Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא מעדיף מגבים לא אוטומטיים. לא פעם יש לי ציפוי מעל השמשה שמונע מים כמעט לחלוטין (בגשמים קלים)

לא מעוניין שהמגבים יעברו מעל השמשה שיש מעט גשם, בזמן שהיא עדיין לא נקייה. (מעט חול שקיים באוויר)

מתכון מובטח לנזקים עתידיים מעל השמשה. (מוותר על התענוג הנ"ל)

כל זה במידה ולא ניתן לנתק את המנגנון האוטומטי. 

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

בית משפט שלל את רישיונו ועירעורו נדחה. השופטים אמרו שאין הבדל בין שימוש בסמארטפון תוך כדי נהיגה לבין שימוש במסך המגע.

יש כאן 2 סוגיות נפרדות.

השופט הגרמני יצא ונטיל, לעניות דעתי.

הרי הטסלה, כמו כל רכב שעולה על כבישי אירופה ובכלל, היתה חייבת לעמוד בשורה ארוכה של תקנים לפני שקיבלה אישור לעלות על הכביש. ועוד בגרמניה... לא מדובר פה באיזה רכב-קיט בהרכבה עצמית שעושה דין לעצמו, אלא על רכב שמשרד התחבורה הגרמני אישר לו להימכר ולעלות על כבישי אירופה (תוך ניטרול הפיצ'רים המתקדמים יותר של נהיגה אוטונומית, אם תזכרו). 

השופט למעשה טוען כאן שלא היה צריך לאפשר לטסלה לעלות בכלל על הכביש, שהרי לא יעלה על הדעת שהנהג לא יורשה להפעיל מגבים...

והסוגיה השנייה - מה לעזאזל חשבו/חושבים היצרנים, כשהם מורידים פקדים אנלוגיים בטיחותיים, וגורמים לנהגים להוריד עיניים מהכביש לצורך ביצוע פעולות שעד כה היו עושים בקלות "על עיוור"???? ללא ספק - סוגיה חשובה, שלדעתי קורית בגלל שהם קפצו קצת קדימה מידי והכניסו אפליקציות מעולם הנהיגה האוטונומית המלאה לתוך רכבים שעדיין אינם כאלו - לא מבחינה חוקית וכמובן גם לא מבחינה תפעולית. 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, oriu כתב:

הרי הטסלה, כמו כל רכב שעולה על כבישי אירופה ובכלל, היתה חייבת לעמוד בשורה ארוכה של תקנים לפני שקיבלה אישור לעלות על הכביש. ועוד בגרמניה... לא מדובר פה באיזה רכב-קיט בהרכבה עצמית שעושה דין לעצמו, אלא על רכב שמשרד התחבורה הגרמני אישר לו להימכר ולעלות על כבישי אירופה (תוך ניטרול הפיצ'רים המתקדמים יותר של נהיגה אוטונומית, אם תזכרו). 

השופט למעשה טוען כאן שלא היה צריך לאפשר לטסלה לעלות בכלל על הכביש, שהרי לא יעלה על הדעת שהנהג לא יורשה להפעיל מגבים...

זה לא מה שהשופט טוען. אם הנהג היה מנסה, ברכב ללא מסך מגע, להזיז את השעון שעה קדימה תוך כדי נהיגה וגורם לתאונה, גם אז רישיונו היה נפסל. על אחריות הנהג לפעול בשיקול דעת ובהתאם לתנאי הדרך.

חוץ מזה, לגמרי, זה טמטום שאין בטסלה ידית עבור הדברים האלה

עריכה אחרונה על ידי yev
פורסם
לפני 19 שעות, amosbmw כתב:

ניסה לשנות את מהירות המגבים באמצעות מסך המגע המרכזי ועקב כך סטה מהכביש. 

בשלב הבא: העברת הילוכים והפעלת בלם היד דרך מסך המגע.

ועכשיו ברצינות - להפעיל הכל דרך מסך מגע זה הגיוני כשאתה נוסע ברכב אוטונומי, אבל מה לעשות שאנחנו עוד לא ממש שם.

פורסם
לפני 10 דקות, Golf_91 כתב:

בשלב הבא: העברת הילוכים והפעלת בלם היד דרך מסך המגע.

אאל"ט, בטסלה זה כבר קיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

בטסלה אין הילוכים, אז לא צריך להעביר דרך המסך מגע.

אני לא מאמין לנהג וכל מה שהולך פה נגד המסכי מגע זה קשקושידע. בטסלה אפשר להפעיל את המגבים דרך הידית מאחורי ההגה. חפשו סרטונים ביוטיוב פשוט כדי להיווכח בכך.

מקרה קלאסי של קליקבייט עם המון דיסאינפורמציה ופייק ניוז. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)

eitanuch  אני מאמין שבכתבה שפורסמה דובר על הפונקציה שהגברת מראה כאן:

לכן לא בהכרח מדובר בפייק ניוז או מידע שגוי.

עריכה אחרונה על ידי f31

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

כמובן ייתכן שהנהג משקר בעצת עוכר הדין שלו.

אבל בסופו של דבר הוא סטה מהכביש.

קצת כבוד, מדובר בauto motor und sport, מקור אמין למדי, לא ynet שלא מבינים שום דבר בענייני רכב.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 27 דקות, eitanuch כתב:

בטסלה אין הילוכים, אז לא צריך להעביר דרך המסך מגע.

אני לא מאמין לנהג וכל מה שהולך פה נגד המסכי מגע זה קשקושידע. בטסלה אפשר להפעיל את המגבים דרך הידית מאחורי ההגה. חפשו סרטונים ביוטיוב פשוט כדי להיווכח בכך.

מקרה קלאסי של קליקבייט עם המון דיסאינפורמציה ופייק ניוז. 

ראית את הסרטון שצירפת??

אם אתה רוצה להפעיל את המגבים (לא ניגוב אחד) אתה צריך גם ללחוץ על הידית, ובנוסף(!), לאחר מכן, ללחוץ על מסך המגע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, amosbmw כתב:

כמובן ייתכן שהנהג משקר בעצת עוכר הדין שלו.

אבל בסופו של דבר הוא סטה מהכביש.

קצת כבוד, מדובר בauto motor und sport, מקור אמין למדי, לא ynet שלא מבינים שום דבר בענייני רכב.

אני ספקן דווקא בגלל העובדה שמדובר בגרמניה שידועה במדיניות האנטי מכוניות חשמליות. התחום הזה מלא אינטרסים ואני לא מופתע שזה מגיע גם למשפט בגרמניה.

בוא, בכל העולם מוכרים טסלה ורק בגרמניה החליטו שהמגבים מפריעים להם.

כשזה מגיע לאיומים על הכנסות של תעשייה מסורתית שם, הכל כשר. לדוגמא: https://electrek.co/2021/01/04/bosch-takes-bold-dumb-stance-against-electric-cars/

אישית, אני מחכה ליום שמרצדס ודומיה יפשטו רגל בגלל המדיניות הגרמנית. רק פולקסווגן הפנימו את המצב והולכים בכיוון לשנות את הדברים. אולם זה לא באופן מלא - ה-CEO שלהם מאוד בעד אבל הוא נתקל בהמון התנגדות מבפנים.

זה לא כל כך מופרך. בגרף הבא רואים שטסלה היא היחידה שראתה צמיחה חיובית בגרמניה ב-2019.

Tesla Is The Competition: Only Car Maker in Germany with Positive September YoY Growth

לפני כשעה, yev כתב:

ראית את הסרטון שצירפת??

אם אתה רוצה להפעיל את המגבים (לא ניגוב אחד) אתה צריך גם ללחוץ על הידית, ובנוסף(!), לאחר מכן, ללחוץ על מסך המגע

מראים שם שאפשר להפעיל את המגבים יחד עם התזה. בנוסף, לאחר שיטוט קצר ברשת וחוות דעת של נהגים אחרים, הרוב המוחלט מעיד שגם האפשרות להפעיל דרך המסך מגע היא לא בעייה. למשל:

,It's entirely a non-issue. On one hand, you have people with little to no experience actually driving Teslas insisting that it must be some sort of issue, and on the other hand, you have the vast majority of people who actually own them and drive them overwhelmingly telling you it really isn't. Yet for some reason people listen to the former.,

כשיש כלב אחד שנובח, שומעים רק אותו.

https://tech.slashdot.org/story/20/08/04/2131204/teslas-touchscreen-wiper-controls-ruled-illegal-in-germany

וגם פה, למרות שבאופן מפתיע הכותרת היא "Tesla's Touchscreen Wiper Controls Ruled Illegal In Germany", מדובר בהטעייה הרי שבית המשפט לא פסק דבר נגד השימוש במסך המגע אלא רק מבהיר כיצד ניתן להשתמש בו.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)

אני אנסה לעשות סדר בקצרה לפי ראיית בית המשפט:

בית המשפט פסק כי המסך מגע אשר מותקן ברכב ממותג טסלה, נחשב למכשיר אלקטרוני לפי פסקה § 23 1. א, משפט 2 לתקנות תעבורת דרכים

תרגום קליל שלי (ללא אחריות) לפסקה:

לפי משפט 1א. ניתן להשתמש במכשיר אלקטרוני לצורך תקשורת, מידע או ארגון רק כאשר:

1. לא צריך להחזיק או להוריד את המכשיר או

2.

א. ניתן לשלוט בו בעזרת שימוש בפקודות קוליות או

ב. בשביל השימוש במכשיר צריך רק מבט חטוף ומתון לכיוון המכשיר בהתחשבות בתנאי הדרך(כביש, תנועה וכו...) ובמזג האוויר.

לפיכך קיבל הנהג קנס של 200 יורו ושלילה לחודש.

למרות שאפשר להפעיל ולכבות את המגבים ע"י שימוש בכפתור על ידית האיתותים, לצורך שינוי מהירות המגבים יש צורך להוריד את העיניים מהכביש לכיוון התפריט שנפתח בתחתית המסך בו יש 5 הגדרות שבינהן הנהג יכול לבחור, לפיכך לצורך תפעול המגבים בטסלה יש צורך בתשומת לב רבה יותר מאשר בתפעול מגבים בהשוואה לרכבים אחרים.

הכתבה:

https://www.auto-motor-und-sport.de/tech-zukunft/tesla-unfall-gerichtsurteil-gegen-touchscreenbedienung-fuer-scheibenwischer/

תקנת התעבורה:

https://www.gesetze-im-internet.de/stvo_2013/__23.html

עריכה אחרונה על ידי f31
  • אהבתי 1

פורסם

נהג שיש בבעלותו את הרכב לפחות יומיים, אמור להכיר באופן מספיק טוב את הפונקציונאליות הזו כך שהמבט החטוף ייקח שנייה.

גם לצורך התבוננות על מד המהירות צריך להוריד את העיניים מהכביש. במקרה שלי (גולף), אם אני רוצה להפעיל מערכת כלשהיא, שיוט למשל, אני צריך גם לעבור בין תפריטים וזה דורש תשומת לב רבה יותר. למה על זה כל בעלי הסקודה, סיאט פולקסווגן וכו', לא מתלוננים?

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, f31 כתב:

לפיכך לצורך תפעול המגבים בטסלה יש צורך בתשומת לב רבה יותר מאשר בתפעול מגבים בהשוואה לרכבים אחרים.

לפי הזכור לי מהנהיגה האחרונה שלי בגולף MK7 לפני כמה שנים, הידית של המגבים מאפשרת בחירת מהירות.

לגבי שיוט, יש כפתורים על ההגה ואו יש ידית נוספת מאחורי ההגה לבקרת שיוט בקונצרן VAG.

תקן אותי אם אני טועה

עריכה אחרונה על ידי f31

פורסם
Just now, f31 כתב:

לפי הזכור לי מהנהיגה האחרונה שלי בגולף MK7 לפני כמה שנים, הידית של המגבים מאפשרת בחירת מהירות.

זה נכון. אני דיברתי על מערכות אחרות. אם כבר מתלוננים על המגבים, הכי נכון יהיה להכניס לשיחה כל מערכת אחרת, לדוגמה בקרת שיוט.

פורסם
לפני 2 דקות, f31 כתב:

לגבי שיוט, יש כפתורים על ההגה ואו יש ידית נוספת מאחורי ההגה לבקרת שיוט בקונצרן VAG.

ערכתי את תגובתי

• תוכן חדש...