רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 786 צפיות
שלום לכולם.יש ברשותי יומדאי אלנטרה 2016 עם מערכת מולטימדיה מקורית הבנתי שכן ניתן לפתוח את המערכת על מנת להתקין אפליקציות . עברתי בכמה פורומים ושם יש קישור להורדה עם הקבצים אבל לצערי הקבצים לא נפתחים אן יש למישהו איזשהו אתר קובץ אשמח למענה
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 955 צפיות
היי אחה״צ טובים רציתי לשאול אתכם כמה שאלות בבקשה. 1. לאחר שהנעתי את האוטו בבוקר, עדיף לתת למנוע להתחמם בהילוך P ורק לאחר שהמנוע מתחמם להעביר ל D? פשוט שמתי לב שבהנעה איזה חצי דקה המנוע יושב על 1500 בטורים, ורק חצי דקה בערך הוא מגיע ל 1000. 2. אם הנעתי רכב אחרי כמה שעות שהאוטו עמד, עדיף לתת לו להתחמם ורק אז לכבות? אמרו לי שלא בריא לכבות מנוע ישר אחרי הנעה כי לא הספיק להתחמם. (לפעמים אני קם מוקדם בבוקר כדי להזיז את הרכב, זה לוקח דקה והמנוע לא מספיק להתחמם) 3. אם באמצע נסיעה אני עוצר לזמן של בין חצי דקה לשתי דקות (נניח כדי להוציא את הילדה מהגן), עדיף לכבות מנוע ואז להניע שוב או להשאיר את האוטו פשוט בניוטרל? אודה לתשובתכם
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמתי לב שלכל המשאיות יש במאחורה ג'אנט אחד שהוא רגיל ובמקדימה תמיד בולט החוצה מישהו יודע מה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סקירה קצרה על הB5 V60 CC שקיבלתי לנסיעת מבחן בזמן שה V40 שלי מבלה במוסך של מאיר. מדובר על התרשמות יחסית קצרה לאחר נסיעה של כשעתיים בלבד. כמובן שבחלק מהסקירה אתייחס בהשוואה לאחות הקטנה שנמצאת אצלי V40 CC. על מה מדובר? V60 CC B5 4X4 עם כ250 כ"ס (היברידי קל). איך נראה בחניה? לדעתי לרכב נוכחות מאוד מרשימה, באופן אישי אני מעדיף את תצורת הסטיישן ע"פ תצורת הג'יפונים המקובלת בארץ ובעולם. מרחוק הרכב נראה גדול יותר מכפי שהוא במציאות. הצבע השחור והחישוקים הקלים מחמיאים לרכב. אני מעדיף את העיצוב הנוכחי של וולוו ובמיוחד את העיצוב שלה V60, לדעתי מדובר ברכב הרבה יותר מרשים מה V40 הישנה יותר. מה קורה בפנים? קפיצת מדרגה באיכות החומרים, העיצוב והנראות. …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 683 צפיות
דודג' צלנג'ר ראשונה בייבוא מקביל נחתה בישראל - יובאה כנראה ע"י יבואן זעיר הרכב שהגיע לארץ הוא שחור כמו בתמונה, יש לו מנוע 3.6 שמאד נפוץ בדגמי קרייזלר, עם הספק של 305 סוסים המועברים לגלגלים האחוריים דרך תיבת הילוכים פלנטרית בת 8 הילוכים. הרכב הגיע עם חישוקי 20" (גדול מדי לטעמי, הסטנדרט הוא 18") באופן חריג לדגמים מהסוג הזה המגיעים בייבוא מקביל מדובר בגירסה הכי "פושטית" של הדגם שהגרסאות הבכירות שלו מגיעות עם מנועי V8 והספקים הגבוהים מ-800 כ"ס. הגרסה המדוברת נמכרת בארה"ב בפחות מ-30000 $, מה שיכול לאפשר ליבואן הסדיר להביא את הדגם לארץ במחיר מאד מעניין בסביבות 200000 ש"ח (זה כנראה לא יקרה כי סמל"ת לא מביאים דגמים שחס וחלילה - ימכרו...) …
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום,צריך עזרה למספר מק''ט בשביל להזמיו מאייבי,פנס אחורי שמאל ומראה קידמי שמאל לסובארו אאוטבק 2011. לא מוצא בשום מקום תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת יהודה גבריאל, -
בעקבות אחד השרשורים האחרונים בפורום קפץ לראשי רעיון לשרשור. רוב היצרנים מאבזרים את הרכבים לפי סטנדרט או תקן מסויים, לדוגמה: ידית מגבים מימין להגה, ידית איתות משמאלו, כפתורים לשליטה על חלונות על הדלת. אבל יש את היוצאים מן הכלל שאוהבים למקם ידיות, כפתורי שליטה או כל אביזר במקומות מוזרים ולא אינטואיטיביים. אז רציתי שתירשמו באיזה "פיצ׳רים" או החלטות הנדסיות מוזרות נתקלתם. שוט!
הודעה אחרונה מאת MostlyWicked, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מנסה להבין באופן כללי איך ניתן להבין באיזה שנה יוצר רכב מסויים (רצוי גם תאריך / חודש). לפי ויקיפדיה , התו העשירי במספר מציין שנה. יש שתי נקודות מרכזיות שמעניינות אותי - 1. לפי מה שאני מבין זה תלוי לגמרי בבחירת היצרן להחליט אם השנה שאליו התו מתייחס, היא שנת הייצור בפועל, או השנה "המרכזית" שעבורה "מיתגו" את הדגם לראשונה. לדוגמא, ברכב שלי, לפי הרישיון, מועד העליה לכביש הוא אוקטובר 2012, אבל התו העשירי במספר השילדה הוא D ,שזו שנת 2013. לעומת זאת, ברכב אחר שבדקתי, העלייה לכביש היא ב 2018, אבל התו העשירי במספר השילדה הוא Z, ולפי אתר שקורא מספרי שילדה, Z מתייחס לשנת 2017. ובאמת, בסוף שנת 2017 כבר בוצעה "מתיחת פנים" ח…
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 555 צפיות
איזה רכב אתם ממליצים לשיפורים עד 20 אלף
הודעה אחרונה מאת MiG, -
שלום אדוני, ראיתי שפנית לשירות לקוחות, אני מקווה שאתה מרגיש טוב והכל בסדר עם הרכב, אני רואה שאתה לקוח ותיק מאוד של קבוצת צ'מפיון ואני רוצה להודות לך על כך. אשמח לשמוע איך אפשר לעזור... אני מאוד מצטערת לשמוע שיש תקלה ברכב בן שנה וחצי, ואנחנו נעשה כל מה שאפשר בשביל לפתור אותה כמה שיותר מהר, תן לי בבקשה את הכתובת שלך ונדאג לאסוף את הרכב בשעתיים הקרובות, אגב, בשביל שיהיה לך נעים בזמן ההמתנה בבית הנהג יביא איתו מאפיים טריים ואשמח לשמוע אם יש לך העדפות. אני רואה שיש לך רכב ספורטיבי, אתה נהנה ממנו? מנצל את מה שיש לו להציע? אשמח לתאם לך חצי שעה במסלול עם נהג מקצועי ע"מ שיוכל להראות לך כמה דברים נהדרים שאפשר לעשות עם הרכב, הרכבים שלנו מצוינים ואנחנו באמת מאמינים במוצר שאנחנו …
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ברשותי 2 רכבים על שמי בלבד ועל ת"ז שלי. לשניהם יש מקיף. רכב מס' 1 - לא היו תביעות ב-3 שנים האחרונות. יש אישור על כך מאתר הר ביטוח. רכב מס' 2 - הייתה תביעה בשנה אחרונה, נזק עצמי על סה"כ 6,000 ש''ח (אופנוע ללא ביטוח נכנס מאחור, הוחלף פגוש אחורי). יש אישור מאתר הר ביטוח שהייתה תביעה מסוג נזק עצמי בקרוב מאוד רוכש עוד רכב חדש צריך לעשות ביטוח חובה ומקיף. כאשר ישאלו אותי לגבי עבר ביטוחי ויבקשו אישור , מה אני נחשב ? בעל עבר ביטוחי נקי (דו"ח פר רכב) או לא משנה כמה רכבים יש לי , מספיק שהייתה תביעה אחת וכבר אין לי "עבר ביטוחי נקי". תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש אחד, שמכל האנשים שאני מכיר, הוא יודע הכי הרבה על לנד קרוזרים והשוק שלהם בישראל. התשובה שלו לשאלה שלי הייתה "מכירות הלנד קרוזר לא יושפעו". אני נוטה, בהכנעה, לא להסכים. לדעתי יש כאן רכב ש"יגנוב" לא מעט מלקוחות ה"רוצה ג'יפ 7 מקומות של טויוטה" ושטח מבחינתם זה משהו של צבא. וזה, לדעתי הצנועה, עשוי להשפיע ולא במעט על המעמד של לנד קרוזרים כ"מניה בטוחה". עכשיו, לכו לקרוא את הידיעה המלאה ותחזרו לכאן להגיד מה דעתכם. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3579/חדשות/טויוטה-היילנדר-בישראל
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 936 צפיות
המייל אותו קיבלו חלק מהרוכשים שהיו אמורים לקבל את רכבם במרץ: יש לציין שחלק מן הרוכשים כבר מכרו את רכביהם הישנים והתקינו את עמדות הטעינה.
הודעה אחרונה מאת פובליוס קורנליוס, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 818 צפיות
שלום חברים מקווה שזה המקום המתאים לשאלה כזו. ברשותי פורד פוקוס אקטיב טורר וטלפון סמסונג S8+. על הטלפון מותקן android auto שהתקנתי דרך aptoide. לא עדכנתי לגרסה האחרונה מכיוון שהבנתי שהיא חסומה לשימוש בארץ. בימים האחרונים נעלם לי מד המהירות מהווייז במסך של הרכב. בטלפון בלי חיבור לרכב רואים את מד המהירות כרגיל. אני תוהה אם היה עדכון כלשהו של ווייז שגרם לכך (מתעדכן אוטומטית בטלפון). האם יש כאן עוד משתמשי android auto שזה קרה להם? אשמח לשמוע אם עוד מישהו נתקל בבעיה כזו והאם יש פתרון. תודה ושבת שלום, צביקי
הודעה אחרונה מאת nahumr, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 746 צפיות
שלום, רכשתי רכב רנו גראנד קופה, האם יש אפשרות להתחבר עם הטלפון לרכב ושיציג את waze כתכנת הניווט שלי ?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
לא פעם עולה פה שאלה איזה רכב כדאי לצעירים וכו'. אז סקרן אותי... קיבלתם רשיון נהיגה, מזל טוב תתחדשו. א. על איזה רכב למדתם נהיגה?. ב. מה היה הרכב, הראשון, שעליו נהגתם (לפי חוק)?. אצלי: א. למדתי על פולקסוואגן פולו קלאסיק, 1.9 דיזל, לא זוכר את השנה שלה. ב. הרכב הראשון שנהגתי עליו היה רנו קליאו 1994 הדור הראשון מנוע 1,400, הזרקה אלקטרונית. גיר ידני, מראות ידניות, היה מזגן וגלגל רזרבי. צבע לבן רכב פשוט נפלא!!! הגה שהיה צריך להפעיל כח בשביל לסובב. ב-1999 ביום של הגמר בין באיירן מינכן נגד מנצסטר יונייטד (2-1) הרכב נגנב.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 440 צפיות
שלום לכולם.יש ברשותי יומדאי אלנטרה 2016 עם מערכת מולטימדיה מקורית הבנתי שכן ניתן לפתוח את המערכת על מנת להתקין אפליקציות . עברתי בכמה פורומים ושם יש קישור להורדה עם הקבצים אבל לצערי הקבצים לא נפתחים אן יש למישהו איזשהו אתר קובץ אשמח למענה
הודעה אחרונה מאת 6976, -
כל כך פשוט, ויתן כל כך הרבה. אני בטוח שאפשר לסדר את זה גם עיצובי, שזה יראה כמו גג זכוכית שחור. תחשבו על זה. נוסעים לעבודה וחונים. בד"כ זה בחוץ. עד שיוצאים הביתה, תשע שעות הרכב כבר טעון. בנסיעה, אני לא בדקתי לעומק כמה אמפר אפשר להטעין לעומת צריכה, אבל זה בטוח יותר טוב מכלום. במיוחד באוטובוסים, ששם יש הרבה שטח גג. נראה לי הכל מאינטרסים. של בעלי המוסכים, של התחנות דלק, ושל המדינה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, לאחר סבב טלפונים והצעות מחירים מחברות שונות, AIG הציעו לי את המחיר הכי אטרקטיבי, אבל בנוסף לכך - הציעו לי כיסוי שחברה אחרת לא הציעה וזה כיסוי לפגושים. אני מצטט מה זה אומר - * כיסוי פגושים- יחודי ל- AIG, תיקון/החלפת פגוש שנפגע עם גבול אחריות של 8,500 ₪ והשתתפות עצמית של 350 ש"ח. ללא הגבלת מימושים במהלך תקופת הביטוח וללא הפעלת פוליסה. רציתי לשאול האם מישהו התנסה ויכול לתת חוות דעת? בחברה אמרו לי שזה לא נרשם כתביעה, ושהתיקון/החלפה של הפגוש מתבצע דרך חברת שגריר.
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 4 עוקבים
- 1 תגובות
- 804 צפיות
אהלן חברים , יש לי שאלה : לצורך הדוגמא הביטוח רכב שלי עולה 3000 שח ( חובה + מקיף ) . עברה חצי שנה בדיוק ( 6 חודשים מהיום שהביטוח התחיל לספור) ואני מעוניין לבטל אותו , האם אני אקבל 1500 שח מהביטוח או שזה יהיה תמיד פחות ?
הודעה אחרונה מאת ח חזקי, -
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב ראיתי באתר של סקודה שיש אוקטביות רק אוטומט. האם ישנה אפשרות היום להזמין אוקטביה ידנית או שכבר לא מייצרים כלל ידני? מה יכול לעשות מי שרוצה ידנית חדשה בכל מקרה? תודה
הודעה אחרונה מאת Lotus Omega, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אם פיג׳ו 108 הוא המשכו של פיג׳ו 107 והם לכאורה אותו רכב, למה הבדל המחיר בין השניים ככ מובהק? מה בעצם ההבדל ביניהם?
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 797 צפיות
שלום תותחים. חשבתי לישון לילה בשטח ברכב הברידי כדי להתחיל משהו מוקדם למחרת. וכמובן להשאיר את החימום עובד על חלש. מדובר בטויוטה סטיישן היברידי. מה אומרים ? מסוכן ? לא טוב לרכב ? תודה. שחר🤠
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 515 צפיות
אהלן, עקב הקורונה ועדיפות לשימוש ברכבים אחרים, הרכב לא נוסע בכלל פרט לפעם בשבוע/שבועים בהם אני מחייה אותו באמצעות בוסטר התנעה ומבצע נסיעה של 15-20 שהאמת ממילא הרבה אין כל כך דרישה לשימוש בו עכשיו כך שההנעה היא יותר להזיז את החלקים המכאניים. המצבר בן שמונה חודשים ואני משאר שהרכב נסע אולי 1000-1500 ק"מ. הבעיה שהמצבר נפרק די במהירות אם לא נוסעים עקב מערכת אזעקה וקודנית ודיבורית (מאז ומעולם הם גרמו לכך). השאלה שלי בגדול האם כל הפריקות מצבר ל0 הם גורמות נזק למצבר כאשר הוא ממשיך להישאר כך עומד, אני פשוט שוקל אולי לנתק את המצבר באופן קבוע אבל מעדיף להימנע מכך אלא אם כן זה מונע נזק ממשי. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת windows, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 638 צפיות
בהמשך למגמת ה"מעכשיו, גם בייבוא רשמי" מאתמול, היום נוחת בישראל גם ג'יפ גלדיאטור בייבוא סדיר. והוא יכול להיות שלכם במחיר של החל מ-419 אלף שקלים. כל הפרטים והמפרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3580/חדשות/ג'יפ-גלדיאטור-הגיע-לישראל
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
הקפאת ביטוח
מאת boy23-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 527 צפיות
היי, יש לי רכב עם ביטוח צג ג' כבר כמה חודשים שאני לא מזיז אותו. אפשר להקפיא ביטוח? ההקפאה היא עבור צד ג' בלבד או גם עבור ביטוח חובה? במידה ואני מחליט לעשות כזה דבר כמה זמן לוקח כל הניתוק ואחר כך כל החיבור מחדש? ממליצים לעשות כזה מהלך? פשוט כל חודש זה באזור ה200 שקל שסתם הולכים לפח. תודה
הודעה אחרונה מאת noamosh, -
-
אאודי Q2 המחודש בישראל 1 2
מאת פבל- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
צ'מפיון מוטורס משיקה בישראל את מתיחת הפנים של אאודי Q2, שמקבל עיצוב מעודכן ומחירים זהים. עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3578/חדשות/אאודי-Q2-המחודש-בישראל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 477 צפיות
לובינסקי בראשון החליפו מנוע במסגרת אחריות של אלדן. לאחר החלפה ההגה לא ממורכז. חזרתי לשם והניסיון לטפל בזה היה לעשות כוון פרונט שזה לא עזר. לאחר סיפור הזה היום התקשרו להגיד שעשו בדיקה במכון (!) כלשהו ויש פגע בצמיג אחורי... חוץ מזה כמובן הרבה צרכות ורעש ותשובות שזה בסדר ככה והם לא פגו בכלום וכו הרכב במוסך עדיין מפברואר 25!
הודעה אחרונה מאת Edgar Astrov, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שבוע טוב סקרתי וסרקתי, מחוץ ובתוך הרכב. לא מצאתי לחצן או משהו דומה. מישהו יודע? הרכב שכור. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין להוסיף בדלתות תאורת לוגו סקודה המקרינה לקרקע האם ניתן להחליף את הנורות הקיימות לנורות מקרינות לקרקע ? ברכב אוקטביה אמבישן מודל 21
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71