Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום הייתי בעיקר קורא בפורום פוסטים של אחרים, וכעת אני צריך את חוות דעתכם בפעם הראשונה.

כפי שכתבתי בכותרת, ראיתי באיביי צמיד רזרבי קטן, כזה שמוגבל ל80 קמ"ש למכירה שמתאים למרווח הברגים שאני צריך במחיר סביר כולל המשלוח.

הצמיג לא היה בשימוש מעולם, עדיין רואים את כל "המסמרי" גומי שיוצאים ממנו, ועומק החרצים עדיין טוב. הצד הפחות טוב זה שמדובר בצמיג בן עשור.

אם זה היה לנסיעה ביום יום, אז הייתי שולל על המקום, אבל בגלל שזה רזרבי ובגלל שלא ניתן להשיג בארץ מוצר כזה (הכוונה צמיג רזרבי קטן עם מרווח ברגים ספיציפי) אז אני כן שוקל את האופצייה.

השאלה שלי היא האם יש סיכוי שיתנו למוצר כזה להיכנס לארץ? למישהו יש נסיון עם זה?

כפי שציינתי, לא ניתן למצוא צמיג רזרבי קטן  במרווח הברגים שאני צריך, כבר טחנתי את הנושא הזה בהרבה פנצ'ריות ופרוקיות ללא תוצאה אז אנא לא להמליץ לבדוק בארץ קודם.

פורסם

בשביל למצוא תשובה וודאית, חפרתי מעט בנהלים של משרד התחבורה.

בשורה התחתונה - מותר לייבא צמיגים בתנאי שהם יוצרו עד 18 חודש מהיום שהם נשלחו לארץ.

משמעות - לא ניתן לייבא לארץ צמיגים בני 10 שנים במטרה להשתמש בהם ברכב.

ראה סעיף 7.5 בקובץ הנוהל המצ"ב.

import-10_04-march2020.pdf

פורסם

גם אני חשבתי שמדובר בצמיג. אבל, כיוון שהו מדבר על מרווחי הברגים, אני מבין שהכוונה לחישור (לכ הבנתי אם גם הצמיג).

אם מדובר בצמיג נטו לא הייתי מתעסק עם תציג ישן. מדובר ברכיב בטיחותי מהמעלה הראשונה, ואם צריך משלמים עוד 100 ש"ח ונוסעים בבטחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אם מדובר בצמיג נטו לא הייתי מתעסק עם תציג ישן. מדובר ברכיב בטיחותי מהמעלה הראשונה, ואם צריך משלמים עוד 100 ש"ח ונוסעים בבטחה.

אני חושב שלא אטעה אם אומר שב 99.9% מהמכוניות המשומשות מודל 2011 (אמרנו 10 שנים), כולל באוטו שלי ושלך (לדוגמא) הצמיג הרזרבי הוא אותו אחד שהגיע עם האוטו מהמפעל. 

לא שמעתי עדיין על מושהו שהחליף כזה צמיג יזום אחרי X שנים. 

בנוסף, פותח השירשור אומר שחיפש בפנצ'ריות ולא מצא מקום בו הוא יכול לשלם עוד 100 שקל ולקנות צמיג חדש.

אין יבוא של צמיגים רזרביים קטנים מהסיבה שציינתי - אף אחד לא מחליף, אין ביקוש. 

לפני 27 דקות, save כתב:

חפש בפירוקיות בארץ

לפני 18 שעות, David90 כתב:

כפי שציינתי, לא ניתן למצוא צמיג רזרבי קטן  במרווח הברגים שאני צריך, כבר טחנתי את הנושא הזה בהרבה פנצ'ריות ופרוקיות ללא תוצאה אז אנא לא להמליץ לבדוק בארץ קודם.

פורסם

נראה שאתה צודק לגבי 99.9% מהרכבים. ובכל זאת, יש סביר להניח שפה ושם צריך להחליף צמיג כזה. כיוון שזה לא שכיח הם לא נמצאים בפנצ'ריות, השאלה היא האם אין יבואן כלשהו שמחזיק במלאי צמיג במידות הנכונות או יכול ליבאו בלו"ז סביר. על כך אין לנו תשובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת שאני חיפשתי צמיג רזרבי קטן וזאת משימה קשה עד בלתי אפשרית. לא הייתי אומר שאין ביקוש אלא בגלל שאף אחד לא מייבא או שמוצאים בפירוקיות רזרבי קטן, משימה שעלולה לקחת זמן, או שמחליפים לגלגל בגודל מלא במחיר של הקטנת תא המטען.

פורסם

כי שכתבתי בעבר :גם לי היה קשה עם פירוקיות. אבל סבלנות ותאונות השתלמו בסוף. עכשיו כבר יש לי גם ג'אנט מלא וגם מיני . המיני באוטו כי המלא יוצא פשוט ענק. הוא במחסן עם שאר החלפים (הגיעה חבילה מהפולני).

פורסם
לפני 48 דקות, sperial כתב:

גם אני חשבתי שמדובר בצמיג. אבל, כיוון שהו מדבר על מרווחי הברגים, אני מבין שהכוונה לחישור (לכ הבנתי אם גם הצמיג).

אז זהו שמדובר גם בצמיג וגם בג'נט ... תאמין לי הייתי מוסיף יותר מ-100  אם הייתי מוצא פה.

הג'נט בעל מרווח ברגים ואופסט מיוחד.

הצמיג גם במידה מיוחדת שלא מציעים ממנה לקניה חדש (עובי החלק שנוגע בכביש הוא כ12.5 ס"מ)

כל הסיבה שאני בכלל חושב על זה היא בגלל שהרכב פשוט הגיע בלי גלגל ספייר ובמקום ספקו קומפרסור מסכן. ובנוסף אין מקום לגלגל בגודל מלא.
אני ממש חושש שיגיע יום בו אהיה רחוק מאוד מהבית, ואקלע למצב שאחד הצמיגים נקרע/מתפוצץ והקופמרסור לא יתן את המענה, ואז אצטרך להזמין גרר!!

אז אני מבין שאין לי סוכי להכניס דבר כזה לארץ, חבל ...

פורסם

תמצא באיביי ג'אנט.
את הצמיג מיני תזמין דרך יבואן צמיגים ספורטיביים. יש בירושלים לפחות אחד שעושה הזמנות אישיות לפי מידה (יש להפקיד מקדמת רצינות)

פורסם

קודם כל אני ממליץ מאוד לקנות ג'אנט רזרבי בגודל מלא. הצמיג הקטן הופך את הרכב למוגבל מאוד.

החיסרון העיקרי שלו שיקר לרענן אותו - צריך כל כמה שנים לקנות חדש ואף אחד לא עושה את זה. לעומת זאת, בצמיג רזרבי רגיל פשוט שומרים אחד מהסט צמיגים שאתה מחליף באופן שוטף.

אני ניסיתי לנסוע עם בייגלה במצב חדש בן 13  והוא התפרק לי מיד בתחילת נסיעה. ראה כאן. ניסיתי להזהיר שצריך להימנע מהצמיגים האלה לחלוטין אבל לא הסכימו איתי.

אם במקרה שלך אי אפשר לשמור גלגל בגודל מלא ברכב, אני ממליץ לקנות בכל זאת אחד ולשמור אותו במחסן. יכול מאוד לעזור במקרה שנהרס לך צמיג בזמנים שאין גישה לפנצ'ריות.

ואם אתה רוצה גלגל רזרבי קטן - תזמין מחו"ל עם צמיג חדש וטרי. ותדאג להחליף אותו כל 5 שנים. תזמין בעצמך או דרך יבואן רכב או יבואן צמיגים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

על יבוא צמיג משומש אין לך מה לחשוב אפילו.

לגבי ג׳אנט -
כמשומש הוא לא מופיע ברשימת החלפים המותרים בטבלה 4 בדרישות חובה ליבוא מוצרי תעבורה.

כחדש יש אפשרות כלשהי להביא.

כאן נמצא התנך של מה ואיך מותר ליבא חלפים-

https://www.gov.il/he/departments/policies/import-policy

לא ציינת לאיזה רכב אבל האם בדקת בארץ? למשל במאגר.
האם פנית ליבואן בעניין הזה?

• תוכן חדש...