Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לא מצליח לעבור טסט, האם לוותר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם זה המקום לשאול פשוט זה אתר שכולם כבר עם רישיון חוץ ממני אז מעדיף לשאול בעלי ניסיון שאולי מכירים את הנושא אישית, אני לומד לרישיון רכב מעל כשנה הוצאתי כבר אלפי שקלים ומעל 2000 שקלים רק לטסטים, אני ניגש לטסט עשירי שהמצב יחזור לקדמותו וניתן יהיה לגשת לבחינות לרכב אני גם שכיר ששוכר דירה לבד, השאלה שלי האם לאור הכישלונות הרבים והכסף שהשקעתי הגיע הזמן לוותר על רישיון? 

פוטרתי מהעבודה ואין לי כרגע יכולת להמשיך מעבר לעוד בחינה או שניים אם הייתם במקומי הייתם מוותרים על החלום לרישיון? בבקשה רק אל תצחקו עליי כי יש לי חרדת בחינות מאוד קיצונית שמקשה עליי לעבור את הטסט תודה לכם. 

שברולט ספארק 22 

פורסם

בתור אחד שעבר טסט שישי, הבעיה עם מורי הנהיגה(בכל מקרה המורה שלי) שהם לא נותנים בטחון לתלמידים, כל דבר הם מעירים ודופקים ברקס, ככה אי אפשר ללמוד ולצבור בטחון לטסט ולחיים, כשנסעתי לבד אחרי שעברתי פתאום קלטתי כמה לא למדתי עד עכשיו, תבדוק אם הבעיה כך גם אצלך
אך דע שאין יאוש בעולם כלל, רק תעשה חושבים איפה טעית עד היום

פורסם
לפני 36 דקות, Ronithen כתב:

אני לא יודע אם זה המקום לשאול פשוט זה אתר שכולם כבר עם רישיון חוץ ממני אז מעדיף לשאול בעלי ניסיון שאולי מכירים את הנושא אישית, אני לומד לרישיון רכב מעל כשנה הוצאתי כבר אלפי שקלים ומעל 2000 שקלים רק לטסטים, אני ניגש לטסט עשירי שהמצב יחזור לקדמותו וניתן יהיה לגשת לבחינות לרכב אני גם שכיר ששוכר דירה לבד, השאלה שלי האם לאור הכישלונות הרבים והכסף שהשקעתי הגיע הזמן לוותר על רישיון? 

פוטרתי מהעבודה ואין לי כרגע יכולת להמשיך מעבר לעוד בחינה או שניים אם הייתם במקומי הייתם מוותרים על החלום לרישיון? בבקשה רק אל תצחקו עליי כי יש לי חרדת בחינות מאוד קיצונית שמקשה עליי לעבור את הטסט תודה לכם. 

היי,

השאלה שלך מאוד לגיטימית. 

רובם המוחלט של האנשים לוקים מחרדות כאלו ואחרות, פשוט לא כולם מדברים עליהן.

יש כאן מספר אפשרויות, אני הייתי נוקט בשתיים במקביל.

1. מחליף מורה נהיגה לאחד מומלץ. אם אתה מאזור המרכז/שרון יש לי אחד בשבילך, שלח פרטים. אם לא, כתוב מהיכן ובטוח שיעזרו לך.

2. ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי להתמודדות עם החרדות. זה מועיל פלאים. אם באופן פרטי יקר מדי יש היום סבסוד משמעותי של הקופות, של אונ' אם אתה לומד באחת וכו'. 

בהצלחה ואל תוותר!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האם ניסית להחליף מורה? אתה לומד על גיר רגיל או אוטומטי? על אילו דברים נכשלת?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 37 דקות, יהושע מנחם כתב:

בתור אחד שעבר טסט שישי, הבעיה עם מורי הנהיגה(בכל מקרה המורה שלי) שהם לא נותנים בטחון לתלמידים, כל דבר הם מעירים ודופקים ברקס, ככה אי אפשר ללמוד ולצבור בטחון לטסט ולחיים, כשנסעתי לבד אחרי שעברתי פתאום קלטתי כמה לא למדתי עד עכשיו, תבדוק אם הבעיה כך גם אצלך
אך דע שאין יאוש בעולם כלל, רק תעשה חושבים איפה טעית עד היום

אני מסכים איתך ומחזק את מה שאמרת

לפני 35 דקות, ניקו פ. כתב:

היי,

השאלה שלך מאוד לגיטימית. 

רובם המוחלט של האנשים לוקים מחרדות כאלו ואחרות, פשוט לא כולם מדברים עליהן.

יש כאן מספר אפשרויות, אני הייתי נוקט בשתיים במקביל.

1. מחליף מורה נהיגה לאחד מומלץ. אם אתה מאזור המרכז/שרון יש לי אחד בשבילך, שלח פרטים. אם לא, כתוב מהיכן ובטוח שיעזרו לך.

2. ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי להתמודדות עם החרדות. זה מועיל פלאים. אם באופן פרטי יקר מדי יש היום סבסוד משמעותי של הקופות, של אונ' אם אתה לומד באחת וכו'. 

בהצלחה ואל תוותר!

אני מאזור חיפה והקריות, פיתחתי תלות מסוימת בפני המורה הזה, אני לא מסוגל להסביר את זה אבל העובדה שיש לו מצלמה אחורית מאוד גורמת לי להישאר אצלו, אני שקלתי טיפול פסיכולוגי אבל אני מאוד חושש כי בסיום התואר אני עתיד לעבוד בשירות המדינה וישנו חשש כי פרט זה יעלה תהיות אצל המעסיק בראיון העבודה, אני לחוץ רק בבחינה המסוימת  הזאת, עכשיו אנחנו בתקופת מבחנים לאחר תום הסמסטר, אני לא חושש בכלל לגשת לבחינות המסכמות, להפוך אני בא בניחותא ושלווה 

הייתי פעמים שהייתי כול כך קרוב לעבור שזה אבסורד שלא עברתי

לפני 26 דקות, zvit כתב:

האם ניסית להחליף מורה? אתה לומד על גיר רגיל או אוטומטי? על אילו דברים נכשלת?

פעם אחת על זכות קדימה פעם אחת על השתלבות בנתיב אבל תיקנתי את זה, הגעתי לשני טסטים עם אותו בוחן שלא הייתה שום טעות, המנוול פסל אותי בגלל שלטענתו לא עצרתי בשלוש שמורה לעצור

אני שוקל להחליף מורה בלב שלם 

שברולט ספארק 22 

פורסם

אם זה מעודד אותך, אני מכיר מישהו שעשה יותר מ-12 טסטים.

כשתקבל את הרישיון אף אחד לא יזכור כמה נכשלת.

• אהבתי 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אם הבעיה היא חרדת בחינה, לא בטוח שמעבר למורה אחר יעזור, יותר בכיוון הפסיכולוגי, כמו שכתבו,

אם הבעיה במורה, תלך קודם לשיעור אחד אצל מורה אחר שיבדוק מה מצבך, 

במידה ויש צורך בעוד הרבה שיעורים, אולי כדאי לעשות את הרשיון בעיר יותר קטנה ורגועה.

• אהבתי 1
פורסם

אל תוותר על הרישיון, התחלת, תסיים למרות הקושי.

בתקופה שעשיתי רישיון הכרתי כמה שלא עברו 13/16 טסטים והם המשיכו בלי לוותר. גם הטסט שלי היה קשה מכל הבחינות.

גם בוחן קשה, גם מישהי נהגה לפני בצורה מסוכנת, כל הזמן הבוחן לחץ על ברקסים, העיר לה , ואני יושב מאחור מתחיל להיכנס ללחץ מהסיטואציה.

לקחתי נשימה ארוכה , נכנסתי לטסט כאילו לא קרה כלום, ונהגתי בדיוק כפי שנהגתי כל הזמן. ( זהיר,עירני, ממוקד מטרה, פועל לפי הכללים בדיוק

עם ביטחון מלא, אך לא שאננות )

• אהבתי 1
פורסם

היום מתייחסים לטיפול פסיכולוגי באופן אחר מאיך שהתייחסו לפני מספר שנים, גם כשמדובר בעבודה בשירות המדינה. הרבה אנשים הולכים לפסיכולוג, וזה לא משהו מוזר או יוצא דופן.

יותר מזה, דווקא אחד כזה שהולך לפסיכולוג מיוזמתו כדי לעבוד על עצמו ולטפל בדברים כאלא ואחרים, מראה על בגרות ורצינות. אף אחד לא מושלם.

כן תנסה לעבור מורה, לפחות שיעור אחד. עושה רושם שהנוכחי מוציא ממך את הצדדים הפחות מוצלחים, למישהו אחר יכולה להיות נקודת מבט ניטרלית וזה ישפיע עליך לטובה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

ההמלצה שלי היא לנסות להחליף מורה.

מעבר לזה דבר עם המורה שלך (הנוכחי או החדש) ובקש ממנו שמידי פעם יעביר לך שיעור מורה אחר. זה יוריד לך את החרדות וירגיל אותך לנהוג עם אדם זר לידך.

נהיגה זו מיומנות נרכשת טאני בטוח שתעבור. אחרי כזו השקעה חבת להרים ידיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היתי ממליץ לך להסתובב ברגל במסלול הטסט שלך להכיר את האיזור ולבדוק את כל הפניות הקשות איפה אתה צריך לתת יותר תשומת לב איפה זה פניה יותר קשה וכדומה היתי אומר לך לקחת עוד שיעורים אולם לא נראה לי שזה יהיה הפיתרון 

לגבי פסיכולוג והחשש שלך ניתן לקחת פסיכולוג חיצוני שאינו מהקופה ואז לא אמור להיות כתוב בשום מקום שעברת יעוץ פסיכולוגי כמו כן אתה יכול באותו מידה לשבת ברכב בלי לנהוג להתרגל להסתכל על המראות להכיר את האוטו כשאתה רגוע ולא לחוץ לתפות את הזוית של המראות ושל ההגה 

בהצלחה  

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי אל תוותר.

אמרו פה הרבה דברים נכונים.

אני לצורך העניין, בזמנו לקחתי שיעור כפול לפני הטסט - זה מאד עזר לי (אולי יש כאלו שישתגעו מזה אבל אני אוהב לנהוג אז לא הפריע לי כ"כ וממש העלה לי את הביטחון).

בנוסף שיעור לפני הטסט האמיתי, המורה שלי החליף עם מורה אחר ועשה לי מעין טסט פנימי (כמו בחינת בגרות ובחינת מגן בתיכון) לוודא שאני מוכן.

הכי חשוב תשתדל להיות רגוע ותחשוב חיובי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, GKME כתב:

היום מתייחסים לטיפול פסיכולוגי באופן אחר מאיך שהתייחסו לפני מספר שנים, גם כשמדובר בעבודה בשירות המדינה. הרבה אנשים הולכים לפסיכולוג, וזה לא משהו מוזר או יוצא דופן.

יותר מזה, דווקא אחד כזה שהולך לפסיכולוג מיוזמתו כדי לעבוד על עצמו ולטפל בדברים כאלא ואחרים, מראה על בגרות ורצינות. אף אחד לא מושלם.

כן תנסה לעבור מורה, לפחות שיעור אחד. עושה רושם שהנוכחי מוציא ממך את הצדדים הפחות מוצלחים, למישהו אחר יכולה להיות נקודת מבט ניטרלית וזה ישפיע עליך לטובה.

מוסיף ומחזק שרבים וטובים מעובדי המדינה עושים זאת וחלקם אף נדרשים. סוכני שב"כ, רופאים, טייסים וכו'. הכל מקצועות עם אחריות גדולה (חלקם גם עובדי מדינה) שמקבלים טיפולים ללא בעיה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 שעות, Daewoo_Racer כתב:

אני לצורך העניין, בזמנו לקחתי שיעור כפול לפני הטסט - זה מאד עזר לי 

כל השיעורים שלי היו כפולים 😳

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 13 שעות, Ronithen כתב:

אני שקלתי טיפול פסיכולוגי אבל אני מאוד חושש כי בסיום התואר אני עתיד לעבוד בשירות המדינה וישנו חשש כי פרט זה יעלה תהיות אצל המעסיק בראיון העבודה

קודם כל אין שום סיבה שזה יעלה תהיות כי יש חיסיון רפואי ואף אחד לא ניגש לתיק הרפואי שלך.

שנית, לא מדובר בהפרעה נפשית או משהו בעל השפעה כלשהי. בסך הכל חרדת בחינות זה דבר סביר שיש להרבה ומה הבעיה עם זה שזיהית בעיה ובמקום לחיות איתה ולסבול הלכת וטיפלת בה?

אישית הייתי מעריך אדם שטיפל בבעיה יותר מאדם שמפחד להתעמת איתה ולנסות לנצח אותה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...