף פשוט לתת לרכב להדרדר אחורה בלי להניע אותו.
הודעה אחרונה מאת ZiggyMan, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
ממשיכים את שיתוף הפעולה עם הבלוג שלי car-pad, והפעם על הנדסה ותרבות. לפני מספר שבועות העליתי את המבחן ליונדאי סונטה ההיברידית הנהדרת. רצה הגורל ויום או יומיים קודם העליתי לפייסבוק האישי תמונות של סיטרואן C3 חדשה, שהיתה אצלי למבחן, וגם המבחן שלה כבר פורסם. יום למחרת אני מאשפז את הפיג'ו 208 הפרטית במוסך לטיפול שגרתי, ונוסע לאסוף סקודה אוקטביה חדשה למבחן. יוצר איתי קשר חבר ותיק שנמצא היום עמוק בעולמות יונדאי (או שמא לדייק – באולמות יונדאי) ואשר הכרתי אותו במפגש שנים קודם לכן בעולמות סיטרואן. "הסונטה מדהימה" הוא אומר "אבל לפעמים אני נזכר עם חיוך בעולמות הסיטרואן". (זה לא בדיוק מה שהוא אמר, והוא יסלח לי). התשובה שלי היתה מיידית, מהנדסי יונדאי לעו…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאור המחסור העולמי בשבבים, GM מפסיקה להתקין מערכות start-stop במספר דגמים. מעניין אם זו תחילתה של מגמה ואם המחסור בשבבים הוא רק תירוץ.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 538 צפיות
מאזדה 3 2012 107 אלף קילומטר זה נחשב בדיקה טובה? אשמח לחוות דעת שלכם הבוחן אמר שבסך הכל הרכב במצב טוב והבלאי שיש לא חריג אלא טבעי לשנתון של הרכב… אשמח לחוות דעת של המומחים כאן מבחינת שלדה יש רק תיקוני צבע אין פגיעה בשלדה
הודעה אחרונה מאת Dushane, -
קיה נירו פלאג אין 1 2 3
מאת מוטי קליין-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 30 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום , אני נוסע כ10 עד 30 קילומטר ביום..חשבתי לרכוש קיה נירו פלאג אין , בתקווה שרכב זה יאפשר לעשות את המסלול היומי ויפתור אותי כמעט מתחנות דלק. ברשותי חנייה פרטית עם שקע חשמל ביתי רגיל.. נדמה לי של 16 אמפר. האם כבל הטעינה המסופק עם הרכב מתאים לשקע ביתי? במידה והכבל מגיע עם תקע סיקון קיים מתאם לשקע ביתי? האם יש סכנה בטעינת הרכב בחנייה סגורה? אשמח לייעוץ.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הי לכולם, האם יש טעם לשמור אצלי את הרישיונות הישנים של הרכב שלי או שאפשר לזרוק? תודה.
הודעה אחרונה מאת iftah20, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך וישרים קדמיים להונדה ג'אז היברידית 2014 מישהו יכול לומר לי איפה קונים ? אני רואה שיש כל מיני וישרים אוניברסליים עם מתאמים לכל סוגי הרכב ואני רוצה לדעת שאני לא קונה זבל סיני חד פעמי מישהו יכול להמליץ ? תודה ואחלה יום
הודעה אחרונה מאת Segway7, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כשאני אומר מרווח רגליים אני לא מתכוון למרווח הכללי שיש לשים את הרגליים אלא לגובה המקסימלי של המושב לרצפה של הרכב. ברמה התיאורתית לפחות הגובה הנוסף ברכבים הללו מעניק גם יותר גובה בין המושב לרצפה, האם זה באמת ככה או שזאת רק אשליה?
הודעה אחרונה מאת em22, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 975 צפיות
הי אבי (73) מוכר כנכה (100% כמדומני - לא יכול ללכת ללא עזרים) רוצה להחליף את הרכב הפרטי שלו, בבדיקה מול ביטוח לאומי התברר שבגלל שהוא קיבל את "תו הנכה" אחרי גיל הפנסיה הוא לא זכאי להטבת קניית רכב בהנחה. מישהו מכיר ויכול לשפוך אור על העניין? יש דרך כן לקבל את ההנחה? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אפשר לעמוד על הטמבון האחורי ברכב עבודה סיטרואן ברלינגו או גמפי הוא חזק מספיק? הפלסטיק ישבר? ובכללי באיזה רכבים אפשר ובאיזה לא מומלץ ג'יפים רכבי עבודה ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
ערב טוב , רציתי לשאול .. אנשים שגרים בבלוקים ללא חניון או חניה מסודרת (כמו-50 אחוז ממדינת ישראל+-) מה הם עושים אם עלה בדעתם לרכוש טסלה ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
טמבור אחורי
מאת Levii- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 984 צפיות
האם אפשר לעמוד על הטמבון האחורי ברכב עבודה סיטרואן ברלינגו או גמפי הוא חזק מספיק? הפלסטיק ישבר? ובכללי באיזה רכבים אפשר ובאיזה לא מומלץ ג'יפים רכבי עבודה ?
הודעה אחרונה מאת Be roo,