רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,616 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רמת הגימור המשווקת ע"י אוטומקס היא ACTIVE. בדרך איבדה הסקלה את חישוקי המגנזיום, זיהוי בשטח נסתר, ובקרת שיוט אדפטיבית. המחיר הרשמי 116900 ש"ח כאלף ש"ח פחות מרמת הגימור AMBITION המשווקת ע"י צ'מפיון, אפשר להעריך שהמחיר בפועל נמוך יותר. 2 יחידות ראשונות מהדגם עלו בשבוע שעבר על כבישי ישראל.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
סתם שאלה שעניינה אותי. הרי בקרת שיוט רגילה במסלול ללא עליות וירידות, חסכונית יותר בדלק כי היא מווסתת בדיוק את כמות הדלק הנדרשת לנסיעה. בניגוד לאדם שמן הסתם אין לו רגישות כזאת בשליטה על דוושת הגז. האם אותו דבר נכון גם בברקסים בין ברקס של התוכנה לעומת הברקס של האדם?
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
הספייס סטאר כבר לא ילדה ולאט לאט הופכת לאישה, וכמו כול יום הולדת הגיע הזמן לסיכום. השנה הסיכום יתמקד בעלויות אחזקה/בעיות מאשר בחינת הרכב עצמו שכן אין משהו חדש להוסיף מעבר לסיכומים הקודמים. MADE IN JAPAN אמנם ספייס סטאר מורכבת בתאילנד, אבל התדמית היפנית מוכיחה את עצמה, לאחר חמש שנים ו-98 אלף ק"מ לא היו בעיות חשמליות או מכאניות, כמו סובארו לאונה בזמנו- לשים דלק ולנסוע. . רק המולטימדיה בהתקנה מקומית לא תמיד פועלת, אולי כבל חשמל לא מחובר טוב או המערכת עצמה נפגמה. מבחינת בלאי המצב גם כן טוב, אין כפתורים רופפים או משהו שנשבר ואפילו הפנסים הראשים מבריקים כמו ביום הראשון. איכות ההרכבה לאחר 5 שנים סבירה, במעבר על שיבושים יש קירקוש מאזור מכסה כרית אוויר/ת…
הודעה אחרונה מאת קסם, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש חלק מסויים לרכב של אבא שלי (Grand Cherokee) חלק שמתחבר לקונסול ומחזיק את הפלאפון אבל נראה כמו כרית כזאת עם אותו ריפוד כמו ברכב. הוספתי תמונה להמחשה. לקנות דרך החברה זה ממש יקר הייתי מעדיף להזמין באינטרנט. הקטע שאני אפילו לא יודע איך קוראים לחלק הזה באנגלית ולא מצליח למצוא אותו באיביי. יש למישהו מושג איך קוראים לזה או איפה אפשר להזמין בזול?
הודעה אחרונה מאת TheCarMan, -
שלום האם הרכב צפוי להיות משווק בארץ ? תודה
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אנחנו מחפשים לבנות רכב שלם או חלקי לצורך תצוגה במשרדים שלנו, עיקר המטרה יהיה להדגים מערכות חשמל שונות ברכב כמו מערכת ניווט, בלמים וכו מכירים חברה או יועץ שמתעסקים עם משהו דומה ?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המלצה למכון בדיקה באזור ראשון צפונה . תודה לרכב היברידי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סתם שאלה כי אני הבנתי שהתמונה היא של הרישיון.
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
אחרי 30 שנה, הדיפנדר סוף סוף מקבל דור חדש, ולפי הסיכום של יואב נראה שהיה שווה לחכות. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3598/מבחנים/לנדרובר-דיפנדר---מבחן-דרך
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תקופה של שינויים, בדיוק נגמר הליסינג שלי בחברה על הקליאו ואיתה החלטתי להחליף עבודה. עברתי לחברה אחרת ובדיוק היה בצי של החברה רכב שהתפנה - גולף מודל 2018 טריידליין עם המנוע 1.4TSI - שאלו אם אני מעוניין (גם ככה מעדיף רכב קיים בציי ולא חדש בחברה שרק הגעתי אליה) ואמרתי שאני אשמח - הרי חשבתי אפילו לרכוש אחת כזאת פרטית, הרכב הגיע עם 32 אלף קילומטר. אחרי חודש איתה הגעתי לעדכן. במהלך הפוסט אתן המון השוואות בין הקליאו לגולף - ברור לי שזה קטגוריה אחרת וקבוצת מחירים שונה, אבל זה הרכב שהיה לי. נוחות נסיעה והתנהגות אני מכיר את הנוחות נסיעה והתנהגות של הגולף, היא הייתה תמיד רכב ההשכרה הפייבוריטי שלי בחו״ל הרכב שקט באופן משמעותי ביחס לקליאו, המושב רחב מאוד ונוח לנס…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, בכל תדלוק , אני לוקח את פתקית שיוצאת ממדפסת של תחנת דלק ומעביר את הניירת לרו"ח שלי. בחודש מרץ השנה, ב-3 תדלוקים שונים הייתה תקלה במדפסת או שנגמר נייר. החשבונית מס קבלה לא הודפסה. פניתי מספר פעמים דרך יצירת קשר לאותה חברת תדלוק והם מתעלמים מבקשות שלי / מסרבים לשלוח חשבוניות (בעבר כן שלחו) בטענה שאינם מצליחים למצוא אותי לפי מספר רישוי שמסרתי בפניה. חשוב לציין שכל התדלוקים בוצעו דרך האפליקציה של אותה חברת דלק, מספר רכב, טלפון , כתובת ופרטי אשראי כבר הוזנו מראש לתוך האפליקציה. מה עוד ניתן לעשות כדי לקבל את חשבוניות מס (הוצאה מוכרת עבורי , מדובר בסכום של 805 ש''ח).
הודעה אחרונה מאת save, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הויטרה שלי נהייתה לי קטנה וצפופה מאוד , עם גג ברזנט שאמנם מטופל ושמור – אבל הנסיעות בקיץ והחוסר מקום התמידי הכריעו אותי. החלטתי לחפש רכב גדול , המתאים לשטח קל. לפני שנה שמתי את פעמי ברכבת לכיוון בנימינה , להפגש עם מוכר בעניין הונדה CRV. ידעתי מה אני מחפש , ונראה שגם מצאתי - אוטו עצום , נוח , עם משענות מקדימה , מדפון נחמד מתקפל בין המושבים הקדמיים , שמחזיק גם כוסות ומאפשר להכנס מדלת הנוסע במידה וישראלי נחמד חוסם לי את דלת הנהג. התחלתי לבדוק את האוטו , מכסה מנוע , צמיגים , קורות ,הוצאת גומיות דלתות (כמובן הכל באישור בעל הרכב ובאווירה טובה) הממצאים : מכניקה של האוטו - צירייה שמעיפה גריז ובולמים בסוף חייהם. צ'ק אנג'ין שנדלק רנדומלית לאחר ששמו תוסף דלק במוסך ל…
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אחת לכמה חודשים, הקופסה הנ"ל משתחררת מהמקום שלה בגלל החום. אני יכול להחזיר ולהדביק אותה, השאלה היא מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה או לדחות ככל האפשר, ויותר חשוב - איך אני יודע שהיא מתפקדת 100% אחרי שהחזרתי אותה? אם במקרה הדבקתי אותה עם סטייה קטנה, האם זה פוגע ביכולת הזיהוי שלה?
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כידוע בארץ יש מגמה (מתגברת) של דילול דלק בתחנות רבות (ורואים את זה גם בריבוי הפוסטים בפורום). אני חושב על דרכים להקטין את הסיכון. מצד אחד יש את הדרכים הרגילות: 1) לתדלק רק בתחנה מוכרת ואם מתדלקים בתחנה זרה אז לתדלק מעט בתחנה הזרה ואז את השאר לתדלק בתחנה המוכרת. 2) לא לתדלק בתחנות זולות מאוד. 3) לקנות טסלה או רכב חשמלי אחר. אבל לדעתי הדרך הכי פשוטה להקטין סיכון היא אף פעם לא לתדלק מיכל מלא. אם נניח אני מתדלק כשיש לי 3/8 מיכל (או 1/2 מיכל) אז במקרה הגרוע יהיה לי חצי מיכל דלק מדולל ולא מיכל מלא, מה שיקטין את הנזקים לאוטו. כמובן שזה דורש לנסוע לעתים קרובות יותר לתחנת הדלק... מה אתם חושבים על השיטה הזו לצורך הקט…
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אתמול עלתה יחידה ראשונה של סופרב 1.5 בייבוא מקביל של אוטומקס. הסופרב היא ברמת גימור סטייל עם גג פנורמי, אך באופן תמוה ללא מערכות בטיחות מקוריות. המחיר הקטלוגי אינו שונה מהמחיר של היבואן, אך סביר להניח (כמקובל באוטומקס) שיש מקום להנחות נדיבות יותר מאלה של היבואן הרשמי.
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, האם קיה סיד סטיישן סחירה? האם זה אוטו עם ביקוש כיום, ועם שוק טוב ? תודה
הודעה אחרונה מאת amirmoshe, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתכנן להתקין awacs לרכב, ואמרו שזה גרסא שמגיעה עם מערכת איתור וכו'. מידע ברשת לא כל כך מצאתי כי זה כנראה חדש. יש פה מישהו שיש לו את זה במקרה? (עם האפליקציה)
הודעה אחרונה מאת Segway7, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 910 צפיות
כמו בכותרת. ובאיזה חברות השכרה קיים? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Ragnar, -
בעקבות הפוסט הזה וההבנה שלי שהדלק בתחנה שאני מתדלק בה שנים- במספר חודשים אחרונים מדולל. האם יש משהו לעשות בעניין הזה? ושאלה האם יש תחנות דלק באיזור חיפה-קריות שהמחיר בהן זול יחסית והדלק באיכות תקינה? התחנת דלק שתדלקתי שאחרי התדלוק שלה המנוע חזר לעבוד בצורה תקינה, היא יקרה למדי. *הבעיה שנגרמה אצלי היא שבמהלך השלושה חודשים האחרונים בערך המנוע התחיל לגמגם ולעשות דפיקות חזקות נורא בהנעות קרות, לפעמים הטורים היו יורדים לאיזור ה500 ומטה והרעש מהמנוע היה באמת מפחיד, לא מעט פעמים הייתי מכבה את המנוע מס שניות לאחר ההנעה כאשר חששתי שיגרם נזק מה"בומים" שהיו. גם לאחר ההנעה היה מצב שקשה מאוד לנסוע כל זמן שהמנוע קר- למשל נסיון להכניס הילוך היה…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. קרוב משפחה התקין באחד המכוניות שלו כרית טעינה ומעוניין להתקין ברכב הנוסף שכוללת טעינה אלחוטית, האם קיים? לדעתי זה מסיח את הדעת ובמיקום לא נח בכלל התקנה שלו, ניסיתי להסביר אך לא עוזר. הוא מחפש כרית שהתקנה שלה למטה ליד הידית הילוכים. טל.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 17.9 אלף צפיות
אני צריך לעשות טיפול ראשון לקיה ספורטאז' החדשה, במוסך לא אמרו לי מחיר בטלפון - מעניין למה אז כמה צריך לעלות הטיפול ועל מה צריך להקפיד? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
היום נתקלתי במודעה הטרנדית הבאה: מדובר בטרנד שלא פעם ראשונה שאני נתקל בו 'הגרלה' לא חוקית, כדי לקבל כמה שיותר כסף על רכב שאי אפשר למכור, ולגלגל אותו הלאה. כבר באחת התגובות ראיתי שכתוב שצבע הרכב שונה ממה שמופיע ברישומים של משרד התחבורה אז חקרתי וחקרתי וחקרתי, ואז מצאתי מודעה מהארכיון של AD מלפני 5 חודשים (דצמבר 20) - הרכב בצבע אפור ויד שלישית https://www.ad.co.il/ad/11746811 אמרתי אוקיי, ב5 חודשים הרכב עבר עוד 5 אלף ק"מ ונצבע, הגיוני סה"כ. אבל אז נכנסתי לאתר @meshumeshet וראיתי את הדבר הבא: https://www.ad.co.il/ad/6598687 2015- הרכב יד שניה ובצבע אדום ישנה עוד מודעה מ2015: https://www.ad.co.il/ad/6059293 ואז…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
נגיד ויש לך רכב קצת וותיק אבל לא יותר מידי, 8 או 10 או 12 שנים על הכביש. הרכב במצב מכאני טוב ומשרת אותך כפי שהוא אמור לשרת. אבל הרכב בצבע מטאלי ככה ומכיוון שאין לך חניה מוצלת וגם לא ממש דאגת לטיפול שומר צבע וגם הבעלים הקודמים לא, צבע הרכב שהיה כל הזמן חשוף לשמש, נשרף. בהתחלה היה קילוף לכה קל וכמה כתמים אבל עם הזמן כל המשטחים האופקיים נשרפו ונראים על הפנים. 1. זה שהצבע שרוף, לא מפריע לרכב לתפקד. במזג האוויר הישראלי זה כמעט אף פעם לא מגיע למצב של חלודה והפגם הוא רק אסתטי. לא מפריע לי וכמובן שלא אשקיע שקל מעבר למה שחייבים ברכב שערכו בכל מקרה כבר נמוך. 2. חושב ברצינות לעשות לרכב צביעה כללית שתעלה כ 3000-4000 שקל…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, קצת רקע, אני סטודנט וכחלק מהקורס אנחנו מפריחים בלוני הליום לטובת ניסויים, באחד מהניסויי אנחנו הולכים לשים מערכת נוזלית שבעזרתה נרצה מידי פעם לטפטף ו ע״י כך להוריד את המקשרל הכללי. העניין הוא שהטמפרטורות הסוררות למעלה הן די קיצוניות , נגיד עד מינוס 30 מעלות לכן אי אפשר להשתמש במים כי הן פשוט יקפאו. אז במחשבה הגיונית קניתי שני סוגים של אנטי פריז אקראיים ובדקתי, יצא כך שהם די מתחילים לקפוא במקרר(לא במקפיא). האם יש לכם המלצה על חברה|סוג של אנטיפריז איכותי שיענה לדרישות? אם היינו בארופה אני מניח שכל הסוגים הם כאלו, יכול להיות חברים מהגולן הגבוהה ידעו את התשובה. תודה
הודעה אחרונה מאת WideFocus, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 762 צפיות
יש לי רכב שהביטוח שלו עומד להסתיים. מבחינת העבר ביטוחי היה נקי ונשאר נקי מחיר הביטוח חובה+ מקיף אמור לעלות\לרדת\ללא שינוי?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 661 צפיות
שלום, אני עוד מעט צריכה לגשת לטסט שהוצאתי את הטופס ירוק לא הייתי צריכה משקפיים והבעיה שעד עכשיו עשיתי שיעורי נהיגה עם משקפיים ובטסט אני לא יכולה להיות עם משקפיים כי לא רשום לי שאני צריכה משקפיים, אז אני יכולה להשים משקפיים ולהגיד שזה ליופי? (לא נוח לי עדשות)
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
בהמשך לפוסט של בוקי לגבי הרכב החשמלי, הייתי רוצה להעלות סוגיה שאני מעלה בקרב אנשי הרכב. זה לא סוד שבכל שנה הרכבים מתייקרים והמעבר לרכבים חשמליים מייקר אותם עוד. אני טוען שיש מחיר מסויים שהאדם הממוצע יעדיף לוותר על רכב. הוא יעדיף להשתמש בשירות כגון גט-טקסי אך עם רכב אוטונומי ולא להחזיק רכב. לא יעניין אותם מאיזה תוצר הרכב, איזה הנעה יש ברכב, איזה מולטימדיה יש ברכב ועוד. אני דיי בטוח שהילדים שהיום בני 6-8 לא ידעו מה זה להיות בעלי רכב. הם יראו את הנושא של הגעה ממקום א' ל מקום ב' כשירות שמשלמים עליו והוא חלק מהחיים. אבל זה יקרה רק לאחר שהמחירים יהיו גבוהים ואנשים יבשילו לכך שאין להם צורך ברכב שאחוז השימוש שלו ביממה הוא 4 אחוז בלבד וכל שאר הזמן הוא חונה ( שגם הח…
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, שיחה מעניינת עם חבר הובילה לשאלה הבאה. התנאים: תאוצה מתחת ל-8 שניות לא חשמלי לא מעניין המותג/יכולות מסלול או כל דבר אחר חייב להיות רכב סוכנות או יד 1 0 ק"מ קדימה...
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, לאחרונה התחלתי לפזול לכיוון פיז'ו 208 דיזל, ותהיתי מה נחשב לקילומטראז סביר במנועים הללו? באופן יותר קונקרטי, הרכבים שנתקלתי בהם עד כה (גם של פיז'ו וגם של סיטרואן) נסעו כ-120 אלף ק"מ בתקופות של 4-5 שנים (כ-25-30 אלף ק"מ בשנה) - בעוד שלמנוע בנזין זה הרבה, אין לי שום אינדיקציה למנועי דיזל. שמעתי ממכרים שמנועי דיזל אמורים להיות יותר עמידים ממנועי בנזין ומצליחים לשרוד יותר ק"מ, אבל כמה זה באמת נכון? מה יהיה קילומטראז סביר שבו מנוע דיזל (מטופל, כמובן) נופח נשמתו? כמובן, אשמח לתשובות ספציפיות על מנועי דיזל של PSA מבעלים\בעלים לשעבר, וגם תשובות כלליות תשמחנה אותי. ועוד שאלה שעלתה - האם המנוע ב-208 הוא אותו המנוע שבברלינגו? תודה רבה מראש והמשך…
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 459 צפיות
שלום, קבלתי תג נכה לרכב רגיל המשולש הירוק, רציתי לשאול עם יש חניות מיוחדות לבעלי תג נכה עם ציור של כיסא גלגלים? או שכולם אותו דבר? אני יכול להחנות בחניית נכים עם מרווח )שמיועד לרכב עם מעלון(?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 937 אורחים (הצג רשימה מלאה)