Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר שפשפשתי קצת באינטרנט לא מצאתי מידע בנושא נהג פרטי לאירוע או כל מטרה.

אני יודע שכיום בשביל להשכיר רכב יוקרה אני צריך רישיון השכרה שדורש ממני כמה פרמטרים שאני ועוד הרבה לא יכולים לעמוד בהם.

לכן חשבתי להיות הנהג בעצמי ובכך אני לא משכיר את רכב היוקרה שלי אלא משכיר את שירותיי. האם הנ"ל שונה מנהג מונית וחוקית מותר לי לעשות זאת?  אשמח לתגובה עניינית מבן אדם שמבין בתחום.

תודה רבה על ההתייחסות!

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר הכי קרוב למה שאתה מתאר הוא נהג לימוזינה, ובשביל צריך רישיון סיור ותיור לפחות. ברגע שאתה נוהג ברכב שהוא בבעלותך אינך יכול להגדיר שמשכירים רק את שירותיך כנהג.

בכל מקרה זה נחשב הסעת נוסעים בשכר ומצריך רישיון וביטוח מתאים.

קרא גם כאן

פרטים נוספים תוכל לקבל כאן

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היי, תודה רבה על ההתייחסות. נראה שיש כאן שטח אפור וקשה לי למצוא הגדרה מדויקת. מצד אחד אני לא רואה לנכון להשוות רכב פרטי לנהג לימוזינה, לימוזינה אמורה להכיל יותר מ5 נוסעים ולכן לא רואה לנכון להשוות. לעומת זאת אכן רואה את הקשר להסעת נוסעים בשכר וכאן רציתי לדעת אם יש דרך "לעקוף" את החוק. ובמידה ולא, מה נדרש ממני להמציא ולעשות בכדי להפוך לחוקי בתעשייה והאם אני בכלל יכול?

רב תודות!

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לא.

היה ניסיון מאורגן, על ידי אובר. הוםסק ביד קשה.

מעברנלנושא הרישוי שהוזכר יש לל עניין עם שלטונות המס, שתצטרך להתנהל מולם, וכמוהן עניין הביטוח - הביטוח לא יכסה אותך אם יגלה שביצעת הסעה בשכר, זה יעול לעלות לך סכומים 6 ו-7 ספרתיים בלי למצמץ.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, pronella כתב:

נראה שיש כאן שטח אפור וקשה לי למצוא הגדרה מדויקת.

לא אפור בכלל.

שחור על גבי לבן לגמרי.

אתה רוצה להסיע אנשים תמורת שכר, אסור לך.

פורסם
היי, בנושא הביטוח כמובן שהנושא יתואם מול חברת הביטוח, קראתי איפשהו (ולקחתי בעירבון מוגבל) שמבקשים תוספת על הסעה בשכר עד 8 נוסעים באיזור ה10 אלף ₪ לשנה.
עניין המס- עסק עם מחזור פחות מ100 אש"ח, חשבונית ודי לא?
אריץ חיפוש על הסוגיה עם אובר, סיקרת אותי ולא נתקלתי בסוגיה זו בחיפושיי ברשת.

'אורח לרגע' - הנ"ל לא שחור על גבי לבן אלא מתייחס לרכבי הסעות לפי מה שבדקתי.

יש מידע דל וקשה לי להסיק מסקנות מהם הצעדים הנדרשים מבחינתי על מנת להיות חוקי בתעשייה. אשמח לשמוע ממשהו שמגיע מהתחום.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי זה תחום שלא תקף לו "עוסק פטור".

מה גם שיש פחת על הרכב והוצאות קבועות (ביטוח יקר) ומשתנות (דלק, טיפולים, תיקונים, פרסום), עוסק פטור לא יכול להזדכות עליהן למיטב ידיעתי

הגרסה המקוצרת היא כזו - אם התוכנית היא לרכב אחד כזה - רד מזה, זה לא משתלם בעליל

אם התוכנית היא כמה רכבים כאלה זה סיפור אחר מבחינת עלויות

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

להפתעתי כאשר בדקתי הגעתי לאתר של איזה עורך דין, בו נכתב כי כל עסקי ההסעות, כולל מוניות, נכנסים לקטגוריה של עוסק פטור. מצד שני, אצל ההזוי הזה רופא שיניים חייב להיות עוסק מורשה, אבל אורתודונט יכול להיות עוסק פטור. משהו לא מתחבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

למיטב ידיעתי זה תחום שלא תקף לו "עוסק פטור".

מה גם שיש פחת על הרכב והוצאות קבועות (ביטוח יקר) ומשתנות (דלק, טיפולים, תיקונים, פרסום), עוסק פטור לא יכול להזדכות עליהן למיטב ידיעתי

הגרסה המקוצרת היא כזו - אם התוכנית היא לרכב אחד כזה - רד מזה, זה לא משתלם בעליל

אם התוכנית היא כמה רכבים כאלה זה סיפור אחר מבחינת עלויות

פחת על הרכב לא מעניין מכיוון שהתכנון הוא לקנות מרצדס סי קלאס 2017 מונית לשעבר ובכך ליהנות מרכב מפנק ובמקביל לסחוט ממנו כמה לירות.

הוצאות קבועות נלקחות בחשבון בכל מקרה עקב אחזקת הרכב עבורי שישמש במקביל לנסיעות עסקיות.

אם התוכנית תעבוד מי יתן ונתרחב.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

בוקר אור, בהמשך לחיפושיי ברשת עבור עוד מידע שיעזור לי להתקדם בעניין, להלן החוק שמדבר על הנושא הנ"ל. https://www.tourism-law.co.il/rentreg.htm

בהגדרות ראשוניות אין זכר לרכב פרטי אלא רק לרכבים מסחריים,אוטובוס וטיולית.  האם מישהו מכיר חוק נוסף שמדבר על רכב פרטי? ועוד שאלה בבקשה, עם איזה עורך דין יש להייעץ בנושא? אני מעריך שזה לא עורך דין לענייני תעבורה נכון?

תודה רבה

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

בוודאי שיש. ואל תנסה להתחכם. כפי שכעתבתי לעיל ההגדרה הכי מתאימה למה שאתה מחפש זה סיור ותיור.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

היי, תודה על המענה.

לרישיון סיור ותיור נדרש קורס מורה דרך, איך זה קשור לנהג בוס? אני לא מצליח להבין ופשוט אבוד עצות, לא רואה מנוס מלפנות לעורך דין.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

קודם כל, תבדוק אם הקונספט העסקי מספיק כלכלי בכדי להחזיק את העסק מבלי להיכנס לדקויות של החוק.
אתה תרכוש סי קלאס שהייתה מונית בעברה, משמע ק"מ גבוה וסיכוי לתקלות גם אם רכב שיכול להגיע למיליון ק"מ.
אתה תשלם (ציינת בעצמך) 10,000 שקל בשנה על ביטוח, אתה צריך לקזז מע"מ, מיסים על הרווחים, לנהל מסע מרקטינג/פרסום מסוים וכו'.

מה הפוטצניאל רווח שאתה מצפה אליו? כמה אתה רוצה לעשות בשנה?

מבלי לדבר על זה שבחודשים הקרובים אין עבודה בגלל המצב עם הקורונה.

פורסם
לפני 16 שעות, pronella כתב:

פחת על הרכב לא מעניין מכיוון שהתכנון הוא לקנות מרצדס סי קלאס 2017 מונית לשעבר ובכך ליהנות מרכב מפנק ובמקביל לסחוט ממנו כמה לירות.

הוצאות קבועות נלקחות בחשבון בכל מקרה עקב אחזקת הרכב עבורי שישמש במקביל לנסיעות עסקיות.

אם התוכנית תעבוד מי יתן ונתרחב.

פחת על הרכב לא מעניין אותך? המשפט הזה לבד אומר לי שאין לך מושג לאן אתה נכנס.

חוזר לעצה הקודמת שלי, רד מזה.

ועוד לערבב בין רכב עבודה לרכב פרטי, ממש ממש אין לך מושג לאן אתה נכנס.

• מבאס 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, pronella כתב:

היי, תודה על המענה.

לרישיון סיור ותיור נדרש קורס מורה דרך, איך זה קשור לנהג בוס? אני לא מצליח להבין ופשוט אבוד עצות, לא רואה מנוס מלפנות לעורך דין.

השירות שאתה מעוניין לספק הוא לא נהג בוס,  כי הרכב בבעלותך.

קורס מורי דרך זה לא תואר בפיזיקה גרעינית, ולא סיפור מסובך מדי.

עורך דין לא ישנה את החוק:

1) אם הוא ישר - הוא יסביר לך שהוא לא יכול לעזור.

2) אם הוא תחמן - הוא יערבב אותך, יגבה כסף, אבל שום דבר לא יקרה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...