רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, שיחה מעניינת עם חבר הובילה לשאלה הבאה. התנאים: תאוצה מתחת ל-8 שניות לא חשמלי לא מעניין המותג/יכולות מסלול או כל דבר אחר חייב להיות רכב סוכנות או יד 1 0 ק"מ קדימה...
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, לאחרונה התחלתי לפזול לכיוון פיז'ו 208 דיזל, ותהיתי מה נחשב לקילומטראז סביר במנועים הללו? באופן יותר קונקרטי, הרכבים שנתקלתי בהם עד כה (גם של פיז'ו וגם של סיטרואן) נסעו כ-120 אלף ק"מ בתקופות של 4-5 שנים (כ-25-30 אלף ק"מ בשנה) - בעוד שלמנוע בנזין זה הרבה, אין לי שום אינדיקציה למנועי דיזל. שמעתי ממכרים שמנועי דיזל אמורים להיות יותר עמידים ממנועי בנזין ומצליחים לשרוד יותר ק"מ, אבל כמה זה באמת נכון? מה יהיה קילומטראז סביר שבו מנוע דיזל (מטופל, כמובן) נופח נשמתו? כמובן, אשמח לתשובות ספציפיות על מנועי דיזל של PSA מבעלים\בעלים לשעבר, וגם תשובות כלליות תשמחנה אותי. ועוד שאלה שעלתה - האם המנוע ב-208 הוא אותו המנוע שבברלינגו? תודה רבה מראש והמשך…
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 459 צפיות
שלום, קבלתי תג נכה לרכב רגיל המשולש הירוק, רציתי לשאול עם יש חניות מיוחדות לבעלי תג נכה עם ציור של כיסא גלגלים? או שכולם אותו דבר? אני יכול להחנות בחניית נכים עם מרווח )שמיועד לרכב עם מעלון(?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 30 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רב כמו שכתוב בכותרת, אם הרכבים נסעו את אותו קילומטראז', המצב המכני שלהם יהיה דומה? הבלאי שעולה לי לחשוב עליו זה גומי שיכול להתייבש עם הזמן, שזה לא קשור לנסיעה... אבל עד כמה זה קריטי (אם הרכב היה בחניה מקורה כל הזמן)?
הודעה אחרונה מאת ronrcz, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, הרכב הנ"ל עבר טסט ב-15/07/2020, מדוע רשום שהרישיון בתוקף עד 07/2022? סוחרים מקבלים זמן ארוך יותר?! מה זה "תאריך בעלות"? האם זה התאריך בו הרכב עבר לבעלות הסוחר? הרי זאת לא נחשבת יד. היום לרכב יש 140,000 ק"מ. תודה על העזרה,
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, חמי גר בהתנחלות ומעוניין למגן את החלונות של הרכב שלו כנגד זריקת אבנים. מישהו יודע להסביר לי מה ההבדל המשמעותי בין הציפוי פלסטיק שעושים של פוליקרבונט לבין ציפוי המגן. מצאתי הרבה סרטונים שמראים את העמידות של החלונות במקרה של ציפוי מגן ולא מצאתי אפילו סרטון אחד של מיגון קרבונט. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי בפירוט על ההבדלים. או אפילו לקשר לסרטון מתאים. אני מצרף את המסקנות שלי, שאין לי כרגע שום אישוש מקצועי על ההבדלים. ציפוי: יתרונות: 1. זול יותר. 2. החלונות נשארים אותו דבר ואין שריטות גם אם פותחים וסוגרים. 3. החלון לא נשבר ולא מתפזרות זכוכיות אלא רק אחרי כמה ניסיונות חוזרים. חסרונות: במקרה של לינץ' או מארב אבנ…
הודעה אחרונה מאת mokoi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לישאול אם מישהו יודע איפה אני יכל להשיג תושבת לטלפון של ברודיט או כל דבר קבוע אחר שיראה כמה שיותר אסטטי ובלי חורים. למיצובישי לנסר (2011) אני לא מעוניין בכל האלארנטיבות של הוואקומים ותושבות מזגן. אשמח לעזרה🙂
הודעה אחרונה מאת Audi-T, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
פורד אדג' 2013 . מזגן עובד .צד ליד הנהג קר מאוד . הצד של הנהג מוציא חום אימים . כנ"ל לחלק האחורי מוציא חום . מישהוא ניתקל בבעיה כזו ? . הרכב אצלי כשבועיים . ועוד לומד לתפעל כל מיני דברים .
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
כשה-i10 והפיקנטו החדשות נחשפו עם גיר רובוטי, הדבר הראשון שטלקאר עשתה היה להתארגן על מלאי שיספיק לזמן ארוך ככל האפשר של הפיקנטו האוטומטית. היום, שנה וחצי אחרי שהוא הוצגה - המלאי הזה נגמר, והיבואנית מתחילה בשיווק הדגם מתוח הפנים, והרובוטי. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3601/חדשות/קיה-פיקנטו-המחודשת-בישראל
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 634 צפיות
שלום באחד הקבוצות בפייסבוק פורסמה התמונה הבאה בטענה שאלו האקס טריילים החדשים... מה אומרים? אולי זה האאוטלנדר?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- 12 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מצ"ב מודעה של יבואן מישלן אשר ראיתי אצל הצמיגאי שלי. האם אכן אין לצמיגים גיל כרונולגי? ואם כן, אז מדוע הקוצנזוס בפורום שיש להרכיב צמיג "טרי" ככל הניתן? (ייתכן ושגיאת הכתיב, "אורח" במקום "אורך" מעיד על מהימנות המודעה...).
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
האם זה מציאותי להתקין ברכב בקרת שיוט אדפטיבית כשיש לרכב רק בקרת שיוט רגילה, ללא בלימה אוטונומית וכו'? ואם כבר בקרת שיוט, כשאני מגביל את הרכב לקמ"ש מסויים ואני בירידה, האם הרכב משתמש בבלמים בשביל לשמור אותי על המהירות הזאת, או שרק בגז, ואם בגלל הירידה הרכב משייט מהר יותר אין לבקרת שיוט את היכולת להאט אותי?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 515 צפיות
שלום, אני גר בבניין ולצערי הרב לא קיבלנו חניה מקורה. הייתי רוצה להתקין מתקן כלשהו שיקנה צל לרכב בשעות היום, ואולי בתוספת עמודים כדי למנוע ככל האפשר פתיחת דלתות על הרכב. יש למישהו מושג כמה דבר כזה אמור לעלות? זאת החניה
הודעה אחרונה מאת yorng, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי , הסתכלתי במחירון של לוי יצחק על שברולט ספארק 2016 הLT יד שנייה , וראיתי הוא מעריך אותה בערך ב47K. אני רואה אבל שהשוק שלה הרבה פחות , כאילו 40 אלף ש"ח ומטה . למה זה ככה ?
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש לי סקודה פאביה 2016, אני אוהב אותה אבל גם עם מזגן אני מתבשל בנסיעה במרכז (אני מתפלל לגשרים כדי להיות בצל כמה דקות) קרתה הסיטואציה ועוד חודש אני אהיה חודשיים בהמון נסיעות הלוך חזור מאילת, איזה פיצ'רים כדאי לקנות כדי לגרום לאוטו להיות פחות חם ולקבל פחות קרינה של השמש? רוב הפעמים אני אסע לבד, מניח שלפעמים אסע גם עם האישה.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בהתחשב במצב החדש בארץ , לפי איך שזה נשמע כביש 31 ממש מסוכן היום. מה הדרך הכי בטוחה לנסיעה לים המלח מכיוון קרית גת ?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
מאזדה מיאטה Ne 1 2
מאת רק מיאטה-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי למישהו יש מושג מתי הדור החדש של המיאטה צריך לצאת ? אולי מאתרים מחו"ל ? אני לא איתרתי משהו... תודה
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 25 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
שלום, אמא שלי משכירה זכות ציבורית, השוכר פנה אליה ואמר כי עליו להתקין מונה חדש על פי ההוראות החדשות ועליה לשלם את עלות ההתקנה מישהו יכול לאמר לי בבקשה מי צריך לשאת בתשלום התקנת המונה החדש, והאם חייבים להחליף את המונה?
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפני כמה שנים נפתח נתיב נת"צ באיילון צפון מהמחלף עם 431 עד קרוב..ברח לי השם. כאשר הייתי נוסע שם, בקושי היה עובר שם אוטובוס אולי פעם בשעה ומ-3 נתיבים זה ירד ל2. עכשיו ראיתי כי ממחלף עין הקורא עשו נתצ עד מחלף חולון. זה נראה מיקום מאוד מוזר, פשוט אין שם תחבורה ציבורית ברמת אוטובוסים. אני בעד קידום תחבורה ציבורית, גם ככה זה לא קיים פה, אז מה שיש ולקדם אותה זה נפלא. אבל זה נראה כאילו עושים נתצים על מנת לצאת ידי חובה, אין קשר בין הנתצ לבין מעבר של תחבורה ציבורית.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
רשיון מנופאי ד'
מאת hagga- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 460 צפיות
שלום, חיפשתי קורס מנופאי למשאית, וראיתי שיש צורך לעבור הסמכה של שבועיים עם מנופאי מוסמך.. מאיפה אני משיג אדם כזה שמוכן ומה האינטרס שלו עזור לי?
הודעה אחרונה מאת hagga, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי באוטו 2 מכסי פלסטיק קטנים מעל 2 החלונות האחוריים. הם מכסים סוג של חור קטן עגול.. מישהו יודע למה זה?
הודעה אחרונה מאת f31, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלה למביני עניין: רכב המצויד בבקרת שיוט רגילה (לא אדפטיבית) אך גם בבלימה אוטונומית: האם מערכת הבלימה האוטונומית תבלום את הרכב בעת סכנה, כשבקרת השיוט פועלת?
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
יש לי איביזה ירוקה והגג מתקלף. השמש הרגה אותו. הציעו לי שתי אופציות לתקן - לצבוע את הגג או להדביק מדבקה שחורה. במדבקה אני לא מוצא חסרונות, פרט לזה שלא כל כך בא לי על הקטע של גג שחור. בצביעה לעומת זאת אני תוהה האם קיימת ירידת ערך וכמובן חושש מעבודה לא משהו שתוך קיץ או שניים שוב יחזרו הפיצוצים בלקה. אופציה שלי עלתה לראש ואין לי מושג אם יש מישהו שיכול לעשות אותה ולא ברור איך התוצאה הסופית תראה (בהיבט של מידת התאמה לצבע) והיא מדבקה בצבע הרכב. על איזה פתרון הייתם הולכים? מצרף תמונת אילוסטרציה לרכב + אחת עם גג שחור.
שלום, לפני כ 40 שנה תעשיית הרכב עבורה כמעט באופן מלא להנעה קידמית. השיקולים היו ברורים - מבנה יותר קומפקטי ויותר זול של יחדית ההנעה, אין צורך בדרייבשאפט, יותר מקום בתא הנוסעים, פחות נטייה להיגוי ייתר, יציאה קלה יותר ממצבי איבוד אחיזה עבור הנהג הממוצע. הנעה חשמלית מאפשאת למקם את המנוע איפה שרוצים ועל עניין השליטה והאחיזה כבר מזמן מפקחות בקרות אלקטורניות. ולכן השאלה האם לדעתם מכוניות חשמליות בעתיד יחזור להנעה אחורית?
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
כלומר, איזה רכב נהגתם (או ישבתם) בו והרגשתם שהרכב מהיר באמת? מה הוא המינימום שנחשב בעינכם ל"מהיר"? למשל נהגתי במנועי 1.2 ו1.4 ט' פולקסווגן (בגולף ובאוקטביה). היה נחמד. גם ה1.6 טורבו 165 כ"ס שיש לנו בפיקאסו מרגיש נחמד. אבל סיבוב קצר על פיג'ו 308 gti והרכב הרגיש ממש מהיר, גם ה208 gti הרגישה טוב. האם נקודת המבט משתנה בהתאם למהיר ביותר שיצא לכם לנסוע בו? למשל גולף gti הרגישה מהירה ואז עברתם ל M2 ומאז הגולף מרגישה "נחמד" ולא יותר מזה
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש ירידה מסוימת לים שאני אוהב בקיצור עליתי מכיוון הים למטה ללמעלה, רציתי לחזור כמה מטרים אחורה כדי לראות משהו, לא העברתי ל R פשוט נתתי לרכב להדרדר אחורה בגלל כוח המשיכה בקיצור קרה דבר מוזר הרכב "ננעל" נדלקו כל מיני נורות והכל הפסיק להגיב או הגיב בצורה מוגבלת: גז, ברקס, הגה וכו אחרי זה חזרתי על זה שוב לצורך הניסוי וזה קרה שוב יש לציין שזה קורה רק כשהרכב מדרדר די במהירות ולא לאט או לא למרחק קצר מאוד מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני בן 16 ותשעה חודשים עם רשיון נהיגה, ואני עומד לטוס לדוד שלי שגר בגרמניה. כשאני אהיה שם, אני מתכנן לנהוג לו באוטו (בהסתמך שיש לו ביטוח לגיל שלי, אני אשאל אותו). ֿהשאלה היא האם אני יכול לנסוע כשהוא לידי באוטו אם אני עדיין צריך מלווה בארץ, או שאני חייב לסיים את תקופת המלווה בשביל לנסוע בגרמניה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אלו 3 מכוניות שלי בפלוס--מינוס 20 השנים האחרונות, אחת אחרי השניה. שנים 1999, 2009 ו-2016. כולן עם אותו מפרט - 2 חלונות חשמל, מראות חשמל, 2 כריות אוויר, מנוע סביב 70 כ"ס וגיר ידני 5 הילוכים. מעבר לזה כלום. עם השנים נוספו רק מערכות ABS ו ESP. בכולן תאוצה ל 100 באיזור 15 שניות ומהירות מקסימלית באיזור 150 קמ"ש. אפשר לאמור שדבר לא השתנה, שלושתן בגדול אותו רכב עם אותו איבזור, אותה שימושיות וכל המאפיינים זהים. אז איפה ההתקדמות? 😃
הודעה אחרונה מאת zaf, -
איבו 10 1 2
מאת shoxyhesus- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
איפה אפשר לקנות איבו 10 אוטומטית בארץ אם יש דבר כזה בכלל פה?
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
אין לי איך להעביר את זמן ההמתנה, חוץ מאשר לקשקש על זה עם כל מי שרק מוכן לשמוע. אז.... הם מביאים את הרכב באמת רק אחרי 15 יום? או שיזדרזו, כי אין להם שום התקנות?
הודעה אחרונה מאת YNV,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 819 אורחים (הצג רשימה מלאה)