רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לדעתי בלי ספק הדגם הכי מכוער של ב.מ.וו ,אם זה מה שמצפה לנו בעידן החשמלי נפלנו חזק. י
הודעה אחרונה מאת utsur, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 814 צפיות
כמה יעלה לתקן נזק כזה ליונדאיi25 מראה חשמלית
הודעה אחרונה מאת 309, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח גם לדעת כמה זה אמור לעלות בממוצע, פחות או יותר.
הודעה אחרונה מאת boy23, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בכותרת. הבעלים הוא יד 1( 00 בבעלויות קודמות) האם יכול לעבור כול כך הרבה זמן מרגע הרישום ועד לקבלת הרכב? מדובר על קיה פורטה, לא איזה רכב נדיר ואקזוטי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איזה חברות אתם מכירים? בדגש על כאלו שלא מתחברים עם שב"ס לרכב? אני מכיר הראל חיברה Sig יש עוד? המלצות?
הודעה אחרונה מאת mi-chal, -
גגון לפיאט
מאת עמי78- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 513 צפיות
אהלן חברים, מחפש בנרות גגון לפיאט פנדה. משהו כמו שיש בתמונה המצורפת. מישהו יודע איפה מייצרים כזה באזור תל אביב? מכיר מסגר שעושה כאלה גגונים? חג שמח ותודה
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 23 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
אהלן לכולם, יעכשיו עם החזרה לשגרה לאחר הקורונה, ש כבר צפי רציני להשקת הדור הבא בישראל? תודה
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בעקבות הכתבה בכיכובם של חברי IMC, עלתה שאלה ב"פרלמנט יום שישי" - מי קונה מכונית יוקרה בת 5-7 שנים או יותר? והיכן למשל נמצאת הבנטלי של אייל ברקוביץ היום? האם לכל בעלי המכוניות האלה חניהה פרטית (אפילו מנוי בחניון מקורה) או שמחנים את הרכב ברחוב,רחמנא ליצלן? הכתבה למי שלא ראה https://13news.co.il/item/news/economics/consumers/luxury-cars-in-israel-1222423/ בעוד חלק מהמרואיינים לא מזוהים בשמם המלא , אלה שכן בחרו להחשף הם דמויות יותר מוכרות בעולם הרכב הזה ופעילותם במסגרת IMC בתמיכה לחולים למשל מבורכת.
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תובנות על קורולה בין השנים 2017-2021 , דגם מומלץ? נוסעים בין 10-20 קילומטר בשנה . רוצים קורולה יש דגם מסויים? היברידי? דגם פחות מומלץ? שינוי דגם? נפח. תודה לכל העונים כל טיפ יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
סקאלה
מאת Taltal02900290- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן אחים יש לי שאלה אני רואה בסרטונים של מכוניות עם כס גדול ובסקאלה שהם לוחצים תמיד בסרטונים האלה שהם מאיצים רואים שהם על 60-80 ואז יורדים ל40 קמש ככה בסקאלה יש הסבר לדבר הזה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת trademark, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם חשקה נפשי לפרק את המושבים ברכבי הקטן והחמוד, הלא הוא שברולט ספארק 2016. כמה הדבר מסוכן? אני יודע שברגים נסגרים במומנט מסויים בגלל סיבה מסויימת. האם יש בברגים אלו מומנט מחייב? הכיסאות מחוברים ב-4 ברגי טורקס. האם יש סכנה מבחינת כריות האוויר המוטמעות במושב? אודה למסייעים בדבר.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 475 צפיות
שלום,הזמנתי מאיביי מראה צד שמאל לסובארו אאוטבק 2011, קיבלתי מראה אחרת כנראה לדגם אחר של סובארו צריך עזרה לדעת לאיזה סובארו זה שייך ואיזה שנה תודה.
הודעה אחרונה מאת f31, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם יש אפשרות להטעין רכב חשמלי מרכב חשמלי אחר? האם יש בכלל איזה תקן כזה? איזה חברה שזה כן אפשרי אצלה? לבטר פלייס היו ניידות שירות עם סוללה או מערכת שכן ידעה להטעין רכבים אחרים בשטח, השאלה האם יהיה איפה פתרון או כבלים שניתן יהיה להעביר אנרגיה מרכב טעון לרכב שנתקע עם סוללה ריקה.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 29 עוקבים
- 56 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
הדגם העצמאי הראשון של קופרה כבר כאן וככל הנראה יושק רשמית בימים הקרובים. הפרומנטור תגיע עם שני מנועים 1498 סמ"ק 150 כ"ס עם המוכר עם הנעה קדמית (בשתי רמות גימור) ועם מנוע 1984 סמ"ק 310 כ"ס והנעה כפולה. הדגם הבכיר עושה את המיאוץ מ-0-100 ב-4.9 שניות ומגיע למהירות מקסימלית של 250 קמ"ש. הדגם החדש ארוך במעט מהאטקה ונמוך ממנה בעשרה סנטימטרים תמימים. בעולם קיימות גירסאות עם מנועי דיזל, וגם גירסת PLUG-IN אלה לא יגיעו בשלב זה לישראל. מחירים: קופרה פרומנטור דגם בסיסי מנוע 1498 סמ"ק 150 כ"ס הנעה קדמית: 182800 ש"ח קופרה פורמנטור דגם ביניים מנוע 1498 סמ"ק 150 כ"ס הנעה קדמית: 194800 ש"ח קופרה פרומנטור דגם בכיר מנ…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, יצא לי לטעות מה ההבדל שבין רכב לצורך העניין עם מנוע 3500 סמ״ק , ללא טורבו, לבין רכב עם מנוע 2000 סמ״ק מוגדש טורבו. ללא קשר לדגם/חברה ספיצפית , לרוב הנתון היבש של כוח סוס יהיה שווה בינהם , כאשר הקג״מ בדרך כלל יהיה קצת יותר גדול ברכב עם הטורבו. כמובן שקשה להשוות בין רכבים היפוטטים ללא דגם וחברה ספיצפית, אבל סתם עניין אותי ההשוואה הזאת שכן איכשהו הנתון היבש דיי דומה בינהם. איזה מבין המנועים יותר ״מומלץ״ לנהיגה ספורטיבית? אז בכל זאת יהיו ההבדלים בין הרכבים ? ומה אתם הייתם מעדיפים?
הודעה אחרונה מאת Itzik-b, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
זהו, היום הקליאו נמכרה והגיע הזמן לסיכום בעלות של 4.5 שנים. הקליאו נרכשה בספטמבר 2016 במחיר של 30 אלף ש"ח כאשר המחירון היה כ-35 אלף ש"ח, כיום המחירון הוא 17.3 אלף ש"ח, והרכב נמכר ב-14 אלף ש"ח. לא היו הרבה טלפונים, רק שניים, כאשר האדם הראשון שהוא חבר פורום, הגיע לבדוק את הרכב עבור בן דוד שלו. הרכב נמכר אחרי כמה ימים לאחר הפרסום שלו. הרכב נרכש עם 35 אלף ק"מ ונמכר עם 63 אלף ק"מ. יתרונות ללא ספק נוחות זה הצד החזק, לא רק המושבים אלא בעיקר המתלים, מנגד זווית גילגול מתונה כאשר אפשר מעט להנות, אבל רק אם זה בירידות, גם האבזור די טוב, כאשר ניתן למנות שליטה מההגה על מערכת השמע, בקרת שיוט, חלונות מושחרים. גם אחזקה של הרכב לא יקרה…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 491 צפיות
צהריים טובים , האם מישהו מכיר אתר שמשווה איכות בידוד רעשים בסלון לפי קטגורית רכבים?
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש לי רישיון c1 ולחמי יש סבנה ארוכה עם 14 מקומות רציתי לדעת אם אני יכול לנהוג עליה (עד שמונה נוסעים כמובן). ועוד שאלה: אני בתקופת ליווי ויש לי מלווה שמלאו לו 4 שנים לרישיון שלו, ולא חמש כפי שדורש החוק למלווה עד גיל 24, האם זה חמור או שלא עושים על זה בעיות ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 850 צפיות
שלום, אשמח לקבל עזרה בדבר הבא: בניסיון לקבל אישור לרכב פרטי ראשון (במקום רכב מסחרי עם מעלית) עם מושב חשמלי מביטוח לאומי. עבור הרכב עם המעלון יש סבסוד של 75% מביטוח לאומי, ידוע האם לרכב פרטי הסבסוד אמור להישאר זהה? תודה
הודעה אחרונה מאת m11, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 893 צפיות
נתקלתי היום בחולון ברכב מעניין ונדיר במחוזותינו. ארוך וגדול - אך בתצורת קופה 2 דלתות בלבד. עושה רושם שזה רכב אמריקאי. הוא היה נטול תגים וסמלים למעט אות R קדמית - שאינה של לוגו יצרן מוכר. מעבר לזה היה עם לוחיות זיהוי "במבחן 21" - מה זה בכלל? מי מכיר / יכול לשפוך אור על מה מדובר ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, באם רוכשים רכב ביום שישי, האם ניתן לרכוש ביטוח חובה דרך אחת החברות הגדולות? סוכני הביטוח שאיתם אני בדר"כ עובד אומרים שלא ניתן כיוון שלא עובדים בימי שישי. שאלה נוספת, האם יש אפשרות לבטל ביטוח חובה לאחר מס' ימים ללא תשלום קנס? שאלה אחרונה, אם יש ביטוח לבעל הרכב ממנו ארכוש, אם יחליט להשאיר את הביטוח לעוד מס' ימים עבורי, מותר יהיה לי לנהוג ברכב ולהסתמך על הביטוח של המוכר (בתנאי שמתאים לנתוני גיל וכד')
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברכב שלי יש כניסת USB אחת שאמורה לשמש אותי להטענת הטלפון + חיבור אוטומטי למולטימדיה לאנדרואיד car. העניין הוא שיש לי דיסקונקי (כן כן) עם שירים שאני רוצה לשים באופן קבוע ברכב. בנוסף יש לי יציאת usb-c שלא הבנתי מה אני אמור לעשות איתה.. (לקנות כבל עם חיבור כזה משני הצדדים ולחבר את הטלפון ולפתור את הבעיה?) האם מפצל יעזור? ואם כן אז לאיזה חיבור יותר פרקטי וטוב? למצת של הרכב או לכניסה של ה usb? אם יש המלצה לקישור באייבי/גירבסט/אליאקספרס או לחברה איכותית גם אשמח. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bmw2020, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבוע טוב וחודש מבורך. חבר משכנע אותי להצטרף אליו לקורס קארטינג ואני מנסה לפענח מה בדיוק זה יתן לי. חוץ מהחוויה, כמובן... אני לא מתכנן להשקיע בקארטינג, תחרויות וכדומה ומהבחינה הזו זה נטו כיף ולא באמת תועלתי. מה כן? אני מאוד אוהב לנהוג, בפרט בכבישים הרריים ומפותלים, אך אין לי שום ידע ו/או נסיון בנהיגה ספורטיבית (למעט יוטיוב ומה שאני משפר לבד...). על הכוונת לעשות שיעורי נהיגה מתקדמת, אך לעת עתה זה עדיין לא קרה. מהבחינה הזו, מה יוסיף לי קורס קארטינג, אם בכלל? ובמידה וכן, יש לכם המלצות למקום מוצלח באזור המרכז? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
במה אני מסתבך ?
מאת M H- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים. אני נהג חדש צעיר -- על פי החוק אסור לי להסיע למעלה מ 2 נוסעים (בלי מלווה, כמובן.) אם אני רוצה לנסוע עם המשפחה , חברים וכו' מה אני יכול לחטוף במקסימום?? ואולי מישהו יודע מה חוטפים "בדרך כלל" ? תודה לכולם...
הודעה אחרונה מאת חולה רכב#1, -
הסבת רכב לגפ"מ 1 2
מאת AlonSa- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, ברשותי מאזדה 2 2016 עם 145,000 ק"מ ממוצע שנתי שאני עושה איתה כ-30,000 עד 40,000 בשנה. עכשיו בעקבות מחירי הדלק שרק עולים אני שוקל מעבר לגפ"מ אני אשמח לקצת הסבר המידע שיש בפורום ובאינטרנט באופן כללי די ישן ולא בהכרח מעודכן. האם יש מספר מערכות בתחום? ואם כן מה מהן מומלצת? מה העלות הממוצעת? תחזוקה שוטפת? הגבלות משמעותיות (מלבד חניה בחניונים)? והאם הייתם ממליצים באופן כללי על מעבר לגז ע"פ כמות הק"מ הממוצעת? כחלק מההסבה השינוי ברישיון נעשה ע"י המתקין עצמו או שזה מצריך ממני לגשת למשרד התחבורה? וחוות דעתכם בנושא באופן כללי.
הודעה אחרונה מאת LPG, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כמה שנים הרכב שלי שבק חיים, העלות תיקון הייתה גבוהה מעלות הרכב(החלפת מנוע) והמוסכניק אמר שיעביר את הרכב לפירוק ונתן לי 1000 ש"ח( הרכב היה שווה 4000 ש"ח, שנת 2002). לאחרונה קראתי פוסט בפייסבוק והבנתי שיש תהליך שלא עשיתי והתחלתי לפחד שאני לא יודע מה עם הרכב. אני לא מצליח להיזכר אם קיבלתי מסמך ממנו או שלא( נוטה ללא) מה אני יכול לעשות? האם מישהו יכול לבדוק מה מצב הרכב לפי לוחית רישוי? האם עליי לפנות למשטרה?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
בחישוב מקורב שעשיתי, אני עם מיליון ק"מ קילומטרז' אישי. מעניין אם יש מישהו עם יותר... וגם אם יש מישהו עם פחות. שתפו 😁
הודעה אחרונה מאת federbar, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אבי, בן 89, ניגש עם רכבו (טויוטה יאריס) להעביר טסט. הרכב בן 3. להפתעתו רשם לו הבוחן כי עליו לתקן את סוג הרכב כיוון שכתוב ברשיון: "הנעה באמצעות מנוע בנזין ו/או חשמלי" בעוד הרכב בעל מנוע בנזין בלבד (ואכן מדובר ברכב בנזין). הבוחן נתן לו חודש לתקן את "הליקוי". מישהו נתקל בדבר דומה? אל מי יכול אבי לפנות כדי להסדיר את העניין? תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 852 צפיות
בסולר, הבדל המחירים בין תחנות שונות יכול להיות משמעותי אז מצאתי תחנה זולה ופתאום מישהו מראה לי משהו כזה עליה במשרד התחבורה איך אני יכול לדעת אם וכמה דבר כזה מהותי? (לא המקרה הקונקרטי, סתם צילמתי משהו) איך אני יכול לדעת אם זו נפילה חד פעמית/ תקלה או שיטתי? והכי חשוב- האם יש מקור לרשימת תחנות דלק זולות ו"כשרות"? תודה
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, יש לי רכב ישן שבבעלותי שנים שיושב בחוץ, הרכב לא עובד ומיועד לגריטה. הבן שלי רוצה ללכת לחדר הרס ששוברים בו דברים (יש לו בעיית עצבים קלה) וחשבתי לתת לו להרוס את הרכב שממילא אין בו שימוש במקום לשלם על החדר הרס וששם יביאו דברים פחות מהנים. האם אני יכול לתת לו לשבור אותו ביער או משהו או במקום מרוחק או שאסור? אם כן האם צריך להודיע למישהו או לעשות משהו עם הרכב אחר כך?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide