Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, עדי-אל כתב:

אמנם אנחנו באתר רכב ולא באתר כלכלי אבל זה גרוע להחזיק מספר כרטיסים

חולק עליך. המינימום זה שניים, אחד מאסטרקארד ואחד ויזה - לאור תקלות עולמיות שהשביתו חברות שלמות. וגם כגיבוי למקרה אובדן/גניבה/ביטול על ידי מחלקת הביטחון של חברת האשראי.

מעב לכך, כל עוד אינך משלם דמי כרטיס כל המרבה הרי זה משובח. ניצול המועדונים וההטבות בכל כרטיס. יש גם גישה של הפרדה בין כרטיסים לשימוש שוטף וכרטיסים להוראות קבע.

תאמין לי, יש לי 6 כרטיסים ולאשתי שמונה. במציאות כל אחד משתמש בכרטיס אחד, השאר רק לקבלת הנחות מועדון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, natco כתב:

בחיי שאני לא מבין איך שאלה פשוטה כזו הפכה לשרשור של 3 עמודים...

אפשר להגיד את זה על רוב השרשורים פה...

• אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה שמובן מאליו לאחד, אינו מובן למישהו אחר.

לא רשום בשום מקום, שתדלוק רכב תופס מסגרת של 450 ש"ח. לא בחשבונית, וגם אין שלטים כאלה בתחנות, או במקום אחר. אף אחד לא אמור לנחש.

מישהו כאן הזכיר מסגרת אשראי לרכב שכור. ובכן יש הגיון לגבי "תפיסה" של 5000 שקל מסגרת, או הפיקדון, כי אתה מקבל לחזקתך רכב ששווה 100-150 אלף. וזה הגיוני.

במקרה של התדלוק, אין שום הגיון. החזרת את האקדח בחזרה למשאבה, "המסגרת" של ה-450 מסתיימת. או צריכה להסתיים. באותו רגע. כך זה צריך להיות, ולא אחרת. אבל זה לא קורה בשטח.

ואילו לאשתי לא הייתה אפליקצייה של CAL בפלאפון, יכולתי להמשיך לתדלק באשראי עוד 20 שנה, ל-30 שכבר קדמו, מבלי לדעת זאת. כי לא גיליתי ולא הייתי אמור לגלות את זה, עם פירוט החשבון הסופי בוויזה.

ואם נתייחס לנושא הנדון כאן, הרי כמעט רובנו מתדלקים באשראי, השאלה היא כמה מאתנו בודקים באפליקצייה, לגבי הנושא הנ"ל, באופן מיידי, לאומת החשבון הסופי במועד החיוב.

אישית, מתנצל על הבורות לגבי הנושא הנדון.. כנראה שאף פעם לא מאוחר "ללמוד" משהו חדש.

• אהבתי 1
פורסם

אני שואל שוב:

למה זה אכפת לך?

אמרת בעצמך, שלולא "פלאי" האפליקציה, לא היית בכלל מגלה זאת.

זה לא עולה לך ריבית, זה לא מונע ממך לבצע פעולות אחרות (אלא אם אלו ה-500 שקל האחרונים במסגרת, ואז כדאי לדון בבעיה הזו, שהיא כנראה יותר גדולה...)

זה איזה קשקוש רישומי.

זה אפילו לא ממש חיוב. זו "בדיקת אפשרות לחיוב".

וכן, זה כן דומה לעניין המכונית, כי אם "פותחים לך את הברז" חופשי חופשי ואתה ממלא מיכל ב400 שקל ואז הויזה לא עוברת, מה מונע ממך להחזיר את האקדח למקומו ולהפליג באיטיות לעבר השקיעה? 

התחנה צריכה להגן על עצמה. כי זו האופציה היחידה שלה לפי המגבלות של כרטיסי האשראי לוודא שתשלם על הדלק שלקחת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

הזכרתי קודם את ניסיוני באיסלנד ובקנדה. אז באיסלנד היית מקבל SMS על עסקה של 25,000 קרונות בכל פעם שבה העברתי את הכרטיס במשאבה (כל בוקר - במקום הזה לא נותנים למחוג לרדת) אבל היא לא נזכרה בשום מקום. ולעקוב אחר המסגרת - גם בבית אני לא מתאמץ לעשות זאת. ממילא אין פירוט ארועי החסימה.

@yossiaviel  ההגיון בפעולה פשוט מאד - וזהה כאשר מדובר בתחנת דלק, במלון או בחברת השכרת רכב: החסמה מבטיחה שיהיה כיסוי לעסקה. בלי החסימה קיימת האפשרות שתמלא דלק והתחנה לא תקבל את התמורה בגלל חוסר כיסוי (כמו צ'ק נל"מ).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, natco כתב:

אני שואל שוב:

למה זה אכפת לך?

אמרת בעצמך, שלולא "פלאי" האפליקציה, לא היית בכלל מגלה זאת.

התחנה צריכה להגן על עצמה. כי זו האופציה היחידה שלה לפי המגבלות של כרטיסי האשראי לוודא שתשלם על הדלק שלקחת.

למה זה אכפת לי?

כי גיליתי משהו חדש ומחפש את ההיגיון מאחורי זה, אך משום מה אינני מוצא..

לגבי ההגנה על התחנה, איך אני יכול לרמות כאן, אם אני ממילא משלם בפועל על בדיוק אותה כמות דלק, שנכנסת לרכב? 

אני שואל שוב, למה אי אפשר לשלוח את הסכום המדוייק של התדלוק לאפליקצייה, לאחר החזרת האקדח, מבלי לגלות הפתעות של סכומים הזויים? [שמתורגמים בעברית ל"תפיסת מסגרת"]?  

פורסם
לפני 6 דקות, yossiaviel כתב:

למה זה אכפת לי?

כי גיליתי משהו חדש ומחפש את ההיגיון מאחורי זה, אך משום מה אינני מוצא..

לגבי ההגנה על התחנה, איך אני יכול לרמות כאן, אם אני ממילא משלם בפועל על בדיוק אותה כמות דלק, שנכנסת לרכב? 

אני שואל שוב, למה אי אפשר לשלוח את הסכום המדוייק של התדלוק לאפליקצייה, לאחר החזרת האקדח, מבלי לגלות הפתעות של סכומים הזויים? [שמתורגמים בעברית ל"תפיסת מסגרת"]?  

מה אם יש לך כרטיס אשראי נטען, הזה של הדואר שהוא סוג של חד פעמי, ויש לך שם אגורה אחת? אתה מצפה שהתחנה תאפשר לך לתדלק מיכל מלא כי "הכל טוב"? התחנה צריכה לדעת שיש ברשותך כסף למילוי דלק.

דרך אגב, אני חושב שאם אתם לוחצים "הגבל" לפני התדלוק אז המסגרת לא נתפסת, אלא רק לסכום שהקשתם.

פורסם
לפני 19 שעות, Turbulence כתב:

מה אם יש לך כרטיס אשראי נטען, הזה של הדואר שהוא סוג של חד פעמי, ויש לך שם אגורה אחת? אתה מצפה שהתחנה תאפשר לך לתדלק מיכל מלא כי "הכל טוב"? התחנה צריכה לדעת שיש ברשותך כסף למילוי דלק.

דרך אגב, אני חושב שאם אתם לוחצים "הגבל" לפני התדלוק אז המסגרת לא נתפסת, אלא רק לסכום שהקשתם.

השרשור,[לפחות זה שאני פתחתי, מצטער שלא היה מובן עד עכשיו], מתייחס לכרטיס אשראי רגיל לכל דבר.

יש כאלה שהעניין פונה אליהם, ויש שלא.

עד עכשיו, ההתייחסות הרוב כאן הייתה בסגנון,"זה מה יש, תשלים אם זה, "

האומנם?

אנחנו חיים בשנת 2020, על סף ה-21, וברוך השם יש תקשורת מהירה מצויינת. וכמו שהמשאבה\המחשב שלה, יודע לשדר 450, אני בטוח שהוא יודע לשדר סכומים מדוייקים יותר. 

לקיחת אשראי של 450, ושידור של סכום מדוייק בהחזרת האקדח, בסיום התדלוק.[כבר כתבתי את זה מס" פעמים, מקודם].

כל זה, עניין פשוט לבצע, אם יש רצון. 

כי יכולת יש. בשפע. היגיון? אני ממש לא רואה כאן..

השאלה היא כאן, איזה אינטרסים זה משרת, ובעיקר של מי. 

פורסם

עקרונית אתה טועה. המערכת צריכה לודא שהמסגרת תהיה פנויה בסוף העסקה. הרי אין בעיה שבזמן שהדלק זורם למיכל תבצע עסקה אחרת שתחסום את המסגרת. לכן נדרשת חסימה. השאלה החחידה היא כמה זמן נדרש לשחרור החסימה אחרי סוף התדלוק.

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

השאלה החחידה היא כמה זמן נדרש לשחרור החסימה אחרי סוף התדלוק.

זו בדיוק הנקודה.

בחברת האשראי נאמר לי שזה יכול לקחת עד -7 ימי עסקים.

זה נראה לך הגיוני?

פורסם

לחלוטין לא. והאמת - עם הכרטיסים שלי אני מתקשה לעקוב. במיוחד כעת כאשר הכרטיסים העיקריים שלי ושל אשתי מחוברים למסגרת משותפת ואני לא עוקב אחרי כל פעולה שלה.

פורסם

בחול המצב עוד יותר קשה. בישראל מחלקים כרטיסי אשראי עם מסגרות עצומות גם לילדים בני 16 ללא עבודה.

בחו"ל לרוב האנשים יש כרטיסי direct (debit), ולכן החיוב משמעותי הרבה יותר. לדוגמה - כשאני ממלא דלק באירופה לפעמים מחזיקים לי מעל 1,000 ש"ח במסגרת לתדלוק. במסגרת של 40 אלף ש"ח לכרטיס ומספר כרטיסים לא נרגיש בכלל את הבעיה.

לעומת זאת, יש לי חברים שגרים באירופה ומשתמשים בכרטיסי דיירקט - הם מוכנים לשלם אך ורק במזומן, אחרת כל תדלוק מוריד להם מעל 1,000 ש"ח (equivalent in FC) מעו"ש (מאחר ולא מדובר בכרטיס אשראי) ויכול להיווצר מצב שאין להם כסף לקנות אוכל באותו החודש כי הכסף "נעלם".

לוקח עד 45 ימים לכסף לחזור לחשבון.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

זה קשור לתרבות המזומן האירופית. כרטיסי האשראי נפוצו בישראל מוקדם מאד, בזמן שבאירופה עוד השתמשו במזומן ובצ'קים של הדואר. בהמשך האירופים הכניסו את כרטיבי הדביט.

אמלנו כרטיסי האשראי הופיעו בסוף.שנות ה-60 וחדרו עמוק לשוק בימי האינפלציה הגדולה של שנות ה-70-80. זו גם הסיבה שה-EMV מאחר אצלנו: הטכנולוגיה הישנה מושרשת מאוד, בעוד שבמדינות אירופיות רבות ה-EMV היה הטכנולוגיה הראשונה שבה השתמשו רבים.

מצד שני, כנראה שכיום גם באירופה לא קשה לקבל כרטיס אשראי עם מסגרת גדולה, אבל תנאי רבית ופרעון נוקשים שמפילים לקוחות לא זהירים לקרשים. אבל יש מקומות עם תרבות חסכונית עד קמצנית שבה, כנראה, אנשים ממעטים לפתח מסגרות אשראי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עם כרטיס אשראי זר, אכן נתפסה מסגרת גבוהה.
סכום העסקה האמיתי לא הופיע באפליקציה וגם אני הייתי משוכנע שאיזה מתדלק סטלן תפר אותי.
אחרי 3 ימים המספרים התעדכנו.

בארה"ב יש הגבלה מראש בתוך התחנה ואז הוא פותח לך את המשאבה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...