רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראיתי סקירה של לקסוס IS החדשה, בקיצור היא עולה בארה"ב כמו שטויוטה יאריס עולה בארץ. כן כולנו יודעים שיקר לקנות רכב בארץ השאלה היא האם זאת גזירה משמים? איך זה שהייתה מחמאת קוטג על כמה שקלים ואין מחאה על הרכישה השניה הכי גדולה של כל אדם שתוכל לחסוך עשרות עד מאות אלפים לכל אדם?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
אתמול נסעתי בדרך עפר והגעתי לנקודה שבה בעלייה, תוך סיבוב חד, הגשמים חרצו תעלה דיי עמוקה לרוחב הכביש. הייתי עם רכב פרטי. לא ניתן היה להיכנס עם שני הגלגלים ביחד לתוך התעלה, כי זה היה מושיב את הרכב על הגחון והייתי חייב לעבור את התעלה באלכסון, ובמהירות מאוד איטית. בשל מבנה הדרך הגעתי בכל מצב לכך שאחד הגלגלים המניעים היה באוויר והרכב לא התקדם משם. לא מדובר במסלול קשה אלא בכביש עפר רגיל שנוצרה בו תעלה בשל הגשמים. תעלה שעם ה-XV שהיה לי בארץ לא הייתי שם לב שהיא אמורה להטריד אותי בכלל. זה גרם לי לתהות האם יש רכבי 4*2 שיכולים לצאת מעמידה כשאחד הגלגלים המניעים באוויר. הסתכלתי על סרטונים של הגריפ קונטרול של סיטרואן ונראה שהוא היה להתמודד עם זה לא רע בכלל. אני צודק? יש עוד …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
הנבואה ניתנה לשוטים. אבל, אנחנו רואים שמגמת הירידה התלולה ברכישת רכבים 'עממיים' עם תיבת הילוכים ידנית, ממשיכה ומעט מאוד רוכשים רכב ידני חדש, מהרבה סיבות: א. אמונה שיהיה קשה למכור אחר כך ב. אבזור נחות לעומת הגרסה האוטומטית ג. נוחות באופן כללי ועוד... בשוק היד שנייה, יש ביקוש ער וגבוה מאוד לרכבים ידניים, בעיקר בגזרת הקטנות, ויעיד על כך כל מי שניסה למכור רכב ידני בשנים האחרונות. בעקבות מחירי סגירה של רכבי יד שניה שאני שומע לאחרונה, בגזרת ה20K שקל, אני רואה שהמחירים כמעט ולא ירדו בשנתיים האחרונות אצל רכבים מסוימים, בזמן שבדגמים האוטומטיים תמיד המחירים צונחים. כמובן שמשחק פה עניין היצע וביקוש פשוט, אבל השאלה הנשאלת היא גדולה מכך. במ…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן לכולם עומדים לפני רכישה של mg zs חשמלית חדשה, לאחר ששילמנו מקדמה שלחו לנו טופס הזמנה בו מופיע שתאריך הייצור הוא 2/20. שאלתי את הסוכן והוא אומר שהרכב לא היה כל הזמן הזה בארץ, אלא בגלל הקורונה היצרן איחסן אותה במקום מקורה והיא הגיעה לארץ לא מזמן. מבחינת צרכים, הרכב מתאים לנו פיקס וגם המחיר, בנוסף הוא מגיע עם 5 שנות אחריות לרכב ו8 שנים על הסוללה. מה אתם חושבים? להתקדם עם הקנייה? יש כאן סיכון?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
ביום שישי, 10.6.2011 נערכה השקה של אלפא רומאו ג'ולייטה 170 של חבר המועדון, גיא. כרגיל, האווירה היתה מדהימה, הכיבוד ערב לחיך והרכב של גיא היה מסמר האירוע. רצ"ב תמונות מההשקה להנאתכם. כל התמונות באדיבותו של ניר רוב. הנכם מוזמנים לבקר אותנו בעמוד הפייסבוק המתחדש של המועדון לצפייה בתמונות נוספות מההשקה ומאירועים אחרים של המועדון. בכבוד רב, מועדון אלפא רומאו ישראל.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
מימון ישיר
מאת מואמן- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני קניתי רכב דרך מימון ישיר הרכב משועבד ל 3 שנים אחרי כמה חודשים אני ממש לא נוח לי ובא לי להחליף את הרכב מאתו מגרש האם יש דבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת roy007, -
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום וברכה, בעוד שבוע אני מעוניין לפרספ את הטויוטה שלי למכירה. לפני כן צריך לנקות אותה, המון אבק באוטו , מושבים קדמיים עם כתמים שנראים די קלים להסרה, משענת יד מרכזית עם כתמי זיעה\לכלוך וכו' בנוסף יש מס' שריטות מקדימה שחדרו את הצבע (צבע הרכב לבן -לא מטאלי) ,ג'אנטים מלוכלכים ובאופן כללי צבע הרכב נראה די עייף . מבחינה מכאנית הרכב תקין לחלוטין (עברתי טיפול 60 לפני כחודש) -נדרשת החלפת צמיגים אחוריים (את הקדמיים החלפתי לפני שנה, לפני שנה הוחלפו גם הברקסים ) . האם תוכלו להמליץ על מקום בו מתמחים בהכנת רכב למכירה באזור המרכז (באזור ראשון לציון) ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 42.9 אלף צפיות
שלום חברים יש לי שאלה בנוגע לטסט חידוש רישיון הרכב התוקף של הרישיון שלי ברכב זה 20/8/2017 בגלל שלא שלחו לי את התשלום לרישיון הרכב הלכתי היום בבוקר להוציא אותו ממשרד הרישוי ככה שכבר שנשאר לי רק לשלם ולגשת לטסט השאלה כמה ימים לפני התוקף אני יכול לגשת לטסט ?. שבוע שבועיים?.. אם אלך שבוע הבא זה לא מוקדם מדי?.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
היי,אני מחפש לקנות סיאט לאון מנוע 1800 2014-2016 כולם אומרים שהדגם הזה מלא בעיות במשיבה המים וקלאצים אם מישהוא יכול לעזור
הודעה אחרונה מאת save, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לרגל התרחבות משפחה של חברים, הם רכשו טויוטה סיינה 2015. הם גרים בעיר וקשה להם לתמרן עם הרכב הגדול במקומות צפופים. הם מעוניינים להתקין חיישני קרבה היקפיים לרכב. (ברכבים חדשים מקטגוריות גבוהות חיישנים כאלו קיימים). חיישני רוורס אין בעיה להתקין, הטריגר להפעלתם הוא שילוב ל-R, אך לחיישני קרבה מלפנים או מאחור אין טריגר ברור. האם ניתן להתקין חיישני קרבה שייפעלו רק בטווח קצר יותר (נגיד רק עד 30 ס"מ)? האם מישהו התנסה בפיתרון AFTER MARKET מסוג זה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קיבלתי דרישה לנהיגה מונעת באוגוסט, נרשמתי לספטמבר וביטלו את הקורס "עד להודעה חדשה"( בגלל נגיף הקורונה) הרישיון שלי פג בפברואר, מה יעלה בגורלו? מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת gabib231, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בסקירות הקודמות, הזכרתי מכונית שדווקא נגזרת שלה אמורה להיות מוכרת או אפילו זכורה לחובבי רכב ישראלים. הגיע הזמן שאתייחס אליה ביתר פירוט ואכסה עוד טפח בסקירת המותגים הבריטיים, במקרה זה תחת הסתעפות עסקיה של קרייזלר, שניסו לרכוש לעצמם נתחי שוק באירופה ולהתמודד מול שתי הענקיות האמריקאיות האחרות, פורד ו-GM. קוראי הסקירות הקודמות הקשורות לקרייזלר-אירופה (בעיקר רכבי קבוצת רוטס תחת הילמאן- האימפ, ההאנטר והאבנג'ר) ייתכן וזוכרים את השתלשלות העניינים, אבל למען הדורות הבאים, אשוב ואזכיר את ההיסטוריה לשם הקונטקסט; קרייזלר בילתה את שנות השישים באיסוף של מותגים כדי ליצור את "קרייזלר-אירופה", שנשענה על שרפרף תלת-רגליים (לא-שוות) המכיל את סימקה (Simca) בצרפת, קבוצת…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
הקונה שעושים העברת בעלות בדואר צריך גם להגיע לדואר עם הרשיונות באוטו שלו או מספיק רשיון נהיגה בלבד? 1 2
מאת eliorlevi11- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 7 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אשמח לקבל המלצות לרכישת פח אשפה לסיטרואן c4 פיקסו ואיפה/איך אתם מתקינים אותו בחלק הקדמי של הרכב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zalmi, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 943 צפיות
שלום חברים, עומד לקחת את הרכב בליסינג. נוסע 40,000 בשנה כך שנוחות מושב הנהג (עניין סובייקטיבי לחלוטין) מאוד חשובה לי. האם יש בפורום בעלים של רכב זה (גרסת הבסיס) באזור המרכז שיהיה מוכן לתת לי גישה להתנסות עם מושב הנהג...? המון תודה!
הודעה אחרונה מאת Lich, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, אשמח לקישור לאתר אשר מציג לפי מספר שלדה את היסטוריית הרכב מיום יציאתו מהמפעל ועד למסירתו ללקוח. חיפשתי קצת וכולם דורשים תשלום, האם יש אתר חינמי לבדיקה חד פעמית? מקס
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
-
- 11 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
סתם מתוך סקרנות - מה נתון צריכת הדלק הטוב ביותר שהגעתם אליו? אני הצלחתי לקבל מקריאת מילוי במשאבה נתון של 1:26 (קורולה היברידית).
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- אחראי פורום
- 28 עוקבים
- 158 תגובות
- 21.5 אלף צפיות
הרבעון הראשון של 2021 היה הרבעון הטוב ביותר בשוק הישראלי מאז ומעולם - יותר מ-102000 מכוניות חדשות נמסרו ברבעון הזה (לא סופי) מתוכן כמעט 1000 חשמליות. להלן הרשימה: Audi E-TRON 135 Opel Corsa 14 Aiways U5 10 BMW Mini Cooper SE 27 BMW iX3 3 JAC ES-2 2 GAC GE3 60 DS3 Crossback 2 Tesla Model 3 230 Jaguar I-Pace 5 Hyundai IONIQ EV 17 LEXUS UX300 E 7 …
-
המחיר - 155,000 שקלים. האבזור - כמעט זהה (מפרט מלא בכתבה). צריכת הדלק - אופטימית בטירוף. מה אתם אומרים, גרסת ההיבריד של קיה נירו שווה?
מהי החוקיות בהסעת בע"ח? 1 2
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, לדאבוני היום בנסיעה לעבודה הבחנתי בכלב שהוסע בטנדר בארגז פתוח, מלבד זאת שהארגז הכיל ציוד עבודה שיכול ליפול/להטלטל ולפגוע בכלב, הכלב עצמו גם יכול ליפול ממנו שכן הוא לא מאובטח וסגור, יש לי סרטון ממצלמת הרכב שהעלה מאוחר יותר, רציתי להבין מה החוקיות של הדבר ואם יש צורך להעביר/לפנות עם זה לגורמים מוסמכים, היה לי צר על הכלב.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
אימוג'ים - המאה ה-21 1 2
מאת פבל-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
תירגעו, אף אחד לא לוקח את או אבל עם מערכת פורומים חדשה, והודעה באחת מקבוצות הוואטסאפ של מנהלי הפורומים, עלה לי הרעיון לרענן קצת. המערכת החדשה, כמו שבטח כבר שמתם לב, כוללת את כל האימוג'ים שקיימים במכשיר ממנו אתם מתחברים לאתר, אבל גם מאפשרת לנו להוסיף פחות או יותר איזה אימוג'י שאנחנו רוצים ולחבר אליו "מילת קוד" שתפעיל אותו. כמו :lol: או :oops: לשני האימוג'ים מתחילת הפוסט. אז כאן אני פונה אליכם ושואל, אילו אימוג'ים הייתם רוצים לראות נוספים לאתר? וכמובן אילו מילות קוד לחבר אליהם? מה שאני צריך זה את התמונה של האימוג'י (הגודל והמשקל פחות קריטיים, אני אקטין אותם בעצמי) ואת המילה לחבר לאימוג'י המדובר. קדימה, יא חבורה של גברים לבנים פריבי…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
בתקופה האחרונה אני שמתי לב לכמות לא הגיונית של רכבים פרטיים (לפחות בעיר מגורי) המשתמשים בצ'קלקות (אורות מהבהבים) מכל מני סוגים, כמות לא קטנה עם אדומים,כחולים ושניהם יחד. היום כמעט נקלעתי לתאונת דרכים כאשר פורד פוקוס חבוטה עברה באור אדום ואורות כחול\אדום מהבהבים בשמשה הקדמית אור אדום על הגג וללא סירנה. האם הנושא הפך לפרוץ עד כדי כך שכל אחד מרשה לעצמו להפוך את רכבו לרכב הביטחון ? או שאני מפספס משהו ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 21 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מה הדרך הטובה ביותר לאדם שמרוויח שכר מינימום להגיע לרכב חדש?(במחיר 70-80k)
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
ערב טוב, גולף 2019 עם Android auto. משתמש ב APK עם גלקסי S9+ לעיתים הכל עובד חלק ורגוע, בלא מעט מהפעמים פתאום באמצע הנסיעה הוא מתנתק ומתחיל לופ שבו הוא מנסה להתחבר, מצליח ואז מתקנת שוב. לפעמים מבקש שאאשר העברת נתונים. לא מצליח למצוא חוקיות. המכשיר תמיד פתוח ולא ננעל. כיביתי את התכונה של "מיטוב הסוללה" (משהו כזה) בהמלצת פורומים בחו"ל. מישהו נתקל? יש למישהו רעיון?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 659 צפיות
שלום לכולם בעבר פרסם DALET 11 כיצד ניתן לשדרג את המערכת כדי שתתמוך בעברית. האמת שההסבר טיפה מסובך לקשיש כמוני ואשמח אם מישהו יכול לסייע לי בביצוע השידרוג - אולי DALET 11 בעצמך . תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת eboneh, -
- 12 עוקבים
- 25 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
גם טלקאר, יבואנית קיה, רוצה נתח מעוגת הרכבים הסיניים החשמליים שנוחתים כאן בקצב הולך וגובר בחודשים האחרונים. אז קבלו את השחקן החדש בשוק הישראל - סרס 3, אליו כנראה יצטרפו דגמים נוספים בקרוב. לאחד מהם, כך עפ"י טלקאר, יש כמעט 700 כ"ס. עוד פרטים כאן: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3597/חדשות/כרמלה-סינים-נוספים-הגיעו.-סרס-3-בישראל
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הנה שוב זה קורה, משרד התבורה "נגדנו" https://www.calcalist.co.il/local_news/article/HkM0bGnw00 התכוונתם לבצע יבוא אישי של מכונית משומשת? יש לכם רק 3 חודשים. המתווה ליבוא של רכב משומש פג בשבוע שעבר. בפועל מדגישים במשרד התחבורה כי: "תקנת יבוא כלי הרכב שגילם עד שנה תוארך בשלושה חודשים אוטומטית, בהתאם לסעיף 38 לחוק יסוד הכנסת" – אך בכל מקרה, יבוא אישי של רכב הוא תהליך שאורך בין חודש לחודשיים כולל הובלה ושחרור ממכס, ולכן יתכן שנותר זמן מועט בלבד למי שמעוניין לרכוש מכונית ביבוא אישי במחיר מוזל.
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יונדאי i20 הקודמת לא הייתה הרכב לחובב הנהיגה. בטח לא עם מנוע 1.4 ליטר ותיבה מיושנת. וכשהגיע מנוע הטורבו בשנת 2019, ה-i20 נתקלה במתמודדות חדשות שעשו לה חיים לא פשוטים. 6 שנים אחרי שהדור הקודם הוצג מגיעה המחליפה, האם הפעם יש משהו שונה? משהו שימשוך אותנו דווקא לרכוש אותה? יצאתי לנסיעת מבחן לראות מה חדש. יונדאי, אבל בסטייל. העיצוב הנוכחי שונה מאוד מקודמו, הקווים החדים מקדימה תורמים לעיצוב מודרני וצעיר יותר במיוחד בשילוב הגג השחור והחישוקים המעוצבים. גם מאחור העיצוב חדש, והתוצאה נאה למדי. פנים הרכב כבר סיפור אחר, זה לא רק שהצבע השולט בו הוא שילוב של אפור-שחור, (לעומת שילוב שחור/בז' נעים יותר בדור הקודם לפני מתיחת הפנים) אלא גם איכות…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 15 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ראשית אציין שאם לדעת המודרייטורים/אדמינים מקום הפוסט הוא בפורום המשפטי, מתנצל על כך ותרגישו חופשיים להעביר לפורום המתאים. מדובר בנהגת הריונית שנפגעה מאחור מרכב שננהג ע"י נהג שהיה שרוי תחת התקף אפילפטי. מיד עם הפגיעה הנהגת האיצה את רכבה ופגעה ברכב שהגיח ממול. התוצאה - שני הבגירים ברכב בו פגעה נהרגו, שני הקטינים שהיו גם ברכב נפצעו. פסק הדין מזכה את הנהגת מכל אשמה תחת הטענה שלמעשה לא היתה בשליטה בעת התקרית, למרות שלאחר שפגעה ברכב, יצאה מרכבה וחייגה למשטרה. האם לדעתכם פסק הדין מוצדק? הזוי? באותה נשימה אציין שאני אישית עד למקרה סמוך למקום מגוריי (או יותר נכון, לזירת התאונה שלאחר המקרה) בה נפגע רכב בחלקו השמאלי אחורי מרכב שהתפרץ לצומת T ברחוב. הנהג …
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 718 צפיות
שלום לכולם, חפשתי קצת ברשת חלקי חילוף (מסנן שמן לדוגמא) בארץ ובחו"ל. לפעמים המחיר בחו"ל זול משמעותי עד שמגיעים למשלוח (אם בכלל שולחים לארץ). האם מישהו התנסה/מכיר חברה שניתן לסמן כתובת שהיא נותנת והיא תשלח לארץ במחיר סביר? תודה!
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 819 אורחים (הצג רשימה מלאה)