רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
להלן המחיר של היונדאי i20 העדכנית:. יונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו Intense אוטו' - 99,900 ₪ יונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו Prime אוטו' - 104,900 ₪ יונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו Prime Plus אוטו' - 106,900 ₪ יונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו Prestige אוטו' - 104,900 ₪ יונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו Supreme אוטו' - 109,900 ₪ יונדאי i20 מנוע 1.0 טורבו Supreme Pluseאוטו' - 113,900 ₪
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
שלום, אני תופס מעצמי כאחד שמכיר די טוב את כבישי הארץ ולא ידוע לי על עוד צומת מרומזר בו הרמזורים מוצבים רק בכניסה לצומת ולא ביציאה. זה צומת דולפין בחיפה, בכיוון נסיעה מהנמל ומבית חולים רמב"מ. שימו לב לשלט בצד שמאל. מה הסיבה לזה שאין רמזורים ביציאה המצומת? התשובה המתבקשת - זה כי הצומת גדולה ויש מרחק רב בין הכניסה לבין היציאה לדעתי לא נכונה מכיוון שבכיוונים אחרים באותו צומת יש רמזורים גם בכניסה וגם ביציאה. תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני יודע שיהיה צריך להחליף מצבר (העמידה הממושכת + המצבר ישן), צמיגים (עמדו זמן רב במקום + גם ישנים מבחינת התאריך), שמן מנוע (מאמין שיהיה צריך, וגם אם לא, אולי כדאי רק בשביל שיהיה שמן טרי). צמיגים ומצבר אני מאמין שלא יהיה מסובך - אתייעץ גם בפורום הטכני. שמן אני יודע להחליף לבד, רק חסרים לי הכלים. אולי אם אמצא עזרה איעזר בחבר כנופיה. מבחינת הנהלים, הרשויות, מה הסדר פעולות? אין לרכב טסט מחודש 8/2020. ביטוח מקיף וחובה יש והיה כל התקופה. יש גם כעת. בתוקף. הבנתי שאני צריך ללכת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון תנועה זמני. אני מוציא את זה לבד (מחשב?), או צריך לבקש את זה מהפקיד/ה? ממה שהבנתי, מדובר בשובר (שהוא בעצם הרישיון) שמשלמ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אופנוע שטח w4
מאת גן חיות- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 456 צפיות
למי היה פעם אופנוע שטח קגיבה w4 ?
הודעה אחרונה מאת גן חיות, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 489 צפיות
אהלן חברה, מישהו יכול להמליץ על מצלמת רכב שמצלמת 24 שעות שתצלם כאילו בחניה כשהרכב כבוי
הודעה אחרונה מאת idan167, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. ברשותי רכב פרטי אשר עומד להגמר לו הטסט. כשזה יקרה ברצוני לחדול מלהתנייד בו ובמקום זאת לשמור עליו (בשטחי הפרטי) לתקופה מסוימת, עד שאחליט להשמישו שוב לנסיעה. מדובר ברכב צרפתי לא מיוחד. גילו של הרכב הוא כ-12 שנים. אשמח לדעת: 1. האם לאחר שהרכב עמד כמה שנים ללא טסט, כשרוצים לעבור מבחן רישוי יהיה צורך לשלם רטרואקטיבית על כל השנים בהם לא שולמה אגרת טסט? (למשל, אם הרכב עמד שלוש שנים ללא טסט, האם אצטרך לשלם אחורנית על שלוש אגרות הטסט שפספסתי?) 2. להבנתי, לאחר עמידה של כמה שנים ללא טסט (והחל מגיל מסויים של הרכב) יהיה צורך לקחת אותו לאישור מעבדה. כמה עולה בדיקה זו? אילו דברים בודקים שם? עד כמה מדובר בטרטור? 3. במידה והרכב אכן…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אגרת רישוי
מאת NEW2014-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עשיתי טסט בתאריך 01.01.2020 ובאותו היום אחרי הטסט הקפאתי את הרישיון במשרד הרישוי. הרכב עדיין בהקפאה ועבר התאריך של תוקף רישיון הרכב (01.02.2021) אפשר להשאיר את הרכב בהקפאה ולקבל החזר כספי מלא של שנה או שכדי לקבל החזר אני חייב להפשיר את רישיון הרכב (הבנתי שאם אני מחדש את רישיון הרכב והוא כבר לא בתוקף אז לא מקבלים החזר כספי בכלל אלא זיכוי יחסי לטסט החדש)?
הודעה אחרונה מאת NEW2014, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם האם ידוע לכם על מקום בארץ שמוכר דגמי מכוניות מיניאטורים? ספציפית רכבי אספנות
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אחד הנעלמים המשמעותיים כשקונים רכב היברידי הוא מידע של צריכת דלק אמיתית. אז ברור שהמידע שהיצרן רושם במיפרטי הרכב לא אמיתי. ואני לפחות כשמקבל רכב חדש בודק את צריכת הדלק האמיתית ב 4-5 תידלוקים. רושם מד קילומטראז' בעת התידלוק , נוסע, מתדלק שוב כשצריך, רושם מד קילומטראז' ומבתע תחשיב פשוט של חלוקת הפרש הק"מ בין שני התידלוקים במספר הליטרים שלקחתי בתידלוק השני. בדיקה אחת לא מספיק ולכן רשמתי 5 תידלוקים ועושה ממוצע של כולם. האם מישהו כאן קנה את הדגם הזה, נסע בו ויודע לומר כמה צריכת דלק אמיתית עושה הרכב ההיברידי הסיני החדש של MG? MG.jfif
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אהלן, יצאתי עכשיו ממוסך אביב ברחובות, לאחר החלפה של פנסים + גלגל הגה. הפנסים היו דהויים וההגה היה משופשף. מדובר במאזדה 3 שנת 2016 עם 57,000 ק״מ. כשרכשתי את הרכב (יד שנייה, לפני כשלושה חודשים) זה היה משהו שדי הציק לי, אבל העדפתי שלא לטרטר את עצמי ופשוט לחיות עם זה. שמתי כיסוי הגה ושלום על ישראל. אחרי שהבנתי שיש הרחבת אחריות לפנסים ולהגה החלטתי לגשת למוסך כדי לבדוק את העניין. במוסך הגישו בקשה ואחרי יומיים התקשרו לעדכן שיש אישור להחליף. והאמת? לא רק שההגה עכשיו נראה הרבה יותר טוב, הוא גם יותר נוח ונעים למגע. העפתי את הכיסוי שהיה לי לעזאזל. והפנסים החדשים נותנים לרכב מראה חדש לגמרי בחזית. לא חשבתי שזה יכול להיות כזה משמעותי. …
הודעה אחרונה מאת Lior_Django, -
-
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלוש יחידות ראשונות של הגירסה החשמלית של הב.מ.וו X3 הלא היא ה-iX3 (ככל הנראה רכבי הדגמה) עלו על הכביש בימים האחרונים. ה-iX3 מגיעה אלינו ממפעלי ב.מ.וו בסין. למנוע הספק של 286 כ"ס וטווח מרשים של 460 ק"מ לפי התקן המחמיר של WLTP. המיאוץ מ-0-100 אורך 6.8 שניות. המחיר צפוי להיות גבוה מ-300000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ידידה נמצאת באמצע חתימה על עסקה של 0 ק"מ באלבר על מאזדה 3 ספיריט חדשה. הסוכן אומר שהרכב ירשם כמקורי פרטי ברישון לאחר שיעבור אליה ולא כליסינג או החכר. כרגע הוא רשום ברישיון על "אלבר אחזקת רכב בע"מ" וסעיף המקוריות נמצא ריק. האם אחרי החלפת הבעלים אליה זה ירשם במקוריות כליסינג? אם כן איפו זה יהיה רשום טאיך אפשר לבדוק את זה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
במהלך החג, כך עדכנו אמצעי התקשורת, הוחרמו ע"י המשטרה רכבים שננהגו בקלות דעת ושכרות וכו', כפי שהבנתי יש מכרז של מדינת ישראל והרכבים הללו נמכרים, השאלה אם אזרחים יכולים להציע הצעות או שזה מכרז תפור לחלוטין (פעם סיפר לי שוטר שקנה אוטו כמעט חדש בפחות מרבע המחיר).
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חבר קנה את הרכב הנ"ל בכ 130,000 שקל מאוד מרוצה ממנו למעט נקודה אחת אורות היום ( לד) עובדים מיד עם ההנעה והוא אינו מוצא דרך לכבותם למעט בדימום הרכב וגם לא מצליח להבין מספר הרכב שקיבל מישהו יודע איך מבצעים את המשימה המסובכת הזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני נוסע מחר לים המלח וקמתי מוקדם ואופטימי לסבב שיחות עם חברות השכרת רכב. מה זה הדבר הזה שאפשר לנסוע 250 קילומטר ביום, וכל קילומטר מעבר נושק ל-2 שקל? מעולם, מעולם לא ראיתי את הדרישה הזאת בחוץ לארץ, והייתי טוחן קילומטרים בחוץ לארץ - בממוצע לפעמים גם מעל ל500 ליום. ועושה רושם שהם לא מאוד גמישים - מלבד סיקסט שנתן לי עוד 100 קילומטר אחרי מיקוח קצר. וזה לפני שדיברתי על זה שאני הולך לשלם על מאזדה 3 מחיר ששילמתי על a4 דיזל בגרמניה מישהו יכול להסביר אם החזירות הישראלית כל כך גדולה, או שזה שיטת המצליח ומיקוח מעט יותר אגרסיבי( בסניף / טלפון ) יוריד את מגבלת הקילומטר? זה נשמע כמו שרשור קיטור אבל זה גם שרשו…
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
עם אותו המנוע והגיר, בהנחה שמטפלים באוטו כאילו הוא איטלקי ולא סוחטים את האוטו, כבר הרבה זמן שהשאלה הזאת רצה לי בראש, וממש מעניין אותי לשמוע את הדעות שלכם. (בכוונה הבאתי את הסוויפט לדוגמה כי בשנת 2015 הוא עם מנוע עם 4 צילינדרים ולא 3, ועם תיבה פלנטרית אמינה) Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, לפני כ-3-4 שנים קניתי משלמה סיקסט פורד פוקוס סטיישן 2012, הקילומטראז כרגע 130,000 מה המחירון שלו פלוס מינוס בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 986 צפיות
היי, השאלה מתייחסת לשברולט אקווינוקס 2020. בסוף שנת 2019 פורסם שהרכב שהיה רק עם מובילאיי עד מועד זה מקבל מערכות בטיחות מהיצרן מדגם 2020. מה הבעיה? הלכתי עם אחותי לחפש לה רכב כזה וראינו מספר דוגמאות עם עלייה לכביש ברישיון בחציון ראשון של 2020 וחלק היה מובילאיי ולחלק לא. למשל ראינו רכב מאפריל עם מובילאיי ורכב אחר מפברואר בלי. הכל מבעלות פרטית. הזוי. איך זה הגיוני? איך אני מזהה מה עם מערכת מקורית ומה לא? לא ראיתי משהו שונה בתא הנוסעים. האם רכב עם מערכת בטיחות מקורית גם שם מובילאיי? לא ברור לי בכלל כל הנושא ואני מתעקש שתקנה רק עם מערכת מקורית. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה קורה כאן?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 514 צפיות
את התמונות המצורפות צילמתי בסדנא, שהשתמשה בבסיס של האוטובוס הזה, ליצירת משוריין, (אם הבנתי נכון, עבור תצוגה באתר החדש בשער הגיא) האוטובוס הגיע במצב מקורי אבל מוזנח, ממוזיאון אגד, ועבר חיפוי בפח, (לא בתמונות) להדמיית המשוריין. באופן אישי היה ממש חבל לי לראות את השמדת המצב המקורי של האוטובוס.
הודעה אחרונה מאת איש חדש, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים לא הצלחתי להבין הגרסאות לייף ולייף פלוס הן היחידות שהגיעו ? מה עם ה r line ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
היי חברים רכשתי רכב חדש מאזדה cx30 פרימיום חברת הביטוח דורשת ממני לברר אם קיים מערכת מיגון שנקראת איתוראן? האם קיימת המערכת הזאת במכונית? אם לא הם ביקשו ממני להתקין את זה וזה ממה שהבנתי משלמים עליה דמי חודש? מדוע מבקשים את זה ולמה דמי חודש לא חד פעמי? אפשר הסבר?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 487 צפיות
ערב טוב, ראיתי פרסום על דגם של סוזוקי בלנו מסוף 2018 , GLX +ADAD. למיטב הבנתי ובדיקתי מערכות הבטיחות הוספו החל מאפריל 2019 ואז הדגם נקרא GLX+ADAS. לא הצלחתי למצוא מה משמעות האותיות ADAD ומה יש ברכב הזה שאין בדגם הרגיל..... בעל הרכב לא ידע לומר....... אם מישהו יודע ויוכל לשפוך אור על הדגם הזה, אודה מאוד. בברכה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
בהמשך לשאלה אם מתדלקים 'פול טנק' או רק 50 שקל, למשתמשי הסולר - איפה אתם מתדלקים? פעם היתה ברח' שונצינו בת"א תחנה של דור אלון שהיתה זולה. התחנה עבר לסונול או דלק, והמחירים בה קופצים, והיא כבר לא אטרקטיבית. אז איפה אתם מתדלקים סולר זול באיזור ת"א?
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
למתלבטים בליסינג - השוואה קלה טויוטה קורלה החדשה (היברדית) מול הנירו (חדשה – פלאג אין).
מאת llaavvii- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אי רואה כאן לא מעט בקשות להמלצה לרכב ליסינג אז הנה השקל וחצי שלי בנושא בהשוואה קלה טויוטה קורלה החדשה (היברדית) מול הנירו (חדשה – פלאג אין). בסופ"ש האחרון יצא לנו כמשפחה לנסוע עם 2 המכוניות לצפון, ביום הראשון נהגתי כ350 ק"מ על הנירו שלי (סה"כ מכיר אותה היטב), למחרת נהגתי גם בערך 350 ק"מ על הטויוטה וההבדלים היו לטעמי משמעותיים אז החלטתי לכתוב את רשמי לטובת המתלבטים, מראש לא נכנס לענייני בטיחות וסחירות רק לחווית השימוש נטו. במשפט - נירו היתרונות: שקטה, חסכונית יותר, מרווחת, נעימה לנסיעה. קורולה היתרונות: תא מטען גדול משמעותית, שיוט במהירות גבוהה בכביש 6 (גם בעומס מלא) בנוחות, יציאת מזגן אחורית. בקצת יותר בפירוט – הנסיע…
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום אני שוקל לרכוש משאית ולבנות עליה ארגז קרוואן איני בעל רישיון למשאית(בכוונתי להוציא) ולכן לא בקיא. אשמח לעזרתכם בהתאם בעובדות: איני מתכוון להתנייד עם המשאית - המשאית תחנה בסביבה עירונית = חניונים / חצר פרטית אני מעוניין בארגז 8 מטר (הימנעו מלהציע קרוואן נגרר - איני מעוניין בו). אני מעוניין לרכוש משאית בתקציב לא גבוה מ-50K מעבר למגורים כאלו הוא בעבורי לטווח ארוך (בין שנתיים לעשור) שאלות- 1. עלויות-כללי: טסט שנתי ביטוח שנתי (חובה+צד ג') טיפולים עוד...תחזוקה ממוצעת של משאית שאינה נעה ? 2. עם תקציב של 50K ורצון לארגז 8 מטר אילו דגמים של משאיות עליי לכוון ולבחון? מאיזה שנתון? 3. המלצות- אתר לימוד תיאוריה…
הודעה אחרונה מאת khc, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים. לחבר יש לנסר 2016 ובאחד המפתחות הצ׳יפ לא תקין ולכן לא ניתן להתניע את הרכב. האם מישהו מכיר מקום שאפשר לתקן את המפתח או לחילופין לשכפל את המפתח התקין?
הודעה אחרונה מאת Ramich, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברי פורום מכובדים, לאחרונה התחלתי עבודה חדשה בקריירה שאותה חיפשתי הרבה זמן, כשנכנסתי לתפקיד קיבלתי רכב צמוד (יונדאי i25) מחברת השכרה כולל דלקן בתלוש השכר מופיע הסכום 2900 ש"ח אך לא מנוכה מהנטו שלי, לדברי חבר ששאלתי - ענה שזה יורד לי מהמיסים. יש הסבר מפורט יותר?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 773 צפיות
איזה קארטינג הכי מומלץ בצפון? יש אפשרות לקארטינג פתוח או 2 פעימות או קארטינג חזק יותר מהרגילים בלי קורס?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אבא שלי ז״ל נפטר לא מזמן ויש לו מונית בבעלותו (אני היורשת) אין לו מספר ירוק (כלומר מדליה) והרישיון רכב שלו מופקד במשרד הרישוי מאחר ובבקשתי מהבנאדם שהשכיר לאבא שלי את המספר ירוק להוריד מהרכב את המספר על מנת שאפסיק לשלם שכירות על המספר כל חודש. פניתי למשרד הרישוי והוא מוכן להחזיר את הרישיון רכב רק אחרי שאמציא להם מספר ירוק למונית למרות שאני מעוניינת למכור ולי אין רישיון למונית. כלומר אצטרך להשכיר שוב מספר בשביל למכור?? השאלות שלי 1. אני מעוניינת למכור את המונית והייתי רוצה לדעת מה ההליך. ? האם בכל זאת אני צריכה להשכיר מספר ירוק אפילו שאני מעוניינת למכור רק כדי לקבל חזרה את הרישיון רכב? 😳 2. אם יש מישהו שמעוניין לקנו…
הודעה אחרונה מאת silence, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide