Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשים את עניין החוקיות והאישורים בצד.

חתן כלה שרוצים רכב צמוד לכל היום, יקחו כבר איזה לימו' או רכב שופוני כזה או אחר.

מי שירצה להגיע לאירוע, פשוט יזמין מונית.

למה שמישהו יזמין סי קלאס דיזל מזדקנת שתהיה צמודה אליו?

לדעתי שירות כזה צריך להציע משהו מעבר ל''מונית'' בלי כובע.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
m3x7r3m3
היי, אני מעריך את העצה שלך, יהיה לי מושג לאן אני נכנס, כרגע אני אוסף את המידע שאני צריך. לייצר ריווחיות זה החלק הכי קל מבחינתי ולא מהווה מכשול.
המכשול האמיתי הוא הרישוי.
אשמח לשמוע למה לא כדאי לערבב בין רכב פרטי לרכב ליווי.
ZVIT
היי,
לוקח בחשבון קורס מורי דרך, עוד חלק בפאזל.
עורך דין אולי יכול לעזור לי למצוא פירצה ולהשאר בתחום חוקי או שטח אפור.
trademark
היי, למה סי קלאס 2017 לא נתפסת בעינייך כרכב מפואר ומתאים לליוווי חתן כלה? חושב ממש ההפך ממך.
מי שירצה להגיע לאירוע במונית יישלם סכום מסויים, מי שירצה מונית צמודה לכמה שעות ישלם סכום בהתאם(שכנראה יהיה משמעותית גבוה ממה שאוכל להציע).
למה לדעתך סי קלאס דיזל עם 150-200 אלף ק"מ היא מזדקנת? בעיניי ממש לא.
לפי דעתי אם קונים היום סי קלאס סי 400 2017 ב80 אש"ח עם אופציה לציפוי בלבן פנינה מט, אתה יכול להוציא רכב מדהים שיכול לעבוד טוב בעייני.
את עניין השיווק תשאיר לי, בהחלט מאמין במהלך.

כמו כן, רוצה להבהיר שאני מעריך כל תגובה של חברי הפורום ומודה על זמנכם!

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

אתה צריך ייעוץ רו"ח, ורצוי במשרד גדול.

מה-20 הגדולים שיש,  כנראה ה-5 הראשונים לא יידברו איתך.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, pronella כתב:

m3x7r3m3
היי, אני מעריך את העצה שלך, יהיה לי מושג לאן אני נכנס, כרגע אני אוסף את המידע שאני צריך. לייצר ריווחיות זה החלק הכי קל מבחינתי ולא מהווה מכשול.
המכשול האמיתי הוא הרישוי.
אשמח לשמוע למה לא כדאי לערבב בין רכב פרטי לרכב ליווי.

הרישוי הוא לא מכשול, הוא מה שאנחנו קוראים לו Hard stop, זה קיר.

למה לא כדאי לערבב? כי אז אתה תקבל הוצאות חלקיות, תקבל פחת חלקי, ותעלה על הכוונת של רשויות המס (למה דיווחת הוצאות דלק 1000 שקל בחודש? אולי רק 800 זה לצרכי עבודה? אולי רק 200?)

שים לב לדוגמה הכרתי בחור שהשכיר E קלאס יחסית עדכנית (בזמנו) מונית, נרשם לקבל עבודה מ"טל לימוזין" ועשה כל מיני התקנות ותוספות כדי לעמוד בדרישות שלהם.

ובמהלך היום הוא המשיך לעבוד כנהג מונית. הוא גם קיבל בממוצע אז נסיעה אחת לשבוע בערך כן?

עם ה-C קלאס שהוא החזיק קודם הם בכלל לא קיבלו אותו.

אתה כאילו מחפש רכב מעניין בשבילך ולעשות חלטורה על הדרך, יענו מין אובר Black, המצב החוקי בישראל לא מאפשר דבר כזה, אם אובר על שלל הלוביסטים והקשרים בענף התקשורת לא הצליחו גם אתה לא תצליח.

לא המצאת את הגלגל, אובר היו שם לפניך והיו שם איומים בכתבי אישום נגד בכירי החברה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

@pronella

קודם כל כל אתה צריך לשאול את עצמך מי הלקוחות הפוטנציאליים שלך, ולמה הם יעדיפו את השירות שלך על פני שרותים דומים שמוצעים ע"י אחרים.

אני שותף לספיקות של חלק הגולשים כאן לגבי האטרקטיביות של C-קלאס משומשת, והיכולת שלך להתמודד מול לדוגמא נהג מונית שלקוח שרוצה שירות דומה יוכל לשכור ליום שלם.

ואולי כדאי לשקול לחשב מסלול מחדש וללכת להיות נהג מונית.

נכון, מצריך תהליך של הוצאת רישיון מתאים, אבל קח בחשבון שכל דרך שתבחר תחייב אותך להתעסק עם ביורוקרטיה.

@aka77 לא הבנתי למה הוא צריך רו"ח ממשרד גדול. בשלב זה הוא לא צריך רו"ח בכלל. אחר-כך - אולי, ובוודאי שלא אחד ממשרד גדול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כיוון של נהג מונית בהחלט יכול להיות מעניין, כי אז אותו רכב יכול לשמש ל-2 מטרות דומות, אבל עם קליינטורה שונה, כמו ההוא עם ה-E קלאס.

גם שתי המטרות זה עבודה ולכן מבחינת מיסים תוכל לקזז 100% מההוצאות כולל פחת (אם זה רכב של 80K שקל, לקזז פחת זה 16 אלף שקל בשנה!).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 39 דקות, zvit כתב:

@pronellaזה 

@aka77 לא הבנתי למה הוא צריך רו"ח ממשרד גדול. בשלב זה הוא לא צריך רו"ח בכלל. אחר-כך - אולי, ובוודאי שלא אחד ממשרד גדול.

עורך דין גדול עם נעל גדולה, לפחות מס' 48.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
m3x7r3m3
היי,
אתה צודק חלקית. אני מחפש רכב מעניין ואני אוהב לנהוג. אין לי בעיה לתת שירות לאנשים, במיוחד לאנשים בעלי ממון.
תחום המכוניות תמיד יהיה בוער בי. כיום אני עוסק בתכנון הנדסת חשמל בתור שכיר ולא רואה איך אני משתלב בתעשיית הרכבים. הראש בעבודה והלב במקום אחר.
אובר ניסו להכניס דם חדש בזמן שלא רק המדינה לא תמכה בזה אלא גם נהגי המוניות עבדו קשה והפגינו בעניין. אני בסה"כ איש זעיר ש"מחפש" לייצר הכנסה צדדית מרכב מפנק.
קשה לי לשלם 150 אש"ח על רכב יוקרה יד שניה והוצאות שוטפות כל חודש ובתור חולה הגה מחפש אופציה שתעבוד ומי יודע אולי תכניס כמה גרושים.
בנוגע לסיפור עם הבחור והE CLASS, זה חומר טוב בשבילי :D
ZVIT
היי,
הלקוחות הפוטנציאלים שלי הם לא אנשי ממון, לא לשם אני מכוון.
מכוון לליווי חתונה וצילום.
למה הם יעדיפו את השירות שלי ולא שרותים דומים? עניין השיווק קל מאוד מבחינתי, יש לי רעיונות טובים.
חתן וכלה שמשכירים רכב ליווי לא רוצים לראות כובע של מונית על הגג, זה לא נראה טוב ולכן לא חושש ממוניות.
חישוב מסלול מחדש בתור נהג מונית - אין קשר בין הדברים. נהג מונית משתכר בכמה עשרות שקלים על כל נסיעה. ליווי ברכב יוקרה מסתכם בכמה מאות שקלים על אותה כמות הנסועה (ההבדל במחיר הוא שריפת זמן לצד חתן כלה).

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

ניסית לבדוק עם זוגות כמה מהם יהיו מעוניינים בשירות שלך? אתה מתכוון להציע אותו ברכב לא ייחודי ולא במיוחד נוח. אם כלה תחפש רכב לצורך הזה היא תחפש משהו גבוה ומרווח כדי להתנייד עם השמלה התפוחה והלא נוחה.

חייב לומר שהיו שנים בהן היו בפורום הרבה שאלות של חתנים על שכירת רכב פאר לחתונה, בדרך כלל קיררו אותם מזה. התופעה די נרגעה כבר לפני שנתיים - שלוש, הרבה לפני שהקורונה התחילה לגרום שינוי בעולם החתונות, שהיום הרבה יותר צנועות מאשר עד לפני שנה.

אז מעבר לכל הצד המשפטי בדוק האם יש לרעיונות שלך פוטנציאל עסקי. הרושם שלי הוא שהשוק מצומצם, והרכב שבו אתה רוצה להשקיע אינו מתאים לצורך זה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, pronella כתב:

m3x7r3m3
היי,
אתה צודק חלקית. אני מחפש רכב מעניין ואני אוהב לנהוג. אין לי בעיה לתת שירות לאנשים, במיוחד לאנשים בעלי ממון.
תחום המכוניות תמיד יהיה בוער בי. כיום אני עוסק בתכנון הנדסת חשמל בתור שכיר ולא רואה איך אני משתלב בתעשיית הרכבים. הראש בעבודה והלב במקום אחר.
אובר ניסו להכניס דם חדש בזמן שלא רק המדינה לא תמכה בזה אלא גם נהגי המוניות עבדו קשה והפגינו בעניין. אני בסה"כ איש זעיר ש"מחפש" לייצר הכנסה צדדית מרכב מפנק.
קשה לי לשלם 150 אש"ח על רכב יוקרה יד שניה והוצאות שוטפות כל חודש ובתור חולה הגה מחפש אופציה שתעבוד ומי יודע אולי תכניס כמה גרושים.
בנוגע לסיפור עם הבחור והE CLASS, זה חומר טוב בשבילי :D

שוב, העצה שלי היא כזו - ללכת לכיוון של מונית כרכב מעניין + "רכב שחור" (רק בצבע לבן), או לא ללכת על זה בכלל.

הבעיה של אובר לא הייתה ניסיון להכניס דם חדש, הם רצו להיות כמו מונית, אבל בלי הוצאות של מונית, ובלי זכות לרכב ציבורי (שזה הרבה כסף).

המצב החוקי לא אפשר את זה, אובר ניסתה לכופף את הידיים של המדינה והחוק, וגילו בדרך הקשה שהחוק יותר קשה מהם.

רכב שמייצר הכנסה זה רכב ציבורי כלשהו, והדרך לשם הוא לא בקומבינות, ככל שתבין את זה מהר יותר יהיה לך יותר קל לחשב מסלול.

כאמור אם בתקופה כלכלית פשוטה בהרבה אז, עם רכב יותר יוקרתי, עם הרבה יותר תוספות ממה שאתה מתכנן, ותחת מטריה של חברה גדולה בתחום, הוא קיבל נסיעה לשבוע בתור "רכב שחור" כמה אתה תקבל" נסיעה בחודש? נסיעה בחודשיים? בשביל זה להסתכן בהסתבכות עם עבירה של הסעה בתשלום? אתה מהר תמצא את עצמך חוטף גם מהמשטרה, גם ממשרד התחבורה וגם מרשות המיסים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דבר ראשון שאתה צריך לשאול את עצמך זה, אם הרעיון כ"כ טוב למה לא עושים אותו עוד אנשים? האם זה בגלל שרק אתה כזה מקורי וגאון ואף אחד אחר לא חשב על זה?

אתה רוצה להיות נהג מונית בלי להיות נהג מונית.

זה לא תחום אפור, אלא שחור לבן ברור מאוד.

זה לא חוקי בכלל.

כנראה גם לא משתלם.

• מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

פות"ש - כדאי שתבחין בין נהיגה כתחביב לנהיגה כמקצוע.

מרבית מקצועות הנהיגה קשים, מתישים ואינם מתגמלים כלכלית. עדיף שתעבוד במקצוע יותר מכניס ותשקחע חלק מהכנסותיך בתחביב.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 שעות, zvit כתב:

לא הבנתי למה הוא צריך רו"ח ממשרד גדול. בשלב זה הוא לא צריך רו"ח בכלל. אחר-כך - אולי, ובוודאי שלא אחד ממשרד גדול.

@zvit כי משתמע שהוא מנסה ללכת בין הטיפות, יצא לי לעבוד עם רו"ח קטנים שלא בדיוק מבינים עד הסוף את החוק, עושים קומבינות והלקוחות נכווים. גם כאלה שלא מכירים את כל האפשרויות.

למשרדים גדולים יותר יש צוות שמכיר את הכול ויש להם גם קשרים טובים עם מס הכנסה.

מספיק שרק יילך לייעוץ, הוא לא חייב לשכור אותם.

אגב לרוב הם ידועים כמה כל עסק מכניס, כי יש להם הרבה לקוחות כמובן.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

כדי לקחת נוסעים בתשלום, יש רק את האופציות החוקיות הבאות :

1. מונית (או אוטובוס עם ההתאמות הרלוונטיות):  צריך רישיון נהיגה רכב ציבורי (לפחות דרגה D1) + רכב מוגדר ברישיון בתור מונית. בנוסף, רישיונות רלוונטיים (מספר מונית, רישיון הסעה).

2. רכב הסעות :  צריך רישיון נהיגה רכב ציבורי (לפחות דרגה D2) + רכב מוגדר ברישיון בתור אוטובוס זעיר (ציבורי או פרטי).

3. רכב אשכול (סמל של אשכול ענבים) צריך רישיון נהיגה רכב ציבורי (לפחות דרגה D2) + רכב המוגדר ברישיון בתור רכב אשכול (יתכן שיש הגבלה לגיל רכב). חובה רישיון של מורה דרך עם ותק 3 שנים.

הערה : אינני יודע אם כיום יש אפשרות להגדיר רכב כלשהו בתור אוטובוס זעיר פרטי. כמדומני שכיום קיים רק אוטובוס זעיר ציבורי, מה שאומר שיש צורך להקים חברת הסעות עם רישיון מתאים ממשרד התחבורה.

שורה תחתונה - בכל מקרה, כדי להסיע נוסעים באופן חוקי אתה חייב רישיון נהיגה לרכב ציבורי (דרגה D2 לפחות).  עם רכב פרטי - אין לך אפשרות לעשות זאת באופן חוקי. אולי רק אם תשאיר אותו בתור מונית.

הערה : נהג מונית יכול להיות עוסק פטור, ואז לא מכירים לו בהוצאות על הרכב (מכירים רק בחלק מהוצאות הדלק).  זה רלוונטי למי שמשכיר מונית כדי לעבוד עליה (לא רלוונטי לבעלים של הרכב).

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא אתייחס לרעיון העסקי (השוק די מוצף בלימוזינות אמיתיות ורכבי אספנות) מכיוון שלא נראה לי שפות''ש מעוניין ומקשיב לעצות בנושא זה.

כאמור, כל השימושים שתיארת מוגדרים כהסעה בשכר.

התחומים האפורים שתוכל לעסוק בהם ללא רשיון נהיגה ציבורי וללא רשיון רכב ציבורי הם:

- צילומים עם הרכב ללא הסעת המצולמים.

- ביצוע נסיעות ושליחויות ללא נוסעים.

- תשלום של הנוסע רק על השתתפות בהוצאות (השתתפות סמלית כמו בקארפול).

לגבי נהג בוס עם רכב שלך- כאמור, לא שייך חוקית. נחשב להסעת נוסעים בשכר.

אני סבור כי אם תתחיל לעבוד בהנ''ל ללא היתר, לא יקרה לך שום דבר עד לתאונה הראשונה, חלילה. כשחברת הביטוח תקלוט שהיתה כאן הסעת נוסעים בשכר, גם אם התאונה אירעה באשמת הילד הטיפש על הקורקינט, אתה יכול למצוא את עצמך בצרות של 6 ספרות. לחתונה שלך תרכב עם אופניים....עם מדבקת לוגו של מרצדס.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...