Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כך פשוט, ויתן כל כך הרבה.

אני בטוח שאפשר לסדר את זה גם עיצובי, שזה יראה כמו גג זכוכית שחור.

תחשבו על זה. נוסעים לעבודה וחונים. בד"כ זה בחוץ. עד שיוצאים הביתה, תשע שעות הרכב כבר טעון.

בנסיעה, אני לא בדקתי לעומק כמה אמפר אפשר להטעין לעומת צריכה, אבל זה בטוח יותר טוב מכלום. במיוחד באוטובוסים, ששם יש הרבה שטח גג.

נראה לי הכל מאינטרסים. של בעלי המוסכים, של התחנות דלק, ושל המדינה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי חיפוש ממש מהיר באינטרנט, זה מוסיף לרכב בסביבות ה1300 ק"מ נסיעה בשנה במקרה הכי טוב שראיתי. בשביל 1300 ק"מ זה כנראה לא שווה את הכסף ברוב המקרים.

אני בטוח שבישראל זה יכול לתת יותר מ1300 ק"מ משנה כי יש לנו פה המון שמש, והנסיעות בפקקים זה אחלה זמן להטען. אבל שוב זה פתרון יחסית יקר, עם תועלת סבירה.

אני מאמין שעם הזמן יופיעו רכבים כאלה, ניחוש שלי שזה לא יגיע מהיצרניות האירופאיות שם אין יותר מידי שמש.

פורסם (נערך)

כי כנראה זה לא הכי אפקטיבי.

פנל סולארי ממוצע בגודל של מטר מרובע מוציא בין 150 ל 200 וואט לשעה בתנאים אופטימליים של זווית ישרה בה פוגעות בו קרני השמש.

10 שעות רצופות של שמש יספקו טעינה בין 1.5 ל 2 קילו וואט.

עריכה אחרונה על ידי trademark
פורסם

זה פשוט לא יעיל. 
זה מוסיף משקל לרכב מה שמעלה את כמות האנרגיה הנצרכת כדי להזיז אותו + מעלה את מחירו של הרכב באופן ניכר ואתה תשלם עוד מס רכב על הפאנלים מה שיעלה את העלות שלהם.

בסוף אתה מקבל רכב יותר זללן יותר כבד ויותר יקר בשביל אולי לקבל תוספת של כמה קילומטרים ליום שמש שלם בתנאים מושלמים.

• אהבתי 1
פורסם

יש רכבים היברידיים שבהם יש את זה כדי להפעיל את האוורור/מזגן בזמן שהרכב חונה.

יש אופציה כזאת בפריוס (לצערי לא זמינה בארץ, למרות שזה היה יכול להיות סופר שימושי פה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בסוף זה גם עניין של דרישות שוק ועיצוב.

אם בסוכנות יציעו לך תוספת גג פנורמי או פנל סולארי שיוסיף עוד 5 ק''מ לטווח באותו הסכום, מה תבחר?

פורסם

כפי שהגיבו,

לא ניתן להפיק מספיק חשמל לטעינה מלאה של הרכב מפאנל סולארי על גג הרכב.

החשמל המופק לא בהכרח שווה את תוספת המשקל או עלות ההוספה.

מה שכן, אם אתה רוצה להיות 100% Green.

רכישת רכב חשמלי ובניית פאנלים סולאריים על גבי גג ביתך בכדי ליצור חשמל עבור הבית ועבור טעינת הרכב, זו דרך המלך.

פורסם
לפני 14 שעות, robertf כתב:

איך תחנות הדלק קשורות?

כולם קשורים לדעתי. 

ממש לא ברור לי איך כל האוטובוסים העירוניים לא עוברים לחשמלי. לדעתי לא עושים יותר מ 250-300 ביום, וזה אמור להספיק בטעינה אחת ביום בלי בעיה, ואם צריך אז גם בהפסקות אפשר להטעין. ודרך אגב, פה יש הרבה יותר שטח גג לפנאלים סולאריים...

ודרך אגב, לא צריך תשתית מטורפת של טעינה בכל מיני חקומות - מספיק בתחנות המרכזיות או בחניוני לילה של החברות.

שקט, חזק יותר, לא מזהם ומסריח, ותחזוקה יורדת פלאים - לא צריך להרחיב על הטיפולי מנוע שיורדים, תיבת הילוכים שאין, והשימוש המופחת בבלמים.

אבל אני די בטוח, שהמוסכי האוטובוסים שיפגעו ממהלך כזה קשות + חברות הדלק שיפגעו קשות בהכנסות, מערימות קשיים והתנגדויות.

פורסם

כנראה חברות הדלק מערימות קשיים אבל תהליך המעבר לרכבים חשמליים כבר בעיצומו וגם יש לא מספר חברות דלק שמשקיעות בחברות שקשורות לרכבים חשמליים (ייצור או תשתית).

לגבי אוטובוסים, תתפלא כמה אוטובוס יכול לעשות ביום, זה א'.

דבר שני, מי אמר שאוטובוסים לא עוברים לאוטובוסים חשמליים? יש כבר פיילוטים בארץ למיטב ידיעתי ובעולם זה קיים.

לגבי פאנלים על אוטובוסים, אולי יש יותר שטח, אבל אוטובוס צורך הרבה יותר (משקל גבוה פי כמה וכמה) ולכן באופן יחסי היעילות של פאנל תהיה כמו היעילות על גבי רכב.

לגבי תחזוקה, גם סוללה לא מחזיקה לעד, יש צורך לבצע טיפולים כמו בלמים, נוזלי קירור, החלפת תאי סוללה וכו'.

פורסם

מת על זה שבמקום להתמקד ובלבדוק אם הסיבה היא הנדסית\מדעית ישר הלכו לפוליטיקה.
אף לובי של חברת נפט לא ישפיע על הוספה או אי הוספה של פאנלים סולריים על הגג, הם לא חשופים למידע הזה עד שהיצרן לא משחרר את הרכב לשוק.
העניין ששכחתם הוא המשקל בנק' הגבוהה ביותר ברכב והנצילות של פאנל סולארי שאפסית לעומת צרכים של רכב חשמלי.
כמו שכבר נכתב, פאנל סולארי על כל הגג יספיק לאוורור הרכב, ואולי לכמה מערכות קטנות ואיזה לד או שניים והאנרגיה הנוספת שתדרש כדי להניע את המשקל הזה כמעט תאפס את התרומה שלו וזה לפני שדיברנו על העלות.

• רעיון טוב! 6

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

ישנם חברות שמפתחות את הטכנולוגיה. 

לדוגמא Light year one - 

מחיר 150K ביורו. 

טווח של עד 725 ק"מ בין טעינות. 

הם טוענים שניתן לנוסע באנרגיה סולרית באמצעות הרכב כ 7-20K ק"מ בשנה.

טעינה פר שעה: 

Charging speeds
Amount of range in 1 hour charging

Solar 12 km
3.7 kW at 230v 35 km
22 kW (Public) 209 km
60 kW (Fast charging) 570 km

אגב- אפולו פאוור הישראלית תתקין יריעות סולאריות על רכבי אאודי.

עריכה אחרונה על ידי shimta
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, bjlb כתב:

אבל אני די בטוח, שהמוסכי האוטובוסים שיפגעו ממהלך כזה קשות + חברות הדלק שיפגעו קשות בהכנסות, מערימות קשיים והתנגדויות.

לחברות הגדולות (אגד, דן) יש מוסכים שלהן, אזי האינטרס שאתה מדבר עליו פשוט לא קיים.

אגב, הסונטה החדשה מגיעה עם גג סולארי (לא יודע אם כלול בדגם שמיובא לארץ)

פורסם

גם להם יש אינטרס - הם מעסיקים אנשים שלהם, שלא יהיה להם עבודה יותר. יש קביעות, אי אפשר לפטר...

• תוכן חדש...