Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כמו לקנות רכב יוקרה ישן ועדיין אנשים קונים, בכל מקרה אני הייתי מהמר על הטויוטה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

רכב בן 10 סדר העדיפויות שלי:

מבחינת מנועים היא:

1.אטמוספירי

2. טורבו בנזין או דיזל

3. היברידי או פלאגאין

4. חשמלי

גירים:

1. ידני

2. פלנטרי

3. רובוטי חד מצמדי

4. רציף

5. רובוטי דו מצמדי

פורסם (נערך)

רובוטי חד מצמדי לא הייתי נוגע גם ברכב חדש, זה זבל של דבר.

דו מצמדי רק ברכב שעדיין באחריות.

רציף תלוי איזה. הגיר של טויוטה/אייסין סבבה, זה של ניסן/jatco לא הייתי מתקרב.

אני עכשיו נוהג על רכב בן 18 עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי.

והאמת שבגיל הזה השילוב היחיד שהייתי שוקל אותו בנוסף לכך זה אטמוספרי ידני.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

^

זבל בשבילך, אך יש כאלה שמוכנים לחיות איתו ללא בעיה אחרי שמתרגלים, 

ואם תחשוב קצת בהיגיון, הגיר הזה סופר אמין, לעומת הרציף שיש בו כשלים מפה ועד הודעה חדשה,

כמה תשלות שמעת שיש בגיר רובוטי חד מצמדי?, בדיוק כמעט ואין.

אך רציף מלא מלא, אני שמעתי  על עשרות כאלה אם זה ברכבי סובארו, ניסן, סוזוקי וכו...

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני יודע שחד מצמדי זה אמין, אבל מה"חוויה" עם הדבר הזה, עדיף לוותר. למרות שמניח שאם זה נוסע ולא עושה בעיות, אז עדיף ככה.

זה בסופו של דבר אותו גיר כמו גיר ידני (האמת שגם בגיר ידני יכולות להיות בעיות, קרו אצל חברים בפיאט פנדה וסיאט איביזה).

לא שמעתי על תקלות בגיר רציף של טויוטה וסובארו (נראה לי אותו גיר). 

אצל הונדה גם לא שמעתי, אבל הם אומרים שצריך להחליף שמן כל 60 אלף, אז כנראה יש סיבה (אצל טויוטה בודקים פעם ראשונה ב150, ואז רק לבדוק כל 75 אלף אאל"ט).

על תקלות בגיר של ניסאן שמעתי המון.

גיר פלנטרי - אצלי בקסנטיה גיר 4HP בקסנטיה הגיע לכמעט 300 אק"מ בלי בעיות מיוחדות (רק החליקה מדי פעם), בפוקוס 2005 הגיר מת ב200 אלף (הוחלפה בתיבה מפירוק ב3 אש"ח), במונדאו 2007 מת אחרי 140 אלף, בהונדה סיוויק עם 240 אק"מ הגיר בסדר גמור. תלוי ברכב, בגיר ובעד כמה הקירור שלו מוצלח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מסכים לנאמר מעלי. גיר רובוטי חד מצמדי הוא חיה שונה לחלוטין מהדו, לטוב ולרע. אופי הפעולה שלו קרוב יותר לידני בכל הנוגע לתזמון הלחיצה, וכשמתרגלים זה יכול להיות לגמרי נחמד. דו מצמדי לא מערב את הנהג, אבל יודע לעצבן בפקקים וביציאה מהמקום. לגבי אמינות לא באמת יודע, אבל בהנתן שהוא ותיק בהרבה מאחיו הכפול מעריך שהמחלות העיקריות, אם היו, טופלו כבר.

פורסם (נערך)

אדבר מניסיון לגבי טיוטה פריוס של אשתי דגם 2014:

קנינו את הרכב מליסינג לפני 4 שנים עם 130 אק"מ וכיום יש לרכב 180 אק"מ. רכב מעולה, אמין ומאוד חסכוני (1/20).

לרכב שלנו יש 0 תקלות עד היום, טיפול שנתי וזהו.

לגבי הסוללה: עושים אחריות בטויוטה בכ-400 שח בשנה או 10 אק"מ ונוסעים בראש שקט. ממש במקרה השבוע החליפו לרכב שלנו סוללה חדשה בחינם, מניח שהסוללה תחזיק עד שנמכור את הרכב עוד כמה שנים.

למי שמחפש רכב הגיוני, איכותי וזול מאוד לאחזקה, אני מאוד ממליץ. 

עריכה אחרונה על ידי Holland
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האם האחריות לרכבי טויוטה אכן מוגבלת בק"מ?

הכוונה לאחריות המורחבת לסוללה.

כך לדוגמא אם אני נוסע 30,000 ק"מ בשנה אז אשלם 1200 ש"ח על הביטוח?

פורסם
לפני 27 דקות, MarcNL כתב:

האם האחריות לרכבי טויוטה אכן מוגבלת בק"מ?

הכוונה לאחריות המורחבת לסוללה.

כך לדוגמא אם אני נוסע 30,000 ק"מ בשנה אז אשלם 1200 ש"ח על הביטוח?

אם אתה עושה 30K בשנה אתה צריך לחדש את האחריות פעמיים בשנה. אחריות היא עד 12 שנים מיום מסירת הרכב

ברצף קבוע ללא דילוג.  כלומר פעם בשנה מחדשים את האחריות בעלות של 420 ש"ח בערך, כל זה במידה והרכב לא עבר 15.000 אלף קילומטר. 

• תוכן חדש...