רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כתבה מעניינת בהקשר להיסטוריה של הרכבת/יצור כלי רכב בארץ בשנות ה 60. https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3904063,00.html כמה אנקדוטות מעניינוץ כמו " נציגי ישראל שבאמת קיוו שאלפא רומיאו, מותג בעל ניחוח אצילי המבוסס על ביצועים ספורטיביים, תקים מפעל ייצור ישראלי." 🤣 וגם יוהרה " "מרבית הפועלים אנשים צעירים ברמה של מעל פועל פשוט, ומורגש שרובם סיימו שלב מסוים של לימודים מעל ללימודים היסודיים. כן שורר במפעל ניקיון אבסולוטי, תאורה מתאימה ומיזוג אוויר כדי להוציא אבק העלול להזיק לתהליך הייצור". מזל שאוטוקארס הצליח, עם זה :
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני בן 22 לוחם משוחרר יש לי וולוו v40 דגם נדיר עם 245 כוח סוס, אני מאוד מאוד נהנה ממנה ומאוהב ברכב הזה בטירוף אך אני מתכנן למכור. לאחרונה חשבתי הרבה והגעתי למסקנה שאת ה75 אלף שח בגיל 22 עדיף לי לחסוך להשקעות ותכנונים לעתיד (לימודים, טיול). אני מקציב לעצמי לקניית רכב בערך 20 אלף שח אני מאוד אשתדל לא לזלוג ליותר יקר. וזהו רציתי לשמוע המלצות לרכב שהוא כיפי, עלות אחזקה זולה וחסכוני בדלק עד 20 אלף שח, שמעתי על טיוטה יאריס ts הבנתי שיש לו אחלה שלדה ורכב מהנה מאוד (כמו הרגשה של רכב ראלי) אבל מישהו יודע מה ככ מיוחד בו בתאכלס בשטח? מה אפשר לעשות איתו? ואם יש רעיונות לעוד רכבים אני אשמח לשמוע, שבת שלום ומבורך.
הודעה אחרונה מאת Danieli55011, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
סיאט מחדשת את הליין הקומפקטי שלה ומציגה מתיחות פנים לארונה המאוד פופלרית ולאיביזה, עם שינויים כמעט זהים לשתיהן מבפנים ומבחוץ. רוב השינויים החיצוניים מתמקדים בארונה, גריל חדש עם פגוש קדמי בעיצוב שונה עם פתחים גדולים יותר והדגשה בצבע כסף לעומת שחור. פנסי הערפל הוזזו גם הם למעלה ליד לוחית הרישוי. מאחור הארונה זוכה לדיפיוזר, סמל בעיצוב חדש וכיתוב שם הדגם בכתב מסולסל כפי שנעשה בלאון החדשה. שני הדגמים מגיעים כעת עם נורות לד כסטנדרט ודגמי ה-FR יגיעו עם לד מלא. הפנים עבר מהפכה יותר משמעותית כאשר סיאט מציגה סידור חדש לסביבת הנהג. דשבורד חדש מחומרים רכים עם מסך מולטימדיה צף, הממוקם גבוה יותר ומעל פתחי האוורור,…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קראתי טור של אוריאל דסקל בכלכליסט, על אדם עם יכולת טכנית גבוהה מאוד. מי שרוצה לקרוא מוזמן לעשות זאת כאן https://t.co/a4fUnvmYsN?amp=1 השאלה שלי... מסופר בשורה אחת, שהוא הביא משאיות אמריקאיות שמיועדות לחקלאות והפך אותן לרכבי צבא לשימוש מלחמתי. מסקרן אותי, מה עושים, על מנת להפוך רכב שמיועד לחקלאות והופ לרכב צבאי. אני מאמין שאז זה היה יותר קל כי אני חושב שהרכבים היו יותר פשוטים אז. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
שלום, שאלה שאין לה משמעות עמוקה אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת. לפני די הרבה שנים או ליתר דיוק באיזור 1993 עבדתי תקופה בתחנת דלק. אז כבר היו דלקנים וכרטיסי אשראי אבל שימוש בהם היה בהיקף מצומצם יחסית להיום, רוב הלקוחות שילמו במזומן. לא היה שרות עצמי. להערכתי משהו כמו 50%-60% מהלקוחות ביקשו לתדלק ב 50 או 100 שקל, היו כאלה שהיו מגיעים כל יום ומתדלקים ב 20 או 10 שקל, ורק כמחצית כאמור ביקשו "פול טנק". מכיוון שמעולם לא הבנתי מה ההגיון לתדלק פחות מ"פול" חוץ מבזבוז זמן, מעניין אותי לדעת האם גם היום תדלוקים בסכום כסף מסויים, כשלא ממלאים את המיכל עד הסוף הם דבר נפוץ כמו בתקופה המדוברת? או שזה הפך להיות דבר נדיר והרוב מתדלקים "פול"? תודה.
הודעה אחרונה מאת MLover6, -
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אמ"לק עיצוב פנימי חדש בסגנון הליאון, פנסי לד חדשים ועדכוני מערכות עזר לנהג. פרטים נוספים בהמשך
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 937 צפיות
הונדה ג'אז 2005 ES Sport אוט' 1.3 המחירון שלו 4 אלף יותר מהונדה ג'אז ES 2005 http://pricelist.yad2.co.il/CarCompare.php?Compare=21245_2005_4579_22_1.22430_2005_4579_22_1 האם יש הבדל בין שני הרכבים מלבד ההבדל במספר כריות האויר ? אם כן מה ההבדלים ?
הודעה אחרונה מאת מחליף רכבים, -
ספר רכב ליאריס
מאת lior_s- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 723 צפיות
שלום אחי קנה טיוטה יאריס הייבריד מהסוכנות. שמתי לב שאין ספר רכב וספר טיפולים וספר של התקנה מקומית. לדוגמה אצלי ברכב רנו קיבלתי 3 ספרים, ספר רכב, ספר טיפולים עם מקום להחתמות מוסך, וספר של אדי עם הקוד של המערכת. חזרנו לסוכנות והנציג אמר שלא מקבלים יותר ספר רכב (יש מידע באינטרנט), טיפולים זה ממוחשב במוסך והמערכת של היצרן אז אין קוד. קיבלתי את ההסבר אך עדיין לא מסתדר לי שרכב חדש מגיע ללא ספר רכב? הסוכן אמר שניתן להזמין בתשלום.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
דגם הדגל החשמלי של מרדצס הושק, יגיע בשני סוגי הנעה : דגם EQS 450 עם הנעה אחורית 330 כ”ס ו-57.9 קג"מ דגם EQS 580 עם הנעה כפולה 520 כ"ס ו- 87.1 קג"מ מקור , מקור
הודעה אחרונה מאת shimta, -
- 0 תגובות
- 927 צפיות
בוקר טוב, את החנות האינטרנטית 'אישטח' לא צריך להכיר לכם. עכשיו תוכלו לרכוש את מצברי אופטימה גם ב'אישטח' ולקבל אותם עד הבית. המחירים - מחירי השקה אטרקטיביים מתמיד. מבצע ההשקה מוגבל בזמן (31.5.2021) ובמלאי. מצורף קישור לדף מצברי אופטימה ב'אישטח'. תתחדשו
הודעה אחרונה מאת שרות לקוחות טלרון, -
יבוא מקביל
מאת AudiA32018- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי קראתי באינטרנט קצת על יבוא מקביל ומן הסתם כל האתרים של היבוא מקביל כותבים רק יתרונות, אז אני מעלה את זה כאן בשביל לדעת מה החסרונות שיש ביבוא מקביל (חייבים להיות כאלה) הביטוח עולה יותר יקר? יש חברות שלא מבטחות? (במידה ולא מדובר ברכב ספורט אלא רכב משפחתי) היבואנים עושים בעיות באחריות יצרן בארץ? תודה
הודעה אחרונה מאת ocsi4u, -
-
- אחראי פורום
- 18 עוקבים
- 29 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום, אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי. נכנסתי לפני כמה חודשים לבניין חדש. החניה שלי נמצאת בקומה -3 וכדי להגיע אליה אני צריך לעבור שלושה סיבובים דיי צרים. כשאני מתקרב לסיבוב (בייחוד לכיוון היציאה) אני לא יכול לראות את הקיר ואני עושה את הסיבוב על סמך תחושה. זה עבד כמה פעמים אבל בפעם האחרונה התקרבתי יותר מדי אל הקיר ושפשפתי את הכנף השמאלית. התבאסתי ממש בייחוד בגלל שמדובר ברכב חדש בן שבועיים (גודל של SUV קומפקטי - ניסן ג'וק החדש). רציתי לשאול אם למישהו יש רעיון יצירתי מה אפשר לעשות כדי להימנע משפשופים נוספים בסיבובים. אני לא יכול להסתמך רק על תחושה. אם יש איזה כלי עזר כמו מראת כנף (לא יודע אם יש דבר כזה) שאני יכול להתקין על הרכב ולכוון ככה שאני אוכל לראות את…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
חג שמח וצהריים טובים. אני מעוניין לרכוש וולוו s60 t5 מ2015/16, ואני מנסה להבין סדר גודל של החזקת רכב כזה בשנה. לשם השוואה היום אני מחזיק לנסר 2008 ומוציא על דלק 500 שח בחודש בערך. כמה יותר כסף בתדלוק אני יוציא על וולוו? מה ההפרשים בטיפולים שוטפים, תקלות מצויות וכו'? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
וואלה לא מבין את זה. אולי אנשים שיש להם 4 ילדים ומעלה אז אין כל כך ברירה, אבל ב 7 מקומות (רוב המכוניות) אין בכלל הגנה אם מישהו נכנס בך מאחורה, אותי זה הפחיד. גם ה 7 סוגר לך לגמרי את הבגאז', אין בכלל בגאז' כשהכיסאות מורמים. ואני עוד עם שלושה ילדים , הרכב מאוד מרווח , לא צריך את עוד את ה 2 מאחורה, יושבים כמו מלכים.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נסעתי בכביש בו לא היה תמרור האוסר עשיית פרסה אבל התמרור מעל הרמזור הראה רק אופציה של ישר. אני נהג חדש וזכרתי את החוק שאם אין תמרור שאוסר אז מותר ,מצד שני זה היה נראה לי מסוכן מדי. בכל מקרה לצערי ביצעתי את הפרסה ותודה לה' שאף אחד לא נפגע! למדתי מזה מה שהיה צריך. אבל אני חושש מההשלכות של זה .יכול להיות שצילמו אותי וישללו לי את הרישיון?😬
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
גמגום ברכב
מאת Leonroy1- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי היום בערב נסעתי קצת בעיר בהתחלה הכל היה בסדר ואחרי חצי שעה כשנסעתי על הילוך שני עם ליטוף ממש עדין של דוושת הגז על 20-30 קמש פתאום הרגשתי וואחד גמגום כאילו הרכב ממש התבלבל לאיזה 6 שניות והפסיק שלחצתי חזק על הגז כדי שיעביר לי הילוך וזה הסתדר שוב פעם בלמתי והנמכתי מהירות בשביל שהרכב יחזור ל הילוכים נמוכים והרגשתי את זה שוב פעם טיפה והפסיק , המשכתי בנסיעה ולא הרגשתי את זה יותר .. יצאתי לכביש מהיר והכל חלק ותקין .. ממש מלחיץ אותי מישהו מזהה במה מדובר? ( סיאט לאון 1.5 2019 אוטומט)
הודעה אחרונה מאת Leonroy1, -
שלום האם וו גרירה שמותקן ברכב חייב בתשלום אגרה? כל שנה? ואם אני קונה רכב אם וו גרירה אני צריך לשלם
הודעה אחרונה מאת ח חזקי, -
שלום! רציתי שכל אחד יתן את חוות דעתו איזה רכב הוא הגרוע ביותר שיוצר אי פעם. דעתי האישית- שברולט ויואנט, (04-09) מנוע 2000 המפיק רק 121 כ"ס, שותה ים דלק, פול תקלות, גודל הרכב ענק כמו 7 מקומות אבל יש רק 5 והתא מטען קטן... והטוב ביותר מבחינת מחיר ותמורה הוא יפניות נניח סוזוקי בלנו, קורולה הישנות, אמינות מופלגת דלק סביר ואורך חיים.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם בסובארו xv ניתן למקם: בוסטר + כיסא בטיחות+ סל קל ?
הודעה אחרונה מאת aviv11980, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
התלבטות בין המרצדס החדשה חשמלית (EQA) לדגם הרגיל בנזין (GLA) המלצות / דיס המלצות בבקשה🙏
הודעה אחרונה מאת motior, -
מצלמה רוורס
מאת Aviv13467- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 608 צפיות
אהלן חברה אני חדש פה אז מצטער מראש אם זה לא הפורום הנכון. אני מנסה להתקין מצלמת רוורס שקניתי מאליאקספרס, עכשיו את המערכת(מסך) התקין בחור אחר ושאני מחפש את הדגם באליאקספרס זה מצביע על זה שכבל בצבע ורוד הוא ה"reverse trigger" מה שבעצם דואג להעביר למסך של המצלמה שהרכב ברוורס. בכל מקרה זה לא עובד. המצלמה עובדת ונדלקת (האורות) כאשר הרכב ברוורס והכל ככה שאני יודע ששאר החיבורים(החיבור לאורות רוורס) טובים. אבל לא מעביר למסך של המצלמה... סתם מעצבן להחזיר לו עכשיו את הרכב שכשכל מה שנשאר זה לחבר כבל אחד מסכן. ניסיתי לבדוק עם רב-מודד מאיפה יוצא 12V שהרכב ברוורס לא מצאתי גם 😕 מה עושים? ונניח ואשלח לו את הרכב כמה זה יעלה? בסך הכל באמת הכל מותקן אין עבודה …
הודעה אחרונה מאת Aviv13467, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב אשמח אם תעזרו לי כשאני יוצא מחנייה בניצב ברוורס ולצידי רכב חונה, כמה אני צריך לבלוט מאחוריו כדי שאם אפנה ברוורס מיד לכיוונו לא אפגע בו? ואותה שאלה גם כשאני יוצא רגיל, כמה צריך לבלוט מהרכב שלצידי כדי שלא אפגע בו אם אני יוצא מיד בפניה לכיוונו? מקווה שהייתי מספיק ברור תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת zaf, -
טסט לרכב
מאת justDOittt- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 807 צפיות
שלום אני בבוקר הולך לעשות טסט לרכב שלי עכשיו יש עלי: 1 ביטוח חובה 2 תעודת זהות 3 שילמתי את האגרה באינטרנט עכשיו את הטופס של תשלום האגרה שקיבלתי בדואר שכחתי בבית השאלה שלי האם הטופס הזה חובה או אם שילמתי באינטרנט את האגרה זה מספיק?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מנסה את מזלי בקבוצה , קיבלתי הצעת מחיר מסוכן ביטוח לביטוח נהג צעיר , חובה 2400 בערך מקיף 8600 . ואז בשקט הוא אמר לי שחברות הביטוח הישירות זולות יותר . אני מעדיף סוכן כשהפער לא גדול , אבל בבדיקה מול אחת החברות הישירות חובה ומקיף סהכ 6000 שח בלי כל הטריקים של אפליקציות ומחיר לפי נסועה. לפני שאני סוגר בחברה כזו בלי סוכן, יש מישהו אולי שעובד עם סוכן ויש לו ביטוח שכולל נהג צעיר במחיר שפוי? עד 7000 - 7500 נראה לי סביר לשלם במקום 6000 באחת החברות הישירות . בפעמים הבודדות שהייתי צריך סוכן הפרמיה הצדיקה את עצמה ולא דאגתי לכלום חוץ מלהעביר פרטים על המקרה .
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 28 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
אתחיל בהבהרה שאיני מהווה גורם מקצועי מסוג כלשהו בתחום משפטי או מקצועי כלשהו והאמור כאן נכתב בעקבות צבירת ידע לסיפוק הסקרנות שלי ואיני אחראי על שימוש במידע זה. הקדמה קטנה: אני רואה בקבוצות פייסבוק השונות בתחום הרכב כגון ''פורום אספנות'', ''מוסכניקים מצייצים'' וכו' שבהם ישנם מוסכים של פלסטינים ומוסכים בשטחי הרשות שמפרסמים את עצמם וכבר יש להם קהל לקוחות נרחב עם המלצות, ישנם מיקומים שונים על המפה שגם להם ישנה משמעות גדולה וכל זאת למרות שישנו חוק האוסר תיקון רכב בשטחי A או לפחות ככה כתוב על השלטים בכביש המוביל לשם. שורה תחתונה התעניינתי בנושא על מנת להבין מה אסור ומה מותר ואני כלל לא נכנס ולא רוצה להכנס כאן למה אני חושב על מי שנכנס לקלקיליה עם רכבו וגם לא לעסוק בנו…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח לדעת מהן עלויות האחדקה והטיפולים של במוו סדרה 1 בדגמים האחרונים יותר, כלומר מ-2017 ועד 2020. תודה
הודעה אחרונה מאת asd asd, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לובינסקי משיקה את אופל קרוסלנד המחודש שמקבל את גרסת 130 כוחות הסוס של מנוע ה-1.2 ואבזור עשיר יותר. כל הפרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3593/חדשות/אופל-קרוסלנד-המחודש-בישראל
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מעניין אותי לדעת מה ההגיון (אם יש כזה) בחישוב ירידת הערך של רכבים. להבנתי ירידת הערך הגדולה היא בשנה הראשונה ואח"כ בשניה ..שלישית.. בשנה הראשונה ושניה הרכב בד"כ במצבו הטוב ביותר במהלך חייו, אז למה דווקא בשנים אלו יורד מחירו הכי הרבה? למה לא הפוך ככל שהרכב מתיישן שירידת הערך תהיה יותר משמעותית? גל,
הודעה אחרונה מאת TheAvatar, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלושת הרכבים האחרונים שמכרתי, נמכרו לקונים שבאו ראו את הרכב ובשני מקרים אפילו לא טרחו לקחת את הרכב לבדיקה. בוצע תשלום ומיד בוצע העברת בעלות. ז"א שכל העסק לקח כשעה עד שעתיים והרכב עבר בעלות מיד ליד. בשלושת המקרים הקונים לא ביקשו לכתוב זכרון דברים וגם אני לא חשבתי לכתוב זכרון דברים. לגבי שיחות טלפון שבוצעו מבחינתי שהקליטו אותם מכיון שמעולם לא אמרתי גם לא במרומז דבר שאינו אמת. תמיד הקפדתי לומר את האמת ורק את האמת ואת כל האמת. אינני חושש לדוגמא מעברות תנועה שירשמו על שמי וכדומה, שהרי שעת העברת בעלות ידועה, כך שאין ספק עד מתי הרכב היה שלי וממתי הוא שייך לקונה. אבל במחשבה לאחור, איך זה שדברים התנהלו ללא זכרון דברים? האם גם אתם מכרתם/קניתם רכב ללא ז…
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
למי שלא זוכר פתחתי לפני חודש ימים ושליש פתחתי אשכול רחמים עצמאיים על כך שאני לא מצליח לעבור למעלה מעשרה טסטים באמצעות שיטוט ברשת הגעתי למורה שעל פניו נראה מצליח מאוד עם הצלחה בססטים במיוחד בטסט ראשון, לא רלוונטי עבורי כמובן וחלק מכם גערו בי להחליף מורה בהקדם זאת הסיבה שהגעתי לאותה מורה אבל אני רוצה להזכיר שאני נכשל לא על בעיות של שליטה ברכב או בתנאי הדרך אלא לחץ יתר והשאלה האם זה נכון להחליף מורה בגלל בעיה כזאת? הרי אני יוכל לעבור תיאורטית למורה אחר אבל אם זאת מקור הכישלון ולא אטפל אז גם אם מורה אחר אני אכשל לא? מה שכן הוא הרבה יותר יסודי ומקצועי מהמורה הנוכחי שלחי שכלל לא עובר איתי על טפסי כישלון, בנוסף רוצה לומר כי בחלק מהטסטים הצלחתי להפיג את המתח ועדיין לא לעבור בגלל …
הודעה אחרונה מאת MiniVan,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide