רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
אהלן, שקניתי את הרכב קיבלתי 2 שלטים "חלופיים" שלא מקוריים של הרכב (אפילו לא מפתח "אולר"). עכשיו אני רוצה להזמין מעליאקספרס שלט עם מפתח "אולר", לפי התיאור השלט והמפתח מתאימים לרכב שלי (המוכר חורט את המפתח). עכשיו השאלה שלי היא איך אני מקודד את השלט החדש לשלט הנוכחי ואיך "מפעילים" את המפתח החדש לרכב (ממה שהוסבר לי האימובילייזר לא יתן לי להניע בלי הפעלה כלשהי של המפתח (הברזל), לא ממש הבנתי). אשמח להסבר ומחירים לקידוד והפעלה בארץ. תודה. https://a.aliexpress.com/_vNzynz
הודעה אחרונה מאת carlight, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי 2 אופציות, או שברולט ספארק 2011 ידנית עם 115,000 ק"מ או דייהטסו סיריון 2007/8 וסביבות 180,000 ק"מ איזו מהם עדיפה מבחינת צריכת דלק, נוחות, תחזוקה, עלויות תחזוקה, חלפים וכו' נשמח לעזרה תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
אני לא יודע אם זה המקום לשאול פשוט זה אתר שכולם כבר עם רישיון חוץ ממני אז מעדיף לשאול בעלי ניסיון שאולי מכירים את הנושא אישית, אני לומד לרישיון רכב מעל כשנה הוצאתי כבר אלפי שקלים ומעל 2000 שקלים רק לטסטים, אני ניגש לטסט עשירי שהמצב יחזור לקדמותו וניתן יהיה לגשת לבחינות לרכב אני גם שכיר ששוכר דירה לבד, השאלה שלי האם לאור הכישלונות הרבים והכסף שהשקעתי הגיע הזמן לוותר על רישיון? פוטרתי מהעבודה ואין לי כרגע יכולת להמשיך מעבר לעוד בחינה או שניים אם הייתם במקומי הייתם מוותרים על החלום לרישיון? בבקשה רק אל תצחקו עליי כי יש לי חרדת בחינות מאוד קיצונית שמקשה עליי לעבור את הטסט תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת Ronithen, -
קופרה בישראל
מאת GTאי- 6 עוקבים
- 4 תגובות
- 673 צפיות
בהמשך לזה: https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/BkhZhHrgd "הפורמנטור יקר מהאטקה באחוז-שניים, כך שניתן להסיק מה יהיה המחיר בישראל בהתחשב במחיר (250 אלף שקל) לדגם של סיאט אצלנו. במקרה כזה, למרות מחיר של למעלה מרבע מיליון שקלים, הוא עשוי לקסום לקהל רחב יחסית עם ביצועים ומראה של מותגי פרימיום יקרים משמעותית" מה אתם חושבים? לדעתי זו חבילה מאוד מאוד תחרותית, בעיקר כי היא נראית טוב ושונה מהאטקה אבל עם ביצועים טובים מאוד (לפחות על הנייר)
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 998 צפיות
אני עובד צמוד ל2 מכוני טסט גדולים בתלפיות בירושלים ולא יצא לי לראות פעם אחת פרארי נכנסת למסלול טסט. שאלתי את העובדים שם שאני מכיר מזה כמה שנים, אם עברה פה למבורגיני או פרארי במסלול טסט. עשו לי עם האצבע של מה אתה מטורלל?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 973 צפיות
קניתי את הרכב ולא ידעתי על האתר הזה לפני, הרכב נבדק במקום מקצועי, אין שלדה אין תאונות אני כן יודע מבעלת הרכב ששיפשפו אותה בחנייה והוחלף טמבון אחורי מקורי מהחברה, השאלה שלי אם באמת אין ירידת ערך ואפשר "להתעלם" מזה או לפנות לחברת ביטוח כדי לבדוק בטוח?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 עוקבים
- 66 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
נפתחו כאן הרבה שרשורים על מחירים הזויים, ותמיד למישהו היה הסבר משכנע, שככה זה צריך להיות, ואין בעיה עם זה, כי הכל בסדר. אני אתחיל מהסוף. יש כאלה שיגידו: "זה המחיר: "רוצה ? תקנה." "אם לא אל תבלבל לנו את המוח!". או: "כל אחד יכול לדרוש כמה שהוא רוצה". ,זו זכותו". כי יש להם: הובלה, מכס, מע"ם..ועוד ירקות. אהה, כמעט שכחתי. רווח. מילת המפתח. בינתיים שברולט סילברדו נראית כעסקה מעולה, ליד הקמארו. וגם שם קיימים כל ה"ירקות" שהזכרתי. 2 קבוצות רכבים שונים במהותם. האחת במחיר שפוי, והשנייה הזוי. לגמרי. נכון, שיש עוד הוצאות, מחסני חלפים, פקידות, אינטרנט, קפה, תה, סוכר, ועוד רשימה ארוכה, שבטוח יזכירו לי אותה כאן, אבל מישהו שם "שכח" אולי לבדוק את ש…
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחרי שקראו לי בכל שמות הגנאי האפשריים, כמו סופר אפונים, מפצח האגוזים, מכבה דודים ומשבית שמחות, החלטתי להתאפס על עצמי ולהוכיח לציבור הנאור שיש בי הרבה מעבר למחשבון פיננסי... הפוסט הבא הוא ה-living proof שחלומות נועדו להתגשם ולמרות שזה אולי נשמע קשה, זה לא ממש ככה. כל חיי אהבתי מכוניות... מהירות, פתוחות, סגורות ואפילו איטלקיות. מכוניות שבדרך כלל נמצאות במגזינים על נייר כרומו משובח או במוסכים סגורים של אספנים עשירים. אז התחלתי לחסוך שקל לשקל... דולר לדולר. זה אומר לקחת את הצי'קן רייז הכי זול בהוקר סנטר (גם אם רמת ההיגיינה היא D), לא להגדיל בשקל תשעים ארוחות במקדונלד, לא לשדרג לתיירים פלוס באייר מולדובה ולשבת בחושך כמו כל פולני טוב. בסוף השקל שחסכתי על…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בוקר טוב לחברי הפורום, קבעתי הבוקר טיפול 120,000 לטויוטה אוריס ההיברידית שלי שנת 2015. אני מטפל במוסך מרכזי של טויוטה ואיש השרות הפתיע אותי בהצעה לרכוש אחריות לרכב לשנה או 15,000 ק"מ תמורת 750 שקל + מע"מ. לדבריו מדובר באחריות זהה לאחריות היצרן לרכב חדש (לא ביקשתי את כל מה שמכוסה באחריות). התשובה הראשונית שלי הייתה שלילית. נשמע כמו זריקת כסף. אבל מצד שני, אם במהלך ה-15,000 ק"מ הקרובים תהיה תקלה גדולה של 10,000 שקל נניח, די אקלל את ההחלטה לא לרכוש את האחריות... ומצד שלישי מה הסיכוי שתקרה תקלה כזאת? ומה הסיכוי שאם היא תקרה המוסך יודיע לנו שדווקא התקלה הזאת לא מכוסה? אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 669 צפיות
אהלן מישהו יכול להמליץ על מוסך אמין לפיג'ו? באזור באר שבע, קריית גת, בית שמש קניתי פיג'ו 208 יד2 וזה טיפול ראשון שאני עושה לו, מחפש מוסך שמכיר את הדגם...
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 550 צפיות
שלום. רציתי לבדוק אם מישהו נתקל בתופעה כמו שאני מציג. הזמנתי ציריות לרכב שלי משני ספקים שונים. אחד מטנסי בארה"ב והשני מגרמניה. על הציריה שהגיעה מטנסי לא נתבקשתי לשלם שום סכום נוסף מעבר לזה ששילמתי בקניה. לעומת זאת על הציריה שהגיעה מגרמניה ע"י fdx נאלצתי לשלם 880 ש"ח כל מיני המצאות ש fdx המציאו( ברצוני להוסיף שהחלק כולל המשלוח עלה 224 אירו) כלומר fdx גבו ממני יותר ממה שעלה החלק. מה שלא מסתדר הוא מדוע על ציריה אחת שהגיע דרך חברת שליחויות אחרת לא שולמו תוספות ומה שהגיע דרך fdx שולם סכום גבוה .
הודעה אחרונה מאת khc, -
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כאמור בנושא, באתר סובארו אני מוצא רק מידת נפח שזה לא מועיל לי. הודה אם יש למישהו נתוני אורך, רוחב וגובה. וגם בנוסף אם אפשר מידת גובה מכיסוי תא המטען ועד לתקרת הרכב..
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
יום שישי האחרון - כ 200 ק"מ מ"בסיס האם" - אירוע צמיג שמחייב שימוש במשאבה. סטטיסטיקה פרטית - למעלה ממחצית משאבות האוויר בתחנות אינן פועלות! מדובר באיזור הדרום - בעיה מרכזית בבאר שבע. הרבה תחנות אבל משאבות לא תקינות. האם יש תקן שמחייב תחנת דלק להציע את השירות? האם יש חובה לתחזק ברמה מסויימת? היכן מתלוננים על אי תקינות - גורם פיקוח. ברמה הצרכנית - יש מקום לתת לזה במה. לא חסרות מכוניות שאין להן גלגל ספייר והבעיה מעצימה שבעתיים. מכירים את הבעיה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
שלום. ברשותי מאזדה 5 2005. ראש (פלסטיק) של מדיד שמן המנוע נשבר (לאחר מאמצים הצלחתי לשלוף את הברזל....) הזמנתי חלופי תואם יגיע תוך כמה ימים. האם יש בעיה ליסוע בינתיים בלי מדיד? ואם כן, מה ניתן לעשות בכדי שאוכל ליסוע עד שיגיע? תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 861 צפיות
היי, האם ניתן להטעין את הרכב גם בימים גשומים? האם כבל הטעינה המקורי עמיד לגשם? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 548 צפיות
יצא לי לראות מלא פעמים נהגי מטאטא כביש שבתפקיד, עושים פרסה באדום, חוצים באדום ונמצאים בצומת באדום, השאלה אם מותר להם לעבור באדום? כי שמתי לב שזו תופעה שכיחה.
הודעה אחרונה מאת ח חזקי, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 707 צפיות
לאור העובדה שיצרני רכב הכריזו שיפסיקו לייצר מנועי דיזל וערים בעולם אוסרים כניסת רכבי דיזל, האם זה יהיה נכון לקנות היום רכב דיזל?
הודעה אחרונה מאת f31, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 41 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
כשנחת פה הדגם הנוכחי של הניסאן סנטרה הוא כבר היה מיושן, היה ברור שהוא מגיע בתור בשר תותחים לציי רכב ונמכר בהנחות גדולות לציי רכב ו-0 קילומטר סוג של ברווזון מכוער ואפור. בהשוואה לדגם ההוא הדגם החדש של הסנטרה הוא סוג של ברבור: לא עוד רכב ברירת מחדל של ציי רכב, אלא רכב שבהחלט יהיה שווה לסור בשבילו לאולם התצוגה. אז מה יגיע: - העיצוב עודכן לעיצוב העדכני של ניסאן וסנטרה נראית כמו ניסאן מקסימה מוקטנת (לטוב ולרע) - את מנוע ה1.8 מחליף מנוע 2.0 עם הספק של 150 כ"ס משודך לתיבת הילוכים רציפה. - מערכת מולטימדיה "8.0 התומכת בApple CArPlay/Android Auto. - מערכות בטיחות מקוריות: בלימה אוטונומית, התראה על סטיה מנתיב, זיהוי בשטח מת, התראה על תנ…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי עושה פעם ראשונה ביטוח רכב ואשמח להתייעצות... מה הדברים שחשוב לבדוק מעבר למחיר? למשל תקרת השתתפות בצד ג' - עד כמה זה משמעותי? בחברה שהציעו לי את המחיר הנמוך ביותר תקרת ההשתתפות הוא רק עד חצי מיליון. האם זה משהו קריטי? יש בכלל רכבים מעל סכום כזה כדי שזה יהווה שיקול? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עד היום הייתי בעיקר קורא בפורום פוסטים של אחרים, וכעת אני צריך את חוות דעתכם בפעם הראשונה. כפי שכתבתי בכותרת, ראיתי באיביי צמיד רזרבי קטן, כזה שמוגבל ל80 קמ"ש למכירה שמתאים למרווח הברגים שאני צריך במחיר סביר כולל המשלוח. הצמיג לא היה בשימוש מעולם, עדיין רואים את כל "המסמרי" גומי שיוצאים ממנו, ועומק החרצים עדיין טוב. הצד הפחות טוב זה שמדובר בצמיג בן עשור. אם זה היה לנסיעה ביום יום, אז הייתי שולל על המקום, אבל בגלל שזה רזרבי ובגלל שלא ניתן להשיג בארץ מוצר כזה (הכוונה צמיג רזרבי קטן עם מרווח ברגים ספיציפי) אז אני כן שוקל את האופצייה. השאלה שלי היא האם יש סיכוי שיתנו למוצר כזה להיכנס לארץ? למישהו יש נסיון עם זה? כפי שציינתי, לא ני…
הודעה אחרונה מאת Boaz Av, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום התחדשתי בכזו כרכב שני (2007, ארוכה, ייבוא אישי), ורציתי בבקשה לדעת: 1. ידית האיתות לא חוזרת למקומה, הגיוני?! נהגתי הרבה בזמנו ברכב כזה (שכור בארה"ב) ולא זכור לי. בהנחה שזו אכן תקלה, האם מדובר במנגנון חשמלי או מכני (קפיץ וכדומה)? 2. האם הצג העליון (בתקרה) לא מכיל שעון זמן או שלא חטטתי מספיק? ייתכן שסמכו על השעון שבסטריאו המקורי, אצלי מורכב חליפי. 3. האם צריכת דלק של 7 קמ"ל בנסיעה שכולה בינעירונית רגועה מאוד היא סבירה או מעידה על תקלה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הי אנשים יקרים, איפה לדעתכם משתלם ובטוח יותר לקנות רכב יד שניה, ישירות מאנשים פרטיים או דרך סוכנויות הטרייד אין השונות? תודה רבה, איתן
הודעה אחרונה מאת dpat3344, -
-
- 7 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרכב המדובר של השנה הגיע לנמל אילת https://cars.walla.co.il/item/3414706
הודעה אחרונה מאת new_driver_MAZDA, -
- 11 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
צמרת הנהלת ענקית הרכב החדשה שנוצרה מאיחוד PSA ו-FCA וכוללת לא פחות מ-14 מותגים ביניהם פיז׳ו, סיטרואן, אופל, אלפא רומיאו, פיאט, לנצ'יה, ג׳יפ, מזראטי ועוד, עוברת ניעור רציני אותו הציג אמש מנכ״ל הקבוצה קרלוס טראוורס (מנכ״ל רנו לשעבר שעד לאיחוד ניהל את PSA). ז׳אן פיליפ אמפרטו, מנכ״ל פיג'ו שבתקופתו הושק הליין הנוכחי והמוצלח של המותג, שהחל עם השקת ה-3008, עובר לנהל את אלפא רומיאו אשר עם ליין של 2 דגמים בלבד זקוקה היום לזריקת מרץ (כלומר כסף...) רצינית. לינדה ג'קסון מסיטרואן עוברת לנהל את פיג'ו. ג׳קסון שמחזיקה בתואר האישה הראשונה אי פעם למנכ״ל את סיטרואן והשלישית לעמוד בראש יצרנית יצרן רכב בכלל, היא בריטית במקור שהחלה דרכה כפק…
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו חנה מול הבית שלי רכב מסחרי קל כזה לפני שבוע, הוא לא זז שבוע, יש סימני נזילה רציניים מתחתיו. הייתם מדווחים לעיריה, או משאירים את זה ככה. טסט אחרון פג בינואר 2020.(עשה במרץ 2019)
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
בעקבות מגיפת הווירוס קורונה בארץ ותזרים המזומנים של אזרחי מדינת ישראל שעלול להפגע קשות כנראה שטסלה לא תמכור אפילו 10 רכבים בתקופה הקרובה האם טסלה תחסל את עסקיה בארץ ?
הודעה אחרונה מאת גריפר, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 645 צפיות
שלום לכולם אוודי Q3 sportback החדשה ביבוא סדיר מגיעה כרגע עם מנוע 1.5 TSI בלבד, האם מישהו יודע אם יש סיכוי שתגיע בקרוב גם עם מנוע 2.0 TSI שקיים באירופה ?
הודעה אחרונה מאת Ameer.86, -
בעלי ספארק ידניות בשנים 2010-2012 חשוב שתדעו שקיימת בעיה חמורה ברכב, שדוושת המצמד עלולה פשוט להישבר בעת לחיצה עליה. חבר שהתקלה הזאת קרתה לו במהלך נסיעה פרסם את זה בפייסבוק, תוכלו לראות את פרטי המקרה כאן אחרי שפירסם את המקרה פנו אליו מספר אנשים שגם אצלם קרתה אותה התקלה בדיוק. ולאחר שפנו ליבואן בבקשה לשאת בעלות התיקון הם נענו בשלילה. יש לציין שעלות התיקון עולה כ4000 ש"ח. מתברר שבחול היבואן כן טיפל בתקלה ללא עלות מצד הלקוח. כמה דוגמאות: http://chevysparkforum.com/topic/1488-broken-clutch-pedal/ http://behindthewheel.com.au/holden-barina-spark-recalled/ http://www.sydneyangler.com.au/forum/showthread.php?t=39363 אז לפני שאתם מתכננים לרכוש ספא…
הודעה אחרונה מאת alon30111, -
- 17 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני אולי לא הדוגמא הכי טובה. כי תדירות ההחלפות אצלי מתבצעת לממוצע של שנה וחצי, שנתיים. לרוב, התנאים לקבלת רכבים חדשים נראים די אופטימליים. אולם סגור, עם תאורה טובה וכו.. אבל יחד עם כל זה, כמה שלא נתאמץ "לחפש", אנחנו,[רק אני?], מפספסים פה ושם דברים. חלק מינוריים, וחלק בעלי חשיבות. אתן כמה דוגמאות: הפיאסטה שהייתה בבעלותי לפני כמה שנים טובות, נמסרה לי עם כתמים קטנים בצבע. הרכב נמסר לי באולם עם תאורה לא רעה. אך לאחר חצי שעה עם השטיפה הראשונה, גיליתי כתמים כתמים קטנים על כל הלקה של הרכב. במקרה אחר, ספייס סטאר לבנה, עם שפשוף בחלק התחתון של הפגוש, מתחת לרכב, כתוצאה מירידה לא זהירה מהמובילית. ברכב הנוכחי, קיימות שריטות מינוריות ביותר על שמשה, [שנגרמ…
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע אם צריכה להגיע polo gti לארץ שוב? או אם תהיה מתיחת פנים בקרוב? בסוכנות אמרו לי שהיא תגיע ב 03/21 לארץ, אבל אני לא רואה בחול שום דיבור על זה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -