רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
הבנתי שיש דחיה בגלל הקורונה, האם יש סיכוי שתגיע השנה?
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
רכב פרטי נחשב לא עדכני כבר אחרי 3 שנים, אחרי 10 שנים נחשב כבר ישן ואחרי 15 שנה מיושן ועתיק. ברכב מסחרי או רכב עבודה התקופות האלו אפילו יותר קצרות, אבל טרקטורים חקלאיים לא נדיר לראות עובדים גם אחרי 30-40 שנה. אני מצרף תמונות של צי הטרקטורים בקיביץ, כפי שניתן לראות יש שם Massey Ferguson 135 משנות ה 70, John Deere מאותה תקופה, מספר פרגוסונים 240 משנות ה 80, העתק טורקי Hattat של פרגוסון 240 (הוא חדש), וכמה ניו הולנדים חדשים. בערך חצי מהצי - טרקטורים עתיקים שבמונחי מכוניות כבר מזמן אספנות. כולם תקינים במצב עבודה עם טסט. אז מה הסוד שלהם? איך זה שטרקטור עובד 40 שנה ויותר?
הודעה אחרונה מאת yb, -
מקור : YNET במקום טסט פעם בשנה, פעם בשנתיים. משרד התחבורה עומד להודיע כי מבחן הכשירות השנתי (טסט) אותו נדרשים בעלי רכב פרטי לבצע אחת לשנה, יתקיים אחת לשנתיים. התקנה החדשה תהיה תקפה לכלי רכב בני שלוש עד 10 שנים, בהתאם לתקנה חדשה אותה מקדמת שרת התחבורה מירי רגב. במשרד התחבורה מדגישים כי תהליך המעבר צפוי לארוך חודשים בודדים ויכלול בין היתר שימוע ציבורי לתקנות. לאחר מכן יבוצעו תיקונים במידת הצורך, התקנות יועברו לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, וזו תקבע תאריך תחולת התקנות. עם זאת מדגישים במשרד כי במקרה וישראל תקלע למערכת בחירות נוספת, יתכנו עיכובים בפעילות הכנסת וועדותיה. מה זה אומר לגבי? על פי התקנות כיום, רכב פרטי חדש פטור ממבחן רישוי שנתי בשנתיים הראשונות לרכישתו ובשלישי…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
למי שלא יודע על מה מדובר אז בקצרה: משאית עצרה בשולי הדרך בגלל מנורת תקלה אדומה שנדלקה. לטענת הנהג ננקטו אמצעי הזהירות והופעל איתות מתאים. למרבה הזוועה,רכב פרטי מסוג דייהטסו סיריון שנת 2011,התנגש במשאית ומשם התוצאה המזעזעת: שני ילדים הרוגים,ילד נוסף פצוע קשה והדוד פצוע קשה גם כן. התוצאה העלתה לדיון את השאלה הבאה: https://www.ynet.co.il/news/article/HJ2AjeWhP#autoplay מה דעתכם על עצירה בשוליים כאשר אין ברירה-רכב התחמם/תקר/ כשל טכני ברכב שגרם לדימום מנוע וללא יכולת להמשיך בנסיעה ? האם וכיצד ניתן להבטיח את שלומנו טוב יותר לאחר עצירה בשולי הדרך ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
שלום רב, לאחר שפשפשתי קצת באינטרנט לא מצאתי מידע בנושא נהג פרטי לאירוע או כל מטרה. אני יודע שכיום בשביל להשכיר רכב יוקרה אני צריך רישיון השכרה שדורש ממני כמה פרמטרים שאני ועוד הרבה לא יכולים לעמוד בהם. לכן חשבתי להיות הנהג בעצמי ובכך אני לא משכיר את רכב היוקרה שלי אלא משכיר את שירותיי. האם הנ"ל שונה מנהג מונית וחוקית מותר לי לעשות זאת? אשמח לתגובה עניינית מבן אדם שמבין בתחום. תודה רבה על ההתייחסות!
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שני בני זוג נהרגו היום כאשר רכבם סטה לנתיב הנגדי והתנגש חזיתית במשאית. על פניו נראה רכב חדש עם מערכות בטיחות מתקדמות, אך ככל הנראה הן לא פעלו. יש סיכוי סביר שהכביש לא מסומן כראוי ולכן המערכת לא יכולה למנוע את הסטייה מהנתיב, אך עדיין לא נראה שמערכת הבלימה האוטונומית פעלה.
הודעה אחרונה מאת Dushane, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש חוות דעת/ביקורת על החוויה שהם מציעים. יצא למישהו לעבור יום נהיגה ספורטיבית, על אחת מהמכוניות שלהם? (סובארו BRZ, מרצדס C43 AMG, או BMW M1)
הודעה אחרונה מאת wee~man acuna, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 4 אלף צפיות
האם חייב תעודת זהות לשם העברת בעלות בדואר או שאפשר עם רשיון נהיגה?
הודעה אחרונה מאת dotan123, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 854 צפיות
לאט לאט זה מגיע ויגיע... מרצדס מכריזה על מסחרי, כלומר הספרינטר, חשמלי. הייתי מת לנהוג על זה!! לפי מה שאני זוכר, כיום רק ניסאן משווקת רכב מסחרי חשמלי בארץ (טווח של כ-200 ק"מ) והיום גם ראיתי אחד בעליות לי-ם, מעניין איך זה לנהוג על זה. בעיני יהיה מעניין 2 דברים: א. כיום ברכבים מסחרים עד 4 טון, פיאט\פיג'ו דוקאטו מחזיקים במשקל העמסה הכי גבוה, 2 טון העמסה. האם בעזרת רכב חשמלי, רכבים אחרים יוכלו לעקוף אותם?. ב. האם המנוע החשמלי של הספרינטר יוגבל רק לגירסה של עד 4 טון או שיגיע גם ל-7 טון?. ג. האם יהיה יצרן שיעבור את טווח ה-300 ק"מ?, דבר מאוד חשוב ברכב מסחרי שלעיתים גם עושה יותר מכך.
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עברו כשנתיים וחצי בערך מאז שהתחדשתי בוואגית הראשונה שלי. עקב תחילת הלימודים רציתי לשדרג את הפיג'ו 206+ שהייתה לי ברכב קצת יותר סולידי, קצת יותר אוטומטי, בו אצטרך לשבת שעה וחצי לכל כיוון בכביש מפותל בדרכי וכבישים מהירים - בדרכי ללימודים. מבין כל האפשרויות שעלו, האיביזה לא הייתה אפילו בחמישייה הפותחת. אחרי שעות ארוכות של שיחות וחרישה על יד 2, נמצאה מודעה שענתה על כל מה שחיפשתי - רכב שמור, עם כל הקבלות, בעלים נחמדים ואפילו במרחק נסיעה קצר. מכאן, כל השאר הוא היסטוריה - אותה אשמח לחלוק עם כולכם, לפני שאני משחרר אותה לאדם הבא שיהנה ממנה. עיצוב - אין ספק מי הוא קהל היעד של האיביזה 3 דלתות, ואין ספק שאני לא כלול בו בשום צורה. ועם זאת, מדובר ברכב נאה,…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 60 תגובות
- 20.8 אלף צפיות
מצטער עם הכותרת צעקנית מדי, אבל הנושא בהחלט מעצבן. אתמול בחזרה מחיפה אשתי תדלקה את הרכב בתחנה עצמה, ב-108 ש"ח בסך הכל. אחרי כמה שעות, לאחר שהתקינה פעם ראשונה בטלפון את האפליקצייה של כאל, מייד קפצה ההודעה על חיוב של לא פחות מ-450 שקל! לאחר שאתמול לא היה עם מי לדבר, רק היום , מייד עם פתיחת שרות הלקוחות, לאחר המתנה [של 50 דקות על הקו!], עם חברת כאל, הוסבר לנו ש "החיוב יירד לערכו המקורי שהיה בתחנה, לאחר 7 ימי עסקים". ואני שואל, מי נתן להם רשות, לתחנות דלק הללו להיכנס לנו לכיס? עצה בחינם לאחר המקרה שקרה לנו: תמיד לשמור את חשבונית התדלוק, ולבדוק הורדות באשראי, עם דגש על תדלוקים, ובכלל.. שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. אני בתהליך רכישת רכב מחברת אלבר, באמצע התהליך הגענו לערב חברת ביטוח. ברגע שהעברתי פרטי התחייבות לסוכן ביטוח שלי עלה אצלו במאגר שהרישיון רכב אינו תקין. למרות שהחברה עצמה הביאה לי את הרישיון רכב וכתוב בו התאריך וזה היה תאריך עדכני. אני חושב שזה בגלל שהרכב עדיין נמצא בבעלות החברה ולסוכן אין גישה לבדיקת היסטוריה ביטוחית. מה אומרים???
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני בודק אפשרות לקנות ממיר טעינה מהרכב לשקע ביתי כדי להטעין אופניים חשמליים הספק הסוללה באופניים 625w האם זה אפשרי ואם כן מה ההספק שאני צריך לקנות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, קודם כל, אני לא בטוח איך זה נקרא אז אשמח אם תערכו את הכותרת בהתאם. פשוט נתקלתי בסדרה מסוימת בנטפליקס שבה מציגים שם כל מיני עשירים שמחליטים להראות על מה הם הולכים לזרוק את הכסף שלהם, ומשהו שתפס לי את העין זה זה הראפר בסרטון הבא שצירפתי שמחליק עם הרכב להנאתו. האמת? זה נראה ממש כיף, ורציתי לשאול - יש מקום כזה בארצנו? https://streamable.com/pl4tfu ועוד שאלה, למה כאן בסרטון השני שמו שברולט בהשוואה עם מרצדס? כאילו... אני לא מבין כל כך ברכבים, אבל עד כמה שידוע לי שברולט זה לא באותה רמה של מרצדס או פרארי. או שכן? https://streamable.com/gc3o5d
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 554 צפיות
חיכיתי שיכתבו על זה משהו ואז יצאתי לחיפוש ללא ממצאים. מצלמות על עמוד דיי צמודות אחת לשניה נראה שמכסות את כל הנסיעה מוינגייט להרצליה. אותן מצלמות נצפו בכביש 57 מכפר יונה לבית ליד. חוץ מלצלם, מה התפקיד שלהן? Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yor2, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני גר ליד רחוב שצד אחד בו נחסם לתיקון תשתית. אנשים שלא ראויים לחיי שלווה או בטחון או אהבה, פשוט רוכבים על מדרכה עליה, איזו הפתעה, נמצאים הולכי רגל. מה לא עושים בשביל לחסוך סיבוב של 2 דקות בערך. הרי למה שרק הם יסבלו מזה שהם עובדים בעבודה שעושה אותם אומללים? צרת רבים - חצי נחמה. ואם כבר אז כבר, למה שהם לא יצמדו לאנשים וישימו גז כדי לחסוך 2 דקות ועשר שניות במקום רק 2 דקות? הרי מי לא רוצה לשמוע מנוע 2 פעימות ממרחק 15 ס"מ ממך שמגיע משום מקום בזמן שאתה הולך על המדרכה בשלווה? סליחה על הפריקה. בקיצור, מה אפשר לעשות נגד פושעים כאלה? הארגון המכונה משטרה בכלל יכול לפעול נגד תופעה כזאת? הרי לא יקימו שם מארב
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, עשיתי בדיקה לרכב מסוג קורולה ושילמתי 180 + מע"מ, סה"כ 211 ש"ח שלדעתי קצת מוגזם. כמה עולה היום בדיקה כזאת בממוצע?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
סוחרי רכב(לא כולם) ממשיכים בקלקלתם ומפחיתים את כמות הנסועה שמצוינת בשעון הרכב והן ע"ג רשיון הרכב. בדר"כ זה נעשה ע"י מחיקת ספרת המאות אלף ע"ג רשיון הרכב. לעתים זה נעשה ע"י הוצאת העתק רשיון לאחר מעבר מבחן תקופתי(טסט) בו נרשם הכמות החדשה. בכל מקרה של קנית רכב יש לבקש תדפיס הסטורית רישוי עם רישום הנסועה. לא לכל הרכבים יש הסטורית טיפולים בה רשומה כמות הנסועה, לכן כדי רצוי לבדוק גם במשרד הרישוי את ההסטוריה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 670 צפיות
צ'מפיון מוטורס התחילה בשיווק ה-A5 המחודשת, וניצלתי את ההזדמנות כדי לנסות משהו חדש: פסקת אמ;לק/סיכום בתחילת הידיעה למי שרוצה את המידע החשוב בצורה תמציתית, ולאחר מכן הפירוט. הביעו את דעתכם בסקר.
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 625 צפיות
יש לי מיצובישי ספייס סטאר ואני אף פעם לא מצליח להגיע לתנוחת נהיגה נוחה ונכונה... או שהגב תפוס כי אני עם המשענת בכמעט 90 מעלות ואז הידיים מגיעות להגה כמו שצריך או שאני יושב בסבבה שלי ואז המשענת 12 מעלות ונהיגה ההגה היא אם מרפק ישר, יש לציין שאני 1.78 Sent from my SM-G988B using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצ"ב קטע וידאו של המסירה מישהוא יכול לתת יותר פרטים באיזה רכב מדובר? Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
אייל, איש ה-SUV-שבעה-מקומות-הכי-גדול-שיש-לך-במלאי שלנו יצא לפגוש את האוקטביה, שהיא - באופן טבעי - בדיוק אף אחד מהדברים האלה. יש מצב שהיא המירה אותו?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי אופל קורסה ידנית שנת 2000 שכבר לא בשימוש ובאוקטובר הייתה צריכה לעבור טסט, בגלל הסגר השני הטסט היה בתוקף עוד כחודשיים (ניתנה הארכה ע''פ מה שראיתי אז שכתוב באתר משרד הרישוי). כלומר מאז התאריך המקורי עברו חודשיים ושבוע או לפי האקסטרה חודשיים נוספים שנתנו, עבר שבוע מהתוקף. שמעתי שיש חלון זמן של 3 חודשים לצורך העברת בעלות בדואר או במשרד הרישוי ולכן אני מציין את הזמנים. אשמח לסדר בדברים ועצה: 1. ביטוח חובה וצד ג' עדיין משולמים. הביטוח רלוונטי בלי רישיון רכב וטסט בתוקף או שכדאי להפסיק? הייתי צריך בשביל רצף ביטוחי. אולי שווה להשאיר עד המכירה? 2. כדי למכור את הרכב צריך רשיון רכב משולם או שאפשר בלי? 3. מה המינימום שאני צריך להשקיע כספית בשביל למכור?…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
כלמוביל משיקה את מתיחת הפנים של מרצדס E קלאס והבשורה המרכזית - עוד משטחי מגע על ההגה!!! ייייש..... אבל היי, לפחות היא כבר לא פוזלת.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
למישהו יצא להתקל בחברה שמבקש משמורת-מקדמה-דמי רצינות של נניח 500 שקל כדי לראות רכב? מדובר על חברת ליסינג נגיד שהרכב לא נמצא במגרש שלה אלא כנראה במחסן כלשהו. הם ביקשו לראות גם צילום תעודת זהות. כמובן שבמידה ולא אהיה מעוניין ברכב הסכום יוחזר לי אבל הנוהל קצת מוזר בעיני, השאלה אם זה נפוץ היום...
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מעוניין לקבל המלצה לצמיגים עבור סיאט לאון במידה 225/45R17 91W על האוטו כרגע יש את הצמיגים Dunlop SP Sport Maxx שהגיעו עם הרכב ולמען האמת אני מאוד מרוצה מהם אך לצערי לא הצלחתי למצוא שום מקום שמוכר את הצמיגים האלה. (אלא אם מישהו יוכל לחדש לי) למען האמת חוץ מלדעת את השמות של כל החברות המוכרות אני לא מבין יותר מדי. התקציב שלי נע בין 500-600 ש"ח לצמיג. אשמח לקבל המלצות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אמור לקבל בחודש הבא רכב חדש שהזמנתי ועכשיו עם העלייה בתחלואה והאפשרות לסגר שלישי אני דואג מעיכוב. בסגר הקודם שהיה מסירות הרכבים התקיימו רגיל או שנדחו לאחר סיום הסגר? תודה
הודעה אחרונה מאת Yev Sh, -
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מוצא את עצמי מוציא סתם כסף על זרועות שונות שמתפרקות אחרי כמה ימים! רכב מיצובישי ספייס סטאר, יש משטח חלק מעל המזגן אז אפשר זרוע עם הדבקה. יש המלצות למשהו טוב ולא מתפרק? תודה
הודעה אחרונה מאת 666pluto, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
לחברה שלי יש יומולדת בינואר ואני רוצה לעשות לה טיול ג'יפים. האמת שאני לא ממש יודע מה הכיוון. אף פעם לא עשיתי טיול כזה. ניסיתי קצת חיפוש בגוגל אבל דיי נאבדתי עם כל המידע שם. מבחינתי הדבר הכי חשוב בטיול - שהיא תוכל לנהוג (כמובן יש רישיון והיא מעל גיל 24). אשמח לשמוע מאנשים המלצות: 1. מקומות שעושים טיולים מאורגנים. 2. מסלולים שאפשר להשכיר ג'יפ ולעשות באופן עצמאי. 3. כל דבר שחשוב לדעת ולבדוק לפני שמארגנים טיול כזה (לדוגמא בחיפוש ראיתי פוסט שנגרם נזק לטרקטורון ולבעל העסק לא היה ביטוח אז הפיל 100% אחריות על השוכר. דברים כאלה.) תודה מראש! נ.ב לא קריטי דווקא ג'יפ. כל משפחת רכבי השטח זה אחלה.
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמו בכותרת. אשמח לדעת אם מישהו יודע איך זה עובד העניין הזה
הודעה אחרונה מאת ch2856,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל