רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
מקווה שזה הפורום הנכון... נוצר מצב שמספר אחים וגיסים נוהגים על הרכב בבית ומסיעים בו את ילדי הבית + את ילדיהם שלהם ואת האחיינים. במצב רגיל, בו בד"כ בעל הרכב מסיע באופן קבוע רק את ילדיו ולעיתים רחוקות יותר ילדים אחרים, הסיכון לשכחה של ילד הוא גבוה מאד (ואנחנו שומעים על התוצאות), כל שכן במצב המורכב שנוצר בו רוב הנסיעות ברכב הם עם ילדים שאינם של הנהג. כמובן שהנהג משנה את התודעה ברגע הוא יוצא לנסיעה כזו ושאנחנו לא רגועים עד ששומעים שכל אחד ואחד הגיע ליעדו, אבל, וכאן מגיעה השאלה, איזו מערכת מומלצת בתור גיבוי למרכיב האנושי? מה הסוגים השונים של המערכות ומה מומלץ? אם יש אנשים שברכבם מוקנת מערכת כזו, אשמח לשמוע חוות דעת. התקציב לא ידוע ולא מוגדר כי אין לי שום ידע על מחירן…
הודעה אחרונה מאת amichaiS, -
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, השבוע רכשתי רכב מסוג יונדאי i25 פרימיום 2016 מסוכנות המוכר הציג לי אותה כיד פרטית שהגיעה עליו מעסקת ליסינג (גם ברשיון רכב הרכב מופיע כיד פרטית) אך כשהייתי אצל המוסך היום הוא ראה את פתח הדלק שיש שמה הברגה של בורג ליד הפתח של הדלק ואמר שזה כי הוציאו את הדלק וזה בדרכ ברכבי חברה/ ליסינג. בחוזה של הרכב המוכר התחייב שהרכב לא נרשם לעולם תחת חברה או ליסינג. איך אני יכול לברר אם זה באמת רכב חברה למרות שברשיון הוא מופיע כבעלים פרטי יד ראשונה.
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
שלום לכולם, מקווה שזה המקום המתאים לנושא, אין לי גישה לאוףטופיק. רובנו בפורום אוהבים רכב ומעוניינים לרכוש , מתישהו... את רכב חלומנו. אני לא מדבר על חלומות בלתי מושגים לרובנו, כמו פרארי ושות. אני מדבר על משהו אפשרי והגיוני. מתי הרגע שהחלטתם, שזה הרגע לרכישה ? האם לאחר סיום לימודים, האם לאחר ילדים או כל סיבה אחרת. אני מוצא את עצמי, ממתין כבר יותר מידי זמן... כל פעם מחכה שמשהו יקרה ולאחר שקרה, " מבטיח " לעצמי , שלאחר הדבר הבא, אקנה. בקיצור זה נמשך כבר כמה שנים. אז איך עשיתם קאט אוף והחלטתם לרכוש ? תודה
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
שעת ערב מאוחרת, חוזר מנסיעת עבודה לצפון. בכניסה לחניה רואה עשן בצד ימין של המנוע, מכבה את המנוע, פותח את המכסה ורואה מעט עשן ליד מכסה הטיימניג. מניע לשניה, יש שריקה. מכבה מיד, דוחף את האוטו לחניה. זו ברלינגו 2016 דיזל עם 196.000 ק"מ. יש לי שרותי דרך בחברת דרכים, השעה 23:00, אין מענה במוקד הטלפוני. צליל המתמה. פתחתי קריאה דרך אתר האינטרנט של החברה, הכל עבד בסדר רק לא קיבלתי SMS אישור. למחרת בבוקר מתקשר שוב, עונים מהר - כן הקראה פתוחה. הגרריסט הגיע בזמן. מעמיס את הקורקינט באוטו, מעלים את האוטו על הגרר ולמוסך מורשה סיטרואן. למה מורשה? כי יש על האוטו ריקול החלפת טיימניג פתוח וחשבתי לנצל את ההזדמנות. הגרריסט מוריד את האוטו …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, קניתי השבוע סוזוקי קרוסאובר 2016 משומשת (אני יד2) במצב טוב מפרטי דרך סוכנות סוזוקי. שמור, קמ נמוך. הרכב עבר השבחה בסוכנות - תיקוני פחחות וצבע, ועוד כמה דברים נקודתיים. הבעייה היא שאחרי שנהגתי קצת שמתי לב שהכיסא נהג מאוד לא נוח לי. יש לי כאבי גב אחרי כמה דק ישיבה. אני מרגיש שיש בליטה בספוגים באיזור הגב התחתון שמושיב אותי בזוית לא נוחה בעליל. במושב של הנוסע הספוג פחות בולט ומציק, אבל ייתכן והכוונה היא תמיכה עודפת לגב של הנהג. תוהה האם ככה מגיע האוטו, או שאולי יש בעייה במושב הספציפי שלי כתוצאה משחיקה/נזק/משהו אחר של הבעלים הקודמים. יש כמה חתיכות של משהו בתוך המושב , מרגיש כמו ספוג משוחרר או חוט , שגם מציקות קצת, אבל נראה שהריפוד סגור ושלם אז לא…
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
*הסרטון בגוף הכתבה שבקישור* https://www.kore.co.il/viewArticle/85353 רואים בתיעוד שהאופנוען מבצע הרמת גלגל בלתי חוקית ומאבד שליטה, השאלה היא למה נהג הרכב הפרטי לא האיץ וברח קדימה כשהוא רואה אופנוען מטורלל מתקרב אליו. מה אתם הייתם עושים במקום בעל הרכב?
הודעה אחרונה מאת Stevenkler, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בבקשה חוו דעת על רכב זה. לטוב ולרע. דגש - עברתי 49 אקמ ללא בעיות מנוע גיר, בדיקת מכון לפני בדיקה חזרה יפה מאוד.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לחדי שמיעה. כבר תקופה ארוכה מסקרן אותי מי מה נובע הרעש האופייני של המנוע של שלושת הרכבים הנ"ל מין צליל של ציפצוף כזה כשהרכב מאיץ. למישהו יש הסבר?🤔
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
-
טוב הנושא עלה בצורה כזו או אחרת בשרשורים אחרים, אבל בכל זאת אתייעץ; לאחרונה התחלתי לחשוב ברצינות על רכב היברידי למשפחה (ככל הנראה הנירו. אנחנו זוג פלוס תינוק בקרוב וכלבה גדולה). השיקול העיקרי שיש לי, לקניית רכב היברידי, זה זיהום. באמת. חיסכון בדלק לא מעניין אותי ממש (אנחנו נוסעים בממוצע 12k-15k שרובם בעיר). רוב המידע הזמין לקריאה בעיקר מתרכז ברכבים חשמליים או פלאג אין. אין לי כרגע אפשרות לאף אחד מהם, לכן רק היברידי על השולחן. שאלתי, האם רכב היברידי באמת יענה על הרצון שלי לזהם פחות? מודע לדיבייט על זיהום לאורך כל חיי הרכב - יצור, שימוש והפטרות - של היברידי מול בעירה פנימית, ואני בגדול בעד העברת הזיהום, והרעש, מחוץ לאזורים הומי אדם לקצוות (אם ונ…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
הרכבתי ונטילים עם סימון של מאזדה שהזמנתי מעלי אקספרס, ולהפתעתי הרבה אני מגלה שהם נגנבו! וכל זה קרה תוך פחות מ24 שעות! אנשים חארות! יש לי עוד סט ונטילים שהזמנתי בצבע אחר, ואני כבר יוצא מנקודת הנחה שהם ייגנבו ישר אחרי שארכיב אותם! ככה שאין טעם לשים… שהגנב לא יהנה מהם… לעוד מישהו זה קרה?!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן שלום לכולם, לעזרה זריזה בנושא יש דוח סליקה של רכב שנרכש בכונס נכסים, רשום אובדן גמור מחיפוש כללי ראיתי שזה מוגדר כטוטאלוס מצרף את הדוח אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת הלוחש למכוניות, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עשיתי תו נכה עבור אדם ומאז באזור ממשלתי אישי נעלם לי פרטי הרכב שבבעלותי כאילו ביצעו העברת בעלות בלי לשאול אותי. איך אני יכול לאמת זאת?
הודעה אחרונה מאת קריאטיב אגרסיב, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ותר ממאה מסופים שהציב הדואר בסניפים של רשתות למכירת רכב משומש, ונועדו לאפשר ביצוע העברת בעלות במקום, נאספו. משרד התחבורה: "מדובר בהפרטת שירות שלא אישרנו, שמובילה להגדלת כוחם של הסוחרים. רק עובד דואר מוסמך לבצע העברת בעלות" במקור אישר משרד התחבורה לדואר רק לפתוח דלפקים בסניפים גדולים של רשתות הליסינג והטרייד אין, שאותם תאייש פקידה מוסמכת שתזהה את הרוכש והקונה, להפחתת סכנת ההונאות. אל המסופים לא הוצמדה פקידה, וזיהוי המוכרים והקונים הוטל על המוכרנים, המהווים צד בעסקה. ם אם המהלך של משרד התחבורה סוגר פירצה שיצר הדואר, הוא צפוי לסרבל את רכישת המכוניות המשומשות. עם זאת, כיום ניתן לבצע את העברת הבעלות גם באינטרנט, ולפי נתוני משרד התחבורה רבע מהעברות הבעלות השנה …
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- 10 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
השארתי את הדייטסו סריון שלי מ2009 בחניון של רכבת ישראל בסוף שבוע שחזרתי ביום ראשון לרכב גיליתי שפוצצו לרכב שלי את הצורה פוצצו לי את האגזוז וניסרו חלקים מהפגוש כמו כן שברו לי את החלון הקטן. אני יד 2 וקניתי את הרכב שהוא היה שנה וחצי על הכביש מפרטי למזלי עדיין יש ביטוח מקיף. האם שווה להפעיל את הביטוח? אם אני יפעיל אותו על מה הם אמורים לפצות אותי? האם אצא שכרי בהפסדי שבעקבות הפעלת הביטוח הפרמייה תעלה ואם כן באיזה סכום?
הודעה אחרונה מאת yaniv3993, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מפעם לפעם שולחים לי הודעות על כל מיני יוזמות שמתגבשות כדי לקדם מטרות כלשהן. היום נחתה במייל של המערכת הודעה שהיא כנראה לא רק אחת הכי ראויות שנתקלתי בהן בשנים האחרונות, אלא גם עושה חשק לעזור. המטרה היא, קודם כל, להנציח את רננה חורש שנפלה אל מותה בכביש שאין גולש אחד בקארספורום שלא מכיר - מעלה עקרבים. שנית, לנקות שלדי מכוניות מהמדבר, לא רק כדי אשכרה לנקות את המדבר, אלא גם כדי שאם חלילה מקרה כזה ייקרה שוב, אף אחד לא יתבלבל. מלבד שתי המטרות הראויות אשר לשמן קם המיזם הזה, מיד כשקראתי על המקרה ועל מה שהמשפחה רוצה להוציא לפועל בעקבותו קפצה לי לראש המחשבה שכנראה אף אחד לא יותר מתאים, גם לעזור תכלס בפינוי או תרומה, גם לקדם את היוזמה, וגם - תוך כדי עזרה וקידום, להס…
הודעה אחרונה מאת windsurfer, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
Rimac הקרואטית (למעשה חברת גג חדשה - Rimac Group) תהיה בעלת השליטה (55%) ב Bugatti (היתרה בידי Porsche). תקנו בוגאטי חשמלית ? https://mashable.com/article/rimac-bugatti
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הי, אני ממש ממש רוצה שיהיה לי קצת מהחומר שספציפית אלדן משתמשים כשהם מכינים רכב למכירה. לא דומה לריחות אחרים. מישהו פה יודע ספציפית מה הסוג ואיפה משיגים? אלדן לא מתלהבים למסור מידע כזה.. לפחות לא לי חחח. תודה
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי חברה מתלבט בין פיגו 206 שנה 2007 יד 5 נסע 11000 לבין סיאט איביזה 2005 יד 5 מה אומרים עדיף מבחינת חיסכון ורכב יותר חזק ואמין??
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 869 צפיות
באיזה רכב יש מניעת שינוי נתיב אם הנתיב שעוברים אליו אינו פנוי?
הודעה אחרונה מאת חנוך111, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הייתם קונים אוטו עם ירידת ערך כזאת בהנחה ומתקיימים התנאים הבאים? 1. שנתון 2016 עם 60,000 ק״מ 2. היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מורשה 3. שלדה ללא פגיעה, מנוע וגיר תקינים לפי בדיקה במכון זאת ירידת הערך:
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, התחדשתי בסיאט איביזה EVO בעלת מנוע 1.5TSI וגיר ידני בעל 6 הילוכים. אני מגיע מסיאט mii ידנית גם כן, ויש מספר דברים שאני לא מבין בהתנהגות של צריכת הדלק לעומת איך שאני נוהג לפי מחשב הרכב. אני מוצא הרבה פעמים שבזמן נהיגה רגועה בסל"ד נמוך ולחיצה קלה, בכל שטח שהוא מעט יותר משופע ממישור שטוח לחלוטין, צריכת הדלק די גבוהה, לדוגמא כשאני נוסע בעליות בשכונה שלי בהילוך 2-3 מתחת ל2000 סל"ד, הממוצע הוא כ5-6 ק"מ/ליטר. במצבים אחרים כאשר אני רוצה להאיץ מעט בירידה קלה, ולפי ההיגיון מהרכב הקודם אני לא עושה את זה בהילוך נמוך מדי כדי לא לתקוע את הנסיעה, לדוגמא במהירות 30 קמ"ש, אני אהיה בהילוך שלישי, בלחיצה קלה על הגז גם כן אראה צריכה גבוהה, אפילו שהרכב לא…
הודעה אחרונה מאת Dudi2, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים. דקה 9:43 כמה שניות לפני הסטייה נשמע צפצוף. האם לדעתכם הירידה לשוליים נעשתה באופן אוטומטי על ידי הרכב? להערכתכם, מהו דגם הרכב המצלם בסרטון? מרשים. מנגד, יכול להיות שמדובר פה במקרה אחר לגמרי: הנהג המצלם לא היה מספיק מרוכז בנהיגה, נבהל כשראה שהוא מתקרב מהר מידי אל הרכב שלפניו, סטה מרצונו, והאחרון גם הוא לא היה מפוקס. באיזה מן המקרים לדעתכם מדובר פה?
הודעה אחרונה מאת Michaelr, -
-
מגן גשם נפל
מאת Natali.om- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 898 צפיות
אהלן, איבדתי את הגומיית גשם באחד החלונות באוטו. מותר לשטוף אותו בלי זה? בנוסף.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה? הרכב הוא: סובארו אימפרזה 2007
הודעה אחרונה מאת Natali.om, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מנסה למכור את הרכב הישן שלי לפירוק וזאת ללא תשלום אגרה בשנתיים האחרונות, הווה אומר כי עלי לשלם אותה (3800 ש"ח) לפני ההורדה מהכביש. קיבלתי הצעה ממישהו בו הוא מציע כי נתחלק בתשלום האגרה והוא יקח את הרכב. אלא מה, הוא לא מציע שנשלם בזמן שהוא לוקח את הרכב אלא שאקבל ממנו אישור כי הוא לקח את הרכב ושבועיים לאחר מכן תבוצע העברת בעלות (לא הורדה מהכביש). רעיונות? ממה שהבנתי לא ניתן לבצע הורדה מהכביש ללא תשלום אגרה (המבצע של הצהרה ע"י נוטריון כי הרכב לא היה בשימוש כדי להמנע מתשלום האגרה כבר אינו בתוקף).
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
תופעה מוזרה שנתקלתי בה בקיה נירו של חבר שמדי פעם יוצא לי לנהוג עליה ובדרך כלל נסיעות ארוכות של שעה ויותר - אמש, הלוך חזור מחיפה לנתב"ג, בחזור התחלתי להבחין בצפצוף מעצבן בתדר גבוה (כמו כזה שרק כלבים יכולים לשמוע?) שנשמע בעיקר בלחיצות ועזיבות של דוושת התאוצה, אותי אישית זה מחרפן כי גם עם מוזיקה ברקע - אני יכול להרגיש את זה, זה חודר לתוך המוח (אין לי הסבר אחר). לא פעם ראשונה שאני חוזר מנהיגה (לא נסיעה) ארוכה ברכב הנ"ל עם כאבי ראש, מישהו נתקל בדבר? ולא, זה לא כמו רעשי זליגת חשמל וכו' אלא ממש צליל אלקטרוני מיוחד שנוצר כתוצאה ממשהו. Sent from my SM-N975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Moranbar1, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 עוקבים
- 37 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
בתור קונה אני מעדיף לדבר עם המוכר בוואטסאפ, לפחות בהתחלה. אני שואל שאלות מאוד ספציפיות, לרוב בהודעה אחת או שתיים, וברגע שאני מקבל "אישור" לגביהם, אני ממשיך לשאלות קצת יותר כלליות. בשבילי זה טוב, כי אני פונה לכמה מוכרים במקביל,ומקבל תשובה תכלס, מבלי גינוני נימוסים מיותרים וקבלת מונולוג של 5 דקות עד כמה הרכב של המוכר הוא הרכב הכי טוב בעולם. ולדעתי זה גם טוב למוכר כי הוא יכול לענות מתי שבא לו ולא להתחיל לנהל שיחות בזמנים שלא בהכרח נוחים לו. כבר גם לי יצא בתור מוכר להתנהל עד הפגישה רק בוואטסאפ וזה מעולה. העניין הוא שבהרבה מקרים, כבר אחרי הודעה אחת, אני מקבל תשובות בסגנון " לדבר ככה זה לא רציני". ולאו דווקא מאנשים מבוגרים. ואני לא מצליח ל…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
שלום אני נהג חדש וכשאני נוהג קשה לי לדעת את המרחקים של הרכב בצד הימני שלו וזה מאוד מפריע לי למשל אם אני חונה בצד הימני אז בעין שלי אני נראה קרוב אבל כשאני יוצא מהרכב זה ממש רחוב מהחנייה... אז בסד אפשר להסתכל במראה בשביל לראות מרחק... אבל מה קורה בנסיעה כשיש רכבים חונים מצד ימין ויש תנועה מצד שמאל והכביש צפוף... זה גורם לי לטות יש לכיוון השמאל כי קשה לי לדעת את המרחק מצד ימין אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי פיזו 308 צורה חדשה שנת 2014(סוף). שמתי לב שלפעמים הגיר מושך את הילוך שני עד 4000 סלד מה שלא קרה בעבר. האם יש קשר לעדכון תכנה ?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיבלתי הצעת מחיר לאוקטביה VRS, בהצעה הוסיפו לי 1000שח אחריות שנה שלישית. שזה דבר אבסורדי בפני עצמו.. אבל 2 איתורנים אחד פעיל במחיר 3800 ועוד אחד רדום במחיר 1500.. נראה לכם הגיוני מחירים כאלה? יש חברות שנותנות את הרדום במתנה ואם זה פעיל אז בהרבה יותר זול מהמחיר שנתנו לי.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
הסקודה Enyaq בדרך לישראל, והרי הנתונים הידועים לנו: מדובר בדגם Skoda Enyaq 60 טווח WLTP: 390 ק"מ גודל סוללה: 62kWh 0-100: 8.7 שניות. הספק: 180 כ"ס מומנט: 31.6 ק"מ מערכות בטיחות מקוריות, אך ללא בקרת שיוט אדפטיבית או זיהוי עצמים בשטח מת (מחסור בצ'יפים?) מחיר קטלוגי: 249000 ש"ח היבואן: אוטומקס
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 840 אורחים (הצג רשימה מלאה)