רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
במסגרת האינפלציה בקטרי החישוקים ברוב הרכבים, שמתי לב שרכבי ev כדוגמת טסלה (וגם למשל ה ioniq5) מגיעים עם חישוקים גדולים יחסית, עם חתך מאוד נמוך. האם ניתן לייחס זאת למנועים החשמליים שמותקנים צמוד לגלגלים/אופנה/סיבה אחרת? בתמונות הראשונה והשניה - טסלה 3 מהבוקר עם מידה 235-35-20 (כבר הספיק לשפשף את החישוק והצמיג, ותשומת לב לקליפרים אדומים). בתמונה השלישית טסלה 3 אחרת עם חתך גבוה יותר. ה ioniq5 מגיעה עם חישוקי 19'' 20''. מה זה אומר על המכוניות האלה מבחינת נוחות נסיעה? +מחיר צמיג 1,500 ש"ח אם לא יותר.
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 8 אלף צפיות
בטוח כולם מכירים את הסרט הראשון, פול ווקר שיחק את בריאן אוק'ונור עם טויוטה סופרה 94' אז נכון לעכשיו היא למכירה! אתר המכירה: https://www.barrett-jackson.com/Events/Event/Details/1994-TOYOTA-SUPRA---FAST-AND-THE-FURIOUS-STUNT-CAR-247854
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
סקר שערכה חברת מימון ישיר על התנהגות צרכנים בשוק הרכבים מיד שנייה, מצביע על הדברים החשובים ביותר לצרכנים: האם אנחנו יודעים מראש איזה רכב אנחנו רוצים? האם אנו מעדיפים לקנות מחברה או ממוכר פרטי וכיצד מממנים את הרכישה. https://finance.walla.co.il/item/3443844 ואני שואל, כמה מהרוכשים שואלים כאן או מתייעצים עם מביני דבר (או שניים) כחלק מהתהליך? האם לנו כפורום יש איזו השפעה או תרומה לתהליך ? 😉
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, קניתי לאחרונה סיאט ארונה FR, שמתי לב שמתחת למושב שליד הנהג ישנה מגרה קטנה, ואילו מתחת למושב הנהג היא חסרה (אולם יש הכנה למגרה) רציתי לשאול בעלי רכב זהה אם זה תקין או שפשוט שכחו להתקין ברכב שלי? בצמפיון טוענים שזה המצב ברמת גימור הזאת. תודה!
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בבקשה למישהו יש איזשהו פתרון ?:)
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו מכיר מקום מומלץ? כמה זה אמור לעלות? עד כמה התהליך הזה מעיק להתקין וו גרירה לרכב..? ברכה תבוא על העוזרים :)
הודעה אחרונה מאת RESITE, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חברים רציתי לדעת באופן כללי על הרכבים האלו מבחינת שנתונים אמינים ? איזה גירים נחשבים אמינים מבחינה כשמדברים על גיר DSG? אם כבר קונים איזה דגם עדיף ?
הודעה אחרונה מאת Turbo_LAG, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלשום בערב מישהו קנה ממני את האוטו, לא עשינו העברת בעלות כי הדואר היה סגור אבל הוא קיבל ממני תז וייפוי כוח ואמר שמחר בבוקר הוא יעשה העברת בעלות, איך אני יכול לבדוק שאכן הרכב עבר בעלות והוא לא על שמי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
*הסרטון בגוף הכתבה שבקישור* לי זה נראה שבעל הרכב הסיטרואן כלל לא פגע בו כי רוכב האופניים החליק לפני כנראה מבהלה. בתור שופט לכאורה הייתי פוטר את בעל הרכב. מה דעתכם? https://www.kore.co.il/viewArticle/84622
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 736 צפיות
אשמח להמלצה על מישהו טוב שעושה ציפוי חלונות איכותי באזורים הנ"ל ואם מישהו יודע מה טווח המחירים לציפוי טויוטה קורולה 2009 שני חלונות אחוריים + 2 משולשים + שמשה אחורית. תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת בלנו 2002, -
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 40 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לאנשים שעשו מעבר כזה נגיד מרכב סופרמיני לרכב מנהלים. עד כמה זה שיפר לכם את איכות החיים ? פחות כאבי גב? יותר רעננות? עד כמה זה היה משמעותי? מדבר נטו על נוחות הכסא, הנהיגה, רעשי כביש וכדומה, פחות על ענייני אבזור שלא קשורים ישירות לאיכות הנהיגה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 740 צפיות
האם שייכת אופציה לנתק את הכרית אוייר כשאין מתג יעודי הכוונה האם ניתן ליצר כזה מתג או משהו בסגנון אשמח לחוות דעתכם אחלה פורום שעוזר בכל בעיה כיף להיות חבר פה!
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 27 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
לפני שבועיים פורסם בYnet ידיעה על מכרז רכב של משרד הביטחון. נכנסתי לאתר, קראתי את חוברת המכרז ואמרתי ננסה למה לא אחרי הכל עניין אותי איך העסק מתנהל. רשימת הרכבים מפורסמת באתר. חלקם במצב נסיעה עם רשיון משולם ובלי טסט, חלקם עם טסט, חלקם מושבתים, וחלקים בכלל לא מיועדים לנסיעה בכביש ולמרות שהם בסדר (פירוק או ייצוא בלבד). ברשימה מצויין השנתון, לרוב הרכבים מצויין הק"מ ואם הרכב "עבר תאונה", לא להיבהל נגיע לזה. אחרי שעוברים על הרשימה ומסמנים את הרכבים שמעניינים אותכם מגיעים למקום שבו הם מוצגים לזמן מוגבל של יומיים (בית נחמיה במקרה הזה). היו לא מעט אנשים שם ובגלל הקורונה הכניסו בקבוצות קטנות וזה היה מאוד מעיק, המתנו הרבה זמן... הרכבים במקום נעולים. …
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 694 צפיות
אהלן אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר. בארה"ב לא נמכרת ה i20 אלא יונדאי אקסנט, שנראית מקבילה ל i25. עד שנת 2018 שווק שם הדגם "הישן", הדור הראשון. משנת 2018 משווק שם דגם "חדש" כלשהו. קיה ריו המקבילה שהוצגה ב 2018 קיבלה ציון טוב מאד במבחני הבטיחות של iihs. בגזרה האירופית, i20 מ 2015 וריו מ 2018 (שנראית מקבילה לאמריקאית) קיבלו תוצאות מאד דומות במבחני הבטיחות של euro ncap. ובסוף, השאלה שלי: יונדאי i20 דור שני (2015 והלאה) מקבילה לריו 2018 או לדור ראשון בגזרת iihs? תודה רבה וסליחה על השאלה האיזוטרית על החתום: אבא טרי בקרוב
הודעה אחרונה מאת goslow, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הגשתי עבור בן משפחה בקשה לתו נכה ובאזור האישי התקבל עדכון ממשרד התחבורה להשלים מסמכים הבעיה יש להם באג באתר ולא ניתן לצפות בקישור של המסמכים הנדרשים וכאשר אני מנסה להגיש בקשה ולהשלים מסמכים זה רושם הבקשה נמצאת בטיפול וגם רופא האגף טרם בדק. איך אני יודע איזה מסמכים להשלים? ולמה זה עדיין ממתין לבדיקת רופא האגף?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
מכירת רכב לפירוק
מאת d10-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אחרי שהרכב כבר הורד מהכביש במשרד הרישוי צריך למכור אותו לפירוק. איך התהליך של המכירה מתבצע? צריך לחתום על איזשהו מסמך עם הקונה? הסכם? חשבונית תשלום? כמובן שמדובר על קונה שיבוא עם גרר.
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם מישהו יוכל לצטט את לשון החוק במדויק מתי מותר להושיב ליד הנהג עם כיון התנועה/נגד כיון התנועה גילאים, סוגי כסאות אני פשוט מעונין לדעת מתי מותר ומתי אור תודה רבה
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מס' יבואנים מקבילים החלו בשיווק הסיאט ליאון פלאג-אין. יחידת הכוח היא היחידה ההברידית הנטענת המוכרת של הקבוצה עם מנוע 1.4 טורבו בצירוף מנוע חשמלי המספקים יחדיו הספק של 204 כ"ס. קיבלות הסוללה היא 13kWh המרחק שהמכוניות יכולה לנסוע על חשמל הוא כ-60 ק"מ לפי תקן WLTP. התאוצה מ- 0-100 לוקחת 7.5 שניות. המחיר הרשמי 194900 ש"ח (כמקובל בייבוא המקביל יש גמישות במחיר) יש מכוניות למסירה מיידית בארץ. ראוי לציין שיתכן שצ'מפיון יביאו את הקופרה לאון Plug-in שם מדובר על הספק של 245 כ"ס, תאוצה מ-0-100 ב-6.4 שניות, נסיעה על חשמל כ-50 ק"מ. המחיר 240000 ש"ח התחושה שלי היא שהיא לא תגיע בשלב זה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 750 צפיות
היי, אני עומד בפני מכירת הסיטרואן שלי. C4 פיקאסו קצר שנת 2016. היה אצלי בחור שטוען שיש ריקול שקט על מיכל הדלק או הנשם שלו, דבר שיכול להביא להחלפת מיכל דלק וקניסטר. מדובר בעלות לא מבוטלת כמובן. לצורך העניין, אני יד ראשונה, אין עדות לתיקון כזה במסגרת ריקול וגם לא היו לי ועדיין אין לי בעיות עם מיכל הדלק בשום צורה. הרכב כבר בן חמש ועבר 94000 ק''מ. מה הסיפור פה? צריך לקחת את זה בחשבון במעמד המכירה? לבקש התחייבות מלובינסקי להחלפה? הסיפור הזה בכלל מתועד ונכון?אשמח לעצתכם
הודעה אחרונה מאת em22, -
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 88 תגובות
- 18.3 אלף צפיות
באוקטובר 2019 הביא יבואן סקודה צ'מפיון מוטורס יחידה אחת של סקודה סופרב PLUG-IN. אני כמובן דיווחתי על כך, והיו גם תמונות ואולי גם כמה כתבות - אבל שום דבר לא קרה. הסיבה היא די ברורה - יש ביקוש גבוה לדגם באירופה, ומשיקולי רגולציה משתלם ליצרן למכור כל מה שהוא יכול לייצר - באירופה. לכן לא משתלם לו להקצות ליבואן המקומי כמות למכירה ו/או "לעשות לו מחיר". היבואנים המקבילים "עושים שוק" ומצליחים ללקט מכוניות (וכנראה) למכור אותן ברווח נראה ובמחירים די סבירים שנעים בין 240 ל270 אלף ש"ח במגוון רמות גימור (רובן גבוהות) בחודשיים האחרונים נמכרו 10 יחידות ע"י מספר יבואנים. ולפי כמות הדגמים שנרשמו - כנראה שיגיעו עוד לא מעט כאלה.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
מחלף יהלום מתחלף 1 2
מאת eladts-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מחלף יהלום מתחלף הוא מחלף יהלום (מחלף עם שני צמתים מרומזרים) שבו בדרך החוצה את הכביש המהיר הנהגים נוסעים בצד ההפוך בקטע שבין שני הצמתים. נתקלתי בזה בטיול למיזורי בשנה שעברה וזה נראה מבלבל, אבל בפועל מפחית מהפקקים ומהתאונות לעומת מחלף יהלום רגיל. האם לדעתכם הרעיון יכול לעבוד גם בישראל?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
מפגש באביב?
מאת ldti- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום. האם יש תכנון למפגש בקרוב? כל עוד האביב כאן, יש מזג אויר סביר ולא חם מידי..
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, רכשתי לפני כארבעה חודשים את הרכב שלי בידיעה שהוחלפה דלת אחורית ימנית, והאמת, עקב המצב המכני והקילומטר הנמוך החלטתי בכל זאת לרכוש אותו. בימים האחרונים אני חושב שההחלפה של הדלת נעשתה בצורה לא מקצועית. ניקלים/פלסטיקים שעל הדלת לא יושבים במאה אחוז. בנוסף - והכי חשוב - נכנסים רעשי רוח דרך הדלת בכביש מהיר אפילו כשהחלון סגור עד הסוף. משהו שם לא נראה לי. לדעתכם יש מה לעשות בעניין הזה? איפה אפשר לטפל? לאן פונים כדי לקבל פתרון אמיתי? מה העלויות? מדובר במאזדה 3 שנת 2016. תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- אחראי פורום
- 23 עוקבים
- 83 תגובות
- 18.3 אלף צפיות
משהו שתמיד תהיתי לגביו יצרניות גרמניות קיימות הכי הרבה שנים, בעלות סטנדרטים של יצור הכי גבוהים ומחירים גבוהים יחסית אהל איכשהו הן פחות אמינות מיפניות או קוריאניות זולות יותר איך זה ייתכן?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי נזק בגיר ובמנוע במוסך הציעו 5-7 לתיקון באופן כללי. החלטתי לוותר. האם עתה אני נדרש לקחת את הרכב מהמוסך? למכור לחלפים? מה התהליך ? תודה
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
מי שמעוניין בסוזוקי ויטרה 4x4 כדאי שיזדרז...וגם הקרוסאובר והויטרה מקבלות מערכת הברידית קלה
מאת PriceDevil- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
גירסת ה-4x4 מוצעת כרגע ב-12000 ש"ח הנחה, במסגרת חיסול מלאי(?) בקרוב יחל שיווק דגמי הקרוסאובר והויטרה עם מנועים העושים שימוש במערכת הברידית קלה לטובת נתוני זיהום נמוכים יותר ומשופרים. מנוע ה-1.4 איבד בתהליך 11 כ"ס והספקו עומד על 129 כ"ס במקום 140 כ"ס. הדגמים יתייקרו קלות (5000 ש"ח בקרוסאובר קצת פחות בויטרה) עובדה מעניינת היא שלמרות שמדובר במערכת הברידית קלה, הדגמים רשומים כהברידיים במשרד התחבורה, מה שאומר שמי שיקבל אותן ממעסיקו ישלם שווי שימוש מופחת כמו של רכב הברידי.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
קודם כל, אנחנו יודעים שלא מעט מכם משתמשים באפליקציה הזו, אז אנחנו מתנצלים מראש. אחת הסיבות שעברנו לפלטפורמה הנוכחית הייתה ההבטחה של החברה המפתחת להשיק, יחד עם הגרסה הנוכחית, אפליקציית Native שתאפשר את כל השימושיות של טאפאטוק, מבלי אף אחת מהפשרות שהיא מביאה עימה. לצערנו השקת האפליקציה ממשיכה להתעכב ואנחנו לא רואים אופק בעתיד הקרוב, לכן הוחלט פשוט לעשות cut ולא להמתין יותר. הבעיות עם טאפאטוק רבות ומגוונות, וחלקן חמורות ברמת "שבירה" של הגלישה. כמו זה שהיא לא מציגה למשתמשים שהוזהרו את תוכן האזהרה ואת היכולת "לקבל אותה", מה שגורם לכך שאותו משתמש פשוט לא יכול לפרסם יותר הודעות ולא מבין למה. ישנן חשדות ו/או בעיות נוספות שאנחנו לא יכולים לאשש מעל לכל ספק לכן …
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
אנדרואיד אוטו
מאת avensis- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני רוצה, אבל לא מצליח להתקין בסמארטפון שלי - LG v20 את התוכנה Android Auto שאמורה לאפשר לי לשקף את מסך הסמרטפון שעליו מפת WAZE , על מסך הרכב שלי (סקודה אוקטביה 2018.) מצאתי ברשת כל מיני עצות והוראות, אבל לא הצלחתי לעקוב. עודה מאד לכל מי שיכול לתת לי הוראות ממש מפורטות. בתודה, Avensis
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חברים , עכשיו שהמערכת קיימת כמעט בכל רב מודרני האם המערכת הזאת גורמת נזק לרכב ?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חלק מידיעה שפורסמה במקור ב-Cartube.co.il מעוצב ומתוכנן לפי הדור הבא של סידור iCockpit הכולל גלגל הגה חדש וקטן שלא מפריע לקו הראייה ללוח המחוונים "10 הדיגיטלי עם תצוגת 3D ומערכת מולטימדיה חדשה ומתקדמת יותר עם מסך מגע "10. בנוסף נמצא תפעול אלקטרוני לתיבת ההילוכים, מדף ייעודי עם משטח טעינה אלחוטי למכשיר הסלולרי, אופציה למערכת שמע מבית FOCAL עם 10 רמקולים, תאורת אווירה, ריפודי עור משולב באלקנטרה עם אופציה לריפודי עור נאפה יוקרתיים, חלון גג פנורמי, תאורת LED מלאה עם אופציה לתאורה ראשית אדפטיבית LED Matrix ועוד. היצע המנועים מנוע 1.5 ליטר טורבו דיזל 130 כ"ס עם תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית, וכן שתי יחידות הנעה היברידיות פלאג-אין (PHEV) HYBRID 180 e-EAT8 מציעה …
הודעה אחרונה מאת פבל,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 916 אורחים (הצג רשימה מלאה)