Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכבי בנזין (וגם דיזל כמובן) עם הנעה קדמית יחידת ההנעה יותר קומפקטית וזה קל יותר להתקנה בתוך השלדה על פס היצור. 

הנעה אחורית או כפולה לא לוקחת מקום מתא המטען, אבל כן צריך תעלה בתוך תא הנוסעים שמגיעה עד הגלגלים האחוריים. ברכב חשמלי הצורך הזה מתבטל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

כשיש מנועים בנאבות אין צורך בציריות בכלל.

אתה מגדיל ככה במאות אחוזים את הunsprung mass, שזה משקל החלקים שלא נתמך ע"י המתלים. השאיפה היא תמיד להוריד כמה שאפשר את המשקל הזה כדי להביא להתנהגות מתלה טובה יותר ואחיזה טובה יותר.

אתה גם מגדיל בהמון את המסה המסתובבת מה שגם כן מפריע להתנהגות הרכב, להאצה ולבלימה.

ועוד בעיה ברעיון היא שהמנועים מחוברים בכבלי חשמל עבים ולא גמישים, לא חושב שזה אפשרי לחבר בין שני חלקים שכל הזמן נעים ביחס אחד לשני בכבלים שאמורים להעביר זרם של מאות אמפר (עבים).

פורסם

צריך לחשוב מחוץ לקופסה שאנינו רגילים.

אפשר למשל לפתח את היכולת של המנוע החשמלי לתפקד בתור בלם ולוותר על הבלם הקונבנציונאלי. והנה הרווחת המון במסה הלא מוקפצת ומסתובבת.

אפשר להשתמש במתלים ובולמי זעזועים קשיחים יותר שיתאימו למסה החדשה.

הנה דוגמה לחברה אחת שעובדת על הנושא, ויש עוד:

https://spectrum.ieee.org/transportation/advanced-cars/protean-electrics-inwheel-motors-could-make-evs-more-efficient

אין שום קושי לייצר כבלים גמישים לעומס המתאים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

היכולת של המנוע החשמלי לתפקד בתור בלם כבר מזמןןןן בתוך הקופסא - ועדיין צריך בנוסף בלמים רגילים.אפילו אם יפתחו את המנועים לבצע בלימה מלאה, עדיין ייצטרכו בלמים רגילים למקרי חירום

עריכה אחרונה על ידי WideFocus
פורסם

זה הזכיר לי שקראתי בזמנו במגזין רכב מחו"ל על רכב שמיצובישי בנו בתור קונספט עם מנוע בנאבה בסביבות שנת 2005:

https://www.mitsubishi-motors.com/en/corporate/pressrelease/corporate/detail1321.html

20050824seb.jpg

2007-Mitsubishi-Evo-MiEV-prototype-review-classic-MOTOR.jpg

וכאן סקירה קצרה:

https://www.whichcar.com.au/reviews/2007-mitsubishi-evo-miev-review-classic-motor

• רעיון טוב! 1

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

לדעתי עם הזמן ההנעה תעבור להנעה כפולה כאשר המנועים ממקומים על הגלגל עצמו. מערכת כזאת תייתר את מערכת ה esp או שתשנה את אופן הפעולה שלה במקום פעולה רק ע"י מערכת הבלמים תתווסף המערכת הנעה חשמלית למערכת.

מניח שזה מה שיהיה בדגמים יחסית יקרים אבל ב"יונדאי גטס" לא ישמו 4 מנועים כי היא צריכה להיות זולה. יהיה כנראה מנוע אחד והשאלה האם על הסרן הקידמי או האחורי. 

פורסם

האמת שזה יכול להיות אדיר - להחליף מנוע יהיה לא יותר מורכב מלהחליף רפידות ודיסקיות בלם.

כנ"ל שדרוג - כל עוד אתה מחליף מנועים בזוגות.

לא צריך גיר/דיפרנציאל ושאר הירקות - המנועים נשלטים ע"י מחשב מרכזי שמקבל מידע מחיישנים. מחשב וחיישנים עולים גרושים, ועלויות פיתוח מתחלקות בין מאות אלפי/מיליוני יחידות, כך שזה עדיין יהיה זול, גם אם מהנדסים יתעקשו לאכול וואגיו כל היום.

לפני 1 דקה, Buki כתב:

מניח שזה מה שיהיה בדגמים יחסית יקרים אבל ב"יונדאי גטס" לא ישמו 4 מנועים כי היא צריכה להיות זולה. יהיה כנראה מנוע אחד והשאלה האם על הסרן הקידמי או האחורי. 

לדעתי לשים מנוע על כל גלגל יהיה יותר זול, אתה מוותר על רכיבים מכניים יקרים ומסובכים. פלוס תחשוב כמה נפח מתפנה לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

אם זה לא הסבה של רכב קיים ,

אני מניח שיש עדיפות להנעה אחורית.

לפחות במנועי בנזין , עד כמה שאני זוכר נכון , הציריות הקדמיות קצת מגבילות את זווית הסיבוב של הגלגל.

ככה אפשר לקבל רכב בעל כושר תמרון מעט גדול יותר. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

צריך לחשוב מחוץ לקופסה שאנינו רגילים.

אפשר למשל לפתח את היכולת של המנוע החשמלי לתפקד בתור בלם ולוותר על הבלם הקונבנציונאלי. והנה הרווחת המון במסה הלא מוקפצת ומסתובבת.

אפשר להשתמש במתלים ובולמי זעזועים קשיחים יותר שיתאימו למסה החדשה.

הנה דוגמה לחברה אחת שעובדת על הנושא, ויש עוד:

https://spectrum.ieee.org/transportation/advanced-cars/protean-electrics-inwheel-motors-could-make-evs-more-efficient

אין שום קושי לייצר כבלים גמישים לעומס המתאים.

חיפשתי את החברה והגעתי למצגת הזאת שלהם: proteanelectric.com/managing-unsprung-mass-everything-weve-ever-been-asked/

וואללה השתכנעתי, אם הנתונים שלהם אמינים אז נראה שזאת באמת אופציה טובה.

טוענים שבניסוי של E-Class, עם כוונון דאמפרים הם הגיעו להתנהגות ונוחות שזהים לרכב הבסיס. בפורד פוקוס החלפת המתלים לאלה של הST גם הביאה את ההתנהגות לרמת הבסיס (אבל הנוחות נפגעה להבנתי).

יהיה מעניין לעקוב אחרי החברה הזאת.

לוותר על הבלם הקונבציונאלי יהיה פחות אפשרי, גם במנועים של החברה הנ"ל משולב בלם סטנדרטי שעובד על חיכוך. כדי לבלום בלימת חירום עם מנוע חשמלי תצטרך שיהיה לו הספק באזור ה1000 כ"ס.

פורסם
לפני 30 דקות, Buki כתב:

אני לא חושב שהמנועים יהיו החלק היקר ברכב ולכן אני כן חושב שזאת תהיה שיטת ההנעה. עלות המנועים החשמליים להבדיל ממנועי בעירה פנימית יהיו זולים מאוד ככל שהטכנולוגיה תתקדם. אני גם ציינתי שהמנועים למעשה יהיה כחלק מהבקרת יציבות ולא יהיה ניתן לשלב אותם במערכת אם זאת תהיה הנעה רק קדמית או רק אחורית.

בלי קשר לצורת ההנעה אני טוען שהרכבים החשמליים יתייקרו משנה לשנה עד שיגיע המחיר שאנשים לא ישקיעו את הכסף הזה ברכב אלא יעברו לרכב שיתופי ורכב יהיה שירות ( אבל זה לפוסט אחר).

פורסם
לפני 25 דקות, YaronNahum כתב:

אם זה לא הסבה של רכב קיים ,

אני מניח שיש עדיפות להנעה אחורית.

לפחות במנועי בנזין , עד כמה שאני זוכר נכון , הציריות הקדמיות קצת מגבילות את זווית הסיבוב של הגלגל.

ככה אפשר לקבל רכב בעל כושר תמרון מעט גדול יותר. 

בנוסף מה שמגביל את זווית צידוד הגלגלים זה המנוע והגיר שמותקנים לרוחב. אם יגדילו את זווית הצידוד, יצטרכו בתי גלגלים גדולים יותר ואז לא ישאר מקום למנוע ולגיר, כל עוד רוצים לשמור על רוחב כללי נתון. 

פורסם
לפני שעתיים, f31 כתב:

רכב שמיצובישי בנו בתור קונספט עם מנוע בנאבה בסביבות שנת 2005:

Lohner-Porsche-Electric-Wheel-Hub-Motor.jpg

פרדיננד פורשה מוסר דש 

לפני 46 דקות, Buki כתב:

היא צריכה להיות זולה. יהיה כנראה מנוע אחד והשאלה האם על הסרן הקידמי או האחורי.

ID 3 גם צריכה להיות זולה והמנוע שלה יושב מאחורה (ועל הציר האחורי יש בלמי תוף)

אותי מעניין איך בכזאת קלות מוותרים על מנוע חשמלי מקדימה, כשבבלימה אפשר לאגור יותר אנרגיה אם המנוע יושב על הציר הקדמי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אפשר גם ללכת צעד קדימה - גלגל בצורת ספרה (sphere), עם זווית צידוד שתוכל להיות גם 360 מעלות.

ככה האוטו יוכל לזוז בכל כיוון אפשרי.

ועם סוללה מספיק קלה עם מנועים מספיק חזקים - אז חלום הילדות שלי יתגשם ונראה מכוניות מעופפות סוף סוף (הבטיחו ב2015, אני עדיין מחכה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

בהנעה אחורית אפשר לעשות frunk (בגאז' קדמי כמו בטסלה), לא יודע עד כמה זה ישים בהנעה קדמית עם מנוע קדמי.

גם בטסלה עם הנעה כפולה ומנוע לכל ציר יש תא מטען קדמי.

• תוכן חדש...