Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיקה דבילית ומיותרת. במה שונים בלמים ברכב בן 20 שנוסע 10K ק''מ בשנה לרכב בן שנה שנוסע 10K בשנה, בהנחה שיתר מערכת הבלימה תקינה והבלמים ברכב בן ה - 20 חדשים?

למעט מי שמחזיק רכב אספנות, לא נראה לי שיש יותר מדי אנשים במדינה שיעדיפו קורולה בת 20 על פיקנטו בת 8 נניח. לרוב מי שמחזיק רכב בן 20 זה כי כרגע אין אפשרות אחרת. 

אם בלמים לא טובים אז הוא יכשל בטסט ויצטרך לתקן. מה הטעם לבדוק ואז לבדוק?

פורסם
לפני 8 שעות, Boaz Av כתב:

אתה מוכן להסביר את ההגיון לבדיקה הדו שנתית הזו בכלל או בפרט למכוניות שאין להם בלמי שרות מבוססי תוף?

מאחר ולא ניתן לבדל בין רכבים עם בלמי דיסק לבין אלו עם בלמי תוף. התקנה היא אחידה.

לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

כמובן שאם יש עבודה אחרת כלשהי שצריך לעשות במוסך במהלך 150 יום לפני פקיעת הרישיון, כדאי באותה הזדמנות לבקש אישור ואז לא תשלם עליו בנפרד.

ישנם מוסכים אשר גובים תשלום נפרד עבור האישור גם כשמתבצעת עבודה נוספת.

לפני 5 שעות, Taipan כתב:

אם בלמים לא טובים אז הוא יכשל בטסט ויצטרך לתקן. מה הטעם לבדוק ואז לבדוק?

במבחן בודקים יעילות בלימה.

בבדיקת בלמי תוף בודקים גם את עובי החומר, מאחר ובבחינה לא ניתן לראות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

1. המחיר טיפה יקר, אבל בגבולות הסביר. רוב האנשים שיש להם רכבים בני 15+ שזקוקים לאישור הזה (כמוני כפול 2) עושים את הבדיקה הזו במסגרת הטיפול השנתי.

2. מה שלא תקין זה שהוא לא פירק גלגלים. אישית המוסכניק שלי לוקח לו זמן מה לבצע את הבדיקה הזו, לא 40 דק' כפי שציינו לפני אבל גם לא דקה. בבטיחות לא משחקים וזה לא משנה אם יש לך רכב ב-500K או ב-5K. תתרחק מהמוסכניקים שחותמים לך על האישור הזה בחפיף. הבדיקה הזו היא יותר בשבילך (ובשביל הסובבים אותך) מאשר לטסט. זו דעתי. כמובן אם התבצעה באופן תקין.

3. לגבי אלו שטענו שזה מיותר: אני לא חושב שזה מיותר. לרוב רכבים בני 15+, יתוחזקו באופן לקוי. לא תמיד, אבל לרוב. אלו רכבים שערכם לא עולה על 10K אלא אם כן מדובר על רכב ספורט/פאר, ובעליהם יתחזקו את רכבם בתחזוקת שבר. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, kompy כתב:

1. עם הנסיון יודעים להעריך את עוביה.

2. ברכבים חדשים יש גם חיישן התרעה.

התשובה הנכונה, שזה תלוי בג'אנט. יש ג'אנטים מרווחים שניתן לראות דרכם. אבל זה לא פיתרון מלא כי לא רואים את הרפידה מאחורי הצלחת, במקרה הנדיר שהקליפר תפוס והשחיקה משני הצדדים לא זהה.

החיישן מתריע רק ממש בסוף חיי הרפידה ואז הנורה נדלקת גם לעיני הנהג. הוא לא תחליף לבדיקה ויזואלית.  לא קשור לרכב ישן או חדש, יש לי רכב אספנות עם חיישן והיה לי רכב חדש לחלוטין ללא חיישן.

לגבי מוסך שגובה תשלום על האישור גם כשהרכב במילא שם לטיפול, חבל, אבל לפחות זה חוסך את הזמן של ללכת פעם נוספת למוסך.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

במוסך או במכון הרישוי, הבודק יכול לבדוק את עובי הרפידה גם מחלקה הפנימי הצלחת.

לכך כיוון @Taipan אני חושב ולא לבדיקה ע"י בעל הרכב.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבדיקה עולה בסביבות 150 ש"ח כך שלא שילמת מחיר מופרז.

קח בחשבון שגם אם זה לוקח כמה דקות, הרכב שלך תופס ליפט וזמן של אחד המכונאים כך שאתה לא באמת משלם על כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כאשר היה לי רכב מיושן, המוסכניק היה מרים לי על הליפט ולרוב גם מפרק גלגלים. הייתי משלם מאה שקלים. מאיפה אתה בארץ?

בתאריך 12.12.2020 בשעה 13:18, ch2856 כתב:

אני מניח שהוא מתכוון לאישור בלמים לרכב ישן. מעבר לכך, אנשים פה רוצים שאחרים יעבדו בחינם. 

סלח לי אבל זה קצת חצוף מצידך. הוא סה״כ שאל מהו מחיר הוגן. סביר להניח שאין לו כסף מיותר והוא חשב ובצדק ששילם קצת יקר (להרים על הליפט ולחתום על הטופס, בלי פירוק גלגלים זה 2 דקות, עם כל הכבוד), כפי שניתן לראות הרבה כאן משלמים מתחת לחצי, תמיד טוב להשוות.

זה מזכיר לי סיפור מאוד חצוף לטעמי כאשר קניתי את הרנו. היא הגיעה עם נורה דלוקה, ייתכן כאשר הוחלף המצבר. הלכתי לרנו הרשמי, ביקשתי שיחברו למחשב יגידו לי מה התקלה. רק על חיבור למחשב הם ביקשו למיטב זכרוני כ500-600 שקל. (ללא תיקון רק על עצם חיבור המחשב) בסוף סידרתי את זה במוסך אחר. ביקשו ממני חצי מהסכום הזה וזה היה אחרי שהשקיעו וסידרו את התקלה (אף מוסך חוץ מהרשמי לא חשב לבקש ממני כסף על לנסות לאבחן את התקלה/לחבר מחשב, בטח כאשר הם אינם יודעים מהי/לתקנה).

פורסם

זה שרוב המוסכים מחפפים בבדיקה הזו זה משהו אחד, אבל הבדיקה הזו הרבה יותר מקיפה מסתם להרים על הליפט ולבדוק רפידות. במוסך שמטפלים בו בשגרה יעשו מחיר, במוסך מזדמן בו בודקים כמו שצריך זו העלות. 

אם למישהו קשה לשלם 200 שקל אני מעדיף שלא יעלה על הכביש בכלל. לא רוצה לחלוק את הכביש עם תחזוקת שבר. 

• רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

יש לי רכב אספנות עם חיישן והיה לי רכב חדש לחלוטין ללא חיישן

ברוב המכוניות העממיות גם הים אין חיישן חשמלי לעובי הרפידות. חיישן חשמלי הכוונה שברפידה יש מכלול מברזל, ממנו יצא חוט. כשהרפידה נשחקת לרמה שהגדיר היצרן כדורשת החלפה, אותו מכלול ברזל נחשף ובעת בלימה סוגר מעגל עם דיסק בלם, נדלקת נורה לשחיקת רפידות. 

כאמור זה דבר שלא כ"כ קיים במכוניות עממיות רגילות. 

האפשרות השניה, על הרפידה יש פחות התראה. כשהרפידה נשחקת לרמה שהיצרן הגדיר כדורשת החלפה, הפחית בעת בלימה נוגעת בדיסק בלם ועושה רעש צורם. הנהג שומע את הרעש והולך למוסך לבדוק, ואז מחליפים רפידות. 

גם החיישן וגם הפחית "דוגמים" רק רפידה אחת מתוך זוג, למעט כמה מכוניות נדירות שיש להן חיישנים בכל הרפידות. 

יש מכוניות (חדשות, לא מלפני 20-30 שנה) שאין להן לא את זה ולא את זה. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 5 שעות, ch2856 כתב:

זה שרוב המוסכים מחפפים בבדיקה הזו זה משהו אחד, אבל הבדיקה הזו הרבה יותר מקיפה מסתם להרים על הליפט ולבדוק רפידות. במוסך שמטפלים בו בשגרה יעשו מחיר, במוסך מזדמן בו בודקים כמו שצריך זו העלות. 

אם למישהו קשה לשלם 200 שקל אני מעדיף שלא יעלה על הכביש בכלל. לא רוצה לחלוק את הכביש עם תחזוקת שבר. 

לי ממש לא קשה לשלם 200 ש"ח, ברוך השם אני לא נזקק. וזה שאני מחזיק רכב משנת 1999 לא יכול להעיד על קושי בהוצאות אחזקה. פשוט לדעתי לכל דבר יש מחיר והאו צריך להיות הוגן בעיני הלקוח. לכן שאלתי כמה אנשים משלמים. 

לגבי הרכב עצמו - הוא בבעלותי 9 דנים, נקנה מקרוב משפחה ומאז 1999 עוד לא הגיע ל160 אלף. הוא מתוחזק ושמור טוב. 

הלוואי ורכבים של 2015 ייראו כמוהו. 

את המוסך אני מכיר מזמן. עושה שם תיקונים ובדיקת בלמים תמיד. טיפולים כמו שמן פלאים פילטרים עושה לבד. 

פשוט כרגע אני לא במצב של להחליף אוטו. אני עובד ולומד + תינוק. 

אם מישהו מכיר מוסך אמין באזור חולון בת ים והסביבה אשמח להמלצות לפעם הבאה. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, ch2856 כתב:

אם למישהו קשה לשלם 200 שקל אני מעדיף שלא יעלה על הכביש בכלל. לא רוצה לחלוק את הכביש עם תחזוקת שבר

אתה חושב שמי שמחזיק רכב 2019 לא יחסוך 200 שקל בתחזוקה אם הוא יכול? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...