רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
רכב עם 4X4 קבוע ונעילת דיפרנציאל מרכזי נוסע לו בכייף עד שמגיע למצב הצלבת גלגלים. גלגל קידמי אחד באוויר. הרכב נעצר. הגלגל מסתובב חופשי באוויר. הנהג מפעיל נעילת דיפרנציאל מרכזי. הגלגל שבאוויר עדיין מסתובב חופשי אבל בזכות הסרן השני אשר שני הגלגלים שלו על הקרקע, הרכב עובר את המכשול. נניח לצורך הדיון שאין הפסדי חיכוך בתמסורת. נניח שהם זניחים ולא נתייחס אליהם. במצב המתואר, כשהרכב עובר את המכשול, איזה מומנט יהיה על כל אחד מהגלגים בסרן האחורי? נניח שלשניהם יש אחיזה זהה והמשקל עליהם זהה. 33% מומנט המנוע? 50% מומנט המנוע? 25% מומנט המנוע?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
גיליתי שזה קיים ברכבים מסויימים. יונדאי, מיצובישי, הונדה, ועוד כמה. גם ידוע לי שכל רכב המיובא לארץ, כן מגיע עם חוברת כזו באנגלית. לאחר שיחות קצרות עם מוקדי שרות לקוחות, התשובה הייתה זהה: "שמירת איכות הסביבה". או "החוברת היא דיגיטלית בעברית באינטרנט". האם אלו באמת הסיבות? או שזה נעשה מטעמי חיסכון?
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 875 צפיות
שלום לכולם, האם הנ"ל מוחרגים מהסגר? מישהו יודע בוודאות?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מאוד מתלבט לגבי הסיטואציה הזו, אז אני צריך שתגידו לי באיזה צד אתם. זה שכועס על סמלת כי היא משיקה גרסאות חדשות אבל שוכחת לציין שמתיחת פנים של הרכב כבר הוצגה. או זה ששמח על זה שהיצע הגרסאות הורחב ולא באמת אכפת לו שיצא דגם חדש כי הוא בכל זאת עדיין לא הגיע. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3564/חדשות/ג'יפ-קומפאס-מקבל-PHEV-וגרסאות-חדשות
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 930 צפיות
כחלק מקריאת שירות הייתי צריך להגיע לנציגות הקרובה. באזור המתנה באולם התצוגה נתקלתי בלא אחרת מ Alpina B6(E21). ולא רציתי לחסוך מכם את הפלא הזה מנהלים אם הפוסט מתאים יותר לאספנות נא להעביר.
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום ,אני קצת אובד עצות אז חשבתי אולי לשאול פה בחודש שעבר הרכב שלי ניזוק כתוצאה מגשמים ומערכת ביוב גרועה מתחת לביתי. מכיוון שאין ברשותי ביטוח מקיף ( טעות ליום אחר ) ברצוני לתבוע את העירייה על הנזקים ואחרי ימים רבים במוסך ובניקוי יבש ודוח שמאי התקשרתי לחברת הביטוח כי אמרו לי שחייב טופס שמוכיח שלא הגשתי תביעה גם בחברת הביטוח על הנזקים ,אך הם אמרו לי שאין דבר כזה איך בדיוק ענין הטופס הזה עובד ומה אני צריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת Berserkerdefile, -
-
סליחה על הקליקבייט. מדובר בבית משפט לעירעורים בקרלסרוהה גרמניה, אבל דווקא בשל כך יש סיכוי שיצרניות הרכב ישימו לב. נהג טסלה נסע בגשם, ניסה לשנות את מהירות המגבים באמצעות מסך המגע המרכזי ועקב כך סטה מהכביש. בית משפט שלל את רישיונו ועירעורו נדחה. השופטים אמרו שאין הבדל בין שימוש בסמארטפון תוך כדי נהיגה לבין שימוש במסך המגע. לפי הכותב, המקרה יאיץ את פיתוח הפקודות הקוליות לרכב. ואני מקווה שיצרני הרכב יתעשתו ויחזרו לידיות וכפתורים הישנים והטובים, לפעולות בסיסיות כמו מגבים, תאורה, בקרת אקלים ושמע. מקור: Auto Katalog 2021 שהגיע אלי היום, בעזרת אמזון ולא בעזרת דואר ישראל.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 683 צפיות
באתי עכשיו להסתכל על רכב לקנייה הרכב מתודלק בגזושמתי לב ש נורת מנוע דולקת המוכר אומר שזה ככה בכל רכב מוסב לגז האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
צבע מט למרצדס s 1 2
מאת asherya- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
מעוניין לקנות מרצדס s שחור מט. לי נראה מיוחד אך אני חושש שהצבע בעייתי ושאין לו שוק. המוכר אומר ששילם 25 אלף בגרמניה על התוספת של הציפוי. אשמח לחוות דעת והמלצה.
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
- 8 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי הונדה HRV חדשה למדי - עלייה לכביש 5/2019, מחירון משוקלל של לוי יצחק = 114,000 ש"ח, קילומטראז' נמוך (10,0000). עקב המצב, הסגרים השונים והעובדה שאני לא עובד כבר חודשים ארוכים, הרכב פשוט עומד לו ברחוב שבוע אחרי שבוע וצובר אבק והוצאות - רק השבוע שילמתי אלפי שקלים לביטוח חובה ומקיף, ואני ממשיך לשלם בכל חודש את ההלוואה לרכב עד פירעונה בעוד כ-40 אלף ש"ח...). בחודשים האחרונים אני משתמש ברכב בממוצע 1-2 פעמים בשבוע לזמנים קצרים, וכל הזמן אני רק פוחד שאחד הבנאים באינספור אתרי הבנייה שיש לנו ברחוב ידפקו לי את הרכב. לכאורה, ההחלטה למכור מתבקשת. אבל יש לי כמה בעיות: ראשית, מי קונה רכב יד שנייה די יקר בעידן הקורונה? אני בכלל אצליח למצוא…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם יש אתר/שרשור שמפרט מתי צפויים להגיע דגמים חדשים לישראל? בפירוט - טיוטה קאמרי לאחר מתיחת הפנים וקיה סורנטו הדגם החדש. חיפשתי רבות ולא מצאתי תשובה. אשמח לעזרתכם. אופיר
הודעה אחרונה מאת אלי55, -
בשבועים האחרונים נתקלתי במספר רכבים היברידים בעיקר מסוג טויוטה פריוס תקועים בצד הכביש אבל לא ייחסתי לזה שום חשיבות מיוחדת. היום בנסיעה שגרתית מכיוון אשדוד דרך חולון לרמת-גן הופתעתי לראות לא פחות מ-3 פריוסים תקועים בצד הכביש. מה קורה פה ? נגמר המצבר זורקים את הרכב ?
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אשמח לשמוע את דעתכם. לפני כמה ימים חבר עשה לי טובה (לאחר שהפצרתי בו...) ולקח אותי ברכבו לעטרות. לאחר שהוא הוריד אותי, בעודו עומד בצומת היציאה מעטרות נגח אותו רכב מאחורה ומיד ברח. החבר נאלץ להפעיל ביטוח כדי לתקן את הנזק. האם לדעתכם, מבחינה מוסרית, מצופה ממני להשתתף בעלות דמי ההשתתפות העצמית? מה הייתם עושים במקומי?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מדובר בפיגו 2008 מודל 2014 ידנית 1.2 VTI 82כ"ס. הרכב מטופל כל חייו במוסך פיגו מורשה. הרכב אוכל שמן בתדירות של ליטר ל6000ק"מ,לדעתי זה הרבה,ואם להשוות ל508 {2016} שברשותינו זה חריג כי ב508 אין צורך להוסיף שמן בכללל בין טיפולים {כל 20000}. אודה על עזרתכם במיוחד בעלי פיגו 108,208,2008,ידניות עם המנוע הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת M200228, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 517 צפיות
שלום לכולם ,אני חושב לקנות אוקטביה 14 ,1.8 dsg7 ,מה עליי לקחת בחשבון ,הרכב מטופל בחברה עם 120 אלף הוחלפו מצמדים לפני חודש ,איזה תקלות נפוצות עוד קיימות ,ומה עלות של מצמדים/מוח גיר/גיר ? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Adasss111, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 769 צפיות
שלום חברים .שאלה איך אפשר לבדוק לפי מקט של חלקים tם הם מקוריים, מדובר עלד שמן גיר ו מסנן שמן גיר פנימי ל יונדאי אי 20שנת 2016 אם למישהו יש מקטים של חלקים האלו. תודה על עזרה
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לעומת 261178 ב-2019. משקף ירידה של כ-15%. במהלך השבוע אפרסם דו"ח מסירות מפורט ברמה שעוד לא ראיתם. יש למה לחכות.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מישהו יכול לרשום לי בבקשה יתרונות וחסרונות להנעה כפולה והנעה אחורית? שזה לא יהיה הנעה אחורית נגד כפולה אלא כל אחד לעצמו
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
איגוד היבואנים שלח את סיכום המסירות של 2020. כרגיל, לא ריכזנו עבורכם שום דבר, לא ניתחנו כלום ואפילו לא טרחנו לפתוח את הקבצים כי מסירות רכב חדש לא באמת אומרות משהו. אבל אנשים משום מה אוהבים לקרוא את הנתונים, אז... תהנו? אני מניח? OFFICIAL REGISTRATION BY MODEL4 31.12.20.xlsx mesi-2020.xlsx
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 765 צפיות
ישנם דגמי רטרו כיום של רכבים קטנים שבמקור הונעו ע"י מנוע הממוקם מאחורה והנעה אחורית, כגון הפיאט 500 המקורית, אך בזמן ההמרה מקורי->רטרו יחידת ההנעה שונתה למנוע הממוקם מקדימה והנעה קדמית. מה שמוזר לי הוא מדוע אין כמעט רכבים מודרניים רגילים המשתמשים בתצורה הזו אע"פ בקרות הנסיעה המתקדמות. בתור אחד שבילה לא מעט זמן בחיפושית קלאסית אני יודע מה זה לנסוע בגשם כאשר המנוע ממוקם מאחורה וההנעה היא אחורית (רמז: לא ממש כיף) אולם בקרות הנסיעה ברכב מודרני (ESP בתור התחלה) מתקנות את הכשלים בתצורה הזו (כגון זריקת התחת האיומה בגשם בסיבוב...). לתצורה הזו ישנו אי אלו יתרונות. למנוע הממוקם מאחורה יחד עם דיפרנציאל קלאסי ישנם פחות הפסדים, כל התה"לים המודרניים ממוחשבים כך שאין צורך להשתמש…
הודעה אחרונה מאת f31, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאחרונה ראיתי תכנית טלוויזיה (משהו מאוד טראשי שלא שווה אפילו לציין מה התכנית) שבה דיברו מאוד בקצרה על מחירי רכבי יד שנייה באתיופיה. ברור לי שאתיופיה לא בדיוק מדינה מתקדמת ובכל זאת לא ברור לי למה רכבים מתחילת שנות ה2000 עולים סכומים מטורפים לדוגמא. קראתי כתבה על הנושא והם הסבירו שבאתיופיה יש מס ייבוא של עד 200% על רכבים, גם על רכבי יד שנייה והמס נקבע לפי גם נפח ומשקל הרכב. לעומת זאת רכבים שמשומשים לתחבורה ציבורית רק מקבלים מיסוי של 10%. נכנסתי לאתר יד שנייה מקומי באתיופיה לראות מחירי משומשות. טויוטה קורולה 2007 - 85 אש"ח דאציה לוגאן 2006 - 45 אש"ח טויוטה קורולה 1994 - 35 אש"ח אם מסתכלים על רכבים קטנים יותר, המחירים שפויים…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 2 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום רב יש לי מיצובישי ספייס סטאר 2014 1200 Instyle חדשה, 200 ק"מ על הכביש כשאני מפעיל סוויץ' ואורות הדרך כבויים אז פנסי הערפל דלוקים, אך ברגע שאני מדליק את פנסי הערפל הם כבים לפי ספר הרכב יש טבעת פנימית על אותה ידית של האורות שסיבוב אחד שלה ל-On אמור להדליק את אורות הערפל הקדמיים וסיבוב שני באותו כיוון אמור להדליק גם את האחוריים (כאשר אורות הדרך דלוקים) אך מה שקורה בפועל זה שאם אורות הדרך דלוקים סיבוב אחד ל-On מדליק את אור הערפל האחורי ושני סיבובים לא קורה כלום יכול להיות שזה בעיית חשמל מהיצרן שלא הגדיר משהו טוב?
הודעה אחרונה מאת אנה1961, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נכנסתי קצת לענין של השכרת רכבים ואני מאוד מתעניין איך זה שווה לחברות בחישוב כללי. האם הם פטורות ממיסים ואגרות? אודה לכם לקבל מידע בנידון. תודה
הודעה אחרונה מאת OmerH, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר הכניס רכב למוסך, וקיבל רכב עם מספר רישוי של מונית, ללא כובע. (סיומת 26) האם זה חוקי? נהג ללא רישיון ציבורי רשאי לנהוג בכזה רכב?
הודעה אחרונה מאת TDI, -
שלום, היום בבוקר חבר לעבודה נקלע לסיטואציה לא נעימה שמעורב בה הבבון הישראלי. החבר נוסע רגוע ולא חתך אף אחד, הישראלי המעוכר נסע לעקוף אותו ולא הצליח לאחר מכן נצמד לו לתחת בפניה ימינה, לאחר הפניה הבבון עקף אותו וחסם אותו יצא אליו התחיל לאיים, החבר יצא אליו והבבון שלח בוקסים באויר לאחר מכן החבר יש באוטו והבבון בעט לו בדלת, יש מעיכה בדלת. לחבר יש מצלמה קידמית ואחורית והכל מצולם, רואים הכל יפה וגם את המספר של הבבון. אני מצרץ את הסרטונים, מה לדעתכם כדאי לעשות כרגע ? ללכת למשטרה או להעביר את הסרטונים לחברת ביטוח ? תנו עצות, החבר רוצה לוותר לו ולא לעשות כלום אבל אני מתעקש שיעשה משהו עם זה כדי למגר את התופעה של הבריונות בכביש. …
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
למה? מלחמת כיפופי ידיים על הגב של האזרחים? בגלל המכונים שרצו להרוויח עוד שני גרוש על חתיכת הנייר? אחרי שכבר התקדמנו למאה ה-21, חזרנו למאה ה-19. את הרשיון האחרון שילמתי באינטרנט, והדפסתי מיד אח"כ במדפסת הביתית, וכך עבר הרכב טסט. גם את זה לא יאפשרו יותר? כתבה היום מכלכליסט @kompy
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 496 צפיות
שלום לכולם! מקרה שקרה לי. אשתי חנתה מול אתר בנייה ולא השאירה פרטים על הרכב לחזרה. לאחר שהפועלים השיגו אותי דרך המשטרה הזזתי את האוטו עם התנצלויות רבות. הפועלים היו עצבניים מאד. לאחר שהחניתי את האוטו שמתי לב שמיכל הדלק פתוח למרות שהוא היה סגור בפעם האחרונה. החשש שלי שהפועלים דחפו לי לשם חומר זר או אבנים למיכל הדלק. כיצד אפשר לברר מה יש בתוך מיכל הדלק בשביל למנוע בעיות. שוב הכול הוא רק חשש. האם כדאי לנסוע איתו בכלל?
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 728 צפיות
שלום לכולם, קיבלתי לבית את המכתב הנ״ל יצרתי קשר עם המרכז שירות ותיאמתי תור, הפקידה אמרה שיקח בין יום עבודה ליום וחצי ״כי פותחים ומחליפים הכל״ נשמע לי קצת חוסר הבנה לגיטימי של האלטרנטור נפל לקרבורטור ועשה שם סאבטוחה... מישהו נתקל? חווה או יכול להסביר לי קצת יותר למה החלפת רצועת תזמון לוקחת יום וחצי וממה הגיעה הקריאת שירות? מכיר שהבעיה היא בגרסא של הבנזין ואצלי היא גרסאת הטורבו דיזל (מניח שלובינסקי יודעים זאת כי הקריאת שירות היא לפי מספר רישוי) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מכירת רכב עם תג נכה 1 2
מאת Buki-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, האם מישהו ביצע העברת בעלות לרכב עם תג נכה בתקופה האחרונה, כשמשרדי הרישוי סגורים? נכה משלם אגרת רישוי 26 ש"ח, על מנת לבצע העברת בעלות צריכים להשלים את הפרש האגרה לאגרה רגילה עד הטסט הקרוב. איך מקבלים שובר לתשלום האגרה? האם אפשר לשלם אותו באינטרנט? האם אפשר לבצע את התהליך בלי לגשת לשום מקום פיזית? תודה.
הודעה אחרונה מאת 133hp, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני אדם ללא שום ידע ברכבים / מכוניות. רכשתי לפני כמה חודשים יונדאי i10 מאחת החברות המוכרות. כשקניתי את הרכב התברר שהוא מגיע עם פיצ׳ר מגניב שלא הכרתי: בערב, כשאני מדליק אורות, אם אני פונה ימינה - האורות הקדמיים כמו מסתובבים ימינה (או שמא זה פנסים אחרים שנדלקים?) אותו דבר בפנייה שמאלה. זה ממש אחלה ועוזר להיכנס לחניות בחושך. אבל עברו כמה חודשים ופתאום זה נעלם. אין יותר אורות בפנייה. אני לא יודע אם לחצתי על משהו. לא זכור לי. לא יודע אם משהו נשבר, נראה לי לא סביר. אשמח לעזרתכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,093 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- santiago
- Jeka88
- amlh
- אברהם א
- Michazzz
- ידית
- daniel.asu
- IsraCar
- adir10
- מייק24
- AviorXD